HCC – Ervaar hoe leuk vliegen is…

Evenals op eerder gehouden HCC!regiodagen wordt ook tijdens de HCC!regiodag Noord (op 9 mei 2009) in Drachten veel aandacht besteed aan FlightSimulator. Er wordt met een grote verscheidenheid van vliegtuigen gevlogen. De regio’s Groningen en Friesland zullen de piloten koppelen in een flink netwerk.

 

 

Ook zal een (klein) netwerkje met helikopterpiloten aanwezig zijn. Zij zullen laten zien dat ook formatievliegen met helikopters een moeilijke, maar prachtige mogelijkheid is. Natuurlijk zijn alle vragen op FlightSimulator-gebied welkom. En heb je nog nooit achter de stuurknuppel van een simulator gezeten, dan heb je 9 mei de unieke mogelijkheid dit voor een eerste keer te ervaren.

In een apart afgezette hoek vinden om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur FlightSimulator presentaties/lezingen plaats. De presentaties worden afwisselend verzorgd door Peter de Loos en Bart Haarman. In de zaal staat een duidelijke aankondiging van de verschillende presentaties. Qua onderwerpen zal de insteek in beginsel laagdrempelig zijn. Op basis van vragen kan dieper op zaken worden ingegaan.

Peter zal de “Boeing747” en “navigatie” als onderwerpen oppakken, Bart zal het onderwerp “realisme binnen FlightSimulator” uitdiepen (scenery, aircrafts, AirTrafficControl, etc.). Er zijn meerdere insteken mogelijk.

Alles bij elkaar zullen de virtuele piloten er een prachtige dag van maken voor de bezoekers. Neem rustig de tijd en bekijk de meeste onderdelen op grote projectieschermen. Maar ook het volgen van de cockpitbeelden via een van de 3head2Go’s (drie aan elkaar gekoppelde beeldschermen) is een lust voor het oog.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x