Microsoft sluit ACES Studios [UPDATE]

microsoft-logoHet is een trieste dag vandaag. Microsoft heeft besloten om in deze tijden van crisis, Aces Studios te sluiten. Aces Studios “was” een onderdeel van Microsoft, en zijn verantwoordelijk voor producten zoals Microsoft Flight Simulator, Train Simulator en het ESP platform. Door het sluiten van deze studio is de toekomst van FS11 en TrainSim 2 heel onzeker. Het sluiten van ACES zal in de toekomst ook nog verdere gevolgen kunnen hebben, zoals ontslagen bij gespecialiseerde bedrijven die nu add-ons leveren voor Microsoft Flight Simulator, denk maar aan Carenado, PMDG en vele andere. Meer info over dit schokkend nieuws, kan je hier lezen.

[UPDATE]Volgens verschillende bronnen zal Microsoft niet stoppen met flight simulator games, lees er meer over hier en hier. Het blijft toch nog een trieste zaak voor de mensen van ACES die nu hun job verloren hebben…

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
PHd
24 januari 2009 12:53

Het is niet te geloven. Het is net als of je een familielid kwijt bent. Flightsimmen kan gelukkig nog met FS 9 en FSX. Maar de vooruitgang in het FS 11 gebeuren is gestopt. Droevig. Ergens blijf je hopen dat het allemaal wel weer goed komt. Spannend en afwachten.
Maar wie weet wat voor moois er uit deze beslissing van microsoft voorkomt…….

Pascal Numan
24 januari 2009 01:24

Misschien is het dan nu de kans voor alle addon ontwikkelaars en het oude Microsoft team om eens de handen ineen te slaan en een dijk van een flightsim op de markt te brengen!

Blijft wel triest voor alle medewerkers die nu zonder baan zitten… 🙁

Maikel
23 januari 2009 16:47

Pfff, en ik begon langzaam aan te denken aan een nieuwe fs met mooie trukjes en beter (snellere?) hardware ondersteuning. Dit nieuws hakt er even hard in dus.

Ik wil nog eens overstappen op Vista met zn dx10 dus nu maar hopen dat dit mij nog even kan verblijden met beter prestaties en mooiere fs beelden?

Het zal uiteindelijk allemaal wel weer aantrekken en goed komen… toch??

0
Would love your thoughts, please comment.x