FranceVFR – Flight Riviera

Het eerste review op de nieuwe layout van simFlight.nl. Deze review was al lang klaar, maar door telkens maar uit te stellen, werd het steeds meer op de lange baan geschoven. nu moet het er maar van komen. Een review over de FranceVFR Flight Riviera scenery. Eigenlijk wanneer je de screenhots bekijkt, weet je al genoeg. Ziet er gewoon mooi uit. Maar is onze reviewer Gerard het daar ook over eens. ? Klik op ‘Meer lezen…‘ voor zijn bevindingen.

 

Inleiding

Het mooie weer is weer in aantocht en vele mensen trekken er weer op uit. Velen van u gaan weer naar Frankrijk met de auto of het vliegtuig. Een van de aantrekkelijkste gebieden is natuurlijk de Franse Riviera met zijn bekende plaatsen zoals Nice, Cannes en Monaco. Monaco is zeer bekend omdat het een klein mini staatje is met zijn eigen regelgeving en waar veel bekende mensen vertoeven en wonen, ook eens per jaar komt de formule 1 caravan langs om de straten van Monaco onveilig te maken. Cannes staat bekend om zijn film uitreikingen waar altijd vele beroemdheden uit geheel de wereld op af komen.

Kopen en downloaden.

We gaan het hebben over een nieuw pakket van FranceVFR ( www.francevfr.com ) die genaamd is flight riviera jetset, deze kost 24,89 euro. Om deze te kunnen gebruiken heeft u wel Riviera base pack nodig ( kosten 25,54 euro ) om het nog mooier te maken kan u ook Riviera autogen pack kopen ( kosten 20,41 of een combinatie pakket voor 34,95 euro ) Maar riviera autogen is niet noodzakelijk om te hebben. Het programma flight riviera jetset is te koop via www.francevfr.com of via www.simmarket.com Voor de prijs van bijna 25 euro krijgt u 2 versies, een voor FS2004 en de andere voor FSX. De installatie werkt vrijwel automatisch, maar dat zijn we onderhand wel gewend van FranceVFR.

Handleiding

De handleiding is zoals altijd in adobe formaat. En is 4 bladzijden groot en beschrijft de installatie en wat u kan doen om alles beter te laten lopen op uw pc. Verder wordt er geen uitleg gegeven van wat er is veranderd aan uw scenery en dit vind ik wel jammer, er zijn natuurlijk wel veranderingen in flight simulator te zien maar nu moet u zelf op zoek gaan.

null 

 

airport Nice vanaf de grond en vanuit de lucht


 

 

 

 

De scenery

Laten we eens kijken wat er veranderd is sinds de installatie van flight riviera jetset. Wat het eerst opvalt is dat de airport Nice ( LFMN ) is verbeterd ten op zichtte van de default versie de juiste gebouwen staan nu op zijn plek, er is zelfs een brandweer kazerne te zien. Verder zien we de beide terminals die als we ze vergelijken met echte foto’s toch zeer goed in de buurt komen met de echte gebouwen. De terminals hebben een zeer moderne uitvoering met heel veel glaswerk, dus de makers hebben hierdoor veel aandacht voor de gebouwen moeten hebben. Verder zijn alle belijningen aanwezig en alles ziet er goed en verzorgt uit, maar ik had niets anders verwacht van de makers van FranceVFR. De makers zijn er naar mijn mening in geslaagd om deze airport voor FS2004 gewaarheids getrouw na te maken. Maar hier blijft het niet bij, want als we de omgeving goed gaan bekijken zien we heel veel hotels staan aan de kustlijn die er anders niet stonden en met dit pakket wel, dus weer een pluspunt. Ook zijn er veel marina’s ( ligplaatsen voor pleziervaartuigen ) in deze scenery toegevoegd en ook zijn er veel zeilboten op het water te vinden en als klap op de vuurpijl kom je in de lucht ook de Franse luchtmacht tegen, soms met 2 toestellen maar ook een aantal toestellen in formatie. Nice is niet het enige vliegveld wat is aangepast ook het kleinere vliegveld van Cannes ( LFMD ) is aangepast zoals het er vandaag de dag uit ziet, maar dit kan u zelf vergelijken door de foto’s van het echte veld en de foto’s uit de scenery te vergelijken. Het veld wordt gebruikt door kleinere toestellen en helikopters en dit is ook terug te zien in de scenery. Om een paar hotels te zien die zijn aangepast volgt u de kustlijn van Nice richting het zuiden, u komt na het vliegveld al de eerste hotels tegen op de avenue du ponant, boulevard de la plage en verder op een hotel die uit 3 delen bestaat die taps toelopen aan de avenue de la batterie, maar ook richting het noorden vind u interessante dingen zoals het hotel Negresco en andere bekende gebouwen in Nice. Eigenlijk komt u ogen te kort en misschien ook wel tijd om alles te vinden wat er in deze scenery zit verstopt, ik ben er zelf van overtuigd dat ik nog niet alles heb gevonden en de komende tijd nog veel meer zal ontdekken.


 

 

 

Vliegveld Cannes.

Kopen of niet?

De kosten wegen niet op tegen wat u hiervoor krijgt, 2 airports aangepast, vele gebouwen die er anders niet zijn en natuurlijk de franse luchtmacht in de lucht. Als u al vele pakketten heb gekocht dan weet u dat het met de kwaliteit wel goed zit en ik ben niets tegen gekomen wat niet goed zou werken of zichtbaar zou zijn. Het is echt een aanvulling op de bestaande scenery van FranceVFR in dit gebied.

 

Positieve eigenschappen

  • Gemakkelijke installatie
  • Heel veel details
  • bijna geen framerate verlies

Negatieve eigenschappen

  • Geen

Test PC Specificaties

  • Pentium quad core  Q6600
  • Intern geheugen 4 gb
  • 500 Gb harde schijf

Info

 

    

    

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x