Microsoft – DirectX 11 officieel aangekondigd

Gelezen op “Tweakers.net“: Microsoft heeft Directx 11 op de Gamefest 2008 Developer Conference officieel aangekondigd. Net als voorganger Directx 10 zal de api uitsluitend op Vista en diens opvolgers draaien. Directx 11 zal ontwikkelaars nieuwe gereedschappen in handen geven om shaders op de gpu in te zetten voor het uitvoeren van parallelle berekeningen, zo meldt Gamasutra. Ook moet de api beter in staat zijn om met multi-threaded code te werken, waardoor multicore-processors beter benut kunnen worden. Verder ondersteunt Directx 11 tessellation, een grafische techniek waarbij een bepaalde vorm eindeloos kan worden herhaald. En zo gaat de ontwikkeling maar door.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x