Browsing: Hardware

Nadat AMD onlangs een geheel nieuws processor serie uitbracht welke goed geslaagd is was de volgende stap aan Intel. Deze heeft nu hun Coffee Lake platform uitgebracht. Meest opvallende punt hierin is dat een i3 nu 4 kernen bevat, een i5 6 en een i7 6 met Hyper Treading wat fictief op 12 uitkomt. Vooral de eerste 2 zijn interessant, de i3 vanwege zijn lage prijs en de i5 vanwege zijn verhoogde prestaties. P3D maakt, volgens de ontwikkelaars, steeds beter gebruik van meerdere kernen dus trek uw conclusie. Lees een review over deze nieuwe hardware bij Tweakers.net.

Ikzelf ondervindt al sinds jaar en dag het probleem dat tijdens het spelen van Fsx, Fsx-Se of nu P3D niet alle cores (processor kernen) geheel worden benut. Hierdoor mis ik hoogst waarschijnlijk enkele fps tijdens het spelen. Zonde. Onlangs kwam ik erachter dat met een paar klikken wél alles continue 100% belast wordt. Ik hield dit nog even voor mij, maar las onlangs dat een andere gebruiker dezelfde ervaringen heeft. Lees hieronder hoe dit in te stellen. Vanzelfsprekend ben ik zeer nieuwsgierig naar uw ervaringen?

Dat gebeurd weinig, dat ik U informeer over een stukje hardware. De eer is nu aan Thrustmaster welke vanaf 7 Oktober bovenstaande stick met gashandel uitbrengt. De sterkte van de veren kunt U zelf aanpassen en de voet is verzwaard om een solide gevoel te geven. Het product krijgt een advies prijs van €80 wat mij niet gek lijkt. Overige informatie kunt U vinden via Tweakers.net.

Bij hardware hoort een degelijk stuk software om één en ander met elkaar te laten communiceren en om te bedienen. Deze schakel wordt bijvoorbeeld geboden door software aangeboden door Flightsim4Fun. Men noemt ten eerste de diverse PMDG producten maar ook voor X-Plane worden diverse toestellen genoemd. Mijn oog viel overigens ook op de bezoekers teller welke mooi laat zien hoeveel bezoekers er uit welk land komen, De Benelux hoeft zich niet te schamen.

Wim heeft ons deze week een nieuwsitem doen toekomen via de email box, waarvoor onze dank. Hij verwijst naar hardware ontwikkelaar Honeycomb welke naast hun ‘Alpha Flight Control’ nu ook een ‘Bravo Throttle Quadrant’ vermelden op hun internetpagina. Beide producten staan geprijsd voor $200 en zien er netjes en degelijk uit.

http://youtube.com/watch?v=iteRHpko1FM Ik loop nogal achter met mijn leeswerk. Zo las ik op mijn vakantie adres het vorige item van het blad pcpilot. Hierin komt een ‘cockpit building’ project aanbod en deze keer het gebruik van een 3d printer hiervoor. Als techniek en fs liefhebber lees ik dit natuurlijk met bewondering door. Hou enthousiast zouden we hier 10 of zelfs 20 jaar terug over geworden zijn? Bovenstaande video is al wat ouder maar laat leuk zien hoe iemand 3d geprinte handels over een commercieel beschikbaar stukje hardware heeft geplaatst. Een leuke combinatie.

Een extreem mooie monitor voor de extreme gamer kunnen we bovenstaand wel noemen. Een gebogen 49″ formaat in extreem breedbeeld van 32:9. De resolutie is 3840 x 1080 wat neerkomt op 4K breedte en 1K hoogte. De prijs… en overige informatie vindt U bij Hardware.info. Gelukkig zijn er ook kleinere en beter betaalbare binnen deze serie.

Indien U op simFlight.nl een 2e hands product zoekt of juist wil aanbieden dan kan dit voortaan via dit maandelijkse item. Het idee is om via reacties op dit item uw advertentie op te stellen, of om juist door te bladeren. Bij voldoende animo zal ik per maand een nieuw item opstarten. Onder voorbehoudt dat onze sponsor hier geen probleem van maakt. Plezier met uw ver- of aankoop.

Je komt her en der wat tegen als je goed oplet op het internet. Zo ook de voorpagina van aanstaande PC Pilot. Hieruit valt op te maken dat in ieder geval Just Flight hun Hawk T1/A aanbod komt alsmede X-Plane 11. Deze laatste kijkt menig simFlight.nl bezoeker volgens mij naar uit? Eindelijk een nieuwe menu opbouw. Daarnaast ook Active Sky 2016 en een vervolg op de vaste onderdelen zoals de Majestic Q400 lessen. Kom maar op maar dit fijne lees plezier voor deze donkere dagen.

Een item wat welke al vaker aanbod is gekomen op simFlight.nl maar waarvan een korte herhaling vast geen kwaad kan. Tevens daar ik het besprak afgelopen Zaterdag op de HCC te Almere. Genoemde producten bestaan uit een combinatie van hardware en software welke de bewegingen van uw hoofd omzetten naar bewegingen van de camera in uw sim. Zeer spectaculair dus. Een oude bekend is TrackIr, een zoekopdracht op simFlight.nl zal U naar eerdere artikels verwijzen en een kijkje bij simMarket laat 3 producten zien. Ik heb dit product zelf een goed jaar gebruikt maar uiteindelijk weer 2e hand verkocht. Een…

Gijs stuurde mij gisteren deze verwijzing naar de HCC nieuwsbrief voor de maand September, maar toen zat ik lekker aan de bbq. De eerste nieuwsbrief na de vakantie is een uitgebreide waarin veel aanbod komt, beginnende met een uitnodiging voor 17 September te Almere. Ik wil nog steeds mijn best doen om aanwezig te zijn… Voor de overige onderwerpen verwijs ik U naar de nieuwsbrief. Mogelijk tot ziens?

1 2 3 30