Royal Dutch virtual is nu IVAO gecertificeerd

Sebastiaan Walen informeert ons met gepaste trots dat RDV nu ook IVAO gecertificeerd is. Er werd mij een ‘infographic’ gestuurd waarin o.a. de gebruikte toestellen, bestemmingen en statistieken van de uitgevoerde vluchten worden getoond. Gericht op de professionele (in mijn woorden serieuze) simmer welke graag via het IVAO netwerk online vliegt. Bekijk hun prachtige website [...]

simMarket live @Twitch

Eerst nog even de verbeterde ASN met SP1 installeren en dan ga ik vfr vliegen rondom Taxi2gate Bratislava. FlyTampa Wenen en eventueel LHSim Boedapest leggen dichtbij dus deze zullen waarschijnlijk ook wel aan bod komen. Te volgen via Twitch.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); [...]

VAA bent U opzoek naar een dispatcher?

Bedoelt voor de online vlieger welke zijn ervaring nog realistischer wil maken is de website van VAA. Pas begonnen en dus opzoek naar zowel piloten als dispatchers. Via deze website kunt U via tekst of gesproken over TeamSpeak uw vluchtroute verkrijgen, en daarna direct online uitvoeren op de bekende netwerken alhoewel VATSIM vooral wordt genoemd.

[...]

Airbus A320neo vliegt Donderdag

Begin Juli kon U via bovenstaande afbeelding kennis maken met de eerste uitrol van de A320neo. Morgenochtend staat de eerste vlucht met die reeds uiterst succesvolle toestel gepland, bij goed weer. Via Luchtvaartnieuws.nl leest U aanvullende wetenswaardigheden over deze uiterst moderne jet.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

FlightSim.Com Puzzel nr. 6

Men is weer lekker creatief geweest van FlightSim.Com en heeft een nieuwe puzzel voor ons samengesteld geheel gericht op onze hobby. Weet U welke maatschappij de c-172 produceert of een b737-200? Dan maakt U goede kans om deze puzzel op te lossen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

FScloud Fsx of X-Plane multiplayer

Via een andere nieuwssite kwam ik bij FScloud terecht. Kennelijk een gemakkelijk programma om uw Fsx of X-Plane online te krijgen. Ik deed met Fsx de proef op de som en kan niet anders dan beamen dat je 123 online bent. In het programma zit een module om punten te halen, dit is voor mij [...]

DCS September korting

Men kan bij DCS misschien beter standaard de software goedkoper aanbieden want het aantal korting acties is wel erg hoog. Toch wil ik U deze verwijzing niet onthouden want de software is mooi en de korting hoog.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Amfibievliegtuig PBY-5A ‘Catalina’ naar Hoorn

Bovenstaand historische toestel uit 1941 komt begin September naar Hoorn om vanaf het Markermeer een aantal vluchten te maken. Aanvullende informatie vindt U via Luchtvaartnieuws.nl. Wilt U meer informatie over het toestel dan is Wikipedia altijd een mooie bron. Voor in uw sim heeft simMarket zowel een Fsx als een X-Plane versie.

(adsbygoogle = [...]

Aerosoft Holiday Airports korting actie

Bij Aerosoft geven ze ons de mogelijkheid om met korting nog even terug te keren naar de zomer zon, en zelf de landing te herhalen die de piloot in werkelijkheid voor U uitvoerde onderweg naar uw eind bestemming. Samenvattend: 20% korting op 24 zonnige bestemmingen vooral rond de Middellandse zee.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || [...]

AdxLive! Orbx/FTX “Lake Tahoe” Live event

Mocht U zich vervelen om middernacht tussen (Zaterdag en Zondag) dan is deze AdxLive stream denk ik wel leuk om naar te kijken. U kunt zo ten eerste Orbx FTX zijn laatste product ‘Lake Tahoe’ bewonderen én vragen stellen aan de ontwikkelaar Mischa. Hij zal met de microfoon reageren op uw opmerkingen welke [...]

Flightsim.com Puzzel #5

Gelukkig ook de oplossing van puzzel nummer 4, direct gevolgd door puzzel nummer 5 welke even anders van opzet is. Veel puzzel plezier.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Farnborough Boeing’s 787-9 Dreamliner demonstratie

Het blijft altijd toch erg mooi om deze grote toestellen dit soort heftige bewegingen te zien maken. Nieuwsgierig hoe het zou zijn om mee te vliegen maar of mijn maag er nu ook zo blij mee zou zijn?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Airbus A320 Neo “roll out”

De Airbus A320 zal net als de Boeing B737 een bekende term voor U zijn. Echter komen we nu in de tijd van vernieuwde toevoegingen zoals Neo en Max. De vernieuwingen zijn vooral gericht op brandstof besparing maar er zullen vast en zeker nog vele andere aanpassingen zijn. Bekijk hier een korte video van de [...]

Flightsim.com Puzzel #4

Tsja, van echt puzzelen met bovenstaande stukjes moet ik niets hebben maar dit soort rebussen (is daar geen Engels woord voor?) is nog wel leuk. Antwoord van #3 is overigens ook aanwezig.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ralph Freshour B737 Ngx Youtube kanaal

Via simFlight.com kwam ik een verwijzing tegen naar het Youtube kanaal van Ralph Freshour. Hij heeft een verzameling leerzame video’s gericht op de B737, liefst die van PMDG of Ifly natuurlijk. De video’s zijn in HD kwaliteit en rustig ingesproken, ideaal voor bij de koffie of het late avond biertje. Veelal zal het geleerde natuurlijk [...]