HCC Noord-Holland-Noord – 25 Oktober 2014

banner-HCC-NHNA.s. zaterdag, 25 Oktober  2014 is er weer een bijeenkomst van de Flightsimulator gebruikersgroep Noord-Holland-Noord. Klik op ‘Verder lezen…’ voor de agenda van die dag. Meer info op de website van HCC NHNVerder lezen →

Just Flight Fokker F27-200/300

justflight fokker-f27-200-300Ook deze nieuwsposter werd opeens verrast door het zien van dit product met een dubbele Nederlandse tint. Momenteel ontwikkeld JustFlight deze Fokker F27 en is kennelijk ook al vrijwel gereed. Een aantal maatschappijkleuren en mogelijkheden worden getoond. U kunt zelfs een email ontvangen wanneer het toestel gereed is. Of simFlight in de gaten houden!? :)

Aerosoft hardware korting weekend

aerosoft hardware saleMocht U nog opzoek zijn naar dat ene stukje hardware dan kan deze korting actie U misschien wat gemakkelijker over de streep trekken om tot aanschaf over te gaan.

29Palms web shop en ontwikkelaars 3d modellen

Animated3D29Palms, behorende tot mijn favoriete inwikkelaars, heeft inmiddels zijn web shop gestart. Naast de reeds bekende producten (Mykonos, Skiathos, Berlin, etc.) welke ook onder Aerosoft vlag via simMarket verkrijgbaar zijn, bieden zij nu ook 3d modellen en een instelbare ‘scenery configurator’ aan. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen uit een scala aan 3d wagens voor op het eventuele parkeer veld.

Yosemite tijdens de winter

Yosemite-winterHier een aantal screenshots van Yosemite tijdens de winter. Mooi hoor die sneeuw daar.

NLR zoekt (f)atpl’ers

banner-NLRGelezen op het forum van Airwork.nl: “Oproep deelnemers voor studie naar pilot fatigue. Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) zoekt vliegers met een frozen ATPL en eventueel een 737 type rating die deel willen nemen aan een onderzoek naar pilot fatigue.” Lees er meer over hier. Alleen al om eens te kijken hoe je er fysiek voor staat is al interessant.

WDS – KMBS International Airport Hangaar

KMBS5Hoe mooi kan het zijn, wat een detail wederom. Weer een paar nieuwe screenshots.

Nvidia – GeForce 344.48 WQHL-driver

nvidia-logoNvidia heeft weer een nieuwe driver uitgebracht voor zijn videokaarten. Hier de download link met meer info. Installeren op eigen risico. Never change a wimning team of lees eerst even de forums wat het doet met je flightsim, vooral nu met Prepar3D.

Aerosoft Airbus A318/A319 – Hotfix v1.12b

aerosoft a318 a319En weer een kleine hotfix voor deze Airbus A318/A319 van Aerosoft. Zou iets zijn met Multiplayer. Zie hier.

FSIADT – LICJ X Freeware

Mooie scenery als Freeware. Het vliegveld “Palermo Punta Raisi Airport” (LICJ). Uitgekomen als versie 1.0 en ontwikkeld door het “FS Italiaanse Airport Development Team” (FSIADT). Hier is meer info voor de download. Geschikt voor FSX en Prepar3D.

Wilco Pub – Guess & Win

GuessandwinMogelijk iets te laat met dit newsitem. Raad aan welk nieuw project Wilco Publishing werkt en Win dan dit product. Kijk daarvoor hier. En weet u het al ?

simMarket – Nieuwsbrief Oktober 2014 #6

banner-simMarket201409En weer een nieuwsbrief voor de maand oktober van simMarket. U kunt deze hier bekijken. Met de nieuwe “MegaScenery Earth Ireland” scenery.

Nieuwe Flight!M

flightmag-11-2014-finalHet Duitstalige Flight!Magazin is min of meer weer terug. Dit maal niet als een ‘echt’ tijdschrift, maar het komt nu als E-Paper uit. Digitaal dus. En geheel gratis te lezen. Voor het downloaden wordt wel een klein prijsje gevraagd i.v.m. de Server kosten. Echter het eerste exemplaar is kosteloos te downloaden via simMarket. Zitten toch wat leuke items in. Het volgende nummer zal gaan over de PMDG en de London-Heathrow Scenery. Mogelijk komt deze begin December uit. De uitgave zal niet regelmatig zijn. Maar ja, daarvoor is het dan ook gratis.

ILS markers – normal, CATi, CATii en CATiii

ils  markersBovenstaand plaatje kwam ik laatste tegen en had hem even bewaard voor als het wat rustig was in sim-nieuws-land. Hierbij deel ik hem hier op simFlight. Getoond worden de diverse grenzen binnen een ILS landing met de Outer-, Middle- en Inner marker. Hopelijk kunt U er wat mee.

Alabeo Cruz Piper Sport X-plane

alabeo cruz piper sport x-planeEen toestel waar de Fsx / P3D vlieger sinds Mei van kan genieten is nu ook aangekondigd voor de X-Plane vliegers onder ons. Kleine moderne en dus lichte kist met de bekende rondom vrije cockpit en bij Alabeo voorzien van een flink zonnescherm. (zal ook zeker in de echte zitten) De Fsx / P3D versie is voor e21 verkrijgbaar via simMarket.