Full Motion Home Flight Cockpit Simulator

Ook aanwezig op het FSweekend:

Majestic Q400 pilot v1.011 patch beschikbaar

Majestic Dash8 Q400Zojuist kenbaar gemaakt via Facebook dat de v1.011 patch voor de Q400 PILOT edition beschikbaar is. Voor FSX als ook voor Prepar3D. Klik op ‘Verder lezen…’ voor de verbeteringen. Mocht U het toestel nog (steeds) niet hebben, dan zou u zeker eens bij simMarket moeten kijken. Aan de PRO editie wordt ook nog steeds hard aan gewerkt, zoals zo nu en dan op live Twitch uitzendingen te volgen is.  Verder lezen →

HCC Noord-Holland-Noord – 23 Augustus 2014

banner-HCC-NHNA.s. zaterdag, 23 augustus 2014 is er weer een bijeenkomst van de Flightsimulator gebruikersgroep Noord-Holland-Noord. Klik op ‘Verder lezen…’ voor de agenda van die dag. Meer info op de website van HCC NHN.

Verder lezen →

FlyTampa – Sydney (YSSY) Preview II

Tower_AugMooie preview screenshot van de Tower op het vliegveld van Sydney (YSSY). Welke in ontwikkeling is door FlyTampa.  Verder lezen →

ElseFly – 25 t/m 28 September 2014

banner-elseflyHet ElseFly evenement zal weer worden gehouden van 25 t/m 28 september 2014 in Oldebroek. Afgelopen jaren werd het wel eens geplaagd door het slechtere weer. Laten we hopen dat het in het najaar nog een leuke zomer wordt. Veel info is er verder nog niet bekend, wordt dus de website ElseFly goed in de gaten houden. Of weet u er meer van, houdt ons maar op de hoogte ;)

Navigraph/NavDataPro – AIRAC Cycle 1409

banner-NavigraphVandaag is weer de 4 wekelijkse update van Navigraph uitgekomen. Ook wel de NAVData, AIRAC Cycle update genoemd. De nieuwe Cycle 1409 is weer te downloaden via de FMS Data sectie van de Navigraph website. De credits die u nodig heeft voor dit programma kunt u ook aanschaffen via uw account van simMarket. Uiteraard is ook de software van Aerosoft “NavDataPro” geupdate. Met ook volledige X-Plane data support !!

Review – Opencockpits B737 Gear Lever Set

B737-GearLeverTja… wat kan je hier nu overschrijven als review, over zo’n simpele hendel. Kennelijk kijkt Ray Andersen daar anders tegen aan. De Gear Lever in een B737 voor in je zelfbouw cockpit. U kunt zijn ervaring hier lezen. Tijdens het FSweekend zal ik daar toch weer anders naar kijken.

FroogleSim DCS MIG-21 kennismaking

Waar halen sommige simmers toch de tijd vandaan om de diverse aspecten van onze hobby te combineren. Om het privé leven nog maar buiten beschouwing te laten. Froogle maakt allerlei films om ons simmers op de hoogte te houden van hard- en software. Vaak voor FSX of P3D maar deze keer voor DCS met een demo van de MIG-21. Een zogenoemde studie-sim welke zoveel als mogelijk realisme nastreeft.

Aerosoft F-14 afterburner en PIT

aerosoft f-14xEen vier tal nieuwe afbeeldingen te vinden in het Aerosoft F-14 forum. 2 van de jet met afterburner op volle kracht, en 2 van de PIT uitvoering. Deze laatste bestaat uit complexere cockpit afbeeldingen gecombineerd met fotografische afbeeldingen.

Plugin voor kletsnat effect

Dreamfoil Creations heeft een eerste probeersel gemaakt om regen op de ramen van vliegtuigen realistischer te maken in X-Plane. In het fimpje, afkomstig van de facebookpagina van Dreamfoil Creations wordt het eerste resultaat getoond.

PC Pilot – Nog een paar nachtjes slapen

PC Pilot Sep-Oct 2014Nog een paar nachtjes slapen en dan kunt u ook de inhoud hiervan lezen. De nieuwe PC Pilot.

Verder lezen →

SkyDemon v3.1 update

SkyDemonDe software ‘SkyDemon’ is vandaag geupdate naar versie 3.1. Inmiddels ook al weer geschikt voor de iPhone. Meer info daarover op de website van SkyDemon. SkyDemon is wel bedoeld voor de real life pilot, maar ook geschikt om te draaien in een netwerk op je 2e PC. En de software OpusFSX ondersteunt inmiddels ook SkyDemon en ook kunnen X-Plane liefhebbers hun vluchten volgen via SkyDemon.  Verder lezen →

simMarket – Nieuwsbrief Augustus 2014 #5

banner-simMarket2014Mooi voor in het midden van de week, een nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken.

HCC Zeeland Flight Simulator – 21 Augustus

Uitnodiging van de HCC Werkgroep Flight Simulator Zeeland en belangstellenden voor de bijeenkomst van 21 augustus 2014, namelijk de 3e donderdag van de maand, voor de General Aviation vliegers om 19.30 uur in het Arendhuis aan de Torenring 46 in ‘s Heer Arendskerke. 

SimWorld – Overheadpanel

Alleen daarom zou je al een overhead panel willen bouwen, veel schakelaars en beweegbare instrumenten (Stepper motoren). simWorld, een bedrijf uit Polen, levert nu de Forward en Aft overhead panels met korting. Ook zij zullen weer aanwezig zijn tijdens het FSweekend. Uiteraard zijn hun producten ook te koop via de Aviosim WebshopVerder lezen →