Aerosoft CRJ kleurstellingen en cockpit

CRJ900De teller voor de uitgave van bovenstaand toestel is al enkele dagen lang vast gezet op +9 dagen. Er wordt dus gewerkt aan een ondervonden probleem maar ondertussen ook nog steeds een maatschappijkleuren en tevens de kwaliteit van de cockpit.

Aerosoft Fsx-Se en software korting

aerosoft steam sale 2015En wederom kunt U Fsx-Se voor maar €5 aanschaffen, perfecte deal kan ik U zeggen. Daarnaast bied Aerosoft ook nog eens korting op 36 titels alhoewel sommige voor het zelfde geld ook bij simMarket te verkrijgen zijn.

FSPS product updates en blijvende korting

fsx fiber accelerator fsps logoDe ontwikkelaars van Flight-Sim-Platform-Solutions (FSPS) zijn de laatste tijd bezig geweest met het opwaarderen van hun diverse software titels naar Windows 10 en de nieuwste Fsx-Se versie. Ook voor P3D v2,5 had men net een titel gereed toen v3 van deze sim uitkwam. Des al niet te min heeft men toch een blijvende korting op hun producten toegepast. Bekijk deze bij simMarket.

FS Global goes X-Plane

FSGWX X-planeBijgaande afbeelding (afkomstig van de facebookpagina van FS Global) leert dat FS Global ook werkt aan een add-on voor X-Plane. Het betreft een toevoeging om de weerssituatie beter over te laten komen met de werkelijkheid. Nu heeft X-Plane van huis uit al een vrij gedetailleerde mogelijkheid om METAR bestanden te ontrafelen, daarom ben ik benieuwd welke meteobronnen FS Global nog meer betrekt bij het nabootsen van de echte weerssituatie.

Simcoders werkt aan REP 2.0

rep_20_3Simcoders komt binnenkort met een nieuwe versie van de door haar ontwikkelde plugin REP voor X-Plane. REP staat voor Realilty Expansion Pack. Deze plugin brengt de Cessna Centurion (C210) van Carenado op een ander niveau wat betreft de simulatie van de vliegeigenschappen en het motormanagement. Het aantal mogelijke storingen wordt verder uitgebreid. Verder lezen →

LEBL van Dai Media is nu uit

Dai Media LEBLDai Media, een scenery-ontwikkelaar voor X-Plane heeft na een lange ontwikkeltijd de luchthaven Barcelona (LEBL) afgerond. Het vliegveld is beschikbaar via de eigen webshop voor € 34,00. Meer informatie over de scenery op deze pagina. LEBL is de tweede luchthaven van Spanje met veel vliegverkeer van lijnvliegtuigen. Dus een prima bestemming voor de Airbussen en Boeings en andere vliegende sigaren.

HCC!Flightsimulator – Rijnmond (05-10-2015)

banner-HCCRijnmond-EHRDDe eerste maandag van de maand, 05 oktober 2015 zal er weer een bijeenkomst zijn van de HCC FS Rijnmond Club . In de agenda staat: “Dirk Simon geeft uitleg bij de FS control panels GoFlight en CP Flight”. Klik op ‘verder lezen…’ voor meer info. En hier nog even de actuele NieuwsbriefVerder lezen →

P3D V3.0 met PMDG, HIFI en REX producten

p3d v3Reeds op 1 Oktober had men bij PMDG hun installatie bestanden aangepast voor gebruik in P3D. Dit programma heeft nu namelijk een losse indeling qua add-ons en het hoofdprogramma op uw opslag medium. (hdd dan wel ssd) Vandaag 3 Oktober heeft men een uitleg gegeven voor gebruikers die problemen dan wel fout meldingen ontvangen.
Bij HIFI heeft men een beta uitgegeven voor gebruik van Active Sky Next. REX producten lijken goed te werken maar ook zij werken aan diverse service packs voor hun diverse producten.

HCC Zeeland Flight Sim – 15 oktober 2015

notam-206De nieuwe NOTAM van de HCC Flightsim Zeeland is nu te bekijken via hun nieuwe website. Met tevens ook de uitnodiging voor de bijeenkomst van 15 oktober 2015, namelijk de 3e donderdag van de maand, voor de General Aviation vliegers om 19.30 uur in het Arendhuis aan de Torenring 46 in ‘s Heer Arendskerke. En in deze Notam weer een aantal super artikelen !! En dat geheel gratis 😉. U leert er weer veel van.

Sky-MAXX Pro V3

Sundog Software heeft na het uitbrengen van versie 2 van Sky-MAXX Pro voor X-Plane 10 hard gewerkt aan verdere verbeteringen van de plugin om wolken zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven in X-Plane. Het lijkt erop dat ze daar in gaan slagen, afgaande op de teaser die beschikbaar is gesteld en de productaankondiging op het forum van X-Pilot. Verder lezen →

Airfoillabs komt met update voor C172

Airfoillabs cessna 172-3AirfoilLabs komt binnenkort met een update voor de C172. Dit toestel staat inmiddels bekend om de goede simulatie van de vliegeigenschappen, maar is nog wel wat ruw in de afwerking van allerlei randzaken, daarnaast bleek dat AirfoilLabs ook diverse andere toevoegingen aan de add-on mogelijk wilde maken. Dit lijkt te worden gerealiseerd in versie 1.4. De mogelijkheden om een walk-around checklist uit te voeren zijn verder uitgebreid. Ook is een digitale versie van een POH opgenomen en last but not least lijken de ramen te kunnen beslaan. Meer afbeeldingen zijn opgenomen in deze post op X-Plane.org.

FSMagazin – 06/2015 uitgekomen

FSM6-2015Het Duitstalige FS Magzin is weer uit. Verkrijgbaar als hardcopy via b.v. de LHShop in Aalsmeer of in de Duitse vakbladen winkel. Maar u kunt deze ook als PDF lezen. Die is dan weer eenvoudig te bestellen via simMarket. Voor € 5,65. Er zitten weer een aantal leuke artikelen tussen. Klik op ‘Verder lezen…’ voor een inhoudsopgave. Met weer een paar mooie reviews. Ook een uitleg hoe Prosim737 software nu werkt. En het eerste deel van de GTN750 software van Flght1. En in de korte nieuwsflitsen wordt het FSweekend ook vermeld.

Verder lezen →

Sporty’s Aviation Tips – Power-off Stalls

Altijd leerzaam. Een korte introductie uit de Sporty’s Private Pilot Learn to Fly Course. Deze stall oefening is wel vrij lastig na te doen in FSX.

Aerosoft Southwest Florida Int. KRSW – X-Plane

aerosoft southwest florida intl krsw preview xplaneIk begeef me weer eens op glad ijs, zodat ik vanavond zo’n beetje alle sim’s gehad heb: X-Plane. Aerosoft laat ons 30+ afbeeldingen zien van Southwest Florida Intl. Na wat zoeken eens niet via Facebook maar gewoon het mooie Aerosoft forum. Volgens mij kan het veld zo uitgegeven worden want het ziet er meteen erg compleet uit.

DCS World v1.5 beta en DCS Hawk korting


Haha! Deze video begint gewoon op de taxi baan, maar kort na het opstijging kreeg ik toch even de vlinders in mijn buik. Daarna een stukje machtsvertoon van sim, toestel en piloot om vervolgens weer na enkele low passes te landen. Lees diverse updates o.a. over het nog net niet gereed krijgen van de v1.5 beta via Facebook. Daarnaast vergeeft men 70% korting op de Hawk welke daardoor geen €50 maar €40 kost.
Update: En tijdens het typen van bovenstaande is de v1.5 beta dan toch beschikbaar. En vanaf hier te downloaden. Matthias heeft hem reeds gevonden. 😉