Aerosoft – AES v2.38 update

banner-AES2Dit product geeft uw vliegvelden de extra functionaliteit om uw vliegtuig voor uw take-off en na uw landing te service-en. De basissoftware is gratis maar ondersteund maar enkele velden. Aanvullende velden kunt U op eigen keuze vrijgeven d.m.v. credits welke aangeschaft dienen te worden via b.v. simMarket. Meer over deze nieuwe versie via dit forumtopic.

SoundMAXX

SoundMAXX een nieuwe plugin die voor X-Plane in ontwikkeling is door de makers van SkyMAXX Pro (die in PC Pilot een Platinum Award kreeg). Wat het precies inhoud weet ik niet, maar het lijkt erop dat de omgevingsgeluiden fors opgewaardeerd zijn.

Carenado: PC12 approaching

Carenado PC12Binnenkort zal de PC12 gemaakt door Carenado een landing maken in de webwinkels. Een fraai middelgroot toestel. En Dan Klaue kennende gaat er bij elk toestel voor X-Plane weer een schepje bovenop wat betreft detaillering, vliegeigenschappen, features en dergelijke.

FsFlyingSchool Pro 2015 – uitgegeven

fsflyingschool pro 2015Deze software kunt U nu gebruiken voor Fs9, Fsx en nu ook in Fsx-Se. Er zijn nieuwe functies toegevoegd en reeds aanwezige uitgebreid. Tevens geschikt gemaakt voor nog eens 5 toestellen. Er zijn eveneens P3D en X-Plane versies van eerdere uitgave beschikbaar. E.e.a. bij simMarket te vinden.

simMarket – Nieuwsbrief Maart 2015 #1

banner-simMarket201409De eerste Nieuwsbrief van simMarket voor de maand maart staat weer online. U kunt deze hier bekijken.

DCS World F-14AB – kennismaking

dcs  F-14ABVoor DCS kunnen diverse partijen toevoegingen ontwikkelen. Leatherneck Simulations ontwikkeld momenteel de F-14 en via Facebook worden er diverse afbeeldingen vanuit de ontwikkeling software getoond. Soms zie ik het verschil tussen echt en sim niet meer hoor, en U?

Aviodrome – Kindervliegdagen

kindervliegdagenZelf een echt vliegtuig besturen? Dat is de droom van menig kind! Tijdens de Kindervliegdagen hanteren jonge piloten van 8 tot en met 16 jaar de stuurknuppel van een Cessna 172. Welke datums en prijzen, lees er meer over hier.

Vliegtuigfanaat bouwt B737 in een hotelkamer

torsten-van-kouwenWe hadden er al eerder een newsitem van gemaakt. Een B737 cockpit in een hotel kamer. Nu begint het wel serieuze vormen aan te nemen. Zoals te lezen valt op tripnieuws.nl. Kijkt u maar even mee. Toch benieuwd of hij ook nog aan de visuals gedacht heeft. Of is het naar buiten kijken ook al mooi genoeg ?

Aerosoft ASK21 Mi zweefvlieger – uitgegeven

aerosoft ask21 glider p3dEen uitbreiding toestel waarbij U volgens mij niet bang hoeft te zijn voor de fps aanslag en waarmee U vast en zeker flink wat plezier kunt beleven: deze ASK21 ‘glider’. Alleen al bovenstaande P3D afbeeldingen met zijn schaduwen geven mij de kriebels. Binnen kort ook verkrijgbaar via simMarket.

PMDG X-Plane en Fsx / P3D update

pmdg DC-6 x-planeNog niet zolang geleden vroeg ik mij af waar nieuws over de ooit aangekondigde DC6 van PMDG zou blijven. Zojuist was dit nieuws er: de DC6 is ontwikkeld als het eerste PMDG product voor in X-Plane en zal ook worden uitgegeven voor Fsx / P3D. Op het forum of bij overbelasting via Facebook vindt U een uitgebreide nieuws post waarin ook veel product details worden gegeven.
Update 05-03-2015: Volgens zeggen kunnen we ook dit weekend de nieuwe B737 Ngx update voor Fsx verwachten, mét o.a. weerradar en B777 type terrein radar.

Navigraph/NavDataPro – AIRAC Cycle 1503

banner-NavigraphVandaag is weer de 4 wekelijkse update van Navigraph uitgekomen. Ook wel de NAVData, AIRAC Cycle update genoemd. De nieuwe Cycle 1503 is weer te downloaden via de FMS Data sectie van de Navigraph website. De credits die u nodig heeft voor dit programma kunt u ook aanschaffen via uw account van simMarket. Uiteraard is ook de software van Aerosoft “NavDataPro” geupdate.

ProSim737 – version 1.42

ProSim737Vandaag heeft ook de cockpit software ProSim737 een update ondergaan naar versie 1.42. Klik op ‘Verder lezen…’ voor een overzicht van deze punten. De software zelf is voor de serieuze Boeing 737 cockpitbouwer. In het forum van Prosim737 kunt u nog veel meer hints & tips en ervaringen vinden van de overige bouwers. Voor een snel overzicht van de mogelijkheden van deze software, raad ik u deze pagina nog even weer aan.  Verder lezen →

SkyHighSim stopt ermee…..

banner-SkyHighSimDe titel zegt eigenlijk alles al wel. De scenery developer SkyHighSim stopt ermee zoals te lezen valt in deze forum topic. Een echte reden wordt er niet gegeven. Mogelijk volgt dat later nog. Dit waren c.q. zijn hun scenery’s via simMarket.

Preview – ProSim Utils “ACARS” (freeware)

Deze video laat je zien hoe de software “ACARS” samen kan werken met de Prosim737 software. Een utility geschreven door ‘Humberto Miguel’ en geheel freeeware. Werkt niet met de PMDG737. Meer info hierover in de Prosim forumtopic.

FSDG – Graz-Thalerhof (LOWG)

Graz-towerHet team van FSDG – FlightSim Developement Group – werkt aan een Oostenrijks vliegveld. Namelijk Graz-Thalerhof (LOWG). Zo valt de toren te herkennen van dit vliegveld.