Avsim Traffic Optimizer P3D / Fsx

ai traffic 2Een freeware programma ontwikkeld om automatisch een ideaal aantal ai vliegtuigen om U heen in te stellen, én continue bij te werken. Deze kunt U vinden op Avsim. Origineel voor P3D opgebouwd maar ook geschikt gemaakt voor in Fsx.

SkyDemon v3.1.1 update

SkyDemonDe software ‘SkyDemon’ is vandaag geupdate naar versie 3.1.1. Een kleine update. De Mountain Terrain Mode kan aan of uit gezet worden, Er is een mogelijkheid voor Álpine forcast routes (GAFOR)’ en de user waypoint kunnen wel of niet getoond worden. Meer info daarover op de website van SkyDemon. SkyDemon is wel bedoeld voor de real life pilot, maar ook geschikt om te draaien in een netwerk op je 2e PC. En de software OpusFSX ondersteunt inmiddels ook SkyDemon en ook kunnen X-Plane liefhebbers hun vluchten volgen via SkyDemon.

Virtual Airline – transavia

Even zo voor het FSweekend de aandacht op de Virtual Airlines die er in Nederland zijn. We beginnen met transavia. Tot nu toe hebben zich 6 VA’s ingeschreven voor het FSweekend. Daar kunt u dus mooi het een en ander met elkaar vergelijken en zo eens de sfeer proeven. Wat is uw ervaring met VA’s ?  Verder lezen →

Aerosoft F-14 cockpit preview

aerosoft f-14 cockpitBovenstaande afbeelding werd ons getoond bij de laatste update van deze in ontwikkeling zijnde jet, nu is er een vervolg op gegeven waarin tevens de rode nachtverlichting getoond wordt.
En als U dan toch op het forum bent kunt U hier een vervolg op de A320/321 vinden waarin o.a. de vernieuwde cockpit verlichting wordt getoond. Aan deze voormalige Extended Edition zal verder ook de nieuwe weerradar (zelfstandig werkend) worden toegevoegd.

HCC Haaglanden – 22 Oktober 2014

banner-HCCHaaglandenWoensdag, 22 oktober 2014 staat er weer een bijeenkomst op de agenda van de FSgroep HCC Haaglanden. Klik op ‘verder lezen…’ voor het programma.  Verder lezen →

FTX/Orbx – AYEO Emo Mission Freeware

AYEO-LandingDeze scenery is nu uit als freeware en bedoeld als een soort van Add-on voor bij de “FTX AYPY Scenery”. Lees er meer over hier.

AviatorCast 40 – Tips & Tricks voor je PPL

banner-AviatorCastAviatorCast 40 staat weer online. Deze keer een aantal Tips & Tricks voor het behalen van je PPL. Van schoolbank verlater naar Piloot. En kan Flightsimulator je daarbij helpen. Een podcast van zo’n 45 mniuten.

simMarket – Nieuwsbrief Oktober 2014 #5

banner-simMarket201409En weer een nieuwsbrief voor de maand oktober van simMarket. U kunt deze hier bekijken.

Piloten Post – 53 2014

banner-PilotenPostGisteren was het weer de 3e zaterdag van de maand, tijd om weer een uitgave van de Piloten Post te lezen. Piloten Post is een electronisch maandelijks tijdschriftje voor Nederlandse FS piloten, onafhankelijk en gratis te downloaden. Geschreven door Joost Visser uit Goes. Met deze keer als inhoud: “Prepar3D versie 2.4; Dash8 tipje; het balletje of balletje-balletje; Flightplanning; met een knipoog.” Hier is de download link. (11 pagina’s)

Blue Sky Scenery – Darby

JAC_North4West5_1En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom Darby, inclusief de “Mountains of the Selway Bitterroot Wilderness that leads into Idaho”. Hier de link met meer info. Geschikt voor FSX & Prepar3D. En ook deze scenery is weer gratis !!

Pilot Desk Chair

PilotDeskChairDit is nog eens een mooie bureau stoel. Misschien wel iets voor Sinterklaas of wanneer die stilletjes je huis voor bij rijdt, dan maar voor Kerst. ;) Enig idee waar zo’n exemplaar te koop zou zijn ? De IKEA heeft deze niet, dat heb ik al gecheckt.

iFly – Nieuw project B747-400

747-400Dit is het nieuwe project van iFly. iFly, bekend van zijn B737, is bezig met de ontwikkeling van de Boeing 747-400. En wordt uitgebracht door Flight1. Er wordt gewerkt aan de FSX versie en zelfs nog een Fs2004 versie. Later zal ook Prepar3D aan de beurt zijn. Een mooi project om zeker in de gaten te houden. In dit forum topic alvast wat meer info.

A1R DesignBureau A1R L-13 Blanik Fsx

A1R DESIGN BUREAU A1R L-13 BLANIKTijd voor eens iets geheel anders qua toestellen hier op simFlight, een ware glider. Sinds vandaag te koop via simMarket voor €18. Volgens begeleidend schrijven letterlijk en figuurlijk een grote onder dit type toestel.

PMDG B777 200LR/F en 777-300ER SP1C

pmdg b777 maikel2Genoemde SP1C is beschikbaar gesteld en de 126 mb kunt U downloaden via de website en zelf installeren of gewoon de opp. center opstarten en die het werk laten doen. Mooi om te lezen dat men een lastig punt samen met gebruikers zoals U en ik hebben kunnen oplossen. Een overzicht van deze en eerdere verbeteringen kunt U ook vinden via het opp. center.

Luchtvaartnieuws.nl MD-11 lezersfoto’s

md-11chenk_colijn-636Bovenstaande foto is als ik het goed heb van Chenk Colijn, één van de vele inzenders van zeer mooie en sfeervolle foto’s van de MD-11. Dit toestel land op 26 Oktober voor de laatste keer als officiële passagiers lijnvlucht. Bekijk de overige foto’s en vindt overige data’s m.b.t. de laatste vlucht(en) via de verwijzing.