FroogleSim News – 28 augustus 2016

Vorige week was er geen Frooglesim nieuws, maar afgelopen zondag was er weer een ‘kleine’ samenvatting van het afgelopen Flightsim news.

Verder lezen →

Milviz King Air 350i – vervolg

milviz king air 350iIn hun forum omschrijft men kort hoever de ontwikkeling van de King Air 350i staat en laat dit mooi zien met bijpassende afbeeldingen. De King Air is een alom bekend twin toestel welke ook in P3D weer gevlogen kan worden als standaard versie. Uitgebreide toestellen zoals deze hebben natuurlijk altijd de voorkeur. De getoonde afbeeldingen zijn trouwens mooi groot en laten veel detail zien. Binnen kort dus product nummer 16 bij Milviz op simMarket.

FlightSimulator Groep Groningen – 29-08-2016

banner-FSGGMorgen gaan ze weer van start. Dan komt de FlightsimulatorGroep Groningen, na de lange zomervakantie, weer bij elkaar. Klik op ‘Verder lezen…’ voor hun agenda.  Verder lezen →

Fs2Crew ‘summer sale’ verlengt, en meer.

banner_fs2crew
Via de nieuwsbrief kreeg ik informatie over meerdere producten van ontwikkelaar Fs2Crew. Het bericht heb ik onder dit item geplaatst zodat U het wat gedetailleerder kunt doornemen maar o.a. de lopende zomerkorting wordt verlengt. Daarnaast aanvullende talenpakketten voor hun Airbus product welke eveneens is opgewaardeerd naar versie 3. Verder lezen →

DCS – ontwikkeling planning

dcs nttr map NevadaZowel via dit Facebook bericht als dit forum bericht kunnen we de aankomende plannen voor DCS lezen. Vooral de (door)ontwikkeling van diverse ondergronden welke weer goed passen bij de diverse type toestellen welke in deze sim gevlogen kunnen worden. Dus ook bijvoorbeeld ook een WWii ondergrond.

Samos Airport reviewed – Mutleys Hangar

banner-SamosVia de website van Mutleys Hangar is er een mooi review te lezen over het Griekse vliegveld “Samos” (LGSM). U kunt dit review, uiteraard in het Engels, hier lezen. En ook is dit scenery product weer te koop via simMarket.

LROP – Henru Coanda Airport voor X-Plane

LROPDai Media heeft deze week een nieuwe versie uitgebracht van het vliegveld in Boekarest, Henri Coanda (LROP). Bestaande gebruikers kunnen gratis updaten naar versie 2.0. Nieuwe gebruikers betalen € 20.

Milviz F-4 – tack pack beschikbaar


Een uitbreiding voor de ware liefhebber waardoor uw toestel tanden krijgt. Tac Pack dient wel reeds geïnstalleerd te zijn. Verkrijgbaar via simMarket voor €17.

Turbulent Designs – Real Flora

turbulent designs real floreHet blijft toch grappig om te vergelijken met een kale Fsx installatie, welke inmiddels 10 jaar oud is, en de nieuwste trucjes welke ontwikkelaars bedenken. Turbulent Designs heeft een combinatie van 2d en 3d beplanting ontwikkeld en weet zo een ongekende ervaring over te brengen. Te zien via dit Facebook bericht. Ben nieuwsgierig hoe hun uiteindelijke product gaat worden want we hebben inmiddels al vele zeer mooie afbeeldingen voorbij zijn komen de laatste maanden.

Aerosoft Genoa – vervolg

aerosoft genoaOntwikkelaar GayaSimulation plaatste vannacht een overzicht van nieuwe afbeeldingen van Genoa op hun Facebook pagina. Deze zijn ook te bekijken via dit forum bericht bij uitgever Aerosoft. Op deze afbeeldingen zijn bijna geen vliegveld onderdelen te vinden maar vooral veel van de haven welke nabij legt. Geeft meteen een hele andere sfeer.

Orbx Innsbruck LOWI – kennismaking

orbx innsbruck lowiBegin deze week plaatse ik een verwijzing naar het door Justsim uitgegeven Innsbruck LOWI. Op het oog een zeer mooi product voor een vriendelijke prijs. Enkele uren later deed Orbx een boekje open door aan te geven dat ook zij reeds een jaar aan dit vliegveld en zijn omgeving werken. Ze maken er hun top product van met een grotere omgeving dan ooit en de vele eerste afbeeldingen zien er prachtige uit. Wilt U van LOWI uw thuishaven maken dan is even wachten op Orbx hun product de logische keuze. Wilt U graag vele diverse verbeterde vliegvelden aandoen en uw euro’s verspreiden dan lijkt Justsim mij een goede en iets goedkopere optie welke ook per direct verkrijgbaar is.

Sporty’s Aviation Tips – Differences in airplane cockpits

Justsim Innsbruch LOWI – beschikbaar


Al tijden maak ik gebruik van Aerosoft hun LOWI versie maar deze is toch wel verouderd. Vandaag heeft Justsim hun versie uitgegeven en leuk om het verschil tussen beide producten te zien. Veel meer gebouwen welke ook weer veel meer detail tonen: alles komt tot leven zogezegd. Bovenstaande video wordt qua camera beweging en geluid wel eentonig maar toont toch heel mooi wat er verwacht mag worden. Ook het natte asphalt ziet er prachtig uit. Daar naast ook de seizoenen aanwezig. Te koop via simMarket voor €21.

“open huis” op vliegveld Hilversum (EHHV)

open-dag-10-september-2016Bij deze nodigen wij u graag uit voor het “open huis” op vliegveld Hilversum op zaterdag 10 september 2016.

Het is dit jaar namelijk precies 80 jaar geleden dat de Gooise Zweefvliegclub werd opgericht. Dat wordt groots gevierd door de GoZC, en we maken er gelijk een leuke informatieve dag van voor het héle vliegveld. Alle clubs en bedrijven openen hun hangaars en zijn met informatiekraampjes aanwezig, zodat u eens “achter de schermen kunt kijken”.

Gebruikers van vliegveld Hilversum (EHHV) kunnen elkaar ontmoeten, omwonenden en belangstellenden kunnen rondneuzen op het vliegveld en vragen stellen over zweefvliegen, motorvliegen, parachutespringen of over de dagelijkse operatie op het vliegveld.

Lees er meer over hier. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, wij hebben dan een clubvlucht naar het Belgische Spa 🙂

Flight Sim Labs A320-X – beschikbaar


Nadat verleden week een klein aantal licenties verkocht zijn is dit product nu voor iedere Fsx gebruiker beschikbaar. Wel voor de eerder genoemde stevige prijs van $100. Wie de eerder geplaatste interviews heeft gekeken heeft kunnen leren dat dit product nog wordt door ontwikkeld en er een P3D versie alsmede overige type zullen volgen. De prijs verraad al dat deze Airbus voor de ware liefhebber dan wel specialist ontworpen is. Wie met minder genoegen neemt kan terecht bij Aerosoft zijn Airbus waar zeker niets mis mee is, zelfs gedeelde cockpit functie. Voor nog geen €50 te koop via simMarket.