FSX VR – Met de Oculus Rift

Wanneer je al een Oculus Rift heb, is hier een leuk stukje software voor. Meevliegen met iemand in FSX of Prepar3D. Dus als passagier kun je heerlijk rondkijken terwijl er iemand anders de route vliegt. Genieten van de NL2000 scenery b.v. Meer info over deze software hier.

Orbx San Diego KSAN – vervolg

Kennelijk kreeg men na het tonen van de eerste afbeeldingen flink wat verzoekjes tot uitbreiding van dit project, en dit is dan ook gedaan. Een gebied van 40×40 km is onder handen genomen en vele grote en kleine objecten komen aanbod. Daarnaast is natuurlijk het vliegveld zelf niet vergeten. Deze keer zijn de afbeeldingen vooral van de omgeving. Leuk om ook eens te zien dat ze direct uit de sim komen zonder heftige aanpassing. (Zo herken ik mijn eigen sim wat gemakkelijk qua kwaliteit.)

Frooglesim Nieuws 19-03-2017


Nieuwsgierig welk nieuws Froogle weer heeft weten te verzamelen. Het zijn momenteel wat rustige tijden bij de grote ontwikkelaars.

FsFan Voorschoten vliegt op zondag 19 maart

Deze zondag vliegen we weer in Voorschoten.

Steeds weer pret om gezamenlijk alle opties van Flight Simulator de revue te laten passeren. En natuurlijk persoonlijke ervaringen uit te wisselen.

Op de agenda staat de presentatie van de Twin Otter extended in FsFan kleuren en het evalueren van de laatste vlucht van het VFR team door de Carribean.

Kom eens langs en geniet van de altijd gezellige sfeer die we krijgen door een enthousiast team van mensen die een goed hart hebben voor Flight Simulator. Voor meer details zie onze website op http://fsfan.nl/

 

Nico Kaan – PSXseeconTraffic

U mag zich wel even voorbereiden op een ouderwetse rudimentaire internetpagina. Hierop zijn enkele projecten te vinden zoals PSXseeconTraffic. Dit freeware project maakt het mogelijk om gratis de vluchten welke daadwerkelijk buiten rondvliegen in uw sim te gebruiken. Er dient enkel een lidmaatschap op de data aanbieder afgesloten te worden, welke €10 per jaar kost. Als extra aanvulling is het tevens leuk om een live ATC website mee te laten draaien. U hoort dan ook de werkelijke communicatie, als U op de juiste frequentie meeluistert natuurlijk. E.e.a. is op bovenstaande video mooi samengevat.
Ik heb zelf geen ervaring met deze software, mogelijk kan een bezoeker hierover meer vertellen aan ons?

TopoSim ‘Earth Bundle’ korting

Voor wie van grote getallen houdt: normaal kost dit wereldwijde product $100 maar door een lopende korting acties blijft er $60 over voor een download van maar liefst 50GB. U kunt ook kijken bij simMarket naar producten per regio. Deze hebben vaak een hoger detail of een lagere prijs. Past misschien beter bij uw vlieg locatie(s).

Avsim review – Just Flight T1/A Hawk Trainer


Wat hebben toch een scala een keuze waarmee we ons willen vermaken in onze sim. Van laag naar hoog qua type toestellen. Indien U zichzelf wilt trainen zijn daar ook weer diverse type toestellen beschikbaar voor. Denk aan A2A of aan deze T1/A van Just Flight. Te koop via simMarket voor €38 ex. Bij Avsim kunt U een review van dit toestel vinden, aangevuld met afbeeldingen. Ook mooi zijn de afsluitende video’s van trainingen in het echte toestel.

FlightSim.Com MS FS repaint – lessen

Het is  natuurlijk even andere koek om bovenstaande repaint voor elkaar te boxen maar uw eigen kleuren op een kleine vfr kist tekenen is wel haalbaar. Ikzelf heb mij er nooit in verdiept maar vindt menig resultaat vaak wel erg mooi. Bij FlightSim.Com is de eerste les geplaatst over hoe U uw eigen toestel kunt beschilderen.
Update 15-03-2017: Ik heb deel 2 even gemist maar inmiddels staat het laatste, deel 3, ook online.

Ftx openLC NA 1.20 – beschikbaar

Ik had de stille hoop dat Orbx LOWI misschien wel beschikbaar zou zijn maar nee, nog niet. Wel kwam ik de 1.20 update tegen voor openLC Noord Amerika. Hierbij wordt tevens vermeld dat er binnenkort ook een update voor Ftx Vector zal komen. De update kunt U installeren via FtxCentral.

Behind the scenes at air traffic control

The Heron’s Nest Gets a Remodel

Wat een service van Bill, deze gratis scenery wordt bijgewerkt naar versie 2.0 zodat deze beter samen werkt met alle andere geïnstalleerde (mesh)software. Lees er meer over hier.

Cockpit – Fly Elise-ng

Voor diegene die uitgebouwd zijn met hun cockpit ligt er een volgende uitdaging op hun te wachten. Het aansluiten van 3 projectors en het beeld daarvan netjes uitlijnen op een gebogen scherm. Dat kan middels de software van Fly-Elise-ng. Op MyCockpit.org was hier een topic over, zeer leuk om door te lezen. Enige ruimte dien je wel te hebben. Zie ook deze topic op Cockpitbuilders.com. Eerder was deze software te koop via simMarket, maar nu kunt u terecht bij Aviosim.org. Met een groot voordeel dat u in het Nederlands wordt geholpen c.q. ondersteund.

FroogleSim News – 12 maart 2017

En deze zondag sluiten we weer af met een Frooglesim overzicht van het Flightsim nieuws van afgelopen week.

Verder lezen →

P3D ‘update component installers’ uitleg

Naast een algehele nieuwe installatie welke veel werk is indien U veel toevoegingen gebruikt, kunt U sinds P3D v3.x ook van losse onderdelen een nieuwere versie installeren. Dit is in de basis niet al te lastig maar wordt toch mooi omschreven in dit forum bericht.

PMDG Op. Centre update en DC6 FSX/P3D beta

Het PMDG operations centre heeft een update gekregen welke U kunt installeren na het opstarten van het programma. Zie uw melding rechts bovenin. De mogelijkheid tot live update van, in dit geval de b747, uw product is een nieuw toegevoegde functie.
Tevens maken we kennis met de DC6 welke reeds voor X-Plane beschikbaar is en nu de beta fase is ingegaan voor Fsx en P3D. Diverse afbeeldingen kunt U ook in dit bericht bekijken.