Orbx/FTX – Redding (KRDD)

Via diverse items hebben wij U in Februari & Maart op de hoogte gehouden van de ontwikkeling tot de uiteindelijke uitgave van het vliegveld Redding, het eerste vliegveld voor FTX laatste landschap uitgave NCA. Bovenstaande video geeft nog eens mooi dit complete veld weer. Mocht U een beginnende simmer zijn en overwegen om de standaard FSX uit te breiden dan zou ik met genoemde titels starten.

YouTube – WestJet B737 met eigen wil

Via Angle of Attack kwam ik op bovenstaande video terecht waarbij een Marshall met blote handen een B737 probeert tegen te houden… maar van welke 0nzichtbare kracht?? :-)

Airline2Sim Checklist uitbreiding

Airline2sim logoOnlangs heeft deze ontwikkelaar hun hd video training voor de q400 uitgegeven terwijl men daarvoor reeds de checklists beschikbaar hadden gesteld in een nette papieren uitvoering. Dit laatste wordt nu ook opgebouwd voor diverse Boeing en Airbus toestellen.

Aerosoft F-14X vervolg

aerosoft f-14xNa onlangs deze post van 15 April zijn er afgelopen Zondag nog wat aanvullende afbeeldingen met een nieuw uiterlijk van de F-14X in het Aerosoft forum geplaatst. Blijft toch een prachtig toestel waar de snelheid gewoon afstraalt.

Aerosoft Brussel Internationaal preview

aerosoft brusselGisteren zijn er een aantal nieuwe afbeeldingen in het Aerosoft Brussel forum geplaatst. De eerste toont meteen het binnenwerk van een terminal welke zo gemodelleerd is dat U zelfs daar niet kunt verdwalen. Daarna gevolgd door afbeeldingen van het zeer grootte veld zelf met bijbehorende bebouwing. Er valt nog genoeg werk te verzetten maar men is op de goede weg.

Carenado Super King Air B200 nu ook voor X-Plane

King Air B200 Carenado

Carenado heeft de Super King Air uitgebracht, zie ook de eerder post. Te koop via de site van Carenado, maar over enige tijd ongetwijfeld ook via simMarket. Het vliegtuig kost $34,95.

Just Planes – LC PERU DASH 8 Twin Otter (Blu-ray)

Wederom een nieuwe Blu-ray DVD van Just Planes

FSUIPC – Versie v4.929

FSUIPC is geupdate naar versie 4.929. (Noodzakelijk voor de nieuwe Prepar3D versie 2.2) Meer info op de website van Peter Dowson. Software registratie is mogelijk via simMarket. FSUIPC is een soort interface tussen FSX  en ook Prepar3D en utility’s. Te installeren als ongeregistreerd, maar bij registratie heb je meer mogelijkheden, zoals de GPSout functie. Ideaal voor Navigatieprogramma’s op je 2e PC.

HCC Haaglanden – Presentatie ‘Regional Jets’

banner-HCCHaaglandenA.s. woensdag 23 april 2014 is er weer een bijeenkomst van de FSgroep HCC Haaglanden. Met als thema: demo van de Regional Jets, het gaat hier om toestellen voor de korte en middellange afstand, bijvoorbeeld binnen Europa of Amerika. Hans Kolkman en Arthur van Eunen zullen 2 van dit soort types behandelen: de BAE 146/Avro RJ 100 uitgebracht door Qualitywings en de Embrear 195 van Feelthere. Deze presentatie is een nieuwe poging van de bijeenkomst van 26 maart j.l., welke door persoonlijke omstandigheden toen niet door kon gaan. De zaal van wijkcentrum de Groene Loper, van Royenstraat 2 in Voorburg, is open vanaf 19.30 uur. De presentatie begint om 20.00 uur.

X-IvAp voor X-Plane v0.3.2

logo-X-IvApDe software om online te kunnen gaan vliegen voor het IVAO netwerk is er al enige tijd ook voor X-Plane. Deze client heeft net een update ondergaan naar versie v.0.3.2 Meer info hier. Uiteraard heeft u voor dit alles wel een account nodig voor het IVAO netwerk. IVAO NL

VATSIM “Rotterdam – Dublin City Pair”

vatsim logoEen leuke vlucht met bijvoorbeeld een turbo prop welke _op dit moment_  bij Vatim volledig via ATC controle gevlogen kan worden: Rotterdam – Dublin of omgekeerd. Het weer laat een oversteek met een vfr kistje volgens mij ook wel toe.

Aerosoft Night Environment British Isles

aerosoft night environment beneluxNa bovenstaande Benelux en ook Duitsland zijn nu ook de Britse eilanden voorzien van Aerosoft zijn nachtverlichting. Toepasbaar met uw bestaand toevoegingen zelf met de Dx10 patch. Indien gewenst kunt U eerste de Berlijn demo uitproberen welke op de Aerosoft product pagina te vinden is. Verkrijgbaar via simMarket voor €14.
Update 20-04-2014: Aerosoft werkt gestaag door en inmiddels is er ook een preview van Dubai in het forum geplaatst. U kunt daarop heel mooi de vormen van de opgespoten eilanden zien. Mooie aanvulling op de reeds perfecte FlyTampa Dubai ondergrond.

Avsim AoA (PMDG) B777 Training review

aoa b777Angle of Attack leert ons al geruime tijd hoe wij onze toestellen precies dienen te gebruiken. Ikzelf ben begonnen met hun B767 en B747 dvd en inmiddels is men over op online afleveringen. Zowel het gebruik van uw toestel maar ook vele bijkomende zaken worden uitgebreid behandeld. Van dit alles een review bij Avsim, welke op zichzelf al leerzaam is.

ENNK Narvik – RWY 01 details

ENNK_Narvik-RunwayWat een geweldige scenery screenshot. Een hele mooie mesh zit hier ook ingebouwd. Bekijk de overige 3 screenshots hier ook nog maar eens.

Dolomiti X – Agordo

AgordoDit zal een scenery zijn voor liefhebbers. Ook voornamelijk voor VFR vliegers die ook wel een beetje bekend zijn met dit gebied of juist nog meer bekender willen worden met deze omgeving. De scenery reeks ‘Dolomiti X’ wordt uitgebreid met de omgeving “Agordo”. Gelegen tussen Trento en Belluno. Een mooie foto scenery met een opervlakte van elk zo’n 20 x 20 kilometer. Meer info hier via FSAddon. Vergeet niet de gratis Belluno airfield mee te pakken.