Open dag vliegkampen Lelystad Airport zomer 2015

vliegkampHeeft u als enthousiaste flightsimmer nog een zoon of dochter in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, dan kunt u de datum 06 juni even blokken in uw agenda. Op zaterdag 6 juni a.s. wordt er namelijk op Lelystad Airport een open dag gehouden om de vliegkampen – die georganiseerd worden door vliegschool Zelf Vliegen – onder de aandacht te brengen van de jeugd en de ouders. Tijdens deze open dag krijgt men een voorproefje van er allemaal gebeurd tijdens zo’n vliegkamp. Lees er meer over hier met een verwijzing naar de website van Zelf Vliegen.

Saitek modding

Saitek B737 quadrantEr zijn een aantal leveranciers die de veelgebruikte Saitekapparatuur meer Airline proof maken. Zo levert de Luchtvaarthobbyshop binnenkort een aantal producten (box, flaps, markings) uit om je Throttle Quadrants om te bouwen naar een Boeing/Airbus achtige TQ. Verder lezen →

Haversine HSAIR plugin

Haversine logoHaversine maakt een aantal apps om navigatie van vliegtuigen in X-Plane te ondersteunen. In dat kader hebben zij de plugin die de communicatie verzorgt tussen X-Plane en de app bijgewerkt naar versie 4.3. Met de nieuwe plugin worden diverse nieuwe vliegtuigen van X-Plane ondersteund.

OpenSceneryX nieuws

OpenSceneryX OpenSceneryX is weer terug van weggeweest. OpenSceneryX is een database van diverse objecten die door scenerymakers gebruikt kunnen worden om vliegvelden van de nodige attributen te voorzien. OpenScneneryX is duidelijk gericht op de ondersteuning van freeware add-ons. Onlangs is versie 2.1 uitgekomen en sinds een aantal dagen nu ook weer 2.1.1. Daarnaast is de website aangepast en zal binnenkort ook de steameditie van X-Plane worden ondersteund. Daarnaast heeft de beheerder van OpenSceneryX gemeld dat hij voorlopig met hernieuwde energie en aandacht zal werken aan de uitbreiding en verbetering van de objectenbibliotheek.

JustFlight L-1011 TriStar met korting verkrijgbaar

justflight l 1011 tristar professionalVan bovenstaand JustFlight toestel de L-1011 TriStar is in eerste instantie een zogenoemde F-Light versie uitgegeven. Deze werd zo populair dat er besloten werd om er een Professionele versie van te maken, een studie-sim. Dit product is nu met een flinke korting te koop waardoor U i.p.v. €44 nog maar €18 hoeft te betalen. Leuk om terug in de tijd te stappen met het toestel en de bijbehorende maatschappijkleuren.

FlightSim Development Group NUUK – beschikbaar

fsdg greenland nuuk13 Mei liet ik U via deze post kennismaken met het in aanbouw zijn van NUUK te Groenland, en zojuist is deze software beschikbaar gekomen. Nu ben ik zelf geen groot liefhebber van sneeuw en ijs, maar de diverse afbeeldingen van dit product zien er wel sfeervol uit. Het product is verkrijgbaar via hun eigen product pagina voor een zeer vriendelijke €15. Overige producten zijn ook verkrijgbaar via simMarket zoals tegenhanger Sharm El-Sheik in de woestijn en bijvoorbeeld ook de gratis software waarmee U de brug verbinding tussen Denemarken en Sweden verkrijgt. En zoals eerder vermeld is ook Thessaloníki, mijn persoonlijke favoriet, van FSDG.

FS Groep Noord-Holland-Noord – 23/05-2015

banner-HCC-NHNA.s. zaterdag, 23 mei 2015 is er weer een bijeenkomst van  de FS Groep Noord-Holland-Noord. Klik op ‘Verder lezen…’ voor de agenda van die dag. Meer info op de website van de FS Groep NHNVerder lezen →

TOPER Calculator Tool – B787

ToperB787Voor diegene die nog serieuzer hun vluchtvoorbereiding willen doen is er nu voor de B787, de Dreamliner, een Takeoff Performance Calculator. Een klein utility met vele mogelijkheden om alles uit je B787 te halen. Ook weer verkrijgbaar via simMarket. Er is ook een calculator voor de B737 en B777.

RC-Design – Göthenburg/Landvetter (ESGG)

ESGGDankzij RC-Design kunt u nu ook naar het Zweedse vliegveld “Göthenburg/Landvetter (ESGG)” vliegen. Waarbij er veel aandacht is besteedt aan het aanvliegen c.q. taxiën richting de terminal. Deze scenery is te koop voor een kleine 17 euro via simMarket.

MegaScenery Earth Ultra-Res City Albuquerque

AlbuquerqueDe titel geeft het al aan, de stad Albuquerque en omgeving als nieuwe titel in de MegaScenery Earth Ultra-Res City series. Ook deze is weer te koop via simMarket als een download van 8 Gb !!. Voor een prijsje van rond de € 15,- kunt u deze omgeving ook in uw flightsimulator verkennen met een resolutie van 50cm/pixel.

43e Internationale ‘Vintage Glider Club’ Rally

VintageGliderVan 27 juli t/m 6 augustus zal op vliegveld Terlet de 43e Internationale ‘Vintage Glider Club’ Rally worden gehouden. Na 1984 en 1992 is dit de derde maal dat deze rally naar Nederland komt. Voor liefhebbers van zweefvliegen is dit de gelegenheid om een grote verzameling van historische zweefvliegtuigen te zien. Noteer de datum nu al in uw agenda. Voor meer informatie bezoek de site: www.vgc2015.nl.

Southwest Florida International Airport (KRSW) II

KRSW-IIHierbij de tweede preview screenshots van dit in aanbouw zijnde vliegveld door het team van LatinVFR.

Aerosoft Manchester – vervolg

aerosoft manchesterPas geleden verwees ik naar de nieuwste afbeeldingen van Manchester. Deze zijn gisteren opgevolgd door twee, zeer scherpe, afbeeldingen van een toestel op de apron. Dat belooft nog wat.

Taxi2Gate – Seattle-Tacoma Intl. (KSEA)

KSEAVandaag is deze schitterende scenery van het vliegveld “Seattle-Tacoma” (KSEA) uitgekomen. Gemaakt door het team van Taxi2Gate. Uiteraard weer verkrijgbaar via simMarket voor € 29,03. Geschikt voor FSX. En middels een kleine aanpassing ook geschikt voor de FTX PNW Scenery. Het vliegveld heeft een aardige lijst met features.

Aerosoft LimeSim – US Cities X Boston

aerosoft limesim bostonZowaar een product serie waar ik eigenlijk altijd overheen gekeken blijk te hebben, Aerosoft US Cities X. Diverse delen zijn reeds verkrijgbaar via simMarket voor €16. Momenteel wordt er, al even, gewerkt aan de stad Boston en hiervan zijn Maandag een aantal nieuwe afbeeldingen in het forum geplaatst.