FSFX Packages – Chaseplane (tutorial)

Deze video neemt je mee in de uitleg van het software programma “ChasePlane“. Van FSFX Packages. De tegenhanger van EZDok. Hiermee kan je verschillende camera standpunten aanmaken in je flightsim (en misschien nog wel veel meer). Ga er maar eens rustig voor zitten.

Aanvliegroute Lelystad Airport

Dat het vliegveld lelystad groter wordt is bij iedereen wel bekend. (De luchthaven daar gaat per 1 april 2019 open voor vakantievluchten om Schiphol te ontlasten). Wat de aanvliegroutes gaan worden nog niet geheel. Op de website Lochems Nieuws ziet u een voorbeeld. Via de website van Stentor kunt u een beeld krijgen over de aanvliegroutes over verschillende plaatsen (Elburg, Kampen, Lelystad en Zwolle). De vogels zingen wel aardig door ;).

Verder lezen →

X-Plane 11 Weather Customization

Uitleg over de weers instellingen in X-Plane 11.

De wereld van Schiphol in cijfers

Gewoon leuk om te weten

QualityWings status update 1e kwartaal 2017

Op Facebook heeft QW hun laatste status update geplaatst betreffende hun producten. De B787 is natuurlijk waar we allemaal nieuwsgierig naar zijn. Ik heb het geheel nog niet doorgelezen maar zag een prachtige afbeelding van de gashendels voorbij komen.

Aerosoft – Connected Flight Deck

Aerosoft heeft even geleden uw mening gevraagd betreffende wat U belangrijk, of juist niet, vindt aan het CFD gedeelte voor hun aankomende toestellen. Deze functie betreft het delen dan wel besturen van het toestel met U als piloot en een ander als copiloot. Inmiddels heeft men bepaald dat men tewerk zal gaan door gebruik te maken van een server. Meer informatie vindt U via dit forum bericht. Het eerst item betreft een gerichte A330 functie terwijl het 2e item over de CFD server gaat.

Bijeenkomst FS Groep Groningen – februari 2017

Maandagavond 27 februari zal de maandelijkse bijeenkomst van de Flight Simulator Groep Groningen in het teken staan van Plan-G. Gradus Hageman zal een presentatie van dit navigatieprogramma verzorgen. Aanvang van de bijeenkomst is 19.30 uur. Zie verder de website  van de FSGG.

FroogleSim News – 19 februari 2017

Weer een kleine samenvatting van het Flightsim nieuws.  Verder lezen →

CBT – McDonnell Douglas MD-80

Hier komt u de zondag wel mee door. Een soort van Computer Based Training om de MD80 beter te leren kennen. Hier kunt u echter achterover leunend alle informatie tot uw nemen. Verder lezen →

CAG scenery databank

Bovenstaande afbeelding zal velen bekend voorkomen van Flightradar24. Ik gebruik hem even vanwege het overzicht van de wereldkaart, welke betrekking heeft op deze CAG databank welke in Google Maps wordt weergegeven. Het is een overzicht van zeer veel bestaande vliegveld sceneries. Linksboven is te zien tot welke maand de data is bijgewerkt, momenteel Februari 2017. U kunt linksboven tevens een grove regio scheiding kiezen en indien U uiteindelijk een product selecteert krijgt U tevens een verwijzing waar dit product te vinden is. (Ook te vinden via: http://tinyurl.com/z3f4w87)

Prepar3D v4 64bit ?

Dit zou wel goed nieuws zijn volgens fselite.net.

Aerosoft A330 – Vrijdag update

Hehe, deze keer plaats ik ook eens werkelijk op Vrijdag de Aerosoft A330 Vrijdag update. 🙂

Vidan Design Billund X – beschikbaar

Het eerste wat mij opvalt aan dit gloednieuwe veld voor Fsx en P3D vliegers is de prijs, maar €16. Gelukkig raakt de winter ten einde en kunnen we dus met een gerust hart iets naar het Noorden vliegen om dit veld te bezoeken. Eerst een bezoekje brengen aan simMarket natuurlijk.

DCS weekend nieuws

Het is weekend!! En dus weer tijd voor een DCS nieuws overzicht waarin de Normandië map en weekend acties aanbod komen.

FsFan Voorschoten vliegt weer op zondag 19 Februari

Deze zondag komt de enthousiaste FsFan groep van mensen weer bij elkaar in Voorschoten.

Er is altijd genoeg stof om een discussie over te beginnen en eventueel nieuwe software om uit te proberen. Welke Flight Simulator je ook gebruikt er blijven altijd weer verassingen op je afkomen.

Onze agenda voor zondag is:

  1. X-Plane 11 en welke voorgang is er geboekt.
  2. De zondag VFR vluchten en jullie ervaringen
  3. Hoe vergaat het de vliegers de de Caribbean VFR tour vliegen.
  4. Vliegers die een eerste stap zetten worden uiteraard altijd met plezier geholpen.

Voor meer informatie over plaats en tijd ga naar onze homepage http://fsfan.nl/contact/

Zien jullie graag aanstaande zondag