Fly Elise-ng Cockpit setup

13497642_10154957095509867_434510171259579316_oGezien op Facebook. Een setup met 5 monitors. Waarvan ik begrijp dat er gebruik wordt gemaakt van de software van “Fly Elise-ng“. In een hardware setup van b.v. ELITE Simulation Solutions. En als Flightsimulator Prepar3D. Iets om nog eens verder uit te zoeken.

Verder lezen →

Boeing 727 versie 2 van FlyJsim

727v22FlyJSim heeft versie 2 van de Boeing 727 uitgebracht. Het toestel bevat een geïntegreerde CIVA, maar kan ook worden gevlogen met X-FMC. Voor bestaande gebruikers geldt een kortingsregeling. Voor nieuwe gebruikers kost het toestel $ 60,00. Uitgebreide releasenotes bij X-Plane.org waar het toestel te koop is.

Tutorial video’s voor X-Plane

Er zijn diverse real-life piloten die X-Plane gebruiken. Tja als je hobby je werk is is het moeilijk afstand te nemen van je werk. Voor ons flightsimmers met beroepen of studies waar we met onze beide benen op de grond blijven heeft dit overigens wel een voordeel, vooral als ze hun kennis delen voor de FS-gemeenschap. Zo zijn ook de videos van reflected reality simulations ontstaan. In eerste instantie voor zijn enthousiasme voor de IXEG B733, maar hij publiceert nu ook meer algemene zaken voor X-Plane. Zijn youtube kanaal daarom van harte aanbevolen.

IXEG B733 met zesde hotfix

ixeg 733X-Aviation heeft hotfix nr. 6 uitgebracht voor de IXEG 733. In deze hotfix is ook een uitbreiding van de FMC opgenomen. Deze add-on is inmiddels het beste verkochte vliegtuig add-on van X-Aviation. Het heeft deze positie in twee maanden na release weten te bereiken. Verder lezen →

X-Plane 10.50 Beta 4

x-plane 10Na een paar mislukte startpogingen is er inmiddels een redelijk stabiele beta versie beschikbaar voor X-Plane 10.50. Na het verhelpen een paar grote bugs zijn verholpen staat de teller op inmiddels op 4 wat betreft de beta-releases. Let op het is en blijft een beta, verwacht daarom nog geen stabiele versie. Als je gebruik wilt maken van de beta, dien je dit specifiek in de updater aan te geven. Doe dit uiteraard alleen met een kopie van X-Plane.

Sporty’s Aviation Tips- C172 electrical system

Mooi technische achtergrond verhaal

simMarket – Nieuwsbrief Juni 2016 #6

banner-simMarketAerosoft heeft dit weekend een paar leuke aanbiedingen, maar vergeet vooral de items in de nieuwe nieuwsbrief van simMarket niet.

Aerosoft – Midsummer sale

mittsommer-sale-engJe kan allicht even kijken of er wat voor je bij zit.

Aviodrome – Modelbouw & Vliegshow

Aviodrome-Modelbouw2016 Verder lezen →

Latinwings – Barinas (SVSB) v2 Freeware

SVSBDit zou goed nieuws zijn. Dit vliegveld zou als versie 2.0 als freeware beschikbaar worden gesteld door LatinWings. Lees er meer over hier.

Look Out! Avoiding Terrain & Obstructions

Informatief voor de real life pilot, maar ik wilde deze ook graag hier delen voor de flightsimmers.

Aerosoft Appr. Innsbruck – vervolg (Mei)

aerosoft innsbruck LOWI p3dVolgens mij heb ik deze set P3D afbeeldingen nog van de maand Mei niet eerder met U gedeeld. Inmiddels heeft men het product dus alweer wat verder kunnen afbouwen. Maar het winter ski seizoen is gelukkig nog even ver weg van ons allen.

Emirates Amsterdam-Dubai, van 517 naar 617…

emirates a380 dubaiPassagiers! Als ik tijdens een vliegvakantie zie hoeveel personen én hun bagage er in een b737 past, dan vraag ik mij af hoe het boarden van de A380 er deze zomer uit gaat zien op Schiphol. Enkele vluchten zullen worden uitgevoerd met extra hoge dichtheid. Door het aanpassen van een hoge klasse naar een lagere kan men dan geen 517 maar zelfs 617 passagiers vervoeren. Lees e.e.a. via Luchtvaartnieuws.nl.

Navigraph AIRAC en charts per 28 dagen

navigraph airac per 28 dagenDe serieuze ‘tubeliner’ vliegt liefst online en met een update-2-date FMC alsmede de nieuwste kaarten. Een lidmaatschap bij Navigraph is dan bijna vanzelf sprekend. Deze levert beide producten nu in een 28 dagen cyclus waardoor U vliegt, net als de werkelijke maatschappijen.
Verder lezen →

Majestic Q400 Pro – V1.018d patch

Q400 austrianNaast aanpassing aan de nieuwste P3D versie heeft Majestic tevens diverse andere zaken verbeterd aan hun Q400. Een overzicht kunt U hieronder vinden. Installatie van deze ‘d’ patch kunt U over uw 1.018 versie heen doen, zonder de eventuele andere tussen leggende patches. Eén en ander te lezen via dit Facebook bericht waar Simeon van Majestic een gebruiker uit de brand helpt. U kunt de patch downloaden vanaf de ‘user area’. Het eigenlijke toestel kunt U vinden bij simMarket en de z.g.n. Pilot en Pro versie.
Verder lezen →