DCS F-86F Sabre ‘pre-purchase’ open beta

dcs sabreIn de huidige PC Pilot is een interview te lezen met de ontwikkelaar van dit toestel welke nu reeds te koop is als uitbreiding op uw DCS. U koopt dan een beta versie waarmee U alvast van dit moois kunt genieten en eventueel tegelijk helpen met verbeteren. De uiteindelijk 1.0 uitgave hoort natuurlijk ook tot uw recht.

Dovetail samen met Flight1

dovetail-Flight1Middels een persbericht, de mededeling dat de hernieuwde FSX uitgave van Dovetail op Steam zal worden versterkt door Flight1, welke reeds diverse bekende software voor FSX heeft uitgegeven en dit ook voor dit opnieuw uitgegeven product zal gaan blijven doen.

Verder lezen →

Aerowinx® Precision Simulator 10 – Demo No. 1

Een demo van Aerowinx® Precision Simulator 10. De andere ‘professionele’ flightsimulator. Niet gericht op de grafische scenery, maar meer op de systemen in het vliegtuig. In dit geval de Boeing 747. Benieuwd of er ook iemand mee staat tijdens het FSweekend, het eerste weekend in November 2014.  Verder lezen →

Aerosoft – Bergen X is uit (ENBR)

bergen-xDe scenery “Bergen X” van Aerosoft is vandaag uit gekomen. Het vliegveld ‘Bergen Airport, Flesland (ENBR)’, gelegen in Noorwegen. Ook de omgeving, zo’n 30 vierkante kilometer, is meegenomen in het ontwerp. Ook weer oog voor de kleine details, zoals passagiers in de terminal area. Mooi gelegen in de Noorse Fjorden, al met al weer een leuke bestemming erbij. Te koop voor € 17,95 via simMarket.

simMarket – Nieuwsbrief Juli 2014 #6

banner-simMarket2014Nog maar net een nieuwsbrief uit en nu alweer een nieuwe nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken. Met ook aandacht voor 2 andere simulatoren.

Navigraph/NavDataPro – AIRAC Cycle 1408

banner-NavigraphVandaag is weer de 4 wekelijkse update van Navigraph uitgekomen. Ook wel de NAVData, AIRAC Cycle update genoemd. De nieuwe Cycle 1408 is weer te downloaden via de FMS Data sectie van de Navigraph website. De credits die u nodig heeft voor dit programma kunt u ook aanschaffen via uw account van simMarket. Dus zorg ervoor dat u altijd met up to date gegevens rondvliegt. Uiteraard is ook de software van Aerosoft “NavDataPro” geupdate. Met ook volledige X-Plane data support !!

16 & 17 Augustus Aviodrome – Planes & Trucks

Header_fly-inOp 16 & 17 augustus 2014 staat Luchtvaart-Themapark Aviodrome in het teken van (lucht)transport. Speciaal voor dit weekend haalt Aviodrome kenmerkende (transport) vliegtuigen en vrachtwagens naar het park, die je van dichtbij kunt bewonderen.

Verder lezen →

Majestic Q400 pilot v1.010 patch beschikbaar

Majestic Dash8 Q400Zojuist kenbaar gemaakt via Facebook dat de v1.010 patch beschikbaar is. Hiermee is dit mooie toestel geschikt voor P3D v2.2, wordt exacte ILS en DME ontvangst data d.m.v. navigraph gebruikt, zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd waardoor het toestel nóg soepeler draait en overige. Mocht U het toestel nog (steeds) niet hebben, dan zou u zeker eens bij simMarket moeten kijken. Aan de pro editie wordt ook nog steeds hard aan gewerkt, zoals zo nu en dan op live Twitch uitzendingen te volgen is.

Aerosoft Airbus X A318 ‘Baby Bus’

aerosoft airbus x 318Het Airbus project van Aerosoft is nogal omvangrijk geworden na de eerste uitgave welke later werd gevolgd door de Extended uitgave. Nu wordt er gewerkt aan de diverse modellen waaronder de kleinste, de A318.

Flightsim.com Puzzel #5

flightsim com logoGelukkig ook de oplossing van puzzel nummer 4, direct gevolgd door puzzel nummer 5 welke even anders van opzet is. Veel puzzel plezier.

Ultimate VFR nacht verlichting beschikbaar

ultimate vfr new mexicoVoor genoemd product is er een update uitgegeven waardoor nacht verlichting wordt toegevoegd. Momenteel voor de landschappen Utah en New Mexico. Let wel op dat dit een fotografisch landschap betreft waardoor U vele tientallen Gb’s aan data dient te downloaden.

HD Mesh Scenery Japan voor X-Plane

HD-mesh JapanAlpilotX heeft zijn werkzaamheden voor de HD Mesh Scenery voor Japan afgerond. De scenery is te downloaden via de site van AlpilotX of via FlightSim.Com. Op Google+ heeft AlpilotX diverse schermafbeeldingen geplaats met de situatie voor en na installatie van de scenery. De verschillen zijn indrukwekkend. Van een kaal leeg landschap naar een miljoenenstad. De scenery is gratis (!) te downloaden, wel kan er een donatie gegeven worden.

PMDG B777 SP1 loopt uw sim vast?

PMDGAl snel na uitgave van SP1 is er op het PMDG forum een pagina geplaatst waarin wordt verwezen naar meldingen dat de sim geheel of gedeeltelijk vast loopt, of niet meer te besturen is. Vandaag is hier een vervolg op gegeven. Jammer genoeg behoor ik ook tot deze groep personen daar ik deze problemen nu in 2 van mijn 3 vluchten heb meegemaakt. (Tijdens inzetten van de landing.) Ik ga snel lezen of er reeds een oplossing bekend is.

Carenado Seneca V aanvulling

carenado seneca vCarenado heeft net als Alabeo hieronder een ‘incomings’ pagina maar daar is wat lastig naar te verwijzen. Daarom kunt U de 11 laatste afbeeldingen bekijken via Facebook.

Alabeo Skywagon C207 aanvulling

Alabeo-Skywagon-outBovenstaande afbeelding is nog één van de eerdere. Inmiddels is het project flink verder ontwikkeld en staat er een aardig lijs met, ook nieuwe, afbeeldingen in het ‘incomings’ gedeelte van de website.