FroogleSim News – 19 februari 2017

Weer een kleine samenvatting van het Flightsim nieuws.  Verder lezen →

CBT – McDonnell Douglas MD-80

Hier komt u de zondag wel mee door. Een soort van Computer Based Training om de MD80 beter te leren kennen. Hier kunt u echter achterover leunend alle informatie tot uw nemen. Verder lezen →

CAG scenery databank

Bovenstaande afbeelding zal velen bekend voorkomen van Flightradar24. Ik gebruik hem even vanwege het overzicht van de wereldkaart, welke betrekking heeft op deze CAG databank welke in Google Maps wordt weergegeven. Het is een overzicht van zeer veel bestaande vliegveld sceneries. Linksboven is te zien tot welke maand de data is bijgewerkt, momenteel Februari 2017. U kunt linksboven tevens een grove regio scheiding kiezen en indien U uiteindelijk een product selecteert krijgt U tevens een verwijzing waar dit product te vinden is. (Ook te vinden via: http://tinyurl.com/z3f4w87)

Prepar3D v4 64bit ?

Dit zou wel goed nieuws zijn volgens fselite.net.

Aerosoft A330 – Vrijdag update

Hehe, deze keer plaats ik ook eens werkelijk op Vrijdag de Aerosoft A330 Vrijdag update. 🙂

Vidan Design Billund X – beschikbaar

Het eerste wat mij opvalt aan dit gloednieuwe veld voor Fsx en P3D vliegers is de prijs, maar €16. Gelukkig raakt de winter ten einde en kunnen we dus met een gerust hart iets naar het Noorden vliegen om dit veld te bezoeken. Eerst een bezoekje brengen aan simMarket natuurlijk.

DCS weekend nieuws

Het is weekend!! En dus weer tijd voor een DCS nieuws overzicht waarin de Normandië map en weekend acties aanbod komen.

FsFan Voorschoten vliegt weer op zondag 19 Februari

Deze zondag komt de enthousiaste FsFan groep van mensen weer bij elkaar in Voorschoten.

Er is altijd genoeg stof om een discussie over te beginnen en eventueel nieuwe software om uit te proberen. Welke Flight Simulator je ook gebruikt er blijven altijd weer verassingen op je afkomen.

Onze agenda voor zondag is:

  1. X-Plane 11 en welke voorgang is er geboekt.
  2. De zondag VFR vluchten en jullie ervaringen
  3. Hoe vergaat het de vliegers de de Caribbean VFR tour vliegen.
  4. Vliegers die een eerste stap zetten worden uiteraard altijd met plezier geholpen.

Voor meer informatie over plaats en tijd ga naar onze homepage http://fsfan.nl/contact/

Zien jullie graag aanstaande zondag

FlightSim.Com MS FS repaint – lessen

Het is  natuurlijk even andere koek om bovenstaande repaint voor elkaar te boxen maar uw eigen kleuren op een kleine vfr kist tekenen is wel haalbaar. Ikzelf heb mij er nooit in verdiept maar vindt menig resultaat vaak wel erg mooi. Bij FlightSim.Com is de eerste les geplaatst over hoe U uw eigen toestel kunt beschilderen.

Just Flight – Hunter F.6/FGA.9 beschikaar

Volgens mij hebben we de ontwikkeling van deze jet geheel gemist bij simFlight.nl dus nu in een keer de vermelding dat dit toestel beschikbaar is. Via de Just Flight product pagina kunt U natuurlijk bijpassende informatie over het toestel vinden welke sinds 1951 in de lucht is. Het is te koop voor €31,- en zal binnenkort ook bij simMarket worden toegevoegd.  Verder lezen →

PC Pilot – Maart/April 2017

Dit is toch wel mijn favoriete tijdschrift voor onze hobby Flightsimulator. Heerlijk op de bank van die kleine informatieve stukje lezen, reviews en ook vaak wel een technisch verhaal c.q. uitleg over het vliegen.

De uitgave maart/april is weer uit. Lees er ook meer over op PC Pilot.net.

Klik op ‘Verder lezen…’ voor een overzicht van de inhoud. Ik zal proberen hier nog op terug te komen.

Verder lezen →

Sporty’s Pilot – Get to know your altimeter

Weer een informatieve video. De Amerikanen gebruiken inHg. hPa is de standaard voor Europa. Even omrekenen of de juiste instelling gebruiken in je config.

Real Traffic voor Tower!3D

Lijkt me wel een leuke uitbreiding voor het Tower!3D software pakket. Niet virtuele vliegtuigen begeleiden, maar nu min of meer zoals het in het echt ook aan komt vliegen. Flightschedules zoals in het echt. Mogelijk gemaakt met Real Traffic voor Tower!3D. Iemand ervaring met Tower!3D ? Lijkt me een leuke aanvulling op onze hobby, maar er is nog wel enig speurwerk voor nodig welk pakket je nu allemaal nodig hebt. Helaas zie ik Amsterdam er niet tussen staan. Zal ook wel veel te druk zijn.

Orbx San Diego KSAN – nog van Januari

Volgens mij ben ik vergeten U te verwijzen naar deze post van eind Januari. Hierin worden flink wat afbeeldingen van San Diego getoond en ook zijn omgeving. Mocht U met smart op dit product zitten te wachten dan is wat extra afbeeldingen natuurlijk leuk om U nog meer te prikkelen.

FroogleSim News – 12 februari 2017

Nog even weer het week overzicht van FroogleSim

Verder lezen →