Frooglesim News – 03 Mei 2015

Verder lezen →

Worst Place to be a Pilot – Episode 3

Mooi om naar te kijken. Wordt uitgezonden op TV – Channel4. Helaas niet bij ons in het zenderpakket, maar gelukkig wel te kijken via Youtube. Kijkt u ook even mee, Episode 3 deze keer:

simMarket Jardesign A330 – beschikbaar

jardesign a330Wim heeft U de laatste tijd op de hoogte gehouden van dit zeer mooie X-Plane toestel van Jardesign tot deze op de 15e April werd uitgegeven. Nu kunt U dit toestel echter ook verkrijgen via simMarket, voor de stevige prijs van €65. U koopt hiervoor echter wel een zeer mooi én compleet toestel in de categorie studie-sim. Bij simMarket kunt U vele afbeeldingen bekijken van ieder hoekje van het toestel.

Flightradar24 blog ‘great circulair route’

flightradar24 great circle routeIk wist eerlijk gezegd niet dat Flightradar24 ook informerende items plaatst via een blog. Via via kwam ik echter wel bij deze blog terecht betreffende de vorm van uw vluchtplan op lange afstanden. Ik heb me hier ooit eens in verdiept en kwam erachter dat de wereldbol er kennelijk anders uitziet dan wij op het weerkaartje gewend zijn. Onverwacht verwarrende materie.

Video review 13e Duitse Flightsim Conference

Bovenstaand een soort van video review over de 13e Duitse Flightsim Conference gehouden op 21 maart 2015 in Paderborn. Helaas konden wij er niet bij aanwezig zijn, middels deze video zien we er toch nog weer wat van terug. Uiteraard in de Duitse taal.

Alabeo ook naar Fsx-Steam

fsx steam alabeo piper pa-36Heerlijk alles vertellend tegenwoordig de banners van diverse uitgevers. Zo meld Fsx-Steam via Facebook dat Steam vliegers binnen kort de Alabeo Piper PA-36 mogen verwachten. Via simMarket zijn er reeds vele Alabeo producten verkrijgbaar voor zowel Fsx als X-Plane, ik ga ervanuit dat we deze ook voor Fsx-S mogen verwachten.

RC4TOXPLANE

Via simMarket is er een nieuw product voor X-Plane leverbaar: RC4TOXPLANE. Het duurde even voor ik de logica van de naam doorhad, maar het is een plugin bedoeld om Radar Contact 4.3 te koppelen aan X-Plane. Normaliter zal Radar Contact klagen dat er geen FSUIPC is en dat het daarom niet gebruikt kan worden. Deze plugin zorgt voor de communicatie naar RC4TOXPLANE, waarbij het doet alsof het FSUIPC is. Het voordeel is dat er in X-Plane een volwaardiger luchtverkeersleiding gebruikt kan worden. Ik vermoed overigens dat je naast de aanschaf van de plugin ad € 24,19 (link) ook Radar Contact 4.3 van JDT LLC ad € 44,00 moet aanschaffen (link).

NL2000 nu ook voor FSX-SE

banner-NL2000Er was een grote vraag naar, de NL2000 scenery ook te laten installeren in de nieuwe FSX Steam Edition. Welnu…. het team is hard aan het werk geweest en heeft de installer ook compatible gemaakt met FSX-SE en wordt straks ook geschikt voor in Prepar3D. Lees er meer over hier.

SSG met versie 1.2 voor B747-8

SSG_747-8_Release_1_2Supercritical Simulations heeft de Boeing 747 nog eens onder handen genomen en diverse bugfixes en verbeteringen doorgevoerd. De add-on is verkrijgbaar bij X-Plane.org en Aerosoft. De lijst met verbeteringen zijn (in het Engels): Verder lezen →

Avsim FreeMeshX Global – Fsx, Fsx-s en P3D

HD-meshv3alpsDe laatste tijd komen er diverse Mesh producten uit welke, in dit geval, de hoogte verschillen in  uw Fsx gebaseerde sim een ‘hogere’ kwaliteit geven. De naam geeft al aan dat FreeMesh X een gratis product is welke U bij Avsim kunt vinden. Hier leest U tevens de diverse LOD kwaliteiten en verbeteringen die U per werelddeel kunt verwachten.

Aerosoft Official – Daytona International Airport

Binnenkort verkrijgbaar …

HCC!Flightsimulator – Rijnmond (04-05-2015)

banner-HCCRijnmond#1Vandaag maandag, 04 mei 2015 zal er weer een bijeenkomst zijn van de HCC FS Rijnmond Club . In de agenda staat: “Flightplanning software” Klik op ‘verder lezen…’ voor het verdere programma.  Verder lezen →

Aerosoft Night Environment Florida

aerosoft nightenvironment floridaBij Aerosoft blijft men rustig door ontwikkelen aan het Night Environment project, momenteel de regio Florida waarvan de laatste afbeeldingen gisteren geplaatst werden. Inmiddels zijn er 24 titels te vinden bij simMarket welke een kleine €15 per deel kosten.

Aeroplane Heaven DH Devon – militair

aeroplane heaven dh devon cockpitVia Facebook werd gisteren reeds een afbeelding van de overvolle cockpit van de DH Devon geplaatst. En zojuist werden er daar nog een aantal aan toe gevoegd. Al op het eerste gezicht te zien dat we met een ouderwets analoog toestel te maken hebben. Bekijk het gehele product op de website van Aeroplane Heaven, waar ook de reguliere passagiers versie te zien is.

FTX – Devils Tower Freeware

DevilsTowerEen kleine scenery van het FTX/Orbx scenery team. Geheel gratis. Te downloaden via de link in het forum of via de Freeware pagina van Full Terrain.  Verder lezen →