simMarket – Nieuwsbrief Januari 2015 #6

banner-simMarket201409De 6e Nieuwsbrief voor de maand januari van simMarket is er weer. U kunt deze hier bekijken en staat geheel in het teken van de Amerikaanse Vliegvelden.

Vacature – Werken bij Simcenter!

operatorIn het bezit van je CPL, maar nog geen baan kunnen vinden, dan is dit echt iets voor op je CV. Werken als operator bij Simcenter op het vliegveld Lelystad. In een super ambiance, af en toe de tijd om zelf te trainen, leren van de fouten van anderen en wie weet ontmoet je wel je nieuwe werkgever per toeval…… Kijk snel hier voor deze aantrekkelijke vacature. Helaas kom ik er niet voor in aanmerking, dus u heeft nog kans.

HCC!Flightsimulator – Rijnmond (02-02-2015)

banner-HCCRijnmond#1Op maandag, 02 februari 2015 zal er weer een bijeenkomst zijn van de HCC FS Rijnmond Club . In de agenda staat: “Praktische flightsimavond (geen presentatie)” Klik op ‘verder lezen…’ voor het verdere programma.  Verder lezen →

Aerosoft DA CRJ – vervolg (laatste?)

aerosoft da crjEen toestel waar al even aan geknutseld wordt maar de laatste maanden is de afronding van dit project steeds dichterbij gekomen. Gisteren zijn nieuwe afbeeldingen van de cockpit in avond sfeer geplaatst met de kanttekening dat men er zeer tevreden over is. U mag zelf uw mening geven

flightsimlabs Spotlights – kennismaking

Ontwikkelaar FSL heeft volgens mij een leuk programma ontwikkelt welke wel eens ideaal voor de vooral wat oudere toestellen zou kunnen zijn. U kunt hiermee namelijk zelf lichtpunten aanmaken in uw cockpit en ook de sterkte hiervan instellen. Bij moderne toestellen is de nachtverlichting tegenwoordig wel op orde maar bij oudere kan dit wel eens beter of sfeer voller. Indien gereed kunt U de software eerst uitproberen voordat U tot aanschaffen over gaat. Wat denkt U van Spotlights?

xEnviro: Weereffecten voor X-Plane

Ook Russen hebben belangstelling voor X-Plane, valt kennelijk niet onder de boycotregelingen… Dat terzijde, een Russische ontwikkelaaar experimenteert met nieuwe weereffecten voor X-Plane, waarvan bijgaande video als voorbeeld. Meer info op deze (Russchische) site. Voor wie het Russisch niet machtig is kan het door google laten vertalen in kreupel Nederlands.

FranceVFR – Screenshots Aquitaine Sud VFR

FranceVFR-Aquitaine-Sud-VFRFranceVFR laat weer wat van zich horen, na lange tijd stil te zijn geweest. Er werd dus hard achter de schermen gewerkt aan weer een nieuwe VFR scenery. Het gebied “Aquitaine” komt deze keer als VFR scenery op de markt. Met het door hun ontwikkelde autogen 3D objecten. Bekijk hier een aantal screenshots en hier over de kustlijnen.

SXAD Norfolk Int. KORF

sxad norfolk int korfVia ontwikkelaar SXAD weer eens iets anders dan al het Ftx of FlyTampa geweld. Een echt Amerikaans veld vooral bedoeld voor de regionale vlieger. Norfolk Int. is eigendom van de gelijknamige stad en wordt daardoor ook bestuurd. Voor een vriendelijke €16 te koop via simMarket. Overigens informatie ook via Wikipedia.

ProSim737 – version 1.41

ProSim737Gisteren heeft ook de cockpit software ProSim737 een update ondergaan naar versie 1.41. Klik op ‘Verder lezen…’ voor een overzicht van deze punten. De software zelf is voor de serieuze Boeing 737 cockpitbouwer. In het forum van Prosim737 kunt u nog veel meer hints & tips en ervaringen vinden van de overige bouwers. Voor een snel overzicht van de mogelijkheden van deze software, raad ik u deze pagina nog even weer aan.  Verder lezen →

ProSimUtils Version 1.4.4

De software ProSimUtils is sinds gisteren geupdate naar versie 1.4.4. Betreft een kleine bug fix. Zoals hier te lezen valt in het forum. Gezien de lange lijst van mogelijkheden, wel een interessante toevoeging voor in de cockpit.  Verder lezen →

Blue Sky Scenery – Pocatello East

JAC_South2West2_1En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom “Eastern part of the Pocatello area” En deze scenery is hier te downloaden. Geschikt voor FSX & Prepar3D en ook voor de nieuwe FSX Steam Edition. Betreft een fotoscenery, dus framerate vriendelijk.

Real Earth X – Dolomiti X Agordo

De Real Earth X Scenery is nu ook via simMarket te koop. Voor € 12,- vlieg u over de Agordina vallei en over deze stad. Een mooi fotoscenery met autogen. Mogelijk komen er nog meer titels in de simMarket webshop van Real Earth X.

MegaScenery Earth Ultra-Res City Denver

MegaScn-DenverDe titel geeft het al aan, de stad Denver & Colorado Springs als nieuwe titel in de MegaScenery Earth Ultra-Res City series. Ook deze is weer te koop via simMarket als een download van 33 Gb !!. Voor een prijsje van rond de € 18,-. De Terminal Area Charts van Denver en Colorado Springs zijn alvast te bekijken c.q. te downloaden. Geeft gelijk een overzicht van de grote van deze scenery.

TSS – Airbus 320 CFM56-5A1 Soundpack

Een soundpack van Turbine Sound Studios voor de Airbus A320 met de CFM56-5A1 als engine. Deze soundpack is er voor de FSX versie als ook nog voor de Fs2004 versie. Niet alleen motorgeluiden, maar ook een aantal cockpit sounds.

FSClub Friesland – 29 Januari 2015

banner-FSClubFrieslandA.s. donderdag 29 januari 2015 wordt er  weer een clubavond gehouden van de FSClub Friesland in Haskerdijken. Deze avond staat in het teken van ”De voorbereiding i.v.m. de opendag in Februari”. Maar uiteraard wordt er ook gewoon gevlogen. Meer info over deze club c.q. avond via hun websiteVerder lezen →