Rex 3 Essential en Overdrive hotfix 2

rex 3 essentialVoor de op één na laatste versie van Rex wordt gewerkt aan hotfix 2. Wel netjes dat men ook aan eerdere versies blijft werken. O.a. niet werkende weerstations zijn gerepareerd en er is tevens gewerkt aan het weer hoog boven de oceanen.

P3D update V2.5.12945.0

p3d logoWat PMDG hieronder kan, kan LM ook met P3D. Deze keer echter wel onder de noemer hotfix. Via deze verwijzing kunt U een overzicht vinden van reparaties aan de sim zelf alsmede aan simdirector.

PMDG B737 Ngx update v1.10.6461

PMDGBij PMDG stopt men met de noemer sp1 etc. en gaat men over op het noemen van versienummers. Dit om verwarring tegen te gaan en toekomstig gebruik van het opp. centre voor te bereiden. Voor nu dienen wij echter wederom genoemde nieuwste versie van de Ngx als compleet installatie bestand te downloaden en installeren. Deze keer kleine verbetering waarvan soepeler draaien van het toestel er eentje is. Tevens wordt er nog gewerkt aan de B777 en J41 zoals U in dit forum onderwerp kunt lezen.

FTX – Sedona Airport is uit (KSEZ)

KSEZEn weer een prachtig vliegveld van het FTX team. Het vliegveld Sedona Airport (KSEZ) gelegen ten oosten van Las Vegas. Een veld wat op een plateau gelegen is en omringd wordt door een bergachtig gebied. Van dichtbij gezien helpen de vele kleine objecten om het geheel er weer sfeervol en zeker realistisch uit te laten zien.

29Palms – Magdeburg (EDBC) de Seizoenen

EDBC-SeasonDe 4 seizoenen voor deze scenery. Nu nog in beta-fase.

HCC Zeeland Flight Sim – 02 April 2015

Uitnodiging van de HCC Werkgroep Flight Simulator Zeeland en belangstellenden voor de bijeenkomst van de Airliners op donderdag 02 april 2015.  Verder lezen →

FSMagazin – 03/2015

FSM3_2015Het derde (April/Mei) nummer voor het jaar 2015 van het duitstalige FSMagazin komt a.s. donderdag weer uit ! Met ook deze keer weer vele leuke artikelen over onze geweldige flightsim hobby. Met een totaal van 68 pagina’s. Waarvan al weer 5 pagina’s met korte newsitems.

Met toch ook wel zeer actuele review over net uitgekomen scenery’s c.q. vliegtuigen. Zelfs X-Plane wordt niet vergeten, deel 3 van de X-Plane Workshop en een review van de EFRO Scenery. Uiteraard weer deel 2 van een tutorial vlucht met de Dash 8 Q400.

Klik op ‘Verder lezen…’ voor een inhouds overzicht en uiteraard meer info op www.fsmagazin.de.

Verder lezen →

AI Flight Planner – v3.1.07

AIFlightPlannerEen tooltje om meer invloed te hebben in je AI-Traffic voor FSX is “AI Flight Planner”. Deze bestaat al sinds 2008 en wordt nog steeds bijgewerkt. Hiermee kan je je AI-Traffic geheel naar eigen wens zijn vluchten laten maken. Lees er meer over hier. Mogelijk heel leuk om meer VFR verkeer te genereren in b.v. de Orbx/FTX of FranceVFR of zelfs in de NL2000 scenery’s.

Aviosim – Vernieuwde Webshop

Aviosim-WebshopGaugesDe webshop van Aviosim voor al uw hardware items voor het bouwen van een cockpit is vernieuwd. In een iets moderner jasje kunt u vele artikelen nu beter bekijken. Met hardware items van b.v. Sismo Soluciones / Simworld / Flybycockpits en Clear to Sim heeft u al een aardige keuze om tot een mooie complete cockpit te komen. Bezoek de Aviosim Webshop hier. En alles met zo’n 4% korting en hulp in het Nederlands.  Verder lezen →

Majestic Q300 ontwikkeling

majestic q300Terwijl menigeen, waaronder ikzelf, vol ongeduld wacht op de Pro editie van de prachtige Q400 werkt Majestic inmiddels ook al een jaar aan bovenstaande Q300. Zoals U ziet is hier nog wel wat werk aan te verrichten maar toch is er al veel te zien. Via Facebook enkele afbeeldingen, ook van de cockpit.

FlightSimulator Groep Groningen – 30-03-2015

banner-FSGGa.s. maandag, 30 maart 2015 is er weer een bijeenkomst van de FlightSimulatorGroep Groningen. Met deze avond een inloopavond zonder presentatie.  Verder lezen →

simMarket – Nieuwsbrief Maart 2015 #8

banner-simMarket201409En weer een Nieuwsbrief van simMarket voor de maand maart. U kunt deze hier bekijken met als titel: Crazy Sales. Zitten wel leuke kortingen tussen.

Immersive Display PRO v1.8r3

ImmersiveDisplayVoor diegene die uitgebouwd zijn met hun cockpit ligt er een volgende uitdaging op hun te wachten. Het aansluiten van 3 projectors en het beeld daarvan netjes uitlijnen op een gebogen scherm. Dat kan middels de software van Fly-Elise-ng. Eerder stond op MyCockpit.org een topic hierover, zeer leuk om door te lezen. Hier de topic link. Enige ruimte dien je wel te hebben. Zie ook deze topic op Cockpitbuilders.com. Deze Pro versie software heeft een update ondergaan naar versie 1.8r3.  Verder lezen →

FlightSim.com Interviewt Orbx Jarrad Marshall

flightsim com logoBegin deze week konden we kennis maken met het nieuwste project van Jarrad Marshall, Sedona, waarvan ook vandaag nieuwe (de laatste voor uitgave) afbeeldingen getoond worden. De afbeeldingen zijn er meteen weer perfect uit met bijvoorbeeld zeer mooie plaatselijke vegetatie. Ook eerdere projecten zoals Monterey en Redding mogen er zijn. Wilt U meer weten over door wie en hoe deze prachtige vliegvelden én omleggende gebieden worden gemaakt, lees dan via Flightsim.com dit interview met maker Jarrad Marshall.

Frooglesim News – 29 Maart 2015

Verder lezen →