18 April 2014 – #Aviodrome Airport!

Aviodrome-skelterHet schiet op met #Aviodrome Airport! Op 18 april is de grote opening en daarna kan elk kind een vliegbrevet behalen. Kom dan ook even langs Aviosim  (ook in het Aviodrome) om uw kind in de Starfighter te laten vliegen. U kunt dan een ‘klein’ vluchtje in de B737 maken.

HCC Zeeland Flight Simulator – 17 April 2014

Uitnodiging van de HCC Werkgroep Flight Simulator Zeeland en belangstellenden voor de bijeenkomst van 17 april 2014 voor de General Aviation vliegers om 19.30 uur in het Arendhuis aan de Torenring 46 in ‘s Heer Arendskerke. 

PC Pilot – Mei / Juni 2014

PCPilot201403De nieuwe PC Pilot is vandaag uit. De PC Pilot voor de maand Mei & Juni. Ook weer digitaal verkrijgbaar via de App Store of via Google Play. Kijk voor een inhoudsopgave via de webshop van KeyPublishing. Met ook weer een paar mooie reviews: “Carenado Beechcraft 1900D, Just Flight Canberra PR.9, Alabeo Cessna 172RG, Aerosoft Thessaloniki X, Flysimware Cessna 402C en de Take Command Saab 340A”. Als hardware zelfs al de ‘Oculus Rift’ en de joystick van Saitek de ‘X-55 Rhino’.

Airline2Sim Majestic Dash 8 Q400 Cadet Training !

De Dash 8 Q400 van Majestic is al door meer flightsimmers ontdekt. Een mooi vliegend toestel met vele uitdagende mogelijkheden in de cockpit. Maar hoe werkt dit alles nu. Airline2Sim heeft daar een zeer mooie en behoorlijk uitgebreide video over gemaakt. Onder de naam Cadet Training. Gefilmd in HD met een totale lengte van 9.5 uur !! Daar kunt u de mei vakantie wel aardig mee vullen straks. En voor de prijs hoeft u het niet te laten, € 26,17 via simMarket.

Eerste Fly-in van Emmen wordt op 19 & 20 juli 2014

flyinemmen“De eerste Fly-in van Emmen wordt op 19 & 20 juli 2014 gehouden. Dit evenement speelt zich af op een perceel grasland tussen het AZC en het buurtschap Wilhelmsoord, in de volksmond beter bekend als Loeksham.” Dus het hele weekend van zaterdag t/m zondag. Gelezen hier en op de website Fly-in Emmen uiteraard meer info.

Alabeo Cruz Piper Sport uitgegeven

Alabeo-PiperSportGisteravond is bovenstaande sporter uitgegeven door Alabeo. Staat voor $23 op de website dus zal binnenkort wel voor de bijna vaste prijs van €20 bij simMarket in de schappen leggen. Uitgerust met de bekende Alabeo glimmende opties op het toestel, de cockpit meters en de propeller en ook de achter gelaten krasjes zullen soms zichtbaar zijn in het glas.

Rotterdam airport freeware voor X-Plane

Rotterdam airportOp X-Plane.org heeft tdg (ik weet niet wie hij of zij is) begin maart 2014 een freeware versie van Airport Rotterdam The Hague geplaatst. Bij de maandelijks verkiezing van scenery is deze scenery genomineerd. Omdat het niet vaak gebeurt dat er een Nederlands vliegveld wordt gepubliceerd op X-Plane.org graag even hier aandacht voor. Verder lezen →

Aerosoft Official Mega Airport Berlin Brandenburg International

En hier dan eindelijk de promo voor BBI. Geweldige scenery en staat vandaag voor op het menu ;)

NL2000 release update 4.06

banner-NL2000Het NL2000 team is er trots op opnieuw een aantal nieuwe zaken uit te brengen. Het vliegveld Groningen Airport Eelde EHGG  is door de echte baanverlenging en verandering van het platform onder handen genomen en het resultaat is nu versie 4.06 van EHGG. De provincie Groningen zelf heeft ook een aanpasssing gekregen met correctie van wat waterpartijen.  Verder lezen →

Aerosoft F-14X voortgang

aerosoft f14Bij Aerosoft blijft men lekker door ontwikkelen aan diverse sceneries maar ook aan o.a. deze F-14 jet. Naast de swept wing waarvan diverse posities te vinden zijn op deze forum afbeeldingen zal dit toestel ook voorzien zijn van je TACPAC functie. “Bommen en granaten!@#$#”.

Ftx Global met openLc vanaf hoogte

ftx global openlc wine wijnEen beetje beta tester neemt zijn werk serieus en test onder iedere denkbare omstandigheid. Zo wordt de Ftx openLc toevoeging net alleen getest vanuit een c172 op 1500 ft maar ook vanuit een jet op FL150 en zelfs op FL390. Eerst belangrijke punt is dan om het vervelende en herhalende schaakbord patroon niet te zien.

Berlin Brandenburg International Teaser Video

Zoals op het forum al staat aangegeven is de scenery voor FSX al af en komt de P3D versie ergens volgende week. Hier alvast de teaser voor dit vliegveld wat in de sim al gebruikt kan gaan worden maar in het echt voorlopig nog niet voldoet aan de eisen.

Aviodrome ready for take-off met Disney Planes 2

planes-2Disney en Aviodrome zijn ready for take-off met Disney Planes 2. De samenwerking tussen de partijen is nu officieel gestart. Vanaf 24 juli draait de nieuwe film ‘Disney Planes 2: Redden & Blussen’ in de bioscoop. En waar kun je beter in de stemming komen voor deze film dan bij Luchtvaart Themapark Aviodrome, Lees er meer over hier. Ook heeft Aviodrome een mooie DVD actie. Geldig tot 24 mei.

KBUF – Buffalo Niagara International Airport

X-Plane KBUFOp X-Plane.org is een nieuwe bestemming te verkrijgen. Het gaat om KBUF Buffalo Niagara International Airport. Het schijnt het grootste vliegveld te zijn in de staat New York, bijna op de grens met Canada. Prijs is $16,95. Meer plaatjes te zien op de site van X-Plane.org. Informatie over het vliegveld zelf is te vinden op o.a. wikipedia.

 

simMarket – Special Best Sellers April 2014 #4

banner-simMarket2014Wederom een nieuwsbrief van simMarket met de Best Sellers van de maand April. U kunt deze hier bekijken.

AviatorCast – Hangar Talk met Matthew Roesener #13

banner-AviatorCastGisteren is er weer een nieuwe Aviator(pod)Cast geupload. Met als thema: “Matt Roesener joins us and talks about growing up with flight simulators, getting started with and getting your private pilot, in addition to other things.” Kijk hier maar eens naar een overzicht van de podcast. Zelf beluister ik ze via een subscription op iTunes.