Airfoillabs brengt Cessna 172 uit

Airfoillabs cessna 172Airfoillabs, een nieuwe ontwikkelaar voor X-Plane heeft vandaag een nieuwe add-on uitgebracht. Het betreft de Cessna 172. Als je een dergelijk toestel als add-on aanbiedt dien je wel wat extra’s te bieden ten opzichte van de vele mogelijkheden die je PC-vlieger hebt. Ik heb het toestel nog niet aangeschaft, maar de eerste beelden op de site van de maker zijn indrukwekkend. Verder lezen →

LeaseWeb Texel Airshow 2015

texelairshowMorgen is het zover. Velen vliegtuigen zullen het eiland Texel aandoen, alsmede ook vele vliegtuigspotters, luchtvaart enthousiastelingen, dagjes mensen etc… Het eiland Texel zal morgen in het teken staan van een airshow. Lees er meer over hier en uiteraard op de officiële website. U kunt er nog bij zijn. Morgenvroeg op tijd de boot nemen.

Blue Sky Scenery – Stayton

JAC_North2West16_3En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Omvat het oostelijke gebied van Stayton. Geschikt voor FSX & Prepar3D en ook voor FSX Steam Edition. Betreft een fotoscenery, dus framerate vriendelijk.

B767-300 in de maak bij FlightFactor

B767-300 FlightFactorFlightFactor heeft een bericht op X-Plane.org geplaatst waarin zij de Boeing 767-300 aankondigen. FlighFactor is inmiddels al vergevorderd met het toestel. Volgens de ontwikkelaar zou het het beste toestel worden dat ze hebben uitgebracht en een nieuwe standaard zetten voor lijnvliegtuigen in X-Plane. Verder lezen →

X-Craft komt met Embraer E175

X-Craft E175Ook X-Craft is met een nieuw toestel bezig voor X-Plane. Het betreft hier de Embraer E175. Ook dit is een project dat al weer een paar maanden onderweg is. Meer info is te vinden in de betreffende thread op X-Plane.org.

Bombardier Global 6000 (X-Plane)

Global 6000Ontwikkelaar dden (forumnaam op X-Plane.org) is druk bezig met het maken van een nieuwe add-on. Het betreft deze keer de Bombardier Global 6000. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik deze ontwikkeling de afgelopen maanden compleet heb gemist. Bij het bekijken van info over de reflections plugin liep ik tegen dit fraaie toestel aan op het forum van x-plane.org.

Challenger 300 update voor X-Plane

Challenger 300De Bombardier Challenger 300 die wordt uitgegeven door onder meer Aerosoft en X-Plane.org, heeft een nieuwe update gekregen. De visuele aspecten van het toestel zijn verder verbeterd. Zo is de verlichting op de diverse punten uitgebreid. De belangrijkste aanpassing betreft de toepassing van de reflections plugin, waardoor het metaal en de lak een fraaiie glans krijgen. De releasenotes zijn hier te vinden.

Reflecties mogelijk in X-Plane

X-Plane biedt standaard geen mogelijkheden voor reflecties, slimme add-on ontwikkelaars hebben hier iets opgevonden en hebben een plugin gemaakt die de reflecties mogelijk maken. Het resultaat is in bijgaande video te zien. Pas op dat je niet draaiierig wordt ;-).

MH370 onderdeel gevonden?

777 manual boeing 636U heeft vast vernomen dat op het Franse eiland Réunion naast Madagaskar een vliegtuigonderdeel gevonden is welke misschien van de verdwenen B777 MH370 zou kunnen zijn. Volgens Luchtvaarnieuws.nl is deze kans groot, daar een op het onderdeel gevonden nr overeenkomt met door Boeing gebruikte voor de 777’s. En er verder geen van deze toestellen verongelukt zijn, of onderdelen verloren hebben.

Aerosoft AES 2.39a beschikbaar

banner-AES2Best een oudere banner maar blijft gemakkelijk toepasselijk. Voor deze software is een nieuwe versie beschikbaar welke logischerwijs een aantal van de laatst uitgegeven vliegvelden ondersteund. Er wordt ook al lange tijd aan nieuwe mogelijkheden gewerkt maar daar heb ik verder nog niets van vernomen. De basis software is gratis, en doormiddel van credit kunt U kiezen op welke ondersteunde vliegvelden U deze wilt laten werken.

Just Flight F-Lite DC-10 HD – beschikbaar

just flight dc-10 hdDe F-Lite serie van Just Flight is bedoelt voor de vliegers welke specialere toestellen wensen, maar net weer niet te ingewikkeld. Just Flight heeft binnen deze serie hun DC-10 uitgegeven voorzien van diverse HD kleurstellingen voor personen en vrachtvervoer. Normaal te koop voor €31 maar tot 14 Augustus betaald U maar €19. Ik vraag me spontaan af of dan wel hoeveel DC-10’s er nog werkelijk rondvliegen?

Nvidia – GeForce 353.62 WQHL-driver

nvidia-logoNvidia heeft nieuwe stabiele GeForce/Ion-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 353.62 WHQL en zijn geschikt voor Windows Vista en hoger, met zoals gebruikelijk aparte downloads voor 32bit- en 64bit-omgevingen. (bron) Verder lezen →

29Palms icm Captain7 – Magdeburg

29palms captain7 magdeburgTussen Hannover en Leipzig gelegen vindt U bovenstaand veld. Eigenlijk vraag ik mij af hoe 29Palms en Captain7 dit veld hebben kunnen vinden? Te koop voor een kleine €17 bij simMarket. Een klein en niet al te compleet veld welke wel voorzien is van de vier jaargetijden, hoe dan ook een geslaagd veld mocht U een tussen landing willen of moeten maken.

Fsx:Se open beta beschikbaar

ms fsx steam logoTot 5 Augustus kunt U mee werken als beta tester van de laatste Fsx:Se versie. Volgens schrijven zijn er vooral aanpassingen gedaan voor ontwikkelaars, maar ook enkele welke voor de basis gebruiker van belang kunnen zijn. Het zal toevallig zijn, maar ik had een email ingestuurd met het probleem van fps verschil tussen uw muis op uw 1e of 2e monitor achter laten, en ook deze bug is licht verbeterd / verminderd.

FlyTampa FlyAthens V1.5 update

flytampa flyathens v15Een update gericht op de P3D gebruiker. Deze software werkte voorheen goed, maar is door de diverse P3D updates toch kennelijk niet meer goed te gebruiken. U dient het gehele product opnieuw te downloaden en installeren. Verkrijgbaar via simMarket voor €27.