SSG Boeing 747 met TSS sounds

SSG_B748-I_5SSG komt binnenkort met een update voor zijn Boeing 747. Een belangrijke aanvulling is de aanpassing van de sounds. De soundset zal worden geleverd door Turbine Sound Systems, terwijl Dreamengine wordt gebruikt als techniek om de sounds correct weer te geven.

Opencockpits – 1 Seat MIP

OC-MIPEen nieuwe één persoons MIP van Opencockpits. Uitgevoerd in staal, aluminium, glasvezel en plastic. Het Spaanse Opencockpits is niet aanwezig op het FSweekend, maar er zijn nog genoeg andere firma’s die ook zo’n de(r)gelijk concept hebben. U kunt zich daar goed laten voorlichten voor het bouwen van een cockpit.

X-Plane 10.31r2 beschikbaar

X-Plane 10 bannerOp dit moment kan 10.31r2 worden gedownload via de installer van X-Plane. Geef dan wel aan dat je ook beta-updates wilt ontvangen. Deze release lost een aantal kleinere probleempjes op. Meer info op het developers blog.

KLM Lost & Found Service

Aviosim nu ook reseller voor Warpalizer

WarpalizerPer november 2014 is Aviosim Nederland aangewezen als exclusieve reseller van Univisual/Warpalizer in Nederland. Via deze website informeren zij u graag naar de talloze mogelijkheden die de systemen van Warpalizer u kunnen bieden. De meest voor de hand liggende toepassing is het gebruik van Warpalizer voor de visual systemen van uw vluchtsimulator maar Warpalizer is geschikt voor een diversiteit aan andere toepassingen. U kunt dit systeem al dit weekend in werking zien tijdens het FSweekend, bij de NL2000 stand. Later zal het ook ingezet gaan worden bij een project van Aviosim in het Aviodrome.

Blue Sky Scenery – Dell (4U9)

JAC_North2West3_1En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom Dell (4U9). Hier de link met meer info. Geschikt voor FSX & Prepar3D. En ook deze scenery is weer gratis !!

Copenhagen – VATSIM Scandinavia Event

flytampa_CPH_city preview3Het lijkt erop dat deze scenery van FlyTampa “Fly Copenhagen” toch snel moet uitkomen. Op 08 november is er door VATSIM-Scandinavia een event gepland om dit vliegveld aan te doen. Er is al een info PDF uitgegeven hoe je dit veld het beste kan aanvliegen c.q. een taxi chart. U kunt hier de info pack downloaden, met nog 2 mooie screenshots in verwerkt.

FTX – New Zealand North Island (SP1)

FTX-NZ-NorthIslandVoor de statistieken vermeld ik het hier nog maar even. Voor de FTX “New Zealand – North Island” is vorige maand een Service Pack uit gekomen. Service Pack 1. Voor meer info klik daartoe hier.

Viking Wings – Skiathos Airport Video

Van Viking Wings een DVD vol met landing op het Griekse eiland ‘ Skiathos’. Het Europeesche ‘ St. Maarten’. Deze DVD is uiteraard ook te bestellen via simMarket. Een DVD van 3 uur kijkplezier. Je moet er de tijd maar voor hebben om deze in zijn geheel af te kijken ;)

simMarket – Nieuwsbrief Oktober 2014 #8

banner-simMarket201409En net weer voor het weekend en einde van de maand een nieuwsbrief voor de maand oktober van simMarket. U kunt deze hier bekijken.

Mykonos X – X-Plane update naar versie 1.01

mykonos-banner-xVoor de ” Mykonos X” scenery voor X-Plane is er een kleine update uitgekomen. Versie 1.01. Deze is te downloaden via uw account van simMarket.

FSweekend – René Hoep biedt SIOC hulp

sioc rene hoep

René stuurde ons een bericht dat hij zondag aanwezig is tijdens het FSweekend te Lelystad. Hierbij een samenvatting: “Op 2 november a.s. zal ik gratis info geven over SIOC. Dit doe ik bij SIMCENTER. Dit is de kans voor SIOC gebruikers of toekomstige gebruikers, en zeker voor de vele opencockpit gebruikers. Ik ben een gespecialiseerde SIOC programmeur dus kom maar op met uw vragen. SIOC is geschikt voor elk type cockpitbouw, van Cessna tot B777.”

Blue Sky Scenery – Beaverhead

JAC_North2West2_3En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom Beaverhead ? Hier de link met meer info. Geschikt voor FSX & Prepar3D. En ook deze scenery is weer gratis !!

FSweekend – 7-Tair

7-TairVoor diegene die ook naar het FSweekend gaan, vergeet niet even een kijkje te nemen bij 7-Tair, Cas Hofstee, met zijn zelfgebouwde cockpit. Hoe kun je met eenvoudige middelen toch een leuke cockpit bouwen waar je ook net zo veel plezier mee kunt hebben. Cas staat bij de linker vleugel van de DC-3. Volgens het floorplan van FSweekend. Waar gaat u zeker ook nog een kijkje nemen of een praatje maken. Ik ben zeer benieuwd.

ASN SP1B beschikbaar

ActiveSkyNextIk start net mijn sim i.c.m. Active Sky Next op en werd door deze laatste geïnformeerd over een aanwezige update. Er worden 5 punten beschreven welke verbeterd zijn waarna de software via de download pagina geïnstalleerd kan worden. Active Sky Next is verkrijgbaar via simMarket en hét programma om uw PMDG B777 weerradar te laten werken.