French-VFR freeware Alouette III

alouette iiiTrouwe simFlight.nl bezoeker Matthias stuurde ons een email met een verwijzing naar een freeware versie van bovenstaand toestel. Te vinden op French-VFR. Onze vrienden van Wikipedia kunnen gelukkig heel wat informatie geven over het toestel. Mijn oog viel nog op een tekst betreffende een cockpit onderdeel wat wel geïnstalleerd dient te worden, maar niet standaard in het pakket aanwezig is. Matthias, bedankt voor de tip.

Aerosoft Mega Airport Zurich V2.0 – kennismaking

aerosoft zurich 2015Zoals pas al vermeld is het van Aerosoft tegenwoordig vrijwel dagelijks wel iets nieuwe te vermelden. Zo begon gisteren het aftellen naar uitgave van de CRJ en vandaag maken we kennis met Zurich V2. Een veld welke ik op een leuke positie vindt leggen, net op de rand tussen het vlakken West Europa en de Alpen. (vooral goed te zien in de satelliet foto weergave) Aerosoft heeft reeds een 2012 versie van dit veld welke ik er helemaal niet slecht vindt uitzien. Hoogst waarschijnlijk zult U als eigenaar van dit product korting op V2 ontvangen, dus eventueel nu nog aan te schaffen om later van de verschillen te kunnen genieten.

Youtube: Q400 vlucht Riga – Berlijn

https://

Gisteren kwam bovenstaande video voorbij en is heerlijk materiaal voor simmers welke met de Majestic Q400 vliegen. Als U de Airline2Sim pilot training heeft gevolgd weet U precies wat er allemaal gebeurd in de cockpit. En als puntje op de i kunnen we ook nog gebruik maken van Fs2Crew zijn co-piloot software. Fsx is inmiddels al wat jaartje oud, hadden we bij uitgave toen ooit kunnen dromen zo’n mooi en compleet pakket te kunnen gebruiken?

Rotatesim met nieuws over MD80

MD-80-screenshot-38Bij Rotatesim lijkt het eind in zicht van de ontwikkeling van de MD80 voor X-Plane. De megaklus van het programmeren van een FMC is grotendeels klaar. Meer afbeeldingen te zien op de site van Rotatesim.

HCC Zeeland Flight Sim – 3 September 2015

Uitnodiging van de HCC Werkgroep Flight Simulator Zeeland en belangstellenden voor de bijeenkomst van de Airliners morgen avond 03 september 2015.  Verder lezen →

Just Flight RAZBAM korting actie

just flight razbam sale 2015Nog twee weken lang kunt U genieten van bovenstaande korting op een 9-tal RAZBAM producten bij Just Flight. 6 Van deze producten zijn snelle dus hopelijk weet U hoe deze te besturen? Eventueel kunt U ook verder kijken bij simMarket welke 22 RAZBAM producten in de schappen heeft leggen.

Aerosoft (DA) CRJ – aftellen

Count DownIn het Aerosoft (DA) CRJ forum is Mathijs het aftellen begonnen voor uitgave van de CRJ. Momenteel staat de teller op 28 dagen te gaan. Echter kan men natuurlijk nog altijd problemen tegen komen en de klok even stil zetten.

Aerosoft online enquête

aerosoft logoAerosoft voorziet onze flightsim hobby van zeer veel en steeds mooier wordende producten. Deze keer vragen zij uw hulp om meer te leren betreffende onze wensen dan wel tevredenheid. Als dank voor uw deelname stellen zij o.a. X-Plane en een Mega Airport naar keuze beschikbaar. Klik hier voor de enquête.

Blue Sky Star Simulations sound packages

Blue Star Sound Simulations heeft twee sound packages voor de JarDesign A330. Het betreft een variant voor de PW4000 motor, zoals te horen is op bijgaande video en één voor de Trent700. Op dit moment geldt er een kortingsactie van 25%. Overigens is de PW4000 editie een uitbreiding op de Trent700 editie. Om de PW4000 te kunnen horen in X-Plane zul je dus eerst de Trent700 aangeschaft moeten hebben.

Frooglesim News – 30 Augustus 2015

Nog even het Frooglesim Nieuws van afgelopen week:

Fsx-se Orbx Meigs Field – kennismaking

fsx steam orbx meigs fieldEerder melde wij reeds dat Orbx voor Fsx-se exclusieve velden zou gaan ontwikkelen, welke na Fsx-se uitgave ook naar Fsx en P3D zouden komen. Het veld waarmee we toen kennis maakte was Friday Harbor. Vandaag wordt gemeld dat ook Meigs Field, zie boven, ontwikkeld wordt op dezelfde wijze. Beide velden mogen we later dit jaar verwachten. Voor de oudere MS flightsim vlieger zal bovenstaande afbeelding herinneren aan de toen standaard vlucht.

X-Plane 10.40 Beta 11

X-Plane 10 bannerLaminar Research heeft in de Beta nr. 11 weer een aantal bugs weggewerkt. Nieuwe features worden niet meer geïntroduceerd, zodat verwacht mag worden dat de stabiliteit van de beta releases elke keer beter worden. Releasenotes zijn inmiddels bijgewerkt.

Aerofly 2 voor uw Android of iPad

Een stukje software welke perfect is voor op vakantie of als u langere tijd van uw flightsim computer afwezig bent. U installeert het namelijk op uw iPad. Een redelijk complete sim inclusief navigatie en momenteel te gebruiken op 70 vliegvelden in de omgeving van Californië. Bezoek de Aerofly 2 pagina voor overige informatie.

Aerosoft (DA) CRJ – vervolg

aerosoft da crjKennelijk een toestel waar al jaren aan wordt gewerkt, en ieder geval gewacht is Aerosoft zijn CRJ. De laatste tijd zien we ook beelden van Airline2Sim verschijnen over dit toestel welke inmiddels wel het beta stadium bereikt heeft. Hoe dan ook in het Aerosoft forum een 5 tal video’s waarin diverse vlucht stadia aan bod komen.

Review – OE-XAM Helikopter Pedalen

heli cockpit bouwIets wat geheel niet in mijn straatje ligt maar er wel mooi uitziet op de foto’s zijn de OE-XAM pedalen. Nu vlieg ik best vaak met een helikopter om nieuwe software te verkennen, maar vanwege de prijs heb ik daar geen speciale hardware voor. Welke mij overigens best mee viel voor dit product. Een review met natuurlijke foto’s kunt u lezen via deze link: Flightsim.Com.