Blue Sky Scenery – Florence (6S2)

JAC_West18_1En wederom een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom Florence (6S2). Geschikt voor FSX & Prepar3D en ook voor FSX Steam Edition. Betreft een fotoscenery, dus framerate vriendelijk.

Alabeo – Titan C404 Cockpit foto’s

CockpitC404En zo gaat de cockpit er uit zien van de Titan C404 van Alabeo. Bekijk hier er nog een paar in detail.

Aerosoft – Daytona Beach International X

Ach… wat kan ik hier nog meer over zeggen. Alleen dat deze scenery nu ook verkrijgbaar is via simMarket. Veel plezier ermee !

Fokker S-14 Mach-Trainer

Binnenkort komt deze geheel vernieuwde Fokker S-14 Mach-Trainer op de bekende flightsim websites uit. Zoals op Flightsim, Avsim en SOH Combat Flight Center. Geheel als freeware voor FS2004 en FSX en ook bruikbaar voor in Prepar3D. Emile schrijft er het volgende over:  Verder lezen →

Cliff Tait – “Flight of the Kiwi”

foftkEen ingezonden newsitem maakte ons attent op de naam “Cliff Tait”. Een piloot die in een klein vliegtuig rond de wereld gevlogen heeft en hier een boek over geschreven heeft. “Flight of the Kiwi”. U kunt dit boek downloaden als PDF. Alsmede nog 2 andere boeken.

Meer info op de webite van Cliff Tait.

simMarket – Nieuwsbrief Mei 2015 #5

banner-simMarket201409En voor de maand Mei, weer een nieuwsbrief van simMarket. Met ook deze keer weer een aantal aanbiedingen. U kunt deze hier bekijken.

Aviation Week Pilot Report – Airbus A350

Gave cockpit. Lijkt me eenvoudig te maken met vele schermen en een joystick 😉

Azurafiles – Vagar Airport Reloaded (EKVG)

Al enige tijd op de markt, de scenery van het vliegveld “Vagar” (EKVG) op de Faroe eilanden. Van oorsprong een militair vliegveld, maar in 1963 werd het opnieuw opengesteld voor de burger luchtvaart. Een bestemming die niet gelijk in je op zal komen, maar wel leuk voor een tussenstop. Een scenery geschikt voor FSX/Prepar3D en voor € 15,67 te koop via simMarketVerder lezen →

Open dag vliegkampen Lelystad Airport zomer 2015

vliegkampHeeft u als enthousiaste flightsimmer nog een zoon of dochter in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, dan kunt u de datum 06 juni even blokken in uw agenda. Op zaterdag 6 juni a.s. wordt er namelijk op Lelystad Airport een open dag gehouden om de vliegkampen – die georganiseerd worden door vliegschool Zelf Vliegen – onder de aandacht te brengen van de jeugd en de ouders. Tijdens deze open dag krijgt men een voorproefje van er allemaal gebeurd tijdens zo’n vliegkamp. Lees er meer over hier met een verwijzing naar de website van Zelf Vliegen.

Saitek modding

Saitek B737 quadrantEr zijn een aantal leveranciers die de veelgebruikte Saitekapparatuur meer Airline proof maken. Zo levert de Luchtvaarthobbyshop binnenkort een aantal producten (box, flaps, markings) uit om je Throttle Quadrants om te bouwen naar een Boeing/Airbus achtige TQ. Verder lezen →

Haversine HSAIR plugin

Haversine logoHaversine maakt een aantal apps om navigatie van vliegtuigen in X-Plane te ondersteunen. In dat kader hebben zij de plugin die de communicatie verzorgt tussen X-Plane en de app bijgewerkt naar versie 4.3. Met de nieuwe plugin worden diverse nieuwe vliegtuigen van X-Plane ondersteund.

OpenSceneryX nieuws

OpenSceneryX OpenSceneryX is weer terug van weggeweest. OpenSceneryX is een database van diverse objecten die door scenerymakers gebruikt kunnen worden om vliegvelden van de nodige attributen te voorzien. OpenScneneryX is duidelijk gericht op de ondersteuning van freeware add-ons. Onlangs is versie 2.1 uitgekomen en sinds een aantal dagen nu ook weer 2.1.1. Daarnaast is de website aangepast en zal binnenkort ook de steameditie van X-Plane worden ondersteund. Daarnaast heeft de beheerder van OpenSceneryX gemeld dat hij voorlopig met hernieuwde energie en aandacht zal werken aan de uitbreiding en verbetering van de objectenbibliotheek.

JustFlight L-1011 TriStar met korting verkrijgbaar

justflight l 1011 tristar professionalVan bovenstaand JustFlight toestel de L-1011 TriStar is in eerste instantie een zogenoemde F-Light versie uitgegeven. Deze werd zo populair dat er besloten werd om er een Professionele versie van te maken, een studie-sim. Dit product is nu met een flinke korting te koop waardoor U i.p.v. €44 nog maar €18 hoeft te betalen. Leuk om terug in de tijd te stappen met het toestel en de bijbehorende maatschappijkleuren.

FlightSim Development Group NUUK – beschikbaar

fsdg greenland nuuk13 Mei liet ik U via deze post kennismaken met het in aanbouw zijn van NUUK te Groenland, en zojuist is deze software beschikbaar gekomen. Nu ben ik zelf geen groot liefhebber van sneeuw en ijs, maar de diverse afbeeldingen van dit product zien er wel sfeervol uit. Het product is verkrijgbaar via hun eigen product pagina voor een zeer vriendelijke €15. Overige producten zijn ook verkrijgbaar via simMarket zoals tegenhanger Sharm El-Sheik in de woestijn en bijvoorbeeld ook de gratis software waarmee U de brug verbinding tussen Denemarken en Sweden verkrijgt. En zoals eerder vermeld is ook Thessaloníki, mijn persoonlijke favoriet, van FSDG.

FS Groep Noord-Holland-Noord – 23/05-2015

banner-HCC-NHNA.s. zaterdag, 23 mei 2015 is er weer een bijeenkomst van  de FS Groep Noord-Holland-Noord. Klik op ‘Verder lezen…’ voor de agenda van die dag. Meer info op de website van de FS Groep NHNVerder lezen →