simFlight.nl live @Twitch

Twitch-tv-logo-pe1123Ik ga weer genieten van  een rondje vfr in P3Dv3 met zoveel mogelijk detail aan. Begin geheel onderaan en aan de kust van Ftx SCA naar San Diego. Te volgen via mijn Twitch kanaal waar ik tevens via de chat te vinden ben. FlyTampa Corfu beviel mij onlangs zeer dus denk dat ik ook daar nog eens een kijkje ga nemen.

Tot a.s. Vrijdag nog gratis Windows 10

WINDOWS 10 wallpaperWindows 7 draaide bij mij altijd perfect maar omdat o.a. DirectX12 enkel maar werkt met Windows 10 ben ik overgestapt. Tevens werd aangegeven dat een terug stap naar Windows 7 ook mogelijk bleef. Gelukkig bevalt Windows 10 goed, en het installeren van 7 naar 10 ging ook perfect. Ook ik kan U Windows 10, binnen ‘normaal’ gebruik dus aanraden. Tot Vrijdag nog gratis beschikbaar.

Aerosoft – raad het vliegveld

aerosoft santiago de compostela lest3 Uur geleden werd deze vraag gesteld via dit forum bericht. En een uur geleden stroomde de antwoorden binnen. Wederom een Zuid Europees veld in aanbouw…

Orbx Melbourne YMML V3


Aangezien Orbx van origine een Australische onderneming is legt hun hart daar natuurlijk nog steeds. Voor Melbourne wordt daardoor inmiddels gewerkt aan een derde ‘Orbx’ versie van het vliegveld. Het schiet zo te zien al flink op. Maar de diverse gebouwen zijn nog erg basis en aan hoe soepel het product draait mag ook nog wel wat gewerkt worden. Maar hoe dan ook weer verbluffend mooi en compleet.

B737-max oefent demo vlucht


Luchtvaartnieuws.nl toont bovenstaande training video van b737-max piloten voor de reeds afgeronde luchtvaartshow te Farnborough. Diverse begeleidende informatie en tevens een verwijzing naar een soort gelijke vlucht van de 787 collega’s vindt U aldaar.

SSG Embraer E-Jets 170

1004SSG heeft voor X-Plane de Embraer E-170 uitgebracht. Deze relatief kleine passagiersvliegtuig wordt veel ingezet bij regionale lijnvluchten. KLM vliegt ook met Embraers misschien moet ik dan ook deze add-on eens proberen. Niets ten nadele van SSG of Embraer, maar een beetje nationale trots heb ik toch wel, daarom voel ik meer voor een Fokker 70 of Fokker 100, maar deze zijn er (nog) niet voor X-Plane. Dus bij X-Plane kunnen wij hopelijk tezijnertijd de Embraer vervangen door een Fokker, wiet weet.

Aerosoft LFKC Calvi

LFKC Calvi betreft een regionale luchthaven in Frankrijk die vooral in de zomermaanden wordt bezocht met chartersvluchten, reguliere vluchten zijn er voornamelijk vanuit de Franse luchthavens, bijvoorbeeld vanuit Nice. Deze mooi nagebouwde luchthaven bevat onder andere een 3D marshaller zodat je geholpen wordt om je Airbus of Boeing netjes te parkeren. De add-on kost € 18,26 (simmarket)

Alabeo PA-23F Aztec voor X-Plane

alabeo aztec pa-23fAlabeo heeft de PA-23F Aztec overgezet naar X-Plane. De add-on kost bij simmarket € 36,24, of $32,95 bij Alabeo. De Aztec is gebouwd tussen 1952 en 1981 en is daarmee echt een vliegtuig uit het tijdperk van de ronde klokken. Alabeo heeft overigens wel de GNS530 ingebouwd.

Drzwiecki Design met Baku voor X-Plane

163835_bakuxp_24Drzwiecki Design zet regelmatig een scenery om naar X-Plane. Deze keer betreft het Baku (UBBB) uit Azerbeidzjaan. Onderdeel van de add-on is een fotorealistische ondergrond van de gehele republiek, daarnaast zijn tal van kenmerkende objecten in de scenery opgenomen. Te koop bij simmarket voor € 24.58.

JustSim LFMN Nice Cote d’Azur

Ook mijn vakantie zit erop, maar om in een vakantiesfeer te blijven heeft JustSim deze onlangs uitgebracht add-on voor X-Plane beschikbaar. Het betreft met Nice Cote D’Azur een echte vakantiebestemming. Helaas dit jaar wel met een schaduwrand gezien de recente aanslag in deze plaats. De add-on lijkt een erg fraaie weergave te zijn. Een vlucht vanuit Schiphol duurt ca. 2 uur een ideale tijd voor een vlucht op een vrije avond. De add-on is aan te schaffen via simmarket voor € 21,18.

simMarket – Nieuwsbrief Juli 2016 #6

banner-simMarketOok deze keer weer een nieuwsbrief van simMarket. Met toch een aantal zonnige bestemmingen.

FTX/Orbx – Narvik Airport preview (ENNK) Final ?

ENNK-IIZouden dit nu dan eindelijk de final preview screenshots mogen zijn. Wat een project is dit geworden. Maar de screenshots zier er ook wel fantastisch uit. En ook de omgeving is meegenomen in het scenery ontwerp. Maakt de approach altijd net weer even wat mooier. Dan zullen we hier nog even de link vermelden naar dit project.

Aerosoft Summer Sale

aerosoft summersale flight 2016Dat valt toch wat tegen, maar 5 producten. Maar wel een stevige zomer korting, mocht U zich vervelen de komende vakantieweken. (alhoewel die van mij reeds genoten zijn.)

DTG FS update 7

dtg flight school updateZowel voor de basis software als voor de DA42 (twin uitbreiding) zijn er in deze update 7 verbeteringen toegevoegd. Zoals omschreven gaat automatische updaten via Steam gemakkelijk, indien U deze functie aan hebt staan.

Fsx-Se “licensing agreement” met Boeing

ms fsx steam logoHet eerste waar menigeen volgens mij aan denkt bij bovenstaande titel is PMDG. Het is ook vrijwel ondoenlijk om aan hun producten te tippen en dit zal ook vast niet de bedoeling zijn van DTG. Eerder een soort van lite product voor een vriendelijkere prijs. Lees hieronder de Engelstalige pers melding.
Verder lezen →