Aerosoft – Calvi X (LFKC) Official Video

Nog even deze scenery onder de aandacht brengen. Het vliegveld op Corsica, Calvi X. (LFKC) uitgegeven door Aerosoft. Er zullen nog meer vliegvelden volgen van dit eiland.

Blue Sky Scenery – Cape Flattery

JAC_North8West19_1Het was hier op simFlight.NL even stil omtrent het nieuws van deze gratis scenery. En toch kwamen er de afgelopen weken steeds weer nieuwe gebieden uit van de Blue Sky Scenery. Zoals nu ook “Cape Flattery“. Met het uitbrengen van dit nieuwe gebied c.q. scenery “Cape Flattery ” is het nu mogelijk om de gehele westelijke kustlijn van de USA van Mexico tot aan de Canadase grens over fotografische Blue Sky Scenery te vliegen. Voor het team een hele mijlpaal. Gefeliciteerd !!

HCC Haaglanden – 25 November 2015

banner-HCCHaaglandenMorgen is het alweer de 4e woensdag van de maand, dan staat er weer een bijeenkomst op de agenda van de FSgroep HCC Haaglanden gepland.  Klik op ‘verder lezen…’ voor het programma. En woont u in de buurt, een aanrader om daar eens heen te gaan.  Verder lezen →

Frooglesim News – 22 November 2015

Hier weer het Frooglesim Nieuws van afgelopen week:

Verder lezen →

Emerald Scenery Design – Solomon Islands

Emerald Scenery Design Solomon IslandsHet veld Kaghau gelegen op de Solomon eilanden is beschikbaar gekomen voor Fsx en P3Dv2 door uitgever Emerald Scenery Design. Aan een P3Dv3 wil men op een later tijdstip gaan werken. Op de website staan een aantal afbeeldingen welke er wel zeer tropisch uitzien. (moest U vanmorgen nog uw autoruiten krabben?)

ATCpro.com – kennismaking

atcpro logoNaast de bekende online vlieg netwerken waarop U als ATC aan het werk kunt is er ook steeds meer software verkrijgbaar waarbij U deze uitdagende taak kunt uitoefenen. Zo ook via de website ATCpro.com. Men heeft zelfs een Youtube kanaal waarop de eerste video lessen te zien zijn, zodat U zichzelf deze kunst kunt aanleren. Ikzelf heb weleens een periode als ATC controller online gewerkt en kan uit eigen ervaring aangeven dat het een zeer leuke uitdaging is. De uren ‘vliegen’ voorbij. 😉

Albysim – Mombasa Moi Int. FS2004


Alby van de gelijknamige uitgever stuurde ons een email waarin hij aangeeft dat eerder dit jaar Mombasa HKMO is uitgegeven voor FS2004. In bovenstaande video wordt dit product getoond en zoals te zien is het rijkelijk aangekleed maar toch ook wel weer wat simpel getekend. Voordeel is dat het product hierdoor zeker soepel zal draaien, en het is nu eenmaal lastig om de grote bekende ontwikkelaars bij te houden qua kwaliteit. U kunt het veld hier downloaden en 6 minuten uitproberen. Na een kleine donatie is het geheel van U en kunt U van nog aanvullende opties genieten.

simMarket – Nieuwsbrief November 2015 #8

banner-simMarketWederom een nieuwe nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze nieuwsbrief hier ook lezen. Deze staat geheel in het teken van “Black Friday“. Ondanks dat het nu al maandag is, loopt deze actie nog steeds.

Orbx Ftx SCA foto ondergrond

orbx ftx sca desertZoals onlangs aangegeven is Ftx SCA in beta wat inhoudt dat de testers afbeeldingen in het forum mogen plaatsen. Dit gebeurd met regelmaat en zo ook vandaag en eerder deze week met afbeeldingen van boven de woestijn. Ftx maakt soms gebruik van foto ondergronden en dit is hier, en ook hier het geval.

simMarket – Computer Pilot Nov-Dec ’15 PDF

compute pilot logoEen blad welke ik even vergeten was maar al bladerend bij simMarket weer tegenkwam. Computer Pilot. Een digitale pdf uitgave welke voor een vriendelijke €5,63 te koop is.

RF scenerybuilding simMarkting korting

rf scenerybuilding kortingNog tot en met volgende weekend kunt U van bovenstaande korting gebruik maken via simMarket. De vliegvelden van deze ontwikkelaar leggen in Centraal Europa en ook eentje in Rusland welke zowaar nog voor Fs2004 geschikt is.

IRIS Fsx-se Skychaser missies – kennismaking

fse se skychaserOntwikkelaar IRIS heeft zich even stil gehouden maar laat ons nu kennis maken met bovenstaande Extra 330SC welke U kunt gebruiken i.c.m. het Skychaser missie pakket. Een omschrijving van het pakket kunt U vinden via Fsx Insider. Via Facebook kunnen we tevens leren dat het pakket los, of als bundel met Fsx-Se te koop is.

Carenado algehele V2 update

carenado navajo pa31Al eerder gaf ik aan dat de c182 naar v2 is opgewaardeerd maar naar nu blijkt tracht men bij Carenado hun gehele floot een opwaardering te geven. Men is van plan om een basis installatie bestand voor Fsx, Fsx-Se, P3Dv2 en v3 uit te geven. Tevens wil men alle bekende en eventueel nog onbekende bugs in de nieuwe uitgave verwerken. Voor dit laatste vraagt men uw hulp. Bij simMarket zijn er 96 toestellen van deze uitgever te vinden, men is dus nog wel even bezig!?

FlyTampa Corfu!

Wat een geweldige scenery, ook vliegen dit weekend……

Kwartaalrapportage Luchtvaart 3e kwartaal 2015

kwartaalrapportage201503In deze kwartaalrapportage treft u informatie aan over alle ernstige incidenten en ongevallen met luchtvaartuigen die in het derde kwartaal van 2015 zijn gemeld aan de Onderzoeksraad, de onderzoeken die zijn gestart en welke rapporten zijn gepubliceerd. Als Flightsimmer kan het ook interessant zijn hoe nu een ongeval kan ontstaan, al is het maar om op feestjes uw expertise er over te geven. (download link)