X-Plane 10.40 Beta 11

X-Plane 10 bannerLaminar Research heeft in de Beta nr. 11 weer een aantal bugs weggewerkt. Nieuwe features worden niet meer geïntroduceerd, zodat verwacht mag worden dat de stabiliteit van de beta releases elke keer beter worden. Releasenotes zijn inmiddels bijgewerkt.

Aerofly 2 voor uw Android of iPad

Een stukje software welke perfect is voor op vakantie of als u langere tijd van uw flightsim computer afwezig bent. U installeert het namelijk op uw iPad. Een redelijk complete sim inclusief navigatie en momenteel te gebruiken op 70 vliegvelden in de omgeving van Californië. Bezoek de Aerofly 2 pagina voor overige informatie.

Aerosoft (DA) CRJ – vervolg

aerosoft da crjKennelijk een toestel waar al jaren aan wordt gewerkt, en ieder geval gewacht is Aerosoft zijn CRJ. De laatste tijd zien we ook beelden van Airline2Sim verschijnen over dit toestel welke inmiddels wel het beta stadium bereikt heeft. Hoe dan ook in het Aerosoft forum een 5 tal video’s waarin diverse vlucht stadia aan bod komen.

Review – OE-XAM Helikopter Pedalen

heli cockpit bouwIets wat geheel niet in mijn straatje ligt maar er wel mooi uitziet op de foto’s zijn de OE-XAM pedalen. Nu vlieg ik best vaak met een helikopter om nieuwe software te verkennen, maar vanwege de prijs heb ik daar geen speciale hardware voor. Welke mij overigens best mee viel voor dit product. Een review met natuurlijke foto’s kunt u lezen via deze link: Flightsim.Com.

Avsim review Aerosoft Daytona Beach

aerosoft Daytona Beach IntWeer eens een verwijzing naar Avsim waar een review te vinden is van Aerosoft Daytona Beach. Een product gericht op een omgeving, waarin een vliegveld maar net zo goed een race circuit te vinden is. Aerosoft heeft ervoor gekozen om bovenop een foto ondergrond de meest specifieke onderdelen na te tekenen. Hierdoor is het geheel volgens mij het best te gebruiken om een gemiddelde hoogte. (2000-6000 ft) Het product is te koop voor €26 bij simMarket.

Luchtvaartnieuws.nl toont Nederlandse Luchtmacht


Mooi gefilmde beelden van Nederlandse luchtmacht toestellen in training boven Amerikaans grondgebied. Een precieze omschrijving van wat er getest is vindt U op Luchtvaartnieuws.nl.

FTX NA Eagle County KEGE – beschikbaar

orbx Eagle County kegeAfgelopen week gaf ik nog aan dat de FTX openLC NA Alaska / Canada Scenery bijna gereed was, welke de ochtend daarop reeds verkrijgbaar bleek. Onlangs konden wij kennis maken met de ontwikkeling van bovenstaand veld, blijkt nu dat deze gisteren uitgegeven is. Normaliter ben ik afwachtend met aanschaf op een video of review, maar bij een product van Jarrad Marshall is dat absoluut niet nodig! T.z.t. dus zeker een simFlight Twitch stream van dit product.

FlightSimulator Groep Groningen – 31-08-2015

banner-FSGGA.s. maandag, de laatste maandag van de maand augustus, is er weer een bijeenkomst van de FlightSimulatorGroep Groningen. Deze avond is een algemene inloop avond met ook weer een technische rondvraag. Wat meestal wel iets kan uitlopen.  Verder lezen →

AFS-Design – Airport & City 2 FSX

AFS-Design komt met versie 2 uit voor nieuwere textures voor de vliegvelden en de steden. In deze video vliegen ze letterlijk wel snel over de gebouwen heen. Om nu te zien wat er nu echt verbeterd is ? Iemand enige ervaring met deze ‘ verbeterde’  textures ?

simMarket – Nieuwsbrief Augustus 2015 #9

banner-simMarketEn wederom staat er weer een nieuwsbrief van simMarket online. U kunt de nieuwsbrief hier bekijken.

Nvidia – GeForce 355.80 Hotfix driver

nvidia-logoDe release van Windows 10 ging gepaard met veel driver-problemen. Zo adviseerde Sony gebruikers van zijn Vaio-notebooks te wachten met het upgraden naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Ook grafische drivers waren nog niet optimaal gereed voor Windows 10. Nvidia heeft nu een nieuwe fix gereed die veel problemen voor gebruikers van SLI-configuraties zou moeten oplossen. Lees hier verder.

Immersive Designer PRO v1.2r2

ImmersiveDisplayVoor diegene die uitgebouwd zijn met hun cockpit ligt er een volgende uitdaging op hun te wachten. Het aansluiten van 3 projectors en het beeld daarvan netjes uitlijnen op een gebogen scherm. Dat kan middels de software van Fly-Elise-ng. Eerder stond op MyCockpit.org een topic hierover, zeer leuk om door te lezen. Hier de topic link. Enige ruimte dien je wel te hebben. Zie ook deze topic op Cockpitbuilders.com. Deze Pro versie software heeft een update ondergaan naar versie 1.2r2.  Verder lezen →

Aerosoft Official Sim-Wings Ibiza X Evolution

Aerosoft geeft ons nog even dat zomer gevoel.

VSV Breda Airshow 2015

VSV-BredaAirshow2015De datum geeft het al aan. Morgen gaat deze van start. Lees er meer over hier.

simMarket – Nieuwsbrief Augustus 2015 #8

banner-simMarketEn wederom staat er weer een nieuwsbrief van simMarket online. U kunt de nieuwsbrief hier bekijken.