Epic E1000 voor X-Plane

E1000-1Aerobask heeft een nieuwe add-on in de pijplijn. De gestroomlijnde Epic E1000. Een echt typisch Aerobask toestel. Interieur en exterieur zijn brandschoon. De Epic E1000 is een modern snel vliegtuig. Wat denk je bijvoorbeeld van een stijgvermogen van 4.000 ft per minuut. Meer info over dit toestel ook op Wikipedia.

Xavion voor X-plane

X-Plane 10 bannerX-Avionics (een onderneming gelieerd aan Laminar Research) heeft een app voor de Ipad ontwikkeld als hulpmiddel voor de algemene luchtvaart. Deze app kan in noodgevallen behulpzaam zijn om veilig naar het dichtstbijzijnde vliegveld te vliegen, zo nodig kan deze app, gekoppeld aan de GPS de besturing overnemen, waarbij de piloot alleen de landing moet afvangen om niet met een kreupel landingsgestel op de grond te komen. Deze app is nu ook beschikbaar voor X-Plane gebruikers die het gratis binnen de simulatie kunnen gebruiken. Voor meer info zie hier.

Aerosoft Herrenteich EDEH – kennismaking

aerosoft herrenteich edehBinnenkort kunnen we het zweeftoestel ASK21 van Aerosoft verwachten en men vond het wel gepast om een bijpassend veld te ontwerpen. Op Herrenteich zult U zeker geen jet aantreffen of andere grof vliegwaardig geschut. Wel een grasstrip met alle sfeer die daaromheen past.

Alabeo DA42 uitgegeven

36Altijd weer een prachtige grafische kwaliteit op de toestellen van Alabeo. Met deze DA42 zijn ze een flinke stap voorwaarts gegaan in ontwikkeling, zijnde hun eerste twin welke is uitgerust met een inklapbaar landingsgestel en tevens wing-flex. Snel te verwachten bij simMarket waar o.a. wel reeds de met een enkele motor uitgeruste DA40 te koop is.

PMDG X-Plane en Fsx / P3D update

pmdg DC-6 x-planeNog niet zolang geleden vroeg ik mij af waar nieuws over de ooit aangekondigde DC6 van PMDG zou blijven. Zojuist was dit nieuws er: de DC6 is ontwikkeld als het eerste PMDG product voor in X-Plane en zal ook worden uitgegeven voor Fsx / P3D. Op het forum of bij overbelasting via Facebook vindt U een uitgebreide nieuws post waarin ook veel product details worden gegeven.

X-Plane 10.35 beschikbaar

X-Plane 10 bannerNa twee beta’s is release 10.35 definitief. De gebruikers krijgen nu allemaal een melding dat zij kunnen updaten naar de nieuwe versie. Het meest in het oog lopend zijn de honderden extra bebouwde vliegvelden. Zie voor meer informatie hier.

FranceVFR – Paris VFR Preview

parisunlimitedEen scenery project wat al langer loopt bij FranceVFR. Het nog mooier maken van hun scenery’s met nog meer details. Uiteraard wordt dan de stad Parijs hier voor uitgekozen. Onder de naam ‘Paris Unlimited’. Bekijk nog maar eens de preview screenshots.

Airline2Sim Q400 plannen voor 2015

Hierboven nog even de promovideo over de First Officer training voor de Dash 8 Q400 door Airline2Sim. Klik op ‘Verder lezen…’ voor het vervolg in 2015.  Verder lezen →

Open dag bij de Flight Simulator Club Friesland

Afgelopen zaterdag, 28 februari was er de open dag bij de Flight Simulator Club Friesland. Hierboven een compilatie. Ook hier nog wat foto’s. Verder lezen →

Prijsverlaging SimKits Gauges & TRC1000 Glass Cockpit

LowerPriceVanwege de gunstige koers tussen de dollar en de euro zijn de prijzen van de Simkits hardware iet wat gunstiger. Zoals b.v. de VSI Gauge of de AI Gauge. En wilt u een digitale cockpit, zoals de TRC1000, dan is de prijs nu nog gunstiger. Let wel, ex. BTW.

HCC Zeeland Flight Sim – 05 Maart 2015

Uitnodiging van de HCC Werkgroep Flight Simulator Zeeland en belangstellenden voor de bijeenkomst van de Airliners op donderdag 05 maart 2015. Agenda:  Verder lezen →

Frooglesim News – 1 Maart 2015

Met deze nieuws items die hij bespreekt:  Verder lezen →

PMDG B737 P3D beta II

PMDG
Een vervolg afbeelding op de eerder getoonde van de B737 cockpit, en dan vooral de navigatie display. Hierop zien we de terrein weergave aanpast aan die van de B777 en tevens is er een scan effect toegevoegd.

P3D V2.4 Aerosoft Antartica X – Preview W.I.P.

Nog in beta maar ik kan zeggen dat dit er geweldig uitziet in P3D … Antartica X Update V1.1 van Aerosoft.

simMarket – Nieuwsbrief Februari 2015 #8

banner-simMarket201409De laatste Nieuwsbrief voor de maand februari, op de eerste dag van de maand Maart, van simMarket is weer uit. U kunt deze hier bekijken. Met een leuke aanbieding van FranceVFR.