HCC!Flightsimulator – Rijnmond (01-09-2014)

banner-HCCRijnmond#1Bijeenkomst  morgen, maandag 1 september 2014: Met als thema: “Plan bespreking en wensen voor het nieuwe seizoen. Een beetje vrij stoeien met het programma SweetFX; verbetering van de schermresolutie.”  En woont u in de buurt, avondje langs gaan is nog informatiever ! Verder lezen →

Blue Sky Scenery – Cut Bank (KCTB)

JAC_North9West2_2Wederom een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Het gebied rondom ‘Cut Bank’ (KCTB) tot aan de Canadese grens. Hier de link met meer info.

Pilot’s View of Airbus A380 landing @KSFO

Mooi om de Cockpit Crew Management te zien en hoe de landing gaat. Is dit nu ‘echt’ vliegen of ‘push the buttons’ en de computer land het vliegtuig wel. En wat blijft het een mooi gezicht c.q. groot toestel. ff door de wasstraat ;)

Overigens maken wij als team van Aviosim deze landingen ook regelmatig met bezoekers. Vooral de Golden Gate en Alcatraz zijn wel tourist views.

simMarket – Nieuwsbrief Augustus 2014 #8

banner-simMarket2014Een nieuwe nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken. Special gericht op ook eens andere games dan alleen maar Flightsimulator.

AviatorCast 33 – ForeFlight & iPad Apps

banner-AviatorCastAviatorCast 33 is gisteren weer online gezet. Waarin een interview met Ryan McBride, de man achter de software van ‘ForeFlight’. Een interview van ruim 1 uur. Valt Foreflight te vergelijken met Skydemon ? Zal het interview deze week proberen te beluisteren.
Kijk hier nog maar eens voor een overzicht van de vorige podcasts.

DCS Bf 109 K-4 Kurfürst voorverkoop

dcs bf 109 k-4 kurfurstDCS is een platform welke door steeds meer ontwikkelaars wordt gevonden en waardoor er steeds vaker producten voor worden uitgegeven. Momenteel is de Bf109 in ontwikkeling en zoals vaak bij DCS kunt U deze nu in de voorverkoop aanschaffen, en wel met 20% korting. Via Facebook kunt U een fotoalbum gericht aan dit toestel bekijken, en meteen ook de sim zelf aanschouwen waarin gevlogen wordt.

Aerosoft Torp Sandefjord vervolg

SandefjordX-PreviewBovenstaande afbeelding is van begin deze maand toen we kennis maakte met dit in aanbouw zijnde veld in Noorwegen. Inmiddels zijn er 3 nieuwe afbeeldingen in het forum geplaatst. (en hierop geen groene gebouwen meer te bekennen.) Leuke positieve toevoeging van de ontwikkelaar overigens.

X-Plane 10.30 RC is er

X-Plane 10 bannerDe nieuwste versie van X-Plane 10.30 kan worden gedownload via de updatemanager. Het gaat om de RC-versie. Als gebruikers geen storende bugs meer vinden wordt dit ook de final versie. Ben Supnik meldde dat binnenkort ook de nieuwe versie van WED, de editor om luchthavens te maken, beschikbaar komt.

TropicalSim Martinique TFFF

TFFF MartiniqueBlijft toch een prachtige naam dat Tropicalsim, laat mij steeds weer aan witte stranden en palmbomen denken met bijpassende temperatuur. Via het forum een flink aantal afbeeldingen van bovenstaand veld gelegen ten Noorden van Zuid Amerika nabij Barbados. Er wordt nog aan het veld gewerkt waardoor vooral de diverse ondergronden tijdelijk gekozen zijn. Mij viel het vernieuwende gebruik van hout op, waar valt uw oog op? Verdeelt over zowel deze eerste als deze tweede pagina met afbeeldingen.

Amfibievliegtuig PBY-5A ‘Catalina’ naar Hoorn

PBYCatalina-580x348Bovenstaand historische toestel uit 1941 komt begin September naar Hoorn om vanaf het Markermeer een aantal vluchten te maken. Aanvullende informatie vindt U via Luchtvaartnieuws.nl. Wilt U meer informatie over het toestel dan is Wikipedia altijd een mooie bron. Voor in uw sim heeft simMarket zowel een Fsx als een X-Plane versie.

Aerosoft Holiday Airports korting actie

holiday saleBij Aerosoft geven ze ons de mogelijkheid om met korting nog even terug te keren naar de zomer zon, en zelf de landing te herhalen die de piloot in werkelijkheid voor U uitvoerde onderweg naar uw eind bestemming. Samenvattend: 20% korting op 24 zonnige bestemmingen vooral rond de Middellandse zee.

Blue Sky Scenery – Conrad (S01)

JAC_North8West2_2Wederom een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Het gebied rondom ‘Conrad’ (S01). Hier de link met meer info.

Flightbeam KSFO HD – Preview #1

KSFO-HD1Flightbeam heeft een aantal nieuwe preview screenshots geplaatst in hun forum. Betreft de scenery “San Francisco International X”. De KSFO HD uitvoering. Met 3D passagiers in de terminal gebouwen. Dit heeft de naam “Flightbeam Crowd-Source” meegekregen. U kunt de overige screenshots in dit forumtopic bekijken. U dient wel ingelogd te zijn.

Pilotenopleiding – 25.000ste piloot bij Aviodrome

25000piloot-aviodrome“Als kinderen tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart-Themapark vijf opdrachten succesvol uitvoeren, dan krijgen ze aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet. Kinderen verdienen een vliegbrevet als ze aantonen te beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot. Hun vaardigheden worden getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest.” En waar doen ze de vliegtest, juist…. in de F104 Starfighter van Aviosim. Lees hier het volledige persbericht.

Khamsin werkt aan update B17 Flying Fortress

B17G_V1_4_03Khamsin Studio werkt door aan haar freeware toestel de B17 Flying Fortress. De ontwikkelaars hebben duidelijk liefde voor hun vak, omdat het inmiddels de vierde update gaat worden. Wanneer het uitkomt is niet bekend, maar hier een plaatje van een ‘bare-metal’ livery.