FsVisions – Mike Ray articles are back!

banner-FsVisionsEnige jaren terug waren op FsVisions de artikelen van Captain Mike Ray als download beschikbaar. Dit was mogelijk door een samenwerking tussen Mike Ray, Computer Pilot en FsVisions. Met de komst van de nieuwe website van FsVisions waren deze downloads weggelaten. We kregen echter veel verzoeken voor de downloads in de periode nadat ze niet meer beschikbaar waren. Dit heeft ons doen besluiten de pdf files opnieuw gratis als download aan te bieden. Je kunt de 10 artikelen downloaden via downloads op de FsVisions website. De spaanse versie kunt u hier lezen.

HCC-Fryslan Flight Sim – 20 April 2015

banner-HCC!Fryslana.s. maandag, 20 april 2015 staat er ook weer een bijeenkomst gepland van de HCC-Fryslân gebruikersgroep. Het is dan weer de 3e maandag van de maand. Klik op ‘Verder lezen….’ voor de agenda.  Verder lezen →

simFlight live @Twitch

no-flash

Afgelopen week heb ik weer eens mijn Fsx.cfg online getweaked en extra fps verkregen, én Orbx HD Trees geïnstalleerd. Het wordt het nu weer eens tijd voor een ouderwetse stream om al dit moois gewoon te gebruiken.   Ook via Twitch te volgen.
Verder lezen →

Frooglesim News – 19 April 2015

Verder lezen →

IXEG B737 nieuwe video’s

IXEG heeft 2 nieuwe video’s gepubliceerd van de B737 Classic die door hen wordt ontwikkeld voor X-Plane. Nu ook in Full HD kwaliteit. Eerlijk gezegd ben ik erg benieuwd naar dit toestel. Uit de verschillende video’s blijkt een uitstekende visuele kwaliteit en tegelijkertijd een diepgravende simulatie van de systemen, waarbij de ontwikkelaars erg ver zijn gegaan om de realisme te realiseren. Kortom de verwachtingen zijn hooggespannen. Verder lezen →

Airshow Wings of Freedom

VliegshowEdeIn 2015 is het alweer 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd door de geallieerde troepen. In verband met dit bijzondere jubileum is “Wings of Freedom” in het leven geroepen. Om zo op gepaste en bijzondere wijze onze vrijheid te herinneren, te herdenken en te vieren met een ééndaagse Airshow. Noteer maar vast de datum van 22 augustus 2015 in uw agenda. Lees hier verder voor meer achtergrond info.

Emirates koopt motoren groot in…

emirates a380Af en toe kan ik het niet laten om naast sim nieuws U te verwijzen naar wat getallen uit de werkelijke luchtvaart. Deze keer meld Luchtvaartnieuws.nl ons wat het kost om 50 nieuwe A380’s van 4 motoren per stuk te voorzien. Doet U eerst eens een gok?

FS++ MCE X-Plane

banner-MCEZoals U bekend ben ik geen X-Plane vliegen maar wil U af en toe graag op de hoogte houden van items. Deze keer nieuws dat het FS++ team hun MCE software ook geschikt heeft gemaakt voor X-Plane en daarvoor reeds Fsx, Fsx-S en P3D ondersteunde overigens. De laatste X-Plane versie ondersteund de FF 777 Worldliner. Via simMarket zijn diverse versies te koop met even diverse prijzen. Het leuke is dat er via de eigen website ook een demo te downloaden is.

A2A Accu-Sim update 15 April 2015

logo-A2AIk weet niet hoe het bij U gaat, maar ik ben de laatste tijd regelmatig mijn Fsx toevoegingen aan het up-date-en? Gelukkig zijn er tekenen aan de horizon dat de ontwikkelaars dit voor ons gemakkelijker willen maken. Aerosoft, PMDG en onlangs ook Orbx hebben centrale software die hun producten herkent en waar nodig ons (nu nog?) attenderen op nieuwere versies. Ook A2A begint het ons gemakkelijker te maken en heeft een algemene update welke al hun 12 toestellen herkent en waar nodig opwaardeert. Via deze link te vinden inclusief de laatste en eerdere verbeteringen.

KLM – Bluey en het bloemencorso

Daarmee komt het kind zijn weer in ons naar boven. toch ?
KLM presenteert met trots de eerste korte animatiefilm voor kinderen over Bluey, het stoere KLM vliegtuigje. Kijk mee en beleef de avonturen van Bluey.

Frooglesim News – 12 April 2015

Verder lezen →

HCC!Flightsimulator FSgroep Almere 18/04-2015

banner-HCCFSA.s. zaterdag, 18 april 2015 staat er ook weer een bijeenkomst gepland van de HCC!Flightsimulatorgroep Almere. Ons kernlid André Lans houdt een lezing over FSUIPC en heeft daartoe een PowerPoint-presentatie gemaakt aan de hand waarvan hij e.e.a. uitlegt.  Verder lezen →

Fsx-S 22 April live op Twitch

FSX-SteamVia Facebook de aankondiging van dit live evenement van Fsx-S. Hierin wordt o.a. de aankomende update besproken en live uw vragen, waar mogelijk, beantwoord.

QW B757 gereed voor P3D en Fsx-Steam

qw b757 sp3Volgens mij een nieuwe ontwikkelaar welke binnen treed in de wereld van P3D en Steam, Quality Wings. Bestaande gebruikers dienen het product opnieuw te downloaden, nieuwe gebruikers hebben direct de zogenoemde ‘triple installer’.

Fsx-Steam – Cargo Crew

cargo_8Voor wie gebruik maakt van Fsx-S en graag missies vliegt heeft Jane Whittaker, na de Dangerous Approaches, nu het Cargo Crew missie pakket uitgegeven. Het product kost €17, inclusief ondersteuning van een goed doel. U koopt hiervoor 20 missies.