Drzwiecki Design met Moskou voor X-Plane

moscityxp_01Drzwiecki Design heeft de scenery add-on Moscow City XP geschikt gemaakt voor X-Plane. Enkele typeringen van deze add-on zijn: De scenery omvat een gebied van ongeveer 4.000 km2. Zeven vliegvelden in dit gebied zijn voorzien van een aantal objecten; Drzwiecki Design omschrijft deze vliegvelden als een lite-versions. Meer info hier. De add-on is onder meer te koop bij simmarket waar het € 39,34 kost.

X-Plane 10.51

x-plane 10Laminar Research heeft 10.51 RC1 uitgebracht. Deze release lost een aantal bugs op die bekend werden na het verschijnen van de 10.50 release. Verder zijn er enkele tientallen nieuwe vliegvelden met 3D objecten toegevoegd. De volledige release notes zijn hier te vinden. RC1 is een betaversie, inmiddels is bekend dat er in ieder geval ook nog een tweede release candidate wordt uitgebracht.

Flightscene – Tahiti & Society Islands

tahiti-society-islandsEen mooi fotorealistische scenery met voldoende vliegvelden, een stuk of 8, om daar eens heerlijk een dagje VFR rond te toeren. De Tahiti & Society Islands Scenery van Flightscene. Te koop via simMarket. Mocht u nog de oude versie hebben, dan krijgt u nog een kleine korting hierop. Bekijk en overtuig u zelf via de vele screenshots.  Verder lezen →

Just Flight – One-Eleven 300/400/500

Deze  One-Eleven series voor FSX & Prepar3D omvat de 300 en de 400 uitvoering als ook de 500. Verkrijgbaar via Just Flight nu in de aanbieding voor rond de 25 euro. Nog dik 1 week in de aanbieding.

Justsim – Klagenfurt (LOWK)

Justsim weet met redelijke regelmaat leuke enkelbaans vliegvelden binnen onze FS wereld te toveren. Begin dit jaar Linz, later Nice welke uiteindelijk gecombineerd kan worden met Orbx Cityscape, niet te vergeten Innsbruck (LOWI) en nu dus Klagenfurt. Dit laatste product is sinds vandaag verkrijgbaar voor een kleine € 20,- bij simMarket.

IL2 Sturmovik – ontwikkeling voortgang


Omdat deze sim niet vaak aanbod komt even wat bewegende beelden van hun vorige forum item. In dit forum item maken we kennis met de Yak-1b en Ju-52.

Cielosim Jacksonville Int. KJAX – kennismaking

cielosim jacksonville int kjax p3dCielosim was ik na uitgave van hun Palo Alto eerlijk gezegd alweer vergeten tot ik opeens bovenstaande afbeelding voorbij zie komen op Facebook. Na Augustus geeft men ook nu aan vrijwel gereed te zijn dus met enige geduld kunnen we Jacksonville ook bij de overige Cielosim producten scharen bij simMarket.

simMarket Carenado DO228 – beschikbaar


Het heeft een weekje geduurd na de eerste uitgave maar bovenstaande DO228 is nu ook verkrijgbaar via simMarket, voor de prijs van €45. Het product is ook direct het best verkochte van deze week zag ik. Houdt U van STOL eigenschappen en motoren die net even anders reageren dan gemiddeld dan is dit misschien wel een toestel voor U?

Aerosoft CRJ ‘pre-order’

airline2sim aerosoft crjOnlangs is de OVPA live stream gehouden waarin ook Mathijs van Aerosoft aan het woord kwam. Hij gaf ronduit toe dat bovenstaand project hun langste ooit is en dan men nog 100+ items te verbeteren heeft. Dit is volgens zeggen een klein aantal. Uitgave kruipt, al lange tijd, dichterbij. Inmiddels kunt U het product als vroege klant wel alvast met 15% korting bestellen waarna er €43 overblijft. Of dit nu om de boxed of download versie gaat weet ik echter niet.

DC-3 Dakota ‘Doornroosje’ vaart door Amsterdam

Via Luchtvaartnieuws.nl kwam ik bovenstaande video tegen. De DC-3 op transport naar Lelystad dwars door Amsterdam centrum. Speciale beelden en voor de gelegenheid plaatst men er ook nog die van de enkele jaren geleden vervoerde B747 onder. En via deze website, van Berend Jan Floor, is er nog een mooi verslag van te lezen. Met zeer fraaie foto’s.

ORBX – Dubrovnik

Al even uit en beschikbaar maar gezien het gebrek aan tijd heb ik er nu pas een video van gemaakt Dubrovnik is een mooie locatie en zeker de moeite waard om een kijkje te nemen

simMarket – Nieuwsbrief September 2016 #7

banner-simMarketZo midden in de week weer een aantal software items die extra worden belicht in de nieuwe nieuwsbrief van simMarket.

FSClub Friesland – 29 September 2016

FSClub-Friesland-2016Vanavond is er weer een bijeenkomst in het hoge Noorden van de FSClub Friesland. Weer een gezellig samenkomen en die avond worden er ongetwijfeld weer plannen gemaakt voor het Flightsim seizoen 2016/2017. Voor meer informatie, ook voor cockpitbouw, zeker even op de genoemde website kijken !.  Verder lezen →

A.s. vrijdag 30-09-2016 EditieNL

EditieNLEen Twitter bericht: “ en zijn a.s vrijdag te zien bij om 18.15 op RTL4″. Zie ook nog eens deze newsitem op simFlight.NL.

FlyThisSim – VOR Navigation

Een VOR Navigation les van FlyThisSim.