ENNK Narvik – RWY 01 details

ENNK_Narvik-RunwayWat een geweldige scenery screenshot. Een hele mooie mesh zit hier ook ingebouwd. Bekijk de overige 3 screenshots hier ook nog maar eens.

Dolomiti X – Agordo

AgordoDit zal een scenery zijn voor liefhebbers. Ook voornamelijk voor VFR vliegers die ook wel een beetje bekend zijn met dit gebied of juist nog meer bekender willen worden met deze omgeving. De scenery reeks ‘Dolomiti X’ wordt uitgebreid met de omgeving “Agordo”. Gelegen tussen Trento en Belluno. Een mooie foto scenery met een opervlakte van elk zo’n 20 x 20 kilometer. Meer info hier via FSAddon. Vergeet niet de gratis Belluno airfield mee te pakken.

AviatorCast – Hangar Talk met Trevor Bair #14

banner-AviatorCastGisteren is er weer een nieuwe Aviator(pod)Cast geupload. Deze keer een interview met Trevor Bair, met als thema: “He is a funny guy with a sharp mind and a love for aviation. He and I sit down and talk about the joys of flight simulation, getting and using a PPL, decision making, RedBird Simulators, and so much more. Currently Trevor is working on his instrument ticket, which can be quite a challenge in the Denver Area where he lives. But, knowing Trevor, he’ll pass with flying colors. This is a great discussion, leaning mostly toward simulation. However, all will find it enjoyable. ” Kijk hier maar eens naar een overzicht van de podcast. Zelf beluister ik ze via een subscription op iTunes. (No. 13 zal ik met de paasdagen nog gaan beluisteren)

LatinVFR – San Juan (TJSJ) Preview #5

TJSJ5Weer een paar screenshots van het vliegveld San Juan International. (TJSJ). Van LatinVFR. U kunt ze hier bekijken. Wat een zwarte runway !

Piloten Post – 49 2014

banner-PilotenPostHet is weer de 3e zaterdag van de maand, tijd om weer een uitgave van de Piloten Post te lezen. Piloten Post is een electronisch maandelijks tijdschriftje voor Nederlandse FS piloten, onafhankelijk en gratis te downloaden. Geschreven door Joost Visser uit Goes. Met deze keer als inhoud: “ Turboprops wat zijn het en waarom; P3D 2.2. in aantocht; Back to Basics 2; Nieuws” Hier is de download link. (8 pagina’s)

Sismo Soluciones – Nieuwe EFIS Platinum Line v3.5

Sismo-NewEFISSismo Soluciones heeft een nieuwe lijn uitgebracht. De Platinum Line v3.5. Een vernieuwd uitziende EFIS en ook dito MCP. Een nieuwe kast, echte knoppen met alle beschikbare functies en voorzien van backlight. Voor een speciale aanbieding voor de complete set, kijk even op de webshop van Aviosim.

Russ White HDX planten en bomen FSX

wdsims hdx treesOnlangs maakte we kennis met Russ White zijn groene FSX wereld. Er zijn meer zaadjes uitgekomen deze lente want deze nieuwe afbeeldingen tonen nog meer groene vegetatie. Zie ook de gemaakte video door Russ.  Verder lezen →

Aerosoft Night Environment British Isles

aerosoft night environment beneluxNa bovenstaande Benelux en ook Duitsland zijn nu ook de Britse eilanden voorzien van Aerosoft zijn nachtverlichting. Toepasbaar met uw bestaand toevoegingen zelf met de Dx10 patch. Indien gewenst kunt U eerste de Berlijn demo uitproberen welke op de Aerosoft product pagina te vinden is. Verkrijgbaar via simMarket voor €14.

Orbx Ftx toekomstig product overzicht

logoorbxEr is in het Orbx forum een vernieuwd overzicht gegeven van wat we tot en met 2015 mogen verwachten aan vliegvelden en product updates. Prominent aanwezig zijn de diverse openLc werelddeel uitgave waarvan Europa voor deze maand staat. Tevens blijft men ons van freeware voorzien.

Flightsim.com P3D interview

p3d 21Diverse leuke vragen over de ontwikkeling en toekomst van P3D worden er gevraagd in dit interview van Flightsim.com. Verdeelt over twee pagina’s dus pak uw koffie en ga er lekker voor zitten.

Imagine Sim ZSPD Shanghai Pudong

imagine sim zspd shanghaiNadat reeds in 2011 Elite-Air Studio ZSPD heeft uitgegeven volgde deze week de versie van Imagine Sim. Men wil dat U gegarandeerd tevreden bent dus kunt eerder de software uitproberen voordat U deze werkelijk zou aanschaffen. U kunt deze nieuwe versie verkrijgen via simMarket kopen voor €30 en daar tevens de product informatie en  enkele afbeeldingen vinden.

Arke #nametheplane

arkeflyHeeft U wel zin in een reisje naar Curaçao én bent U een beetje creatief? Dan kunt U meedoen met deze actie om Arke zijn eerste B787 van een #naam voorzien. Wordt U gekozen dan wensen wij van simFlight U een toffe vakantie toe!

simMarket – Nieuwsbrief April 2014 #5

banner-simMarket2014Wederom een speciale nieuwsbrief van simMarket, de Paas editie. U kunt deze hier bekijken. En ook deze weer met een Deal of the (Day) Week.

HCC Zeeland Flight Simulator – 17 April 2014

Uitnodiging van de HCC Werkgroep Flight Simulator Zeeland en belangstellenden voor de bijeenkomst van 17 april 2014 voor de General Aviation vliegers om 19.30 uur in het Arendhuis aan de Torenring 46 in ‘s Heer Arendskerke. 

PC Pilot – Mei / Juni 2014

PCPilot201403De nieuwe PC Pilot is vandaag uit. De PC Pilot voor de maand Mei & Juni. Ook weer digitaal verkrijgbaar via de App Store of via Google Play. Kijk voor een inhoudsopgave via de webshop van KeyPublishing. Met ook weer een paar mooie reviews: “Carenado Beechcraft 1900D, Just Flight Canberra PR.9, Alabeo Cessna 172RG, Aerosoft Thessaloniki X, Flysimware Cessna 402C en de Take Command Saab 340A”. Als hardware zelfs al de ‘Oculus Rift’ en de joystick van Saitek de ‘X-55 Rhino’.