HCC Haaglanden – 22 Oktober 2014

banner-HCCHaaglandenWoensdag, 22 oktober 2014 staat er weer een bijeenkomst op de agenda van de FSgroep HCC Haaglanden. Klik op ‘verder lezen…’ voor het programma.  Verder lezen →

FTX/Orbx – AYEO Emo Mission Freeware

AYEO-LandingDeze scenery is nu uit als freeware en bedoeld als een soort van Add-on voor bij de “FTX AYPY Scenery”. Lees er meer over hier.

AviatorCast 40 – Tips & Tricks voor je PPL

banner-AviatorCastAviatorCast 40 staat weer online. Deze keer een aantal Tips & Tricks voor het behalen van je PPL. Van schoolbank verlater naar Piloot. En kan Flightsimulator je daarbij helpen. Een podcast van zo’n 45 mniuten.

simMarket – Nieuwsbrief Oktober 2014 #5

banner-simMarket201409En weer een nieuwsbrief voor de maand oktober van simMarket. U kunt deze hier bekijken.

Piloten Post – 53 2014

banner-PilotenPostGisteren was het weer de 3e zaterdag van de maand, tijd om weer een uitgave van de Piloten Post te lezen. Piloten Post is een electronisch maandelijks tijdschriftje voor Nederlandse FS piloten, onafhankelijk en gratis te downloaden. Geschreven door Joost Visser uit Goes. Met deze keer als inhoud: “Prepar3D versie 2.4; Dash8 tipje; het balletje of balletje-balletje; Flightplanning; met een knipoog.” Hier is de download link. (11 pagina’s)

Blue Sky Scenery – Darby

JAC_North4West5_1En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom Darby, inclusief de “Mountains of the Selway Bitterroot Wilderness that leads into Idaho”. Hier de link met meer info. Geschikt voor FSX & Prepar3D. En ook deze scenery is weer gratis !!

Pilot Desk Chair

PilotDeskChairDit is nog eens een mooie bureau stoel. Misschien wel iets voor Sinterklaas of wanneer die stilletjes je huis voor bij rijdt, dan maar voor Kerst. ;) Enig idee waar zo’n exemplaar te koop zou zijn ? De IKEA heeft deze niet, dat heb ik al gecheckt.

iFly – Nieuw project B747-400

747-400Dit is het nieuwe project van iFly. iFly, bekend van zijn B737, is bezig met de ontwikkeling van de Boeing 747-400. En wordt uitgebracht door Flight1. Er wordt gewerkt aan de FSX versie en zelfs nog een Fs2004 versie. Later zal ook Prepar3D aan de beurt zijn. Een mooi project om zeker in de gaten te houden. In dit forum topic alvast wat meer info.

A1R DesignBureau A1R L-13 Blanik Fsx

A1R DESIGN BUREAU A1R L-13 BLANIKTijd voor eens iets geheel anders qua toestellen hier op simFlight, een ware glider. Sinds vandaag te koop via simMarket voor €18. Volgens begeleidend schrijven letterlijk en figuurlijk een grote onder dit type toestel.

PMDG B777 200LR/F en 777-300ER SP1C

pmdg b777 maikel2Genoemde SP1C is beschikbaar gesteld en de 126 mb kunt U downloaden via de website en zelf installeren of gewoon de opp. center opstarten en die het werk laten doen. Mooi om te lezen dat men een lastig punt samen met gebruikers zoals U en ik hebben kunnen oplossen. Een overzicht van deze en eerdere verbeteringen kunt U ook vinden via het opp. center.

Luchtvaartnieuws.nl MD-11 lezersfoto’s

md-11chenk_colijn-636Bovenstaande foto is als ik het goed heb van Chenk Colijn, één van de vele inzenders van zeer mooie en sfeervolle foto’s van de MD-11. Dit toestel land op 26 Oktober voor de laatste keer als officiële passagiers lijnvlucht. Bekijk de overige foto’s en vindt overige data’s m.b.t. de laatste vlucht(en) via de verwijzing.

DCS 3 dagen 70% korting

dcs logo 2De titel zegt alles eigenlijk al. Een 13 tal producten worden er aangeboden.

29Palms Scenery Design – Animated 3D People

Animated3DEen mooi nieuw voorbeeld van bewegende mensen in je Scenery. Alleen die truck al, wat een details. Zo komt een scenery echt tot leven. Dit zal worden toegepast op de nieuwe 29Palms Airport (KTNP) en later ook op de Skiathos en Mykonos versie 2 scenery’s. Nice.

Nieuw afbeeldingen voor versie 3 van HD-Mesh

HD-meshv3alpsAndras Fabian gaat stug door met zijn verbeteringen van de scenery voor X-Plane. Inmiddels werkt hij aan een herziening van de veelgeroemde HD-mesh. Er zijn nu weer nieuwe afbeeldingen beschikbaar. Dit keer van de alpen. Een meer natuurlijk gebruik van landclass textures zorgen op momenten voor een fotorealistisch effect.

DrzewieckiDesign ontwikkelt voor X-Plane

TallinnOp de facebookpagina van Aerosoft een bericht over de ontwikkeling van het vliegveld Tallinn (EETN) voor X-Plane. De ontwikkelaar is DrzewieckiDesign. Wij zijn benieuwd wat deze kwaliteitsontwikkelaar voor X-Plane gaat betekenen.