Dreamflight Studios – Aéroport Perpignan

LFMPDit ziet er wel mooi uit en spreekt mij ook wel aan. Het vliegveld “Perpignan-Rivesaltes Airport” (LFMP) Met ook een mooi plekje voor de General Aviation. Een scenery die binnenkort uitkomt, door Dreamflight Studios.  Verder lezen →

KMBS – Seasonal scenery implemented

KMBS-SeasonalDe WDS Scenery’s krijgen een dynamische en automatische scenery aanpassing i.v.m. de seizoenen. Onder de naam ‘Natural Sim’. Een voorbeeld daarvan is ondermeer hier te zien. Later zal Russ White daar nog meer over vertellen. Zeer benieuwd.

Lancair Legacy update naar 1.2

legacy3Aerobask heeft het onlangs uitgebrachte toestel, de Lancair Legacy, geüpdate naar versie 1.2. Daarbij zijn diverse aanpassingen zijn gedaan. Voor hen die benieuwd zijn naar een goede review. Hierbij tevens een link.

Nieuwe afbeeldingen van de MD80 van Rotate

MD-80-screenshot-07Rotate, een nieuwe ontwikkelaar voor X-Plane heeft een drietal nieuwe afbeeldingen van de MD80 waar ze mee bezig zijn online gezet. Het geheel ziet er stemmig uit en ik ben erg benieuwd hoe dit toestel bevalt als het op de markt komt. Daarvoor is nog wel even geduld nodig. Releasedatum is nog niet bekend.

vFlyteAir Piper III in de herhaling

Piper Arrow III VFlyteAirvFlyteAir heeft onlangs de Piper Arrow III voor X-Plane opnieuw uitgebracht. Een paar weken terug hadden ze even een flink probleem toen bleek dat een flink deel van het programmeerwerk was gebaseerd op auteursrechtelijk software. Een en ander is in der minne geschikt, maar heeft er wel toe geleid dat vFlyteAir zijn huiswerk even moest overdoen. Het toestel is te koop via de webshop van de maker en kost $18,95.

Aerobridge DC-10

Aerobride DC10Aerobridge heeft op facebook wat details gegeven over de aanstaande freeware release van de DC10. Het betreft een toestel met een eenvoudig flightmodel. Verder lezen →

Interessant videokanaal voor X-Plane

vfr

Virtual Flight Rules is een videokanaal op Youtube die allerlei video’s op het gebied van X-Plane laat zien. Interessant voor mensen met geduld en die het Engels machtig zijn.

MegaScenery – Germany (3 delen)

MegaScenery-GermanyOok Duitsland is nu aan de beurt. Dit land is zo groot, dat het in 3 delen uitkomt. Een totaal pakket van een dikke € 90,- ! Maar dan heb je ook geheel Duitsland in een fotorealistische ondergrond. Met een resolutie van 1 meter/pixel. Het blijft natuurlijk een ‘platte’ scenery, maar voordat je echt uitgevlogen bent over zo’n groot land, dan heb je al heel wat gebieden kunnen verkennen. Onderhand is er al veel keus om Duitsland te kunnen verkennen. Dit zijn de 3 delen: Noord, Midden, Zuid.

simMarket – Nieuwsbrief September 2014 #6

banner-simMarket201409Een nieuwe nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken. Met interessante kortingen c.q. aanbiedingen.

Aerosoft Official Airbus A318/319 Video

Vandaag zal deze baby bus uit de hangaar komen en tot uw beschikking staan. Voor nu vast de video van dit geweldige nieuwe toestel waar men meer dan een jaar mee bezig is geweest om te ontwikkelen inclusief de nieuwe weer radar en de terein radar.

Blue Sky Scenery – Big Belt Mountains

JAC_North6West_3Wederom een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Het gebied rondom ‘Big Belt Mountains’. Hier de link met meer info.

AviatorCast 36 – Eric Auxier

banner-AviatorCastAviatorCast 36 staat weer online. Met deze keer een interview met Eric Auxier. Ook wel bekend onder de naam Cap’n Aux, van zijn weblog. Een airliner pilot.

Orbx Ftx webpagina vernieuwd

orbxlogoOrbx Ftx heeft zich in snelle tijd ontwikkeld tot een, dan wel dé topontwikkelaar voor Fsx / P3D zijn landschap en scenery software. Met hun Global en bijbehorende toevoegingen verbeteren zij de gehele planeet. Voor Australië, New Zeeland, Engeland, Ierland en Schotland en Noord Amerika zijn er zelfs perfecte ondergrond pakketten en binnen alle genoemde ondergronden zijn reeds tientallen vliegveld uitbreidingen uitgegeven. Dit alles aangevuld met diverse freeware. U snapt dat dit alles overzichtelijk aanbieden een uitdaging is, de vernieuwde webpagina helpt U om snel door de vele producten te bladeren. Enkel het bekijken van de vele screenshots is een genot.

Interview met Peter Dowson

PeterDowsonKent u deze vrolijke man ? Dit is nu Peter Dowson. Bekend van zijn utility programma FSuipc / WideFS / GPSout….. Die bijna elke flightsimmer wel geïnstalleerd heeft.

Op de website Flightsim.com staat een interview met hem. U kunt deze hier lezen. Uiteraard in het Engels.

openVFR – Een vergeten scenery ?

Bekijk de vergelijkings screenshots maar eens:

De combinatie met openVFR en de standaard FSX vind ik er al goed uit zien. Wie heeft hier meer ervaring mee ?

Verder lezen →