FroogleSim News – 22 januari 2017

In 10 minuten tijd even een hele reeks Flightsim nieuws items:

Verder lezen →

Aerosoft A330 – Vrijdag update

Afgelopen Vrijdag weer een update en men is natuurlijk nog steeds bezig met het intekenen van het gehele toestel. Afgelopen dagen zijn de vleugels aanbod gekomen waarvan in dit forum bericht diverse afbeeldingen te vinden zijn.

Flight Sim Labs A320 – P3D beschikbaar

Naast een update voor de Fsx versie is nu ook de P3D versie van Flight Sim Labs hun zeer uitgebreide A320 verkrijgbaar. Voor de stevige prijs van €140. (!) Daarnaast dient U goed na te denken of U het product aanschaft. Reeds bij aanschaf wordt gewezen op het hoge geheugen gebruik wat kennelijk bij veel gebruikers tot een niet speelbare ervaring lijd indien er ook maar een beperkt aantal andere toevoegingen (Active Sky etc.) wordt gebruikt.

Taxi2Gate Charles de Gaulle LFPG – beschikbaar

In 2008 bracht Aerosoft hun versie van dit veld uit. Het werd dus hoog tijd voor een moderne versie, maar met velden van deze grootte is dit voor menig ontwikkelaar een uitdaging. Taxi2Gate is reeds vele van deze uitdagingen aangegaan en heeft gisteren dan ook hun versie van Charles de Gaule uitgegeven. Verkrijgbaar via simMarket voor €27 voor een gedeelde Fsx en P3D licentie.

PMDG 747-400 Queen of the Skies II – vervolg

PMDG neemt ruim de tijd om zijn toestellen te ontwikkelen. Zo ook voor de B747 v2 welke inmiddels alweer even in beta is. Inmiddels zijn er ook stappen genomen om het ‘ops centre’ geschikt te maken voor dit nieuwe toestel en tevens zijn er aanpassingen gedaan waarvan de reeds uitgegeven b777 kan profiteren. Lees e.e.a. in dit forum bericht.
Update 21-01-2017: Diverse aanvullende informatie met als grote opvallende de noemer dat men bij PMDG nu verwacht de B747 v2 binnen 2 weken uit te geven.

Orbx Ftx weekoverzicht

Ik vond zojuist 3 items op het Orbx Ftx forum welke ik graag met U wil delen, vandaar de zelfbedachte titel ‘weekoverzicht’. Afgelopen Zondag is versie 1.20 aangekondigd van Yakutat PAYA. Dit veld is begin 2013 uitgegeven na voor een tijd waarin Orbx nieuwe technieken ontwikkeld had en ging gebruiken. Deze v.120 brengt het veld bij op dit laten we zeggen moderner niveau. Meer kunt U lezen en ook zien via dit forum bericht. Gisteren is daarnaast Orbx Auroras aangekondigd, het Noorderlicht. Dit project is momenteel in beta en via dit forum bericht vindt U diverse afbeeldingen met informatie en hoe het product er momenteel in P3D uitziet. En vandaag wordt dan nog San Diego Int. KSAN aangekondigd. Dit karakteristieke met groene asfalt tinten uitgeruste veld herkende ik nog van LatinVfr hun uitvoering uit 2014. Voor Orbx past dit veld binnen Ftx Zuid Californië en het legt net voor de grens van Mexico en aan de rand van de stad zelf. Meer dan genoeg te zien dus, zoals hier in dit forum bericht wordt getoond.

Aerosoft – Pisa Tuscany X video

Uiteraard ook weer te bestellen via simMarket.

feelThere – Teaser Tower!3D Pro

Een voorproef c.q. teaser van het nieuwe software pakket “Tower!3D Pro” van feelThere. Software waar ik nog niets mee doe, misschien toch wel leuk om ook die kant van de hobby eens te gaan ontdekken ?

Mungo Amyatt-Leir – Final Destination

Dat was even schrikken deze ochtend. Normaal kijk je op Facebook voor een aantal leuke berichten over onze hobby en plotseling lees je dat Mungo Amyatt-Leir op 16 januari is overleden. Ik kan me nog de vele emails wisselingen met hem herinneren en op diverse FS evenementen de contacten met hem. Altijd in voor een gesprek en toonde ook echte belangstelling voor het doen en laten in het flightsim gebeuren. Een warme persoonlijkheid die ook altijd in was voor grappige opmerkingen. We zullen hem missen.

Nieuw Project Alabeo PA22 Tripacer

Een nieuw Project van Alabeo, de PA22 Tripacer. Geschikt voor FSX/Prepar3D. Weer eens lekker stick and rudder vliegen 😉

21 januari – Luchtvaart Carrièredag

Aero Club Hilversum-Amsterdam (ACHA) organiseert a.s. zaterdag 21 januari 2017 op vliegveld Hilversum een Luchtvaart Carrièredag. Aan deze voorlichtingsdag nemen diverse vooraanstaande instanties deel…… Lees er meer over hier.

LHSimulations – Kennismaking Rijeka (LDRI)

LHSimulations werkt al enige tijd aan een nieuwe Airport Scenery. Rijeka (LDRI) in Kroatië. Dat kan weer een mooie Europese bestemming worden. Een project wat we zeker in de gaten zullen houden.

DCS AJS-37 Viggen – test vlucht


Ook DCS is een sim welke steeds populairder wordt en waarvoor door vele verschillende ontwikkelaars toevoegingen worden gemaakt. Vrijwel allen van een zeer hoog niveau. Deze keer maken we kennis met de cockpit van de AJS-37.

Orbx Bilbao LEBB – vervolg

Orbx hun volgende vliegveld in ontwikkeling is het Noord Spaanse Bilbao, gelegen in de overgang van Noord Spanje naar Zuid Frankrijk. Een mooie heuvelrijke omgeving langs de kust waar ik mij al weer even geleden over verbaasde hoe fijn het daarboven vliegen is. Bekijk afbeeldingen via dit forum bericht.

Boeing ontvangt mega order van Spicejet

Ik blijf mij keer op keer verbazen over de grote getallen van de luchtvaart. Deze keer een totale order van tot 200 b737 toestellen. Nu lopen er geloof ik flink wat van deze toestellen per maand van de lopende band (eveneens verwonderlijk). Lees er meer over via Luchtvaartnieuws.nl.