FroogleSim DCS MIG-21 kennismaking


Waar halen sommige simmers toch de tijd vandaan om de diverse aspecten van onze hobby te combineren. Om het privé leven nog maar buiten beschouwing te laten. Froogle maakt allerlei films om ons simmers op de hoogte te houden van hard- en software. Vaak voor Fsx of P3D maar deze keer voor DCS met een demo van de MIG-21. Een zogenoemde studie-sim welke zoveel als mogelijk realisme nastreeft.

Aerosoft F-14 afterburner en PIT

aerosoft f-14xEen vier tal nieuwe afbeeldingen te vinden in het Aerosoft F-14 forum. 2 van de jet met afterburner op volle kracht, en 2 van de PIT uitvoering. Deze laatste bestaat uit complexere cockpit afbeeldingen gecombineerd met fotografische afbeeldingen.

Plugin voor kletsnat effect

Dreamfoil Creations heeft een eerste probeersel gemaakt om regen op de ramen van vliegtuigen realistischer te maken in X-Plane. In het fimpje, afkomstig van de facebookpagina van Dreamfoil Creations wordt het eerste resultaat getoond.

PC Pilot – Nog een paar nachtjes slapen

PC Pilot Sep-Oct 2014Nog een paar nachtjes slapen en dan kunt u ook de inhoud hiervan lezen. De nieuwe PC Pilot.

SkyDemon v3.1 update

SkyDemonDe software ‘SkyDemon’ is vandaag geupdate naar versie 3.1. Inmiddels ook al weer geschikt voor de iPhone. Meer info daarover op de website van SkyDemon. SkyDemon is wel bedoeld voor de real life pilot, maar ook geschikt om te draaien in een netwerk op je 2e PC. En de software OpusFSX ondersteunt inmiddels ook SkyDemon en ook kunnen X-Plane liefhebbers hun vluchten volgen via SkyDemon.  Verder lezen →

simMarket – Nieuwsbrief Augustus 2014 #5

banner-simMarket2014Mooi voor in het midden van de week, een nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken.

HCC Zeeland Flight Simulator – 21 Augustus

Uitnodiging van de HCC Werkgroep Flight Simulator Zeeland en belangstellenden voor de bijeenkomst van 21 augustus 2014, namelijk de 3e donderdag van de maand, voor de General Aviation vliegers om 19.30 uur in het Arendhuis aan de Torenring 46 in ‘s Heer Arendskerke. 

SimWorld – Overheadpanel

Alleen daarom zou je al een overhead panel willen bouwen, veel schakelaars en beweegbare instrumenten (Stepper motoren). simWorld, een bedrijf uit Polen, levert nu de Forward en Aft overhead panels met korting. Ook zij zullen weer aanwezig zijn tijdens het FSweekend. Uiteraard zijn hun producten ook te koop via de Aviosim WebshopVerder lezen →

GoFlight modules en X-Plane, werkt dat?

LGT20IIGoFlight levert al jaren hardware modules voor FSX deze modules kunnen gebruikt worden voor de aansturing van de simulatie. Je kunt zelfs zover gaan dat je een min of meer generieke cockpit hebt. Maar kunnen deze modules ook worden gebruikt in X-Plane? Dat is de vraag waarop ik hier op wil ingaan. Verder lezen →

DreamFactory Studios – Rome Fiumicino (LIRF)

LIRFHet is niet een van de Mega Airport series geworden, maar DreamFactory Studios heeft wel het vliegveld “Rome Fiumicino” (LIRF) uitgebracht. Geschikt voor FSX / Prepar3D. En te koop via simMarket voor € 20,50. Het vliegveld ziet er wel compleet uit, ondanks dat de reviews elkaar wat tegenspreken.

Review – Aerosoft Bergen X Airport (ENBR)

review-enbrDit engelstalige review kunt u hier lezen. En wilt u er ook zelf heen vliegen, dan kunt u hier de scenery kopen voor € 17,95.

MD80 onderhanden voor X-Plane

MD-80-screenshot-06X-Plane telt weer een nieuwe add-on maker. In dit geval Rotate. De club is bezig met een MD80 die er op het eerste gezicht buitengewoon fraai uitziet. Daarnaast wordt er ook de nodige ‘inhoudelijke’ zaken gewerkt zoals blijkt uit de feature list. Het is nog niet bekend wanneer deze add-on uitkomt.

FlyTampa Sydney, Kopenhagen op Facebook

flytampa CPH airportEen beetje Fsx of P3D vlieger is al snel fan van de ontwikkelaar FlyTampa. Ook zij zijn sinds kort aanwezig op Facebook. Of we nu ook wat vaker nieuws van projecten kunnen verwachten blijft een kwestie van geduldig afwachten.

Ftx 3d verlichting Engeland en Ierland

ftx 3d licht uk irlOp het forum enkele voorbeelden van de in aanbouw zijnde uitbreiding op Ftx Uk en Ftx Irl gericht op de inmiddels bekende 3d verlichting. Ik zag gisteren nog met de OpenLc Europa uitbreiding hoeveel leven dit aan het landschap geeft. Vroeg me enkel af of het ook mogelijk zou zijn dit op te bouwen i.p.v. zoals nu ineens overal het licht aan?

Carenado PC12 kennismaking

carenado pc12Ik weet niet of Carenado in November aanwezig is tijdens het FsWeekend maar misschien een goed moment om eens te vragen hoe groot de club van deze ontwikkelaar eigenlijk is. Ze brengen in een hoog tempo het ene prachtige toestel uit gevolgd door een kennismaking met het volgende. En vaak is er dan nog reeds een ander product half gereed. Via Facebook kunnen we 10 afbeeldingen zien van de PC12 in vol ornaat zoals men zegt. Is dit toestel iets voor U?