X-Craft komt met Embraer E175

X-Craft E175Ook X-Craft is met een nieuw toestel bezig voor X-Plane. Het betreft hier de Embraer E175. Ook dit is een project dat al weer een paar maanden onderweg is. Meer info is te vinden in de betreffende thread op X-Plane.org.

Bombardier Global 6000 (X-Plane)

Global 6000Ontwikkelaar dden (forumnaam op X-Plane.org) is druk bezig met het maken van een nieuwe add-on. Het betreft deze keer de Bombardier Global 6000. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik deze ontwikkeling de afgelopen maanden compleet heb gemist. Bij het bekijken van info over de reflections plugin liep ik tegen dit fraaie toestel aan op het forum van x-plane.org.

Challenger 300 update voor X-Plane

Challenger 300De Bombardier Challenger 300 die wordt uitgegeven door onder meer Aerosoft en X-Plane.org, heeft een nieuwe update gekregen. De visuele aspecten van het toestel zijn verder verbeterd. Zo is de verlichting op de diverse punten uitgebreid. De belangrijkste aanpassing betreft de toepassing van de reflections plugin, waardoor het metaal en de lak een fraaiie glans krijgen. De releasenotes zijn hier te vinden.

Reflecties mogelijk in X-Plane

X-Plane biedt standaard geen mogelijkheden voor reflecties, slimme add-on ontwikkelaars hebben hier iets opgevonden en hebben een plugin gemaakt die de reflecties mogelijk maken. Het resultaat is in bijgaande video te zien. Pas op dat je niet draaiierig wordt ;-).

MH370 onderdeel gevonden?

777 manual boeing 636U heeft vast vernomen dat op het Franse eiland Réunion naast Madagaskar een vliegtuigonderdeel gevonden is welke misschien van de verdwenen B777 MH370 zou kunnen zijn. Volgens Luchtvaarnieuws.nl is deze kans groot, daar een op het onderdeel gevonden nr overeenkomt met door Boeing gebruikte voor de 777’s. En er verder geen van deze toestellen verongelukt zijn, of onderdelen verloren hebben.

Aerosoft AES 2.39a beschikbaar

banner-AES2Best een oudere banner maar blijft gemakkelijk toepasselijk. Voor deze software is een nieuwe versie beschikbaar welke logischerwijs een aantal van de laatst uitgegeven vliegvelden ondersteund. Er wordt ook al lange tijd aan nieuwe mogelijkheden gewerkt maar daar heb ik verder nog niets van vernomen. De basis software is gratis, en doormiddel van credit kunt U kiezen op welke ondersteunde vliegvelden U deze wilt laten werken.

Just Flight F-Lite DC-10 HD – beschikbaar

just flight dc-10 hdDe F-Lite serie van Just Flight is bedoelt voor de vliegers welke specialere toestellen wensen, maar net weer niet te ingewikkeld. Just Flight heeft binnen deze serie hun DC-10 uitgegeven voorzien van diverse HD kleurstellingen voor personen en vrachtvervoer. Normaal te koop voor €31 maar tot 14 Augustus betaald U maar €19. Ik vraag me spontaan af of dan wel hoeveel DC-10’s er nog werkelijk rondvliegen?

Nvidia – GeForce 353.62 WQHL-driver

nvidia-logoNvidia heeft nieuwe stabiele GeForce/Ion-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 353.62 WHQL en zijn geschikt voor Windows Vista en hoger, met zoals gebruikelijk aparte downloads voor 32bit- en 64bit-omgevingen. (bron) Verder lezen →

29Palms icm Captain7 – Magdeburg

29palms captain7 magdeburgTussen Hannover en Leipzig gelegen vindt U bovenstaand veld. Eigenlijk vraag ik mij af hoe 29Palms en Captain7 dit veld hebben kunnen vinden? Te koop voor een kleine €17 bij simMarket. Een klein en niet al te compleet veld welke wel voorzien is van de vier jaargetijden, hoe dan ook een geslaagd veld mocht U een tussen landing willen of moeten maken.

Fsx:Se open beta beschikbaar

ms fsx steam logoTot 5 Augustus kunt U mee werken als beta tester van de laatste Fsx:Se versie. Volgens schrijven zijn er vooral aanpassingen gedaan voor ontwikkelaars, maar ook enkele welke voor de basis gebruiker van belang kunnen zijn. Het zal toevallig zijn, maar ik had een email ingestuurd met het probleem van fps verschil tussen uw muis op uw 1e of 2e monitor achter laten, en ook deze bug is licht verbeterd / verminderd.

FlyTampa FlyAthens V1.5 update

flytampa flyathens v15Een update gericht op de P3D gebruiker. Deze software werkte voorheen goed, maar is door de diverse P3D updates toch kennelijk niet meer goed te gebruiken. U dient het gehele product opnieuw te downloaden en installeren. Verkrijgbaar via simMarket voor €27.

Blue Sky Scenery – Mount Jefferson

JAC_North2West15_1En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Omvat het gebied Mount Jefferson langs de Pacific Coast. Geschikt voor FSX & Prepar3D en ook voor FSX Steam Edition. Betreft een fotoscenery, dus framerate vriendelijk.

Navigraph/NavDataPro – AIRAC Cycle 1508

banner-NavigraphVorige week donderdag was weer de 4 wekelijkse update van Navigraph uitgekomen. Ook wel de NAVData, AIRAC Cycle update genoemd. Deze nieuwe Cycle 1508 is weer te downloaden via de FMS Data sectie van de Navigraph website. De credits die u nodig heeft voor dit programma kunt u ook aanschaffen via uw account van simMarket. Uiteraard is ook de software van Aerosoft “NavDataPro” geupdate.

Carenado met nieuwe afbeeldingen G1000

G1000 CarenadoCarenado heeft (weer eens) een paar nieuwe afbeeldingen van de nieuwe G1000 geplaatst op facebook. De G1000 is het systeem van Garmin waarmee in één klap bijna alle analoge metertjes overbodig zijn geworden. Overigens wel een klap die flink nadreunt in je portemonnee, want het systeem schijnt niet goedkoop te zijn. Verder lezen →

ASN -30% bij simMarket

asn promo banner july 4 august 7Nog ander halve week de tijd om U te beraden over bovenstaande korting actie van ASN. Normala €45 en nu maar €31 bij simMarket. Deze software heeft U nodig om de weerradar in de toestellen van PMDG werkend te krijgen, maar op zichzelf is de software zijn geld ook zeker waard.