29Palms werkt ook aan Magdeburg (EDBC)

EDBC29Palms Scenery Design gaat het team van C7 helpen met de ontwikkeling van dit vliegveld. Magdeburg (EDBC). Het zal dus de look and feel van 29Palms krijgen.  Verder lezen →

Prosim4U – Workshop Luchtverkeersleiding

Route-EHRD-06-EHAM-04-300x300De vorige workshop zat al aardig snel vol, dus wees er op tijd bij:
In deze inleidende workshop op zaterdag 21 maart  2015 (13:00 – 16:00) krijg je een compleet overzicht van het luchtverkeersleidingsysteem. Lucht verkeersleiding is een onderdeel van Air Traffic Services (ATS). De onderwerpen die o.a. worden behandeld:

  • Soorten luchtverkeersleiding
  • Separatie vormen en normen
  • Luchtruimtestructuur

Verder lezen →

29Palms – Twentynine Palms Airport (KTNP)

twentynine-palms-airportDeze mooie scenery is nu ook te verkrijgen via simMarket. We hebben er al het nodige over geschreven en Maikel heeft ons al regelmatig meegenomen in deze prachtige scenery in zijn Twitch uitzendingen.  Verder lezen →

FTX/Orbx – Porta Westfalica (EDVY)

PortaWestFalicaVan het FTX/Orbx team deze keer weer eens een Europees vliegveld. Duitsland. Niet zo ver over de grens. Porta Westfalica (EDVY). Gezien de screenshots goed gelukt. Ik heb dit veld zelf ook wel eens een paar maal aangevlogen, dus min of meer wel een feest van herkenning. Gemaakt door Thomas Zipfel, die al eerder 4 freeware vliegvelden heeft uitgebracht. (EDBH, EDCG, EDVR & EO49).

AviatorCast 59 – Jason Schappert of M0A (MzeroA)

banner-AviatorCastAviatorcast 59 deze keer met een interview met Jason Schappert van M0A (MzeroA). Ik ken Jason eigenlijk alleen van zijn Youtube info video’s. Kort en krachtig. Ben dus ook wel benieuwd hoe hij op zo’n jonge leeftijd in het wereldje van Aviation (les geven) is gestapt en wat hij zoal nog meer doet. Lees of hoor er meer over hier. Al met al vind ik de Aviator podcast’s van Chris wel zeer inspirerend. Met toch wel steeds weer verschillende invalshoeken. Zeer treffend ;) Luistert u er ook naar ?

Blue Sky Scenery – McCall (KMYL)

JAC_North2West7_1En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom “McCall (KMYL)” En deze scenery is ook hier weer te downloaden. Geschikt voor FSX & Prepar3D en ook voor FSX Steam Edition. Betreft een fotoscenery, dus framerate vriendelijk. En via de website van Flightsim.com is er een interview te lezen met Gottfried Razek en onze Nederlander, Joop Mak. Het enige team dat deze scenery mogelijk maakt.

2 dagen vliegplezier – Oostwold Airshow 2015

OostwoldAirportDe komende Pinksterdagen (24/25 mei) staan op vliegveld Oostwold helemaal in het teken van de Oostwold Airshow 2015. Voor de eerste keer in het bestaan van de Oostwold Airshow wordt het publiek gedurende twee dagen een bijzonder gevarieerd programma aangeboden. Wist u overigens dat de Oostwold Airshow inmiddels al voor de 8ste keer gehouden wordt? Klik hier voor ‘Verder lezen…’.

KATL – Atlanta Airport voor X-Plane

Deze uitbreiding heb ik even gemist, maar goed nu kan ik het goedmaken door er een mooie video van te tonen. Het vliegveld is te koop bij X-Plane.org voor $ 23,95

PMDG B737 Fsx update, P3D beschikbaar

pmdg ngx p3dHet zat er aan te komen en nu is het dan zover. De PMDG B737 Ngx is beschikbaar voor in P3D. Nu nog met een vriendelijkere prijs en zoals ik het lees ondersteuning tot aan de 64 bit uitgave van P3D. Voor de Fsx Ngx vliegers eveneens goed nieuws, de update is uitgegeven waarmee de bekende weerradar en terrein weergave van de B777 ook voor de B737 beschikbaar is. Net natuurlijk even snel getest, prachtig. Let wel, geheel nieuw installatie bestand downloaden vanaf de PMDG internetpagina.

Aerosoft – AES v2.38 update

banner-AES2Dit product geeft uw vliegvelden de extra functionaliteit om uw vliegtuig voor uw take-off en na uw landing te service-en. De basissoftware is gratis maar ondersteund maar enkele velden. Aanvullende velden kunt U op eigen keuze vrijgeven d.m.v. credits welke aangeschaft dienen te worden via b.v. simMarket. Meer over deze nieuwe versie via dit forumtopic.

SoundMAXX

SoundMAXX een nieuwe plugin die voor X-Plane in ontwikkeling is door de makers van SkyMAXX Pro (die in PC Pilot een Platinum Award kreeg). Wat het precies inhoud weet ik niet, maar het lijkt erop dat de omgevingsgeluiden fors opgewaardeerd zijn.

Carenado: PC12 approaching

Carenado PC12Binnenkort zal de PC12 gemaakt door Carenado een landing maken in de webwinkels. Een fraai middelgroot toestel. En Dan Klaue kennende gaat er bij elk toestel voor X-Plane weer een schepje bovenop wat betreft detaillering, vliegeigenschappen, features en dergelijke.

FsFlyingSchool Pro 2015 – uitgegeven

fsflyingschool pro 2015Deze software kunt U nu gebruiken voor Fs9, Fsx en nu ook in Fsx-Se. Er zijn nieuwe functies toegevoegd en reeds aanwezige uitgebreid. Tevens geschikt gemaakt voor nog eens 5 toestellen. Er zijn eveneens P3D en X-Plane versies van eerdere uitgave beschikbaar. E.e.a. bij simMarket te vinden.

simMarket – Nieuwsbrief Maart 2015 #1

banner-simMarket201409De eerste Nieuwsbrief van simMarket voor de maand maart staat weer online. U kunt deze hier bekijken.

DCS World F-14AB – kennismaking

dcs  F-14ABVoor DCS kunnen diverse partijen toevoegingen ontwikkelen. Leatherneck Simulations ontwikkeld momenteel de F-14 en via Facebook worden er diverse afbeeldingen vanuit de ontwikkeling software getoond. Soms zie ik het verschil tussen echt en sim niet meer hoor, en U?