FlyInside @ FlightSimCon 2016

En hier een interview met de mannen achter “FlyInside“. Het vliegen met een Virtual Reality bril. Ook is deze software eind mei al weer geupdate naar versie 1.52. Eigenlijk wel zeer benieuwd naar deze ervaringen. Hopelijk kunnen we dit eens proberen op het FSweekend in November.

Ibiza Airport van Pilot Plus

fgs-leib-1Voor wie graag naar Spanje vliegt kan met X-Plane nu ook op het gedetailleerde vliegveld gemaakt door Pilot Plus landen. Er wordt 16.99 Engelse ponden gevraagd. Meer informatie hier.

VidanDesign Billund X – vervolg

vidan design billund x 29-7-16Wij in Nederland hebben natuurlijk NL2000 welke ons gehele land in fotografisch detail gratis aanbied. De Denen hebben VidanDesign welke producten van Denemarken produceert, en van hoge kwaliteit. De prijs is tevens vriendelijk want voor €10 en €20 kunt U bij simMarket terecht en kiezen uit reeds 11 producten. Aan het 12e product, Billund, wordt nog goed doorgewerkt en op Facebook worden ons 8 nieuwe afbeeldingen getoond.

Orbx John & Ed @ FlightSimCon 2016

Altijd leuk en ook wel interessant om eens de gezichten en de verhalen achter de software developers te zien. Deze keer een interview van John & Ed. Bekend van de Orbx producten. Door AirDailyX.

Orbx Dubrovnik LDDU – vervolg

orbx dubrovnik LDDUNaast dat Orbx al om prachtige producten maakt springen er toch enkele in huis ontwikkelaars van dit team extra uit met hun kwaliteit. Misha is er daar voor velen een van. Deze nieuwe afbeeldingen van Dubrovnik vertellen genoeg lijkt mij. Aan vele verschillende soorten detail is wederom gedacht.

Aerosoft A330x model gereed

aerosoft a330x model 29-07-16In dit forum bericht werden ons gisteren de laatste afbeeldingen van de A330 getoond, het toestel is inmiddels ook al naar de verf afdeling gestuurd. Op de een of andere manier straalt de grootte van het toestel af ondanks dat het geheel kaal getekend is nog.

Ftx openLC NA ‘final shots’

ftx openlc na final shotsIain heeft gisteren de laatste verzameling met schermafbeeldingen van Ftx openLC NA geplaatst wat automatisch inhoudt dat het product ieder moment beschikbaar is voor aankoop. Inmiddels is ook de productpagina op de website van Orbx beschikbaar waar reeds de ‘user guide’ gedownload kan worden. Met aanschaf van dit product, welke een uitbreiding op Ftx Global base is, verbeterd U een geheel continent in getekende kwaliteit en detail. Omgeving New York valt enigszins te vergelijken met Nederland qua weer en landschap, maar bijvoorbeeld Las Vegas is natuurlijk heel iets anders. Alles tussen deze punten in valt ook binnen dit product, genoeg vliegplezier in het vooruitzicht dus.

simMarket – Nieuwsbrief Juli 2016 #7

banner-simMarketDeze nieuwe nieuwsbrief was voor het weekend verschenen. Even weer wat aandacht voor een aantal software titels.

Sporty’s Aviation Tips – Pilot Operating Handbook

Wij Flightsimmers installeren wel snel een nieuw vliegtuig en vliegen maar….. Hebben we wel eens gehoord van een POH, Pilot Operating Handbook. Toch maar eens doorlezen om het vliegtuig nog beter te doorgronden.

Orbx – Preview Dubrovnik (LDDU) Cable Car

LDDU-ApproachDit zijn wel de mooie approaches. Wederom een paar screenshots van dit scenery project. Ook de ‘Cable Car’ heeft Mischa na lang aandringen toch verwerkt in de scenery. Bekijk de screenshots hier in deze forumtopicVerder lezen →

simFlight.nl live @Twitch

Twitch-tv-logo-pe1123Ik ga weer genieten van  een rondje vfr in P3Dv3 met zoveel mogelijk detail aan. Begin geheel onderaan en aan de kust van Ftx SCA naar San Diego. Te volgen via mijn Twitch kanaal waar ik tevens via de chat te vinden ben. FlyTampa Corfu beviel mij onlangs zeer dus denk dat ik ook daar nog eens een kijkje ga nemen.

Tot a.s. Vrijdag nog gratis Windows 10

WINDOWS 10 wallpaperWindows 7 draaide bij mij altijd perfect maar omdat o.a. DirectX12 enkel maar werkt met Windows 10 ben ik overgestapt. Tevens werd aangegeven dat een terug stap naar Windows 7 ook mogelijk bleef. Gelukkig bevalt Windows 10 goed, en het installeren van 7 naar 10 ging ook perfect. Ook ik kan U Windows 10, binnen ‘normaal’ gebruik dus aanraden. Tot Vrijdag nog gratis beschikbaar.

Aerosoft – raad het vliegveld

aerosoft santiago de compostela lest3 Uur geleden werd deze vraag gesteld via dit forum bericht. En een uur geleden stroomde de antwoorden binnen. Wederom een Zuid Europees veld in aanbouw…

Orbx Melbourne YMML V3


Aangezien Orbx van origine een Australische onderneming is legt hun hart daar natuurlijk nog steeds. Voor Melbourne wordt daardoor inmiddels gewerkt aan een derde ‘Orbx’ versie van het vliegveld. Het schiet zo te zien al flink op. Maar de diverse gebouwen zijn nog erg basis en aan hoe soepel het product draait mag ook nog wel wat gewerkt worden. Maar hoe dan ook weer verbluffend mooi en compleet.

B737-max oefent demo vlucht


Luchtvaartnieuws.nl toont bovenstaande training video van b737-max piloten voor de reeds afgeronde luchtvaartshow te Farnborough. Diverse begeleidende informatie en tevens een verwijzing naar een soort gelijke vlucht van de 787 collega’s vindt U aldaar.