simMarket – Nieuwsbrief Juli 2014 #8

banner-simMarket2014Een nieuwe nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken

Nvidia – GeForce 340.52 WQHL-driver

nvidia-logoGelezen op Hardware.info: “Nvidia heeft de 340.52 WQHL-driver vrijgegeven, die overigens geen grote veranderingen met zich meebrengt.” Op diverse forums is al te lezen dat Prepar3D daar niet goed mee overweg kan. Geadviseerd wordt om deze driver niet te installeren.

Aerosoft Bergen X Video

Al even uit en na het maken van deze video kan ik zeggen dat dit vliegveld zeker de moeite waard is :) Inmiddels te koop via simMarket.

Just Flight L-1011 TriStar upgrade

just flight lockheed tri-starHet is alweer even geleden dat deze,inmiddels wel ouderwetse te noemen, kist is uitgegeven. Om de klanten nog meer waar voor hun geld te bieden en ook omdat men bij Just Flight zijn product kwaliteit wil verhogen wordt er gewerkt aan een update. Hierin komt extra functionaliteit zoals het engineer paneel. Verder zult U ook de co-piloot de specifieke snelheden horen opnoemen tijdens de take-off run en meer verbetering. Kijkt U zelf maar.

Carenado PA34 Seneca V bijna gereed

carenado seneca vOntwikkelaars maken het ons nieuwsposter steeds gemakkelijker om te gokken dat een product (vrijwel) gereed is. Dit door voor uitgave een volgens eigen zeggen laatste serie afbeeldingen te tonen. Deze keer de eer aan Carenado met hun Seneca V. Een cockpit met zowel digitale panelen als ook nog flink wat ouderwetse metertjes, waarvan de helft al dubbel is uitgevoerd i.v.m. het zijn van een twin uitvoering. Een mooie kist voor de wat langere dan wel snellere vfr vluchten over uw mooie sim landschap.

Flight Simulator Zeeland promo

Zin om eens op een andere manier te vliegen dan thuis achter je 21″ monitor?

Verder lezen →

Simkits – Control loaded Dual Yoke System

Het wordt steeds mooier bij Simkits:

Zeer benieuwd hoe het systeem er van binnen uitziet. Vooral ook hoe de feel zal zijn, wanneer de ‘force feedback’ zijn werk zal gaan doen i.c.m. de trim.

A2A (Accu-Sim) – Update 07/15/2014

a2a accu-sim technologiesVoor de Accu-Sim software van A2A is er al enige tijd een update. Niet meer in de vorm van een versie nummer, maar het is nu gewoon de datum. In deze update is vooral de Cessna 172 aan bod gekomen. Lees er meer over in deze forumtopic.

FSPS – FSX Fiber Accelerator v1.2

De software “Fiber Accelerator” van FSPS is onlangs geupdate naar versie 1.2. Klik op ‘Verder lezen…’ voor het persbericht.  Verder lezen →

IRIS PC9/A Pro Training Series Aircraft voor Prepar3D

banner_training_pc9IRIS Flight Simulation Software heeft speciaal voor Prepar3D een Pilatus PC-9/A uitgebracht. Deze is speciaal opnieuw geschreven. Lees er meer over op de news sectie van de Prepar3D website.

Texel International Airport – EHTX

Elk jaar vlieg ik wel eens naar dit vliegveld op het eiland Texel. Ontvangst is ook altijd zeer prettig. Zie ook deze newsitem op ‘Vliegen in Nederland’.

13 september 2014 – Eerste Dutch Air Rally

dar2014Te lezen op de website: “De eerste Dutch Air Rally is een feit. Laat zien hoe goed je bent als piloot of navigator en verwerf eeuwige roem en win prachtige prijzen. Zou u wel eens willen ontdekken wat uw échte vliegkunsten zijn? Hoe goed het vliegen in zijn puurste vorm u afgaat? Vliegen waarbij het gaat om navigatie bekwaamheid en waarbij snelheid op zich geen rol speelt? Hoe goed bent u nu eigenlijk echt?” Uiteraard bedoeld voor de real life piloten, maar misschien een idee voor een online vlucht boven de NL2000 scenery ?

WDS – KMBS International Airport inside

KMBS-insideWat een werk moet dit zijn. Ik schreef al eerder: “Als passagier kun je nu echt virtueel inchecken ;) .” Dit zijn de screenshots van het terminal gebouw van het vliegveld MBS International Airport (KMBS). Ongelofelijk, hier wil je straks voor je vlucht virtueel door heen wandelen voordat je echt gaat vertrekken. Wat een detail en ook wat kleine sluipreclames erin verwerkt. Bekijk de inside screenshots hier nog maar eens.

PMDG B777 Fly-By-Wire met SP1

Met de SP1 uitbreiding van de PMDG B777 is er nogal een grote wijziging in de fly-by-wire besturing uitgevoerd. Nu ben ik er helemaal geen specialist in maar heb wel ondervonden dat met de hand vliegen leuker en uitdagender is, LNAV / VNAV en ILS zijn nu eenmaal een makkie. Bovenstaande video vond ik via dit forum item wat waarschijnlijk nog wel zal uitgroeien.

Dreamflight Studios – Mariscal Sucre Intl. (SEQM)

DreamFlight-SEQMOok Dreamflight Studios gaat werken aan het vliegveld “Mariscal Sucre Intl. (SEQM)”. Net als Aerosoft. Uiteraard zijn we allemaal benieuwd naar het eind resultaat. We zullen proberen beiden projecten te gaan volgen. De runway ziet er alvast zeer goed uit:  Verder lezen →