Even geen X-Plane nieuws i.v.m. …

Elja… de geboorte van een dochter. Moeder en kind maken het goed. Elja is de zus van Julia, Ewout, Mathijs en Ivan. Wij hebben de naam gekozen vanwege de mooie betekenis: “De HEERE is mijn God”.

Na de kraamdagen ga ik weer actief op zoek naar X-Plane nieuws.

Airportech Austain KAUS X-Plane


Vandaag is dit veld te Texas USA uitgeven voor in X-Plane. De product pagina geeft meer dan genoeg informatie zoals dat U minimaal versie 10.30 van X-Plane dient te gebruiken. Te koop voor een kleine €20.

Turkish toestel veilig geland Istanbul

turkish schadeNa ontstaan van bovenstaande schade probeerde de piloten vanmiddag een noodlanding uit te voeren op de luchthaven van Istanbul. Deze mislukte, de rechtermotor beschadigde maar men maakte een doorstart. De motor sloeg in brand maar gelukkig is bij de tweede landing het toestel, zakkend door het landingsgestel, relatief veilig geland. Eén en ander te lezen via Luchtvaartnieuws.nl waar ook twee video’s te bekijken zijn.

Aerosoft Svalbard Longyear – kennismaking

aerosoft svalbard longyear xBegin verleden week werd dit vliegveld in het Aerosoft forum aangekondigd. Bijgestaan door 12 afbeeldingen welke al snel door diverse fanatieke lezers werd aangevuld met overige foto’s en zelfs een mooie video waarin een B737-800 naar deze zeer noordelijke bestemming vliegt.

DoverTail Fsx-Steam 28-04-2015 op Twitch

fsx steam twitch 28042015Veel completer kun je je aankondiging poster toch niet maken. In deze uitzending komt de F-16 Fighting Falcon aanbod en kunt U tevens vragen stellen. Al met al een leuk, nuttig en gezellig medium. Hier alvast een verwijzing naar DoveTail op Twitch.

Flight1 Ultimate Terrain USA v2.1

utx ultimateterrain usa v2Versie 2 van deze software is afgelopen winter uitgegeven maar nu reeds verbeterd naar versie 2.1. In nummering een klein stapje hoger, maar kennelijk is er veel data verbeterd door gebruik te maken van nieuwe databestanden. Zowel het wegennet als mede het type landschap (landclass) is verbeterd. Hier meer te lezen, en verkrijgbaar via Flight1 zelf.

ASN SP2c beschikbaar

ActiveSkyNextEn alweer een vervolg op de eerdere 2 uitgave, pas gelden, van dit programma. Men is zelf erg enthousiast en heeft een flinke omschrijving gegeven van wat er zoal verbeterd dan wel toegevoegd is. Daarnaast kun U 7 dagen deze nieuwste versie uitproberen, ook geldig indien U reeds eerder een uitprobeer versie heeft geïnstalleerd. Zowel een upgrade alsmede een complete versie zijn te verkrijgen via simMarket.

Piloten Post – No. 59

banner-PilotenPostWas even zoeken op Avsim, maar de nieuwe Piloten Post van Joost Visser weer gevonden. Met deze keer als inhoud: “Storm; ORBX kleinigheden; In Memoriam; Tussen twee veldjes; Prepar3d alweer ge-update; FSweetje.” Met hier de download link. Met deze keer 10 pagina’s aan lees plezier.

simMarket – Nieuwsbrief April 2015 #6

banner-simMarket201409En weer een Nieuwsbrief van simMarket voor de maand April. U kunt deze hier bekijken.

Preview Aerosoft Daytona Beach International Airport

Beiden zijn nog niet beschikbaar maar al wel snel te zien in deze video. De CRJ en Daytona Beach Airport. Alvast een goed weekend :)

FS Groep Noord-Holland-Noord – 25/04-2015

banner-HCC-NHNA.s. zaterdag, 25 april 2015 is er weer een bijeenkomst van  de FS Groep Noord-Holland-Noord. Klik op ‘Verder lezen…’ voor de agenda van die dag. Meer info op de website van de FS Groep NHNVerder lezen →

IRIS Pilatus PC-24 – kennismaking

iris pilatus pc-24Australische uitgever IRIS werkt aan bovenstaand toestel. Nu ziet deze er van buiten redelijk normaal uit, maar aan de vleugeluiteinden valt al te zien dat we met een moderne kist te maken hebben. Als U via Facebook de afbeeldingen van de cockpit bekijkt waant U zich bijna in de toekomst…

Fsx-Steam editie update 23-04-2015

fsx steam edition updateAls U uw sim al opgestart heeft dan zult U door het voordeel van Steam reeds up-2-date zijn. Mocht U nieuwsgierig zijn naar de verbeteringen van deze laatste update dan kunt U dit hier lezen.

Miami skyline voor X-Plane

145295_City0_Mia_12Drzwiecki Design heeft Miami City nu ook voor X-Plane uitgebracht. Met een indrukwekkende skyline als resultaat. De vliegvelden van Miami zijn in beperkte mate gemodelleerd. Het accent bij deze add-on ligt vooral op de omgeving. Te koop bij simmarket voor € 25,41. En hier spreken mij de schermafbeeldingen wel aan.

KFJK – John F. Kennedy Airport voor X-Plane

145391_new KJFK photo (37)Simmarket breidt het assortiment voor X-Plane producten gestaag uit. Op dit moment is KFJK beschikbaar gekomen. Deze scenery is gemaakt door Jeff Mueller. Een bijzonderheid aan de scenery is dat er erg veel animaties in zijn verwerkt. Nadeel is wel dat dit ten koste kan gaan van de prestaties. De schermafbeeldingen overtuigen mij niet helemaal. Dit komt denk ik ook doordat objecten uit OpensceneryX zijn gebruikt. Een objectenbibliotheek die voor veel freeware add-ons wordt gebruikt, maar voor betaalde add-ons toch wel de nodige detaillering mist. Te koop voor € 21.78 in de webshop.