TropicalSim Martinique TFFF

TFFF MartiniqueBlijft toch een prachtige naam dat Tropicalsim, laat mij steeds weer aan witte stranden en palmbomen denken met bijpassende temperatuur. Via het forum een flink aantal afbeeldingen van bovenstaand veld gelegen ten Noorden van Zuid Amerika nabij Barbados. Er wordt nog aan het veld gewerkt waardoor vooral de diverse ondergronden tijdelijk gekozen zijn. Mij viel het vernieuwende gebruik van hout op, waar valt uw oog op? Verdeelt over zowel deze eerste als deze tweede pagina met afbeeldingen.

Amfibievliegtuig PBY-5A ‘Catalina’ naar Hoorn

PBYCatalina-580x348Bovenstaand historische toestel uit 1941 komt begin September naar Hoorn om vanaf het Markermeer een aantal vluchten te maken. Aanvullende informatie vindt U via Luchtvaartnieuws.nl. Wilt U meer informatie over het toestel dan is Wikipedia altijd een mooie bron. Voor in uw sim heeft simMarket zowel een Fsx als een X-Plane versie.

Aerosoft Holiday Airports korting actie

holiday saleBij Aerosoft geven ze ons de mogelijkheid om met korting nog even terug te keren naar de zomer zon, en zelf de landing te herhalen die de piloot in werkelijkheid voor U uitvoerde onderweg naar uw eind bestemming. Samenvattend: 20% korting op 24 zonnige bestemmingen vooral rond de Middellandse zee.

Blue Sky Scenery – Conrad (S01)

JAC_North8West2_2Wederom een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Het gebied rondom ‘Conrad’ (S01). Hier de link met meer info.

Flightbeam KSFO HD – Preview #1

KSFO-HD1Flightbeam heeft een aantal nieuwe preview screenshots geplaatst in hun forum. Betreft de scenery “San Francisco International X”. De KSFO HD uitvoering. Met 3D passagiers in de terminal gebouwen. Dit heeft de naam “Flightbeam Crowd-Source” meegekregen. U kunt de overige screenshots in dit forumtopic bekijken. U dient wel ingelogd te zijn.

Pilotenopleiding – 25.000ste piloot bij Aviodrome

25000piloot-aviodrome“Als kinderen tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart-Themapark vijf opdrachten succesvol uitvoeren, dan krijgen ze aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet. Kinderen verdienen een vliegbrevet als ze aantonen te beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot. Hun vaardigheden worden getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest.” En waar doen ze de vliegtest, juist…. in de F104 Starfighter van Aviosim. Lees hier het volledige persbericht.

Khamsin werkt aan update B17 Flying Fortress

B17G_V1_4_03Khamsin Studio werkt door aan haar freeware toestel de B17 Flying Fortress. De ontwikkelaars hebben duidelijk liefde voor hun vak, omdat het inmiddels de vierde update gaat worden. Wanneer het uitkomt is niet bekend, maar hier een plaatje van een ‘bare-metal’ livery.

VFlyteAir brengt Piper III naar X-Plane

Piper Arrow III VFlyteAirVoor X-Plane is er wederom een grafisch enorm gedetailleerd toestel beschikbaar. De Piper III van vFlyteAir. Te koop voor $24,95 via de site van de maker. Zie ook ons eerdere bericht.

X-Camera voor X-Plane

X-CameraEen andere plugin voor X-Plane richt zich op aanpassingen en uitbreiding van het camerasysteem van X-Plane gemaakt door Stick and Rudder Studios. De payware versie komt binnenkort uit, maar inmiddels is er wel een freeware versie beschikbaar. Het lijkt een interessante aanvulling voor TrackIR gebruikers. Het is namelijk mogelijk om per view aan te geven of TrackIR actief moet zijn of niet. Verder lezen →

Headshake voor X-Plane

SimCoders heeft voor X-Plane een plugin waarmee de effecten van diverse krachten visueel worden nagemaakt. Daarbij kun je denken aan het opveren van het gezichtsveld bij een landing, het tollen van het hoofd bij G-krachten. Het schudden van het vliegtuig bij taxieën en dergelijke. Verder lezen →

Aerosoft Tromsø X nog een paar screenshots

ENTC_winterAan dit scenery project wordt gestaag gewerkt. De screenshots zien er fantastisch uit. Het geeft al een winters gevoel. Bekijk de nieuwe screenshots hier maar eens.

Review – Aerosoft Mega Airport Lisbon v2 (LPPT)

lppt_coverEen mooi review met lekker veel plaatjes over de scenery “Mega-Airport Lisbon“, via de website van iFlysimx.com. Lees het review hier.

Synchro-Soft – Cessna 195 Soundset (FSX)

Een soundset voor de Cessna 195, gemaakt door Synchro-Soft. Te koop voor € 10,12 via simMarket.

Geschikt voor b.v. de Alabeo Cessna 195Verder lezen →

Blue Sky Scenery – Choteau (KCII)

JAC_North7West2_2Wederom een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Het gebied rondom ‘Choteau’ (KCII). Hier de link met meer info.

Worst Place to be a Pilot – Episode 1

Mooi om naar te kijken. Wordt uitgezonden op TV – Channel4. Helaas niet bij ons in het zenderpakket, maar gelukkig wel te kijken via Youtube. Kijkt u ook even mee:

Mooie vluchten voor in de Flightsim. Hopelijk komen de overige delen ook weer beschikbaar via Youtube ?