Parachute van SR22 biedt uitkomst

Cirrus-SR22Bovenstaande sim afbeelding is hoe dit toestel uiteindelijk een landing in zee maakt na een motor uitval en parachute gebruik. En jawel, een parachute voor het complete toestel! Wilt U dit ook meemaken, dat kan in uw sim door gebruik te maken van Carenado zijn versie van de SR22. Verkrijgbaar via simMarket.

Aerosoft – Nieuw Project…..

GueswhatAch ja…. hoe moeilijk kan het zijn voor de doorgewinterde Flightsimmer. Het nieuwe project van Aerosoft. Raad het vliegveld en de eerste krijgt een gratis eind versie. Het is al geraden hoor…..

FSX Steam Edition – Dangerous Approaches

FSX-SE-DangerousVoor vele Flightsimmers wel bekend. De beroemde Kai-Tak approach. Deze wordt ook vaak gevraagd bij de simulator van Aviosim. Dovetail is er dan ook trots op dat zij binnenkort ook met een serie van Dangerous Approaches kunnen uitkomen. Destijds ontwikkeld door Jane Whittaker. Lees meer over deze persberichten hier en hier. Deze zijn specifiek bedoeld voor FSX Steam Edition.

FSX Steam Edition – binnenkort Discover Arabia

Steam-ArabiaDeze uitbreiding zal ook binnenkort beschikbaar zijn voor de FSX Steam Edition. “Discover Arabia”. Oorspronkelijk uitgegeven door First Class Simulations. Meer info over deze FSX Steam Edition via deze link.

simMarket – Nieuwsbrief Januari 2015 #5

banner-simMarket201409De 5e Nieuwsbrief voor de maand januari van simMarket is er weer. U kunt deze hier bekijken.

HCC Haaglanden – 28 Januari 2015

banner-HCCHaaglandenDe 4e woensdag van de maand, dus 28 januari 2015 staat er weer een bijeenkomst op de agenda van de FSgroep HCC Haaglanden. Klik op ‘verder lezen…’ voor het programma. Verder lezen →

ProSimUtils Version 1.4.3

De software ProSimUtils is sinds gisteren geupdate naar versie 1.4.3. Zoals hier te lezen in het forum. Gezien de lange lijst van mogelijkheden, wel een interessante toevoeging voor in de cockpit.  Verder lezen →

FlightSimulator Groep Groningen – 26-01-2015

banner-FSGGa.s. maandag, 26 januari 2015 zal de eerste avond zijn van de FlightSimulatorGroep Groningen. Deze avond zal het “Online vliegen” worden behandeld. Met als titel: “Sundowners online en ATC”. Presentatie verzorgt door Joop Mak.  Verder lezen →

PMDG Fsx-Steam en P3D B737 B777 update

PMDGVandaag wederom een forum update van PMDG betreffende hun werkzaamheden om hun B737 en B777 producten werkend te krijgen in Fsx-S en P3D. Om het kort te houden: eerst genoemde is functioneel en vereist een geheel nieuwe download. Tweede genoemde verwacht men deze week.
Update 25-01-2015: Zojuist wederom een update betreffende Fsx-S. Deze keer goed nieuws voor de BAe JS4100 vliegers onder ons. (een toestel wat je snel zou vergeten maar welke dat zeker niet waard is, prachtig toestel welke ook lekker soepel vliegt / draait.)

A2A Accu-Sim algehele update

a2a accu-sim technologiesVoor wie vliegt met één of meerdere toestel(len) van A2A en daarbij ook de Accu-Sim toevoeging(en) gebruikt is er vandaag een algehele update uitgegeven. Het oude forum topic wordt nog netjes bijgewerkt en kunt U hier vinden.

(letterlijk) Gespot: nieuwe Transavia uiterlijk

transavia cerick meliesie 640 2015Voor wie gebruik maakt van ‘real world traffic’ programma’s in zijn sim wordt het tijd om nieuwe maatschappijkleuren te downloaden. Vandaag is op Schiphol namelijk bovenstaand nieuwe uiterlijk van Transavia gespot. Luchtvaartnieuws.nl weet ons meer te vertellen over hoe de onderzijde eruit zal zien…

Aerosoft DA CRJ vervolg

aerosoft da crjDat vindt ik altijd wel het leuke op het forum van Aerosoft. Een normale vraag naar de status van een, bovenstaand, product wordt netjes beantwoord en dit antwoord tevens voorzien van een aantal afbeeldingen.

X-Plane (overigens) ook via Steam verkrijgbaar

steamReeds begin Juni 2014 maakt Wim kenbaar dat X-Plane ook snel via Steam verwacht kon worden. Dat is daarna ook snel gebeurd en inmiddels zijn er net als met Fsx wordt gedaan al diverse toevoegingen beschikbaar ook. Dus ondanks de heisa van Fsx op Steam, X-Plane is daarop al even beschikbaar.

DCS C-101 Aviojet beschikbaar

dcs aviojetEen op het oog leuke kleine maar volgens mij oh zo snelle jet trainer voor DCS is sinds enkele dagen verkrijgbaar. Via de aankondiging pagina vindt U eveneens een verwijzing naar Facebook waar tevens een filmpje te vinden is. Hierin worden o.a. de diverse kleurstellingen getoond.

Preview van DCS World 2

Ingezonden bericht van een van onze lezers. Zojuist weer een preview van DCS World 2 uitgekomen: is absoluut een “must see”!! Bekijk de video en oordeel zelf. Bedankt Willem !