X-Plane 10.30 final

X-Plane 10 bannerX-Plane 10.30 is afgerond en dat betekent dat iedereen die niet meedeed in het Beta-programma nu ook de nieuwe versie kan downloaden. Meestal krijgt iedereen hiervoor een melding van X-Plane. Zo niet dan kan handmatig de installer worden geopend. Steam gebruikers moeten nog even geduld hebben. De update wordt ook naar dit distributiekanaal uitgerold, maar dit kost waarschijnlijk een paar dagen.

MegaScenery Earth Ultra-Res Las Vegas

LasVegasWanneer u van een gokje wagen houdt, is dit misschien wel een leuke optie. De Ultra-Resolution scenery van MegaSceneryEarth, van de omgeving Las Vegas. Te koop voor € 17,84 via simMarket. Met een resolutie van 50cm/pixel zou het rond de 500 ft. nog perfect te zien zijn. Ook deze keer weer een download van een dikke 11 Gb !  Verder lezen →

simMarket – Nieuwsbrief September 2014 #5

banner-simMarket201409Een nieuwe nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken.

HCC!Flightsimulator FSgroep Almere 20/09-2014

banner-hccflightsimulator2014A.s. zaterdag, 20 september 2014 staat de eerste bijeenkomst van de HCC!Flightsimulatorgroep Almere weer op de agenda. Deze eerste bijeenkomst na de vakantie is een traditionele inloopdag. Neemt u vooral uw fs-pc mee, want er zijn tafels voldoende. En hebt u vragen, problemen, oplossingen, noviteiten of wát dan ook: u vindt altijd een luisterend oor.  Verder lezen →

Aviodrome – Open Cockpitdagen

Header_opencockpitdagenDit weekend zijn het weer de bekende “Open Cockpit Dagen” bij het Aviodrome. “Bij wijze van hoge uitzondering worden bij Aviodrome in Lelystad op zaterdag 20 & zondag 21 september de cockpits van onder meer de Boeing 747, Saab Viggen, MIG-21 en Fokker 100 opengesteld voor het publiek. Bezoekers van het Luchtvaart-Themapark krijgen zo de gelegenheid om in de huid van een echte piloot te kruipen.” Meer info.

Blue Sky Scenery – Great Falls (KGTF)

JAC_North7West_2Wederom een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Het gebied rondom ‘Great Falls’ (KGTF) inclusief Malmstrom AFB (KGFA). Hier de link met meer info.

Review – MegaAirport London Heathrow Xtended

mega-airport-londonEen groot en uitgebreid review van dit vliegveld is te lezen op de Duitse simFlight website. Ook weer met lekker veel foto’s, wat al een goede indruk geeft.

Preview – Flight Illusion Altimeter-IAS

Altimeter-IASZo zou die er dan uit moeten gaan zien. De gecombineerde hoogte-snelheids meter als standby instrument in een Boeing 737 NG. Van Flight Illusion.

Taxi2Gate – Secret Project…

TKPKEn hier heeft Taxi2Gate in het geheim aan gewerkt. Het vliegveld op het Caribische eiland St. Kitts, het vliegveld ‘Robert L. Bradshaw Intl’. En zou mogelijk deze week al uit kunnen komen.

15 jarige land zelfstandig Boeing 737-800

Voor de goede orde het gaat hier om de Boeing 737 simulatie van Simcenter, maar wel een leuk verhaal.

HD Mesh Scenery v3 (Canada)

Andras Fabian is momenteel aan het werk met versie 3 van de HD Scenery voor X-Plane. In dit geval voor de regio Canada. In deze versie worden diverse bugs opgelost en de laatst beschikbare data verwerkt tot een nog meer gedetailleerd geheel. Zie ook alpilotx.net. Ik heb een paar delen van de video gezien, maar ik ben de tel kwijt geraakt wat betreft het aantal bomen. Ik heb er nog nooit zoveel gezien in een simulatie.

Flight Illusion – Vertical Card Compass voor R22

R22-CompasEen nieuw hardware item van Flight Illusion, een kompas welke over het algemeen te vinden is in een Helicopter, zoals b.v. de R22 Robinson. Meer info en de prijs kunt u hier vinden op de product website van Flight Illusion.

Aerosoft Airbus Project vervolg

aerosoft airbus a319 betaIk denk dat het bij de ware Airbus van nu aardig begint te kriebelen, Aerosoft is namelijk vrijwel klaar met hun ‘babybus’. Naast een aangepast prijs overzicht zijn er tevens diverse nieuwe afbeeldingen in het forum geplaatst. De mooiste vindt U hier. Ik zou in ieder geval alvast een paar tientje opzij leggen als ik U was.

HDX MBS Int. (Saginaw) KMBS

hdx kmbs 15 september 2014Mijn mond valt bij iedere nieuwe afbeelding van Russ White weer open van verbazing. Laatste keer een compleet binnenwerk van een terminal, inclusief monitoren en lopende banden. En nu afbeeldingen van de bij KMBS omleggende bebouwing op een ongekende schaal. Ziet er uit als een moderne versie van SimCity maar er wordt toch echt ontwikkeld voor Fsx welke uit 2006 stamt. Ik zou maar snel naar deze forum pagina gaan.
Ik vindt het daarnaast altijd leuk om een vergelijking met een satelliet foto te maken. Dit kan als U GoogleMaps vanaf ‘kaart’ naar ‘satelliet’ instelt. Binnen no-time had ik bovenstaande straat herkend!

Aerosoft F-14 vervolg

aerosoft f-14xHet is druk met in aanbouw zijnde projecten in het Aerosoft forum waardoor ik soms wat, een weekje, later ben met U op de hoogte brengen van weer een aantal nieuwe en sfeervolle afbeeldingen van dit F-14 project. Denk dat de liefhebben er ongeduldig van wordt m.b.t. uitgave van deze kist.