Frooglesim News – 07 Februari 2016

Hier weer het Frooglesim Nieuws van afgelopen week:

Verder lezen →

simMarket – Nieuwsbrief 2016-02 1 & 2

banner-simMarketEr zijn weer twee nieuwsbrieven van simMarket online gezet. U kunt deze hier & hier nog bekijken.

Militair foodfestival bij het NMM

NMM-KokenHet Nationaal Militair Museum (NMM) organiseert in het weekend van 27 & 28 februari Festival Militair Culinair. In de sfeer van een foodfestival maken bezoekers hier kennis met de militaire keuken: van demonstraties met veldkeukens en het klassieke soldatendiner tot workshops en culinair happen met topkok Rudolph van Veen. Lees hier verder. En een bezoek aan het festival is goed te combineren met een bezoek aan het museum.

Kwartaalrapportage Luchtvaart 4e kwartaal 2015

kwartaalrapportage201504De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft de Kwartaalrapportage Luchtvaart over het vierde kwartaal van 2015 gepubliceerd. In deze kwartaalrapportage tref je informatie aan over alle ernstige incidenten en ongevallen met luchtvaartuigen die in het vierde kwartaal van 2015 zijn gemeld aan de Onderzoeksraad, de onderzoeken die zijn gestart en welke rapporten zijn gepubliceerd. Lees hier verder.

Oncourse Software PFE3 ATC


Ik kom er eerlijk gezegd wat lastig doorheen wat voor een ATC Software dit nu precies is, maar in ieder geval duidelijk dat deze met uw spraak te bedienen is. Na wat zoeken kwam ik bovenstaande video op Youtube tegen, en op het kanaal van ‘bruin6082’ vindt U nog 2 bijbehorende video’s. De software en wijzigingen in versie 3 kunt U uiteindelijk hier vinden. Er is ook een demo versie.

IVAO – IvAc 2 voor 99.5% werkend

ivac2_first_multi_OPS_3Goed nieuws voor diegene die de andere tak van Flightsimulator uit oefenen, het begeleiden van het online vliegverkeer. De luchtverkeersleiders. IVAO heeft zijn ATC client zo goed als af. IvAc versie 2.0. Lees er meer over hier. Doet u al aan online vliegverkeer begeleiden ? En zo ja…. met welk software / netwerk ?

OrbxLibs 160201 – beschikbaar

orbxlibsStart uw Ftx Central 2 op en het benodigde wordt mooi bijgewerkt. In dit libs bestand staan alle kleine toevoegingen welke in de vele (vele, vele) diverse Orbx toepassingen aan ons worden getoond. En daar komt dus met regelmaat weer meer bij.

Avsim Review Carenado Phenom 300

carenado phenom 300Dit is na al die jaren reviews opzoeken en delen toch zeker een record voor de langste en meest uitgebreide alsmede complete review ooit gezien. U heeft hier Zondag zeker een flinke pot koffie voor nodig om doorheen te lezen. En indien U op de pad leest mogelijk het laadstekkertje van uw adapter? Bij Avsim dus een lange enkel pagina review over Carenado zijn Phenom 300. Dit toestel alsmede Navigraph uitbreiding zijn te koop bij simMarket. Ik zou daar zeker eens naar de afbeeldingen kijken, want grafisch heb ik nog nooit iets mis gezien van Carenado. Prachtig.

Flight1 UTX V2 – vervolg

utx tropical v2_boxVoor al het grote Ftx geweld was Flight1 met de Utx serie een grote speler in landschap verbetering. Ikzelf heb jaren genoten van de Europese versie. Nu is ook Tropisch Amerika en de Caraïben beschikbaar in V2. O.a. geschikt voor P3D maar natuurlijk ook op andere punten verbeterd. Bij Flight1 ziet U enkele afbeeldingen alsmede vergelijkingen met het standaard landschap.

X-Plane nieuws

TS_HelsinkiEven in het kort een aantal nieuwsfeiten rond X-Plane van de afgelopen week. Verder lezen →

ThrottleTek Dash 8-Q400 throttle

Iets om in de gaten te houden. De hardware fabrikant “ThrottleTek” werkt aan een Dash 8-Q400 throttle quadrant. Met achtergrond verlichting en aluminium hendels. De prijs is nog niet officieel bekend. Ideaal voor de nu al Dash 8 vliegers onder ons.

SkyDemon v3.5.0 update

SkydemonDe software ‘SkyDemon’ is vandaag geupdate naar versie 3.5.0. Meer info daarover op de website van SkyDemon. SkyDemon is wel bedoeld voor de real life pilot, maar ook geschikt om te draaien in een netwerk op je 2e PC. En de software OpusFSX ondersteunt ook SkyDemon en X-Plane liefhebbers kunnen ook hun vluchten volgen via SkyDemon. Verder lezen →

Latinwings – Valencia X (LEVC)

Een mooie Spaanse bestemming. Het vliegveld Valencia (LEVC). Een creatie van het kleine team Latinwings en uitgebracht door Simware. Ook te koop via simMarket uiteraard voor een kleine 20 euro weer een reden om vanuit Amsterdam b.v. een kleine hop richting Spanje te maken.

New Scenery Studio – Verona Villafranca (LIPX)

NSS-LIPXKennelijk wel een geliefd vliegveld voor scenery designers. Het Italiaanse vliegveld “Verona Villafranca (LIPX)”. Van RF Scenerybuilding is deze versie. En van New Scenery Studio is deze scenery net uitgebracht. Qua prijs verschillen ze niet veel. Dat wordt dus veel screenshots vergelijken. Ook New Scenery Studio heeft de omgeving meegenomen in het ontwerp. U al enige ervaring met deze scenery builders ?

FranceVFR – Paris – Ile de France VFR is uit

FranceVFR-ParisSinds een paar dagen uit en nu ook verkrijgbaar via simMarket. De FranceVFR scenery van Parijs en omgeving. Vol met autogen objecten wat de scenery geheel tot leven doet komen. Heerlijk om zo echt eens een VFR vlucht te gaan maken boven deze ‘romantische’ stad. Kleine kanttekening, 32bits systemen worden niet ondersteund. Zou het dan alleen goed werken op een 64bits software systeem ? Dat zijn maar een paar lucky few…….