HCC Haaglanden – 28 Januari 2015

banner-HCCHaaglandenDe 4e woensdag van de maand, dus 28 januari 2015 staat er weer een bijeenkomst op de agenda van de FSgroep HCC Haaglanden. Klik op ‘verder lezen…’ voor het programma. Verder lezen →

Real Earth X – Dolomiti X Agordo

De Real Earth X Scenery is nu ook via simMarket te koop. Voor € 12,- vlieg u over de Agordina vallei en over deze stad. Een mooi fotoscenery met autogen. Mogelijk komen er nog meer titels in de simMarket webshop van Real Earth X.

MegaScenery Earth Ultra-Res City Denver

MegaScn-DenverDe titel geeft het al aan, de stad Denver & Colorado Springs als nieuwe titel in de MegaScenery Earth Ultra-Res City series. Ook deze is weer te koop via simMarket als een download van 33 Gb !!. Voor een prijsje van rond de € 18,-. De Terminal Area Charts van Denver en Colorado Springs zijn alvast te bekijken c.q. te downloaden. Geeft gelijk een overzicht van de grote van deze scenery.

TSS – Airbus 320 CFM56-5A1 Soundpack

Een soundpack van Turbine Sound Studios voor de Airbus A320 met de CFM56-5A1 als engine. Deze soundpack is er voor de FSX versie als ook nog voor de Fs2004 versie. Niet alleen motorgeluiden, maar ook een aantal cockpit sounds.

FSClub Friesland – 29 Januari 2015

banner-FSClubFrieslandA.s. donderdag 29 januari 2015 wordt er  weer een clubavond gehouden van de FSClub Friesland in Haskerdijken. Deze avond staat in het teken van ”De voorbereiding i.v.m. de opendag in Februari”. Maar uiteraard wordt er ook gewoon gevlogen. Meer info over deze club c.q. avond via hun websiteVerder lezen →

Truscenery met nieuwe afbeeldingen voor EFHK

EFHK TrusceneryTruscenery heeft op facebook een aantal nieuwe screenshots (foto’s?) laten zien van het vliegveld Helsinki (EFHK) dat al geruime tijd in ontwikkeling is.

Froogle over de Bell 407 van X-Plane

Aan de woorden van Froogle hoef ik niet veel toe te voegen. Een uitgebreide (maar volgens Froogle) een beknopte verkenning van de Bell 407.

Carenado rond updates voor X-Plane af

C208 CarenadoCarenado heeft weer een monsterklus afgerond voor X-Plane. Dan Klaue heeft alle vliegtuigen bijgewerkt, zodat ze gebruik maken van de nieuwe GPS van X-Plane die een forse verbetering betekent ten opzichte van de vorige edities, terwijl daarnaast ook met muis-scrolling diverse knoppen kunnen worden bediend. Carenado toestellen zijn te koop bij simmarket, die inmiddels ook beschikt over de geüpdate vliegtuigen.

Blue Sky Scenery – Idaho Falls (KIDA)

JAC_West2_1En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom “Idaho Falls including Idaho Falls Regional Airport (KIDA)” En deze scenery is hier te downloaden. Geschikt voor FSX & Prepar3D en ook voor de nieuwe FSX Steam Edition. Betreft een fotoscenery, dus framerate vriendelijk.

Parachute van SR22 biedt uitkomst

Cirrus-SR22Bovenstaande sim afbeelding is hoe dit toestel uiteindelijk een landing in zee maakt na een motor uitval en parachute gebruik. En jawel, een parachute voor het complete toestel! Wilt U dit ook meemaken, dat kan in uw sim door gebruik te maken van Carenado zijn versie van de SR22. Verkrijgbaar via simMarket.
Update: Ik had de functie nooit verder getest dan tot de waarschuwing tekst. Maar naar blijkt wordt er geen parachute gesimuleerd bij Carenado. De sim start enkel opnieuw naar uw gekozen start veld.

Aerosoft – Nieuw Project…..

GueswhatAch ja…. hoe moeilijk kan het zijn voor de doorgewinterde Flightsimmer. Het nieuwe project van Aerosoft. Raad het vliegveld en de eerste krijgt een gratis eind versie. Het is al geraden hoor…..

FSX Steam Edition – Dangerous Approaches

FSX-SE-DangerousVoor vele Flightsimmers wel bekend. De beroemde Kai-Tak approach. Deze wordt ook vaak gevraagd bij de simulator van Aviosim. Dovetail is er dan ook trots op dat zij binnenkort ook met een serie van Dangerous Approaches kunnen uitkomen. Destijds ontwikkeld door Jane Whittaker. Lees meer over deze persberichten hier en hier. Deze zijn specifiek bedoeld voor FSX Steam Edition.

FSX Steam Edition – binnenkort Discover Arabia

Steam-ArabiaDeze uitbreiding zal ook binnenkort beschikbaar zijn voor de FSX Steam Edition. “Discover Arabia”. Oorspronkelijk uitgegeven door First Class Simulations. Meer info over deze FSX Steam Edition via deze link.

simMarket – Nieuwsbrief Januari 2015 #5

banner-simMarket201409De 5e Nieuwsbrief voor de maand januari van simMarket is er weer. U kunt deze hier bekijken.

ProSimUtils Version 1.4.3

De software ProSimUtils is sinds gisteren geupdate naar versie 1.4.3. Zoals hier te lezen in het forum. Gezien de lange lijst van mogelijkheden, wel een interessante toevoeging voor in de cockpit.  Verder lezen →