OrbxLibs 160201 – beschikbaar

orbxlibsStart uw Ftx Central 2 op en het benodigde wordt mooi bijgewerkt. In dit libs bestand staan alle kleine toevoegingen welke in de vele (vele, vele) diverse Orbx toepassingen aan ons worden getoond. En daar komt dus met regelmaat weer meer bij.

Avsim Review Carenado Phenom 300

carenado phenom 300Dit is na al die jaren reviews opzoeken en delen toch zeker een record voor de langste en meest uitgebreide alsmede complete review ooit gezien. U heeft hier Zondag zeker een flinke pot koffie voor nodig om doorheen te lezen. En indien U op de pad leest mogelijk het laadstekkertje van uw adapter? Bij Avsim dus een lange enkel pagina review over Carenado zijn Phenom 300. Dit toestel alsmede Navigraph uitbreiding zijn te koop bij simMarket. Ik zou daar zeker eens naar de afbeeldingen kijken, want grafisch heb ik nog nooit iets mis gezien van Carenado. Prachtig.

Flight1 UTX V2 – vervolg

utx tropical v2_boxVoor al het grote Ftx geweld was Flight1 met de Utx serie een grote speler in landschap verbetering. Ikzelf heb jaren genoten van de Europese versie. Nu is ook Tropisch Amerika en de Caraïben beschikbaar in V2. O.a. geschikt voor P3D maar natuurlijk ook op andere punten verbeterd. Bij Flight1 ziet U enkele afbeeldingen alsmede vergelijkingen met het standaard landschap.

X-Plane nieuws

TS_HelsinkiEven in het kort een aantal nieuwsfeiten rond X-Plane van de afgelopen week. Verder lezen →

ThrottleTek Dash 8-Q400 throttle

Iets om in de gaten te houden. De hardware fabrikant “ThrottleTek” werkt aan een Dash 8-Q400 throttle quadrant. Met achtergrond verlichting en aluminium hendels. De prijs is nog niet officieel bekend. Ideaal voor de nu al Dash 8 vliegers onder ons.

SkyDemon v3.5.0 update

SkydemonDe software ‘SkyDemon’ is vandaag geupdate naar versie 3.5.0. Meer info daarover op de website van SkyDemon. SkyDemon is wel bedoeld voor de real life pilot, maar ook geschikt om te draaien in een netwerk op je 2e PC. En de software OpusFSX ondersteunt ook SkyDemon en X-Plane liefhebbers kunnen ook hun vluchten volgen via SkyDemon. Verder lezen →

Latinwings – Valencia X (LEVC)

Een mooie Spaanse bestemming. Het vliegveld Valencia (LEVC). Een creatie van het kleine team Latinwings en uitgebracht door Simware. Ook te koop via simMarket uiteraard voor een kleine 20 euro weer een reden om vanuit Amsterdam b.v. een kleine hop richting Spanje te maken.

New Scenery Studio – Verona Villafranca (LIPX)

NSS-LIPXKennelijk wel een geliefd vliegveld voor scenery designers. Het Italiaanse vliegveld “Verona Villafranca (LIPX)”. Van RF Scenerybuilding is deze versie. En van New Scenery Studio is deze scenery net uitgebracht. Qua prijs verschillen ze niet veel. Dat wordt dus veel screenshots vergelijken. Ook New Scenery Studio heeft de omgeving meegenomen in het ontwerp. U al enige ervaring met deze scenery builders ?

FranceVFR – Paris – Ile de France VFR is uit

FranceVFR-ParisSinds een paar dagen uit en nu ook verkrijgbaar via simMarket. De FranceVFR scenery van Parijs en omgeving. Vol met autogen objecten wat de scenery geheel tot leven doet komen. Heerlijk om zo echt eens een VFR vlucht te gaan maken boven deze ‘romantische’ stad. Kleine kanttekening, 32bits systemen worden niet ondersteund. Zou het dan alleen goed werken op een 64bits software systeem ? Dat zijn maar een paar lucky few…….

FSMagazin – 02/2016

FSM2_2016Het Duitstalige Flightsim blad “FSMagazin” is weer uit. Als PDF te lezen en te bestellen via uw account van simMarket.

Weer vol met informatie over diverse software titels en dito hardware. Ook handig voor een regenachtige dag is deze linklijst van FSMagazin.

HCC!ijssellanden – inloopavond Flightsimulator

HCC-ijssellandenIn Zwolle is er ook een HCC Werkgroep Flightsimulator actief. De 1e donderdag v/d maand is er een inloopavond en op de 3e donderdag v/d maand wordt er een thema behandeld. Meer info hier. Bij mij nog niet zo bekend. wie van de simFlight lezers gaat daar al heen ? Vanvond is er dus een inloopavond. Verder lezen →

Mobiele Satellietcommunicatie via Teleport Burum

BurumElke dag iets bij leren houdt je jong. Het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) houdt op zaterdag 6 februari 2016 een lezing in het Aviodrome. De lezing wordt gegeven door Gerard Luursema.  Na de lezing is er voor geïnteresseerden de gelegenheid om aan een rondleiding in de ruimtevaart expositie deel te nemen. Lees er meer over hier. En kom daarna even in de Flightsimulator vliegen bij Aviosim.

HCC Zeeland Flight Sim – 4 februari 2016

HCC-flightsimulator2015Uitnodiging van de HCC Werkgroep Flight Simulator Zeeland en belangstellenden voor de bijeenkomst van de Airliners op a.s. donderdag, 04 februari 2016. Klik op ‘Verder lezen…’ voor het programma.  Verder lezen →

Frans salut aan de B747


Zoals eerder aangegeven is onlangs de laatste (passagiers / commerciële) Airfrance b747 vlucht gevlogen. Flightradar24 liet ons een mooie route zien rondom Frankrijk. Aan bovenstaande video te zien hadden ze ook mooi weer.

FSDG Graz LOWG – kennismaking

flight sim development group graz lowgKomende lente kan het wel eens druk worden boven de virtuele lucht van midden Europa. FSDG laat ons weten te werkende aan Graz, gelegen in Oostenrijk. Eerste afbeelding ziet er meteen al sfeer vol en kleurrijk uit.