qualitywings b787 nacht verlichtingBij QW doet men normaal gesproken een producten update per kwartaal. Die is er nog even bij ingeschoten dus heeft men tussendoor bovenstaande afbeelding via Facebook getoond. Men beloofd snel de kwartaal update te geven met nog meer vernieuwende afbeeldingen.

Dovetail Games Flight Simulator

dovetail logoAlweer een maand geleden gaf Dovetail Games (welke Fsx-Steam uitbracht) te kennen een nieuwe flightsimulator te willen ontwikkelen. Er werd ons als gebruikers gevraagd wat onze wensen zijn. Inmiddels zijn er veel reacties, U kunt de 600e zijn…

Belynz: A2A Piper Comanche 250 Orbx Pago Pago


Matt test voor ons twee producten welke momenteel zeer populair zijn en waarvan ik beide enkel nog maar (zeer) goede recensies heb gelezen. A2A zijn Piper 250 boven Orbx Pago Pago. Leuk om zijn enthousiaste en lol te mee te maken in de video van 40 minuten.

HiFi ASN korting en SP3 beta 5660

hifi asn korting 2015Via Hifi zijn internet pagina kunt U de korte lijst met veranderingen van de sp3 beta vinden. Alsmede een verwijzing naar simMarket waar U dit weerprogramma met korting kunt kopen.

Just Flight Flysimware korting actie

Flysimware July 2015 SaleWe naderen 4 Juli, een Amerikaanse feestdag. (doet mij altijd aan de film ID4 denken) Er zullen dus diverse korting acties voorbij komen zoals bovenstaande. Een 7-tal toestellen met korting te koop.

Aerosoft DA CRJ – vervolg


simFlight.nl bezoeker Loek tipte ons via ‘zend ons uw nieuws!” over bovenstaande video waarin een beta versie van Aerosoft zijn CRJ wordt getoond. Jeroen had deze video toen ook reeds op simFlight.nl getoond maar herhaling kan vast geen kwaad. Daarnaast heeft Aerosoft een forum pagina voor dit toestel welke inmiddels de 100 pagina’s overschreden is. Gisteren zijn hier weer nieuwe afbeeldingen van de cockpit getoond, inclusief 2d pop-ups. Loek bedankt voor je input.

Nieuwe Piloten- en Stewardessenopleiding

header-pilotenopleidingVoor diegene die nog wat twijfelen of eerst willen weten of zij er wel geschikt voor zouden zijn heeft het Aviodrome al een oplossing. Aviodrome start vanaf de zomervakantie met een nieuwe piloten- en stewardessenopleiding. Het afgelopen jaar hadden kinderen al de mogelijkheid om een pilotenopleiding te doen. Deze is nu totaal vernieuwd en op verzoek van veel meisjes uitgebreid met een stewardessenopleiding. Lees er meer over hier. 😉

Mega Airport – Rome Fiuimicino (LIRF)

Mega-RomeUiteraard niet het perfecte plaatje voor bij deze newspost, maar Mega Airport Rome Fiuimicino (LIRF) gaat er nu wel komen. Developer is MK-Studios en zal worden uitgebracht door Aerosoft. Kleine discussie over de bewegende bruggen, dat dan weer wel. In ieder geval zal het AES compatible zijn, alsmede voor FSX/Prepar3D en Steam versie. U kunt het project hier volgen. De Rome scenery Airport van DreamFactory Studios kunt u hier vinden. Verder lezen →

Instellingen voor betere framerates in X-Plane

Als je net als mij het tonen van extra scenery in X-Plane (100 mijl ipv 50 mijl) zul je er ook achter zijn gekomen dat de prestaties beduidend lager zijn. In dat geval is het handig om je grafische instellingen nog eens na te lopen. De video toont een duidelijke uitleg voor een optimale instelling van X-Plane.

SoundMAXX video

Ik had bij de introductie van SoundMAXX al gemeld dat er een video gemaakt zou worden waarin de plugin zou worden gedemonstreerd. Deze is inmiddels al weer een paar dagen beschikbaar. Ik denk dat het een goede indruk geeft voor potentiële kopers van deze plugin.

X-Plane 10.40 Beta 5

X-Plane 10 bannerLaminar Research heeft een nieuwe beta uitgebracht van X-Plane 10.40. Het gaat hierbij om een beperkt aantal bugfixes. In Beta 6 die binnenkort verwacht wordt zullen een aantal nieuwe zaken worden toegevoegd aan X-Plane. Wat dat precies zijn is niet bekend. Verder lezen →

Realworld Scenery – Qatar SuperHD

QatarWanneer je het schiereiland ‘Qatar’ wilt ontdekken, heeft Realworld Scenery daar een oplossing voor. Een fotorealistische scenery in SuperHD ? Hoeveel cm/pixels wordt niet vermeld. Geen autogen en/of gebouwen. Te koop voor € 30,89 via simMarket. Een prijs echt voor de liefhebber van dat land lijkt mij zo.

Cockpit phD – Boeing Throttle Quadrant

boeing_handlesWeer een uitvoering van een paar “Boeing Style Handles”. Deze gebruik je voor je Saitek Throttle Quadrant. De standaard knoppen schuif je eraf en deze plaats je daarvoor in de plaats. Knoppen en trust reverse zitten er niet op. Dit is wel een uitvoering met 5 hendels. Ook de trim kan je er voor gebruiken. Deze uitvoering is van Cockpit phD en te koop via simMarket.

Sim Design Group – Luxor Intl. (HELX)

Van de Sim Design Group het internationale vliegveld “Luxor” (HELX). Een mooie vakantie bestemming voor maar € 9,68. Er is een FSX versie en een Prepar3D. Met deze scenery wordt het net even iets mooier om daar te landen i.p.v. in zo’n grote zandbak.

HCC Zeeland Flight Sim – 2 Juli 2015

Uitnodiging van de HCC Werkgroep Flight Simulator Zeeland en belangstellenden voor de bijeenkomst van de Airliners vanavond 02 juli 2015.  Verder lezen →