HD Mesh Scenery v3 – Zuid Amerika

hdv3_sam_mediumAndras Fabian heeft het terrein in Zuid Amerika in een hogere resolutie weten te krijgen voor X-Plane. De detaillering is weliswaar minder als in Noord Amerika of Europa, toch zijn de verschillen in veel gevallen groot. Bij sommige plaatjes worden hele rivieren zichtbaar, nou ja, kijk zelf maar op picasa. Voor wie deze mesh wil downloaden kan hier terecht.

X-Plane infographic

X-Plane 10 bannerX-Plane heeft een infographic geplaatst op haar site waarin een aantal interessante weetjes over het gebruik van X-Plane gedurende de maand november. Leukste wetenswaardigheid is toch wel dat Schiphol in de top 10 van de bezochte vliegvelden staat. Verder lezen →

Vidandesign Billund X – kennismaking

vidandesign billund xEen ontwikkelaar welke, zonder reden, niet al te vaak voorbij komt bij ons op simFlight.nl is Vidandesign. Inmiddels heeft deze toch 10 producten bij simMarket staan, volgens mij allen gelegen in Denemarken. Zo ook het in aanbouw zijnde Billund, zelfs geheel centraal in Denemarken. Zoals uit bovenstaande en ook diverse overige afbeeldingen goed te zien is heeft de ontwikkelaar het werken met doorzichtig glas perfect onder de knie.

Aerosoft Nassau X – Official Video

Nassau van I.D.S. welke is uitgegeven door Aerosoft kunt u nu kopen.

Orbx Friday Harbor ‘quad installer’

orbx friday harbor fsx p3dDit veld is al even beschikbaar voor de Fsx-Se vliegers onder ons. Echter binnen kort, 15-12-2015, ook voor de overige Fsx gebaseerde simmers. (Fsx, Fsx-Se, P3Dv2 en P3Dv3) Daarnaast beschikt deze uitgave voor aanvullende opties waarmee je de eerdere Se uitgave bijna wel een beta zou kunnen noemen.

DCS 2.0 Alpha – beschikbaar

dcs v2 alpha klein
U heeft al diverse keren video’s van de Nevada kaart voor DCS voorbij zien komen en nu kunt U ook zelf boven deze woestijn en de stad Las Vegas vliegen. U kunt gebruik maken van 2 meegeleverde toestellen. Dit betreft uiteindelijk een nieuwe versie van de vrij te spelen DCS militaire sim welke uiteindelijk uit te breiden zal zijn met diverse toevoegingen. Volgens schrijven heeft U echter wel een key nodig vanaf deze E-shop pagina. Misschien kan een bezoeker dit verduidelijken?

Corfu Approach & Landing video

Mooi om de split screen te zien tijdens de landing. Scenery is te koop via simMarket.

Review – CDU FlyEngravity Versie 2

CDUMin of meer een kort review over de CDU van FlyEngravity is hier te lezen op de website van Flightdeck737. Altijd leuk om de ervaringen van gebruikers te lezen en hoe je nu eenmaal de hardware aansluit.

Welke CDU heeft u in gebruik en wat zijn uw ervaringen. ?

Pak de aanbiedingen vandaag nog even mee

CyberMondayVandaag is het ‘Cyber Monday’. Cyber Monday is ongeveer tien jaar geleden ontstaan doordat Amerikanen op de eerste werkdag na Black Friday massaal online hun kerstaankopen deden. Dit deden zij niet thuis, omdat het internet op hun werk vaak sneller en beter was. Dat is hier wel anders. ;). Ook in Nederland zijn er wel een aantal online winkels die acties hebben. simMarket had de Black Friday actie, maar er zijn nog wat aanbiedingen.

FlightSimulator Groep Groningen – 30-11-2015

banner-FSGGMorgen is het alweer de laatste maandag van de maand november, dus is er weer een bijeenkomst van de FlightSimulatorGroep Groningen. Met deze avond een presentatie: “Het gebruik van de iPad in FSX door Joop Mak”.  Verder lezen →

Orbx – Stockholm Arlanda Airport (ESSA)

Arlanda-OrbxEr zal straks ook een Stockholm Arlanda Airport (ESSA) scenery verschijnen van het Orbx Team. Bekijk hier een aantal screenshots van de Prepar3D versie. En hier is nog de MegaAirport Scenery Stockholm Arlanda uitgegeven door Aerosoft.

Het intercepten van een baken outbound

Hoe ging dat ook al weer: het intercepten van een baken (NDB/VOR) outbound? Kijk deze zeer korte video instructie en je weet het (weer):

Een korte video presentatie van Prosim4u. Daar kunt u ook terecht voor al die andere praktische en/of theoretische cursussen.

Frooglesim News – 29 November 2015

Verder lezen →

Fsx-Se herfst korting actie

fsx steam korting 2015Je zou nog bijna moe worden van alle korting acties. Het hele jaar afwachten tot deze periode lijkt mij ook niet gewenst maar de kortingen mogen er hoe dan ook zijn. Na eerder genoemde kan men bij Steam niet achterblijven. Dovetail uitgever van Fsx-Se brengt ons op de hoogte van deze korting actie. Als ik 123 zoek bij Steam naar ‘Fsx’ dan vindt ik 66 producten welke meestal 55% korting hebben. Minder dan de helft van de prijs dus. Heeft U een titel op het oog, misschien Friday Harbor of Meigs?
Update 29-11-2015: Ook Fsx-Se zelf is met maar liefst 70% korting te koop waardoor er maar €7,50 overblijft voor deze verbeterde versie van MS Fsx.

DCS video nieuws en Q&A 29-11-2015