MH370 onderdeel gevonden?

777 manual boeing 636U heeft vast vernomen dat op het Franse eiland Réunion naast Madagaskar een vliegtuigonderdeel gevonden is welke misschien van de verdwenen B777 MH370 zou kunnen zijn. Volgens Luchtvaarnieuws.nl is deze kans groot, daar een op het onderdeel gevonden nr overeenkomt met door Boeing gebruikte voor de 777’s. En er verder geen van deze toestellen verongelukt zijn, of onderdelen verloren hebben.

Aerosoft AES 2.39a beschikbaar

banner-AES2Best een oudere banner maar blijft gemakkelijk toepasselijk. Voor deze software is een nieuwe versie beschikbaar welke logischerwijs een aantal van de laatst uitgegeven vliegvelden ondersteund. Er wordt ook al lange tijd aan nieuwe mogelijkheden gewerkt maar daar heb ik verder nog niets van vernomen. De basis software is gratis, en doormiddel van credit kunt U kiezen op welke ondersteunde vliegvelden U deze wilt laten werken.

Just Flight F-Lite DC-10 HD – beschikbaar

just flight dc-10 hdDe F-Lite serie van Just Flight is bedoelt voor de vliegers welke specialere toestellen wensen, maar net weer niet te ingewikkeld. Just Flight heeft binnen deze serie hun DC-10 uitgegeven voorzien van diverse HD kleurstellingen voor personen en vrachtvervoer. Normaal te koop voor €31 maar tot 14 Augustus betaald U maar €19. Ik vraag me spontaan af of dan wel hoeveel DC-10’s er nog werkelijk rondvliegen?

Nvidia – GeForce 353.62 WQHL-driver

nvidia-logoNvidia heeft nieuwe stabiele GeForce/Ion-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 353.62 WHQL en zijn geschikt voor Windows Vista en hoger, met zoals gebruikelijk aparte downloads voor 32bit- en 64bit-omgevingen. (bron) Verder lezen →

29Palms icm Captain7 – Magdeburg

29palms captain7 magdeburgTussen Hannover en Leipzig gelegen vindt U bovenstaand veld. Eigenlijk vraag ik mij af hoe 29Palms en Captain7 dit veld hebben kunnen vinden? Te koop voor een kleine €17 bij simMarket. Een klein en niet al te compleet veld welke wel voorzien is van de vier jaargetijden, hoe dan ook een geslaagd veld mocht U een tussen landing willen of moeten maken.

Fsx:Se open beta beschikbaar

ms fsx steam logoTot 5 Augustus kunt U mee werken als beta tester van de laatste Fsx:Se versie. Volgens schrijven zijn er vooral aanpassingen gedaan voor ontwikkelaars, maar ook enkele welke voor de basis gebruiker van belang kunnen zijn. Het zal toevallig zijn, maar ik had een email ingestuurd met het probleem van fps verschil tussen uw muis op uw 1e of 2e monitor achter laten, en ook deze bug is licht verbeterd / verminderd.

FlyTampa FlyAthens V1.5 update

flytampa flyathens v15Een update gericht op de P3D gebruiker. Deze software werkte voorheen goed, maar is door de diverse P3D updates toch kennelijk niet meer goed te gebruiken. U dient het gehele product opnieuw te downloaden en installeren. Verkrijgbaar via simMarket voor €27.

Blue Sky Scenery – Mount Jefferson

JAC_North2West15_1En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Omvat het gebied Mount Jefferson langs de Pacific Coast. Geschikt voor FSX & Prepar3D en ook voor FSX Steam Edition. Betreft een fotoscenery, dus framerate vriendelijk.

Navigraph/NavDataPro – AIRAC Cycle 1508

banner-NavigraphVorige week donderdag was weer de 4 wekelijkse update van Navigraph uitgekomen. Ook wel de NAVData, AIRAC Cycle update genoemd. Deze nieuwe Cycle 1508 is weer te downloaden via de FMS Data sectie van de Navigraph website. De credits die u nodig heeft voor dit programma kunt u ook aanschaffen via uw account van simMarket. Uiteraard is ook de software van Aerosoft “NavDataPro” geupdate.

Carenado met nieuwe afbeeldingen G1000

G1000 CarenadoCarenado heeft (weer eens) een paar nieuwe afbeeldingen van de nieuwe G1000 geplaatst op facebook. De G1000 is het systeem van Garmin waarmee in één klap bijna alle analoge metertjes overbodig zijn geworden. Overigens wel een klap die flink nadreunt in je portemonnee, want het systeem schijnt niet goedkoop te zijn. Verder lezen →

ASN -30% bij simMarket

asn promo banner july 4 august 7Nog ander halve week de tijd om U te beraden over bovenstaande korting actie van ASN. Normala €45 en nu maar €31 bij simMarket. Deze software heeft U nodig om de weerradar in de toestellen van PMDG werkend te krijgen, maar op zichzelf is de software zijn geld ook zeker waard.

X-Plane 10 download beschikbaar

x-plane 10 globalWaarschijnlijk installeren we onze simulator allemaal zo min mogelijk opnieuw. Maar indien dit wel nodig was kwamen de bekende dvd’s weer uit dat ene laadje. Zoals U bekend heb ik onlangs de overstap naar Fsx-Steam-Editie gedaan welke geheel via download werkt. En ook X-Plane is nu verkrijgbaar als ‘digitale download versie’.

iFly B747 V2 Sp1

ifly b747 v2 sp1Een speler welke ik blijf vergeten is iFly, terwijl ook zij prachtige en zeer complete toestellen uitgebracht hebben, en in dit geval onderhouden met Sp1 voor hun B747 versie 2. Een flink omschrijving waaraan gewerkt is dan wel wordt, aangevuld met een flink aantal zeer grootte afbeeldingen kunt U vinden in dit forum bericht.

Frooglesim News – 26 Juli 2015

Hier weer het wekelijkse nieuws van FroogleSim

Verder lezen →

ElseFly – 24 t/m 27 September 2015

banner-elseflyHet ElseFly evenement zal weer worden gehouden van 24 t/m 27 september 2015 op een nieuwe locatie in Blokzijl. Elsefly is een fly-in dat sinds 2010 eens per jaar wordt gehouden op diverse locaties. Luchtsportcentrum Overijssel en Paratwente zijn vanaf het begin de drijvende krachten achter dit evenement. Sinds 2012 groeit Elsefly. Wat in 2010 een meerdaagse samenkomen was van 5 piloten, is uitgegroeid in 2015 tot een volwaardig evenement. Een evenement met filmfestival, BBQ, beurs, terras met catering en natuurlijk een camping om de meer dan 90 piloten en onze bezoekers te kunnen ontvangen. Lees er meer over hier.