Frooglesim Nieuws 26-03-2017

Hier weer het flightsim nieuws van afgelopen week bekeken door FroogleSim

Verder lezen →

ChasePlane – Virtual Doors


Ik heb camera controle software diverse keren overwogen maar steeds afgehouden, maar dit pakket wordt toch wel heel erg compleet en mooi.

Aerosoft CRJ – HUD afbeelding

Bovenstaande afbeelding is al wat ouder maar in dit forum bericht trof ik een mooie sfeervolle afbeelding van de CRJ in vlucht met de HUD in gebruik. (alhoewel je deze volgens mij vooral bij opstijgen en landen gebruikt) Als U erop klikt is een ware grootte afbeelding tevens te bekijken.

orbx San Diego KSAN – “My Final Shots”

De magische woorden van Iain zijn eruit, en dus kunnen we KSAN nu elk moment in de Ftx Central 3 winkelwagen plaatsen. Via deze forum post toont hij zijn laatste afbeeldingen voor uitgave. Wederom een divers aantal afbeeldingen van het veld en de stad bij dag en nacht.

DCS Weekend nieuws 24-03-2017

Via deze Facebook verwijzing te lezen. Eerlijk gezegd geen nieuws maar kortingen.

ProjectFLY – v2.1 en account mogelijkheden

Matt en zijn team hebben met ProjectFLY een mooi stukje software opgebouwd waarmee de data van de vele diverse online vliegen netwerken zijn te volgen. Mogelijk heeft het programma zelfs nog (veel) meer opties, maar ik heb er nog geen persoonlijke ervaring mee. Met v2.1 zijn er weer zaken aangepast en toegevoegd. Nu echter naast het gratis gedeelte ook een betaalde versies welke meer mogelijkheden vrij geven. E.e.a. is te lezen via dit Facebook bericht.

Bijeenkomst FS groep Groningen – maart 2017

Vanwege de grote hoeveelheid nieuwe leden wordt op  maandagavond 27 maart tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de FlightSimulatorGroep Groningen aandacht geschonken aan de basic kennis van het vliegen, zowel takeoff en landing als vliegen komen aan de orde. Enno Laverman zal deze opfrisavond verzorgen. Aanvang is 19.30 uur. Zie verder op de website van de FSGG.

FSX VR – Met de Oculus Rift

Wanneer je al een Oculus Rift heb, is hier een leuk stukje software voor. Meevliegen met iemand in FSX of Prepar3D. Dus als passagier kun je heerlijk rondkijken terwijl er iemand anders de route vliegt. Genieten van de NL2000 scenery b.v. Meer info over deze software hier.

Orbx San Diego KSAN – vervolg

Kennelijk kreeg men na het tonen van de eerste afbeeldingen flink wat verzoekjes tot uitbreiding van dit project, en dit is dan ook gedaan. Een gebied van 40×40 km is onder handen genomen en vele grote en kleine objecten komen aanbod. Daarnaast is natuurlijk het vliegveld zelf niet vergeten. Deze keer zijn de afbeeldingen vooral van de omgeving. Leuk om ook eens te zien dat ze direct uit de sim komen zonder heftige aanpassing. (Zo herken ik mijn eigen sim wat gemakkelijk qua kwaliteit.)

Frooglesim Nieuws 19-03-2017


Nieuwsgierig welk nieuws Froogle weer heeft weten te verzamelen. Het zijn momenteel wat rustige tijden bij de grote ontwikkelaars.

FsFan Voorschoten vliegt op zondag 19 maart

Deze zondag vliegen we weer in Voorschoten.

Steeds weer pret om gezamenlijk alle opties van Flight Simulator de revue te laten passeren. En natuurlijk persoonlijke ervaringen uit te wisselen.

Op de agenda staat de presentatie van de Twin Otter extended in FsFan kleuren en het evalueren van de laatste vlucht van het VFR team door de Carribean.

Kom eens langs en geniet van de altijd gezellige sfeer die we krijgen door een enthousiast team van mensen die een goed hart hebben voor Flight Simulator. Voor meer details zie onze website op http://fsfan.nl/

 

Nico Kaan – PSXseeconTraffic

U mag zich wel even voorbereiden op een ouderwetse rudimentaire internetpagina. Hierop zijn enkele projecten te vinden zoals PSXseeconTraffic. Dit freeware project maakt het mogelijk om gratis de vluchten welke daadwerkelijk buiten rondvliegen in uw sim te gebruiken. Er dient enkel een lidmaatschap op de data aanbieder afgesloten te worden, welke €10 per jaar kost. Als extra aanvulling is het tevens leuk om een live ATC website mee te laten draaien. U hoort dan ook de werkelijke communicatie, als U op de juiste frequentie meeluistert natuurlijk. E.e.a. is op bovenstaande video mooi samengevat.
Ik heb zelf geen ervaring met deze software, mogelijk kan een bezoeker hierover meer vertellen aan ons?

TopoSim ‘Earth Bundle’ korting

Voor wie van grote getallen houdt: normaal kost dit wereldwijde product $100 maar door een lopende korting acties blijft er $60 over voor een download van maar liefst 50GB. U kunt ook kijken bij simMarket naar producten per regio. Deze hebben vaak een hoger detail of een lagere prijs. Past misschien beter bij uw vlieg locatie(s).

Avsim review – Just Flight T1/A Hawk Trainer


Wat hebben toch een scala een keuze waarmee we ons willen vermaken in onze sim. Van laag naar hoog qua type toestellen. Indien U zichzelf wilt trainen zijn daar ook weer diverse type toestellen beschikbaar voor. Denk aan A2A of aan deze T1/A van Just Flight. Te koop via simMarket voor €38 ex. Bij Avsim kunt U een review van dit toestel vinden, aangevuld met afbeeldingen. Ook mooi zijn de afsluitende video’s van trainingen in het echte toestel.

FlightSim.Com MS FS repaint – lessen

Het is  natuurlijk even andere koek om bovenstaande repaint voor elkaar te boxen maar uw eigen kleuren op een kleine vfr kist tekenen is wel haalbaar. Ikzelf heb mij er nooit in verdiept maar vindt menig resultaat vaak wel erg mooi. Bij FlightSim.Com is de eerste les geplaatst over hoe U uw eigen toestel kunt beschilderen.
Update 15-03-2017: Ik heb deel 2 even gemist maar inmiddels staat het laatste, deel 3, ook online.