HD Mesh Scenery v3 (Canada)

Andras Fabian is momenteel aan het werk met versie 3 van de HD Scenery voor X-Plane. In dit geval voor de regio Canada. In deze versie worden diverse bugs opgelost en de laatst beschikbare data verwerkt tot een nog meer gedetailleerd geheel. Zie ook alpilotx.net.Ik heb een paar delen van de video gezien, maar ik ben de tel kwijt geraakt wat betreft het aantal bomen. Ik heb er nog nooit zoveel gezien in een simulatie.

Flight Illusion – Vertical Card Compass voor R22

R22-CompasEen nieuw hardware item van Flight Illusion, een kompas welke over het algemeen te vinden is in een Helicopter, zoals b.v. de R22 Robinson. Meer info en de prijs kunt u hier vinden op de product website van Flight Illusion.

Aerosoft Airbus Project vervolg

aerosoft airbus a319 betaIk denk dat het bij de ware Airbus van nu aardig begint te kriebelen, Aerosoft is namelijk vrijwel klaar met hun ‘babybus’. Naast een aangepast prijs overzicht zijn er tevens diverse nieuwe afbeeldingen in het forum geplaatst. De mooiste vindt U hier. Ik zou in ieder geval alvast een paar tientje opzij leggen als ik U was.

HDX MBS Int. (Saginaw) KMBS

hdx kmbs 15 september 2014Mijn mond valt bij iedere nieuwe afbeelding van Russ White weer open van verbazing. Laatste keer een compleet binnenwerk van een terminal, inclusief monitoren en lopende banden. En nu afbeeldingen van de bij KMBS omleggende bebouwing op een ongekende schaal. Ziet er uit als een moderne versie van SimCity maar er wordt toch echt ontwikkeld voor Fsx welke uit 2006 stamt. Ik zou maar snel naar deze forum pagina gaan.
Ik vindt het daarnaast altijd leuk om een vergelijking met een satelliet foto te maken. Dit kan als U GoogleMaps vanaf ‘kaart’ naar ‘satelliet’ instelt. Binnen no-time had ik bovenstaande straat herkend!

Aerosoft F-14 vervolg

aerosoft f-14xHet is druk met in aanbouw zijnde projecten in het Aerosoft forum waardoor ik soms wat, een weekje, later ben met U op de hoogte brengen van weer een aantal nieuwe en sfeervolle afbeeldingen van dit F-14 project. Denk dat de liefhebben er ongeduldig van wordt m.b.t. uitgave van deze kist.

FSX | Preview Aerosoft Tromsø X

Nog in beta maar nu al een winnaar deze in aantocht zijnde luchthaven van Jo Erlend … Tromsø X

simMarket – Nieuwsbrief September 2014 #4

Special Aviation Videos

banner-simMarket201409Een nieuwe nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken.

AviatorCast 35 – fly a Carbon Cub from Cubcrafters

banner-AviatorCastAviatorCast 35 staat weer online. Deze keer een discussie over de performance van de Cubcrafters Cub. En hoe is het om in Alaska te vliegen met de zogenaamde floats. Dit alles zal wel geïnspireerd zijn op dit filmpje:  Verder lezen →

Wing Creation Inc. – Niigata Airport (RJSN)

NiigataHet nieuwe scenery project van Wing Creation Inc. Het Japanse vliegveld “Niigata” (RJSN).

Carenado PC12 Inside

PC12-CockpitNog even een paar mooie screenshots van het interieur van de Carenado PC12. U kunt deze bekijken op de pagina van Carenado via Facebook. Maar die zal u dan vast ook wel hebben gezien.

Meigs Airfield nu anno 2014

MeigsField

Zo ziet “Meigs Airfield” er nu uit. Voor diegene die al wat langer mee draaien in de diverse versies van Flight simulator, Meigs Airfield was de standaard opstart vliegveld. Wat een nostalgie. Ook heb ik menig rondje gedraaid om de zo bekende zwarte toren “Willis Tower” en het stadion. Was daar ook geen geluid te horen ? op bepaalde dagen. Toch leuk om te zien wat het nu geworden is.

Een nieuwe cockpit voor de 777

Stel je bent onder de indruk van een bepaald vliegtuig in X-Plane, maar tjah die cockpit daar hebben de ontwikkelaars toch niet alle details even goed nagemaakt, wat doe je dan. Voor een X-Plane gebruiker (onder de naam Pumper) was dat geen vraag meer, hij ging aan de gang en is inmiddels vele maanden bezig om de hele cockpit te upgraden. Verder lezen →

MegaScenery Earth Ultra-Res City St.Louis

St.LouisDeze ultra High Resolution foto scenery is al enige tijd verkrijgbaar in de simMarket webshop. Van de stad St. Louis. Te koop voor € 17,84 via simMarket. Met een resolutie van 50cm/pixel zou het rond de 500 ft. nog perfect te zien zijn. Wel een download van een kleine 9 Gb. Dit moet echt iets voor een liefhebber zijn die al wat bekend is met deze stad of wanneer je vakantieplannen hebt om deze stad zo al te verkennen, ideaal voor een verkenningsvlucht met een heli.

Lancair Legacy voor X-Plane

Nu X-Plane 10.30 zijn afronding nadert heeft Aerobask zijn Lancair Legacy uitgebracht die gebruik maakt van de nieuwe GPS-mogelijkheden van de nieuwe X-Plane versie. Het toestel is voor $19,95 te koop via X-Plane.org, waar je ook meer informatie over dit toestel kunt vinden.

Aerosoft – Brussel (EBBR) preview

EBBRBegin dit jaar in april liet Maikel al een verwijzing zien naar dit ‘nieuwe’ scenery project van Aerosoft. Het vliegveld Brussel (EBBR). Een week geleden werden er weer een paar nieuwe screenshots aan toegevoegd. Bekijk ze hier nog maar eens.