simMarket – Nieuwsbrief Juni 2016 #7

banner-simMarketEr is weer een nieuwe nieuwsbrief van simMarket.

AOPA Fly-In op Vliegveld Midden Zeeland

EHMZ-FlyinMocht Engeland toch iets te ver rijden zijn, dan is er op zaterdag 02 juli 2016 nog een ander leuk evenement. AOPA Netherlands houdt dan haar eerste Fly-In op vliegveld Midden-Zeeland (EHMZ) en ze is van plan dit dan ook meteen groot aan te pakken. Naast de voor iedereen wel bekende ‘vlieginstuif’, zijn er presentaties…… Lees er meer over hier. Foto’s en/of ervaringen zien we graag tegemoet. 😉

AeroExpo 2016 (UK) 1 – 3 Juli 2016

AeroExpo2016Het mag dan wel een Brexit zijn, maar de AeroExpo 2016 gaat gewoon door. Dit aanstaande weekend. Van vrijdag tot zondag, 01 juli t/m 03 juli 2016. Lees er meer over hier. Zijn er nog spotters die daar heen gaan of andere liefhebbers uiteraard ?

LatinWings – Video Requena Airport (LERE)

Wie dacht dat Orbx alleen maar zulk soort scenery’s kon maken, heeft het mis. Getuige deze video. Het Spaanse General Aviation vliegveld Requena Airport (LERE). Van LatinWings, uitgegeven door Aerosoft en ook weer verkrijgbaar via simMarket voor een zeer aantrekkelijke prijs.

DCS: Nevada Map Bundle Deal Weekend

dcs v2 alpha kleinMomenteel een 40% korting actie indien U dit weekend producten koppelt tijdens de aanschaf van de Nevada map. Er zijn 2 pakketten samengesteld waaruit U kunt kiezen.

Ftx openLC USA – vervolg

ftx openlc usa 26-06-2016In het Orbx Ftx forum drie diverse berichten met afbeeldingen van het in beta zijnde Ftx openLC Usa. Dit product is bedoeld in combinatie met Ftx Global Base en liefst aangevuld met Ftx Vector. Totaal dus 3 lagen om uw Fsx gebaseerde ondergrond te verbeteren. De afbeeldingen tonen steden, woestijn en tropische omgeving. Een waar werelddeel dus. Klik op iedere link om één van de pagina’s te bekijken.

Aerosoft / 29Palms Samos LGSM – vervolg

LGSM-SamosEr zijn nog enkele aanvullende afbeeldingen in dit Aerosoft forum gedeeld door 29Palms welke Samos ontwikkelt. Zoals te lezen gaat de ontwikkeling goed en kunnen we de weken aftellen naar uitgave van dit veld.

Aerosoft Madeira Evolution – kennismaking

aerosoft madeira evolutionAlweer 8 jaar geleden bracht Aerosoft hun eerste versie van Madeira uit, men vond het dus hoog tijd om dit klassieke veld een makeover te geven. Madeira behoort bij Portugal maar legt voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan. Het vliegveld is o.a herkenbaar door zijn verlengde start en landingsbaan zoals hierboven te zien. Via dit forum bericht kunt U de eerste afbeeldingen van de Evolution versie bekijken.

Fly Elise-ng Cockpit setup

13497642_10154957095509867_434510171259579316_oGezien op Facebook. Een setup met 5 monitors. Waarvan ik begrijp dat er gebruik wordt gemaakt van de software van “Fly Elise-ng“. In een hardware setup van b.v. ELITE Simulation Solutions. En als Flightsimulator Prepar3D. Iets om nog eens verder uit te zoeken.

Verder lezen →

Boeing 727 versie 2 van FlyJsim

727v22FlyJSim heeft versie 2 van de Boeing 727 uitgebracht. Het toestel bevat een geïntegreerde CIVA, maar kan ook worden gevlogen met X-FMC. Voor bestaande gebruikers geldt een kortingsregeling. Voor nieuwe gebruikers kost het toestel $ 60,00. Uitgebreide releasenotes bij X-Plane.org waar het toestel te koop is.

Tutorial video’s voor X-Plane

Er zijn diverse real-life piloten die X-Plane gebruiken. Tja als je hobby je werk is is het moeilijk afstand te nemen van je werk. Voor ons flightsimmers met beroepen of studies waar we met onze beide benen op de grond blijven heeft dit overigens wel een voordeel, vooral als ze hun kennis delen voor de FS-gemeenschap. Zo zijn ook de videos van reflected reality simulations ontstaan. In eerste instantie voor zijn enthousiasme voor de IXEG B733, maar hij publiceert nu ook meer algemene zaken voor X-Plane. Zijn youtube kanaal daarom van harte aanbevolen.

IXEG B733 met zesde hotfix

ixeg 733X-Aviation heeft hotfix nr. 6 uitgebracht voor de IXEG 733. In deze hotfix is ook een uitbreiding van de FMC opgenomen. Deze add-on is inmiddels het beste verkochte vliegtuig add-on van X-Aviation. Het heeft deze positie in twee maanden na release weten te bereiken. Verder lezen →

X-Plane 10.50 Beta 4

x-plane 10Na een paar mislukte startpogingen is er inmiddels een redelijk stabiele beta versie beschikbaar voor X-Plane 10.50. Na het verhelpen een paar grote bugs zijn verholpen staat de teller op inmiddels op 4 wat betreft de beta-releases. Let op het is en blijft een beta, verwacht daarom nog geen stabiele versie. Als je gebruik wilt maken van de beta, dien je dit specifiek in de updater aan te geven. Doe dit uiteraard alleen met een kopie van X-Plane.

Sporty’s Aviation Tips- C172 electrical system

Mooi technische achtergrond verhaal

simMarket – Nieuwsbrief Juni 2016 #6

banner-simMarketAerosoft heeft dit weekend een paar leuke aanbiedingen, maar vergeet vooral de items in de nieuwe nieuwsbrief van simMarket niet.