Quiz – Flying The Traffic Pattern

i69runwaytEven een kleine, vooral gericht op het vliegen in Amerika, quiz. Let wel, goed lezen…. 😉  Verder lezen →

ORBX Catalina Island KAVX First Look

Austria Pro HD West is uit !

atphd_west_release_2016Bovenstaand plaatje zegt eigenlijk al genoeg. Austria Pro HD West is nu beschikbaar als download. De Austria HD East versie was al enige tijd uit. En nu met enige vertraging is Oostenrijk nu compleet als fotoscenery. Bekijk de mooie screenhots maar eens via hun website. Deze scenery zal straks ook wel via uw account van simMarket te koop c.q. te downloaden zijn.

PC Aviator – Megascenery Earth v3 – Colorado

coloradoHet is even stil geweest met deze fotoscenery’s van PC Aviator. De Megascenery collectie. Deze keer is de Amerikaanse staat “Colorado” aan de beurt. Geheel bijgewerkt tot 2014. Een download van in totaal 36 Gb !!. Meer info en totale beschrijving via simMarket, waar dit pakket te koop is voor € 45,-.

Air Facts Tip – IFR Clearances

Altijd met nuttige info

Menorca X Evolution – Official Video

Aerosoft Barcelona LEBL Evolution – kennismaking

aerosoft-barcelona-2016-leblNog maar net heeft Justsim hun versie van Barcelona uitgegeven of Aerosoft geeft aan hun reeds bestaande versie te verfrissen met een Evolution uitgave waaraan gewerkt wordt. En alsof dit geweld nog niet genoeg is hebben we als 3e partij in de aanbieding LatinVfr welke ook reeds sinds Mei afbeeldingen van deze inmiddels overbekende toren laten zien. We leven momenteel echt in een fs luxe wereld met diverse sims en nu ook nog eens diverse projecten welke in meervoud ontwikkeld worden!

REX Milviz Wx Advantage radar – SP1

rex milviz WX Advantage RadarDe basis v1.0 software van bovenstaand product kunt U vinden bij simMarket voor €33. In dit forum bericht kunt U SP1 vinden welke start met ondersteuning voor P3Dv3.4. Overige punten zal ik hieronder plaatsen:
Verder lezen →

simFlight.nl: 2e hands – December 2016

te-koopIndien U op simFlight.nl een 2e hands product zoekt of juist wil aanbieden dan kan dit voortaan via dit maandelijkse item. Het idee is om via reacties op dit item uw advertentie op te stellen, of om juist door te bladeren. Bij voldoende animo zal ik per maand een nieuw item opstarten. Onder voorbehoudt dat onze sponsor hier geen probleem van maakt. Plezier met uw ver- of aankoop.

JustSim Barcelona LEBL – beschikbaar

justsim-barcelona-leblDe volgers van onze Facebook pagina hebben meegemaakt hoe snel de aankondiging en de uiteindelijke uitgave van dit nieuwe veld van JustSim ging. Zij weten ook wel mooie velden uit te kiezen zoals eerder Nice (welke overigens ook voor X-Plane verkrijgbaar is), wat volgens mij een leuke korte vlucht is naar het nieuewe Barcelona. Laatst genoemde is te koop voor €26 bij simMarket.

FroogleSim News – 4 december 2016

Verder lezen →

DCS Weekend nieuws

dcs-weekend-news-02-12-16Men had aardig wat te melden dus heeft dit allen samen gevat op deze pagina:
DCS World 1.5.5 Update 1
– DCS: Mi-8MTV2 Magnificent Eight Final Release
– DCS: Mi-8MTV2 Sale and Bonus Deals
– DCS: F-5E Tiger II Available on Steam
– Valid DCS World Key Policy

“The Ultimate B737 NG Technical Handbook”

b737-tillerFacebook wordt door de een omarmt terwijl een ander er niets van moet hebben. Voor mij als nieuwsposter is het een fijn medium om vele partijen gemakkelijk te kunnen volgen. Zo heb ik ook bovengenoemde pagina in mijn volg lijstje staan. Hierop wordt met regelmaat een foto geplaatst met daarbij een (hoog)technische vraag. Mooi ook om de vele onderbouwde antwoorden te lezen. Heeft U misschien nog een pagina gericht aan onze hobby welke U met ons wilt delen?

Prosim4u – General Aviation simulator

ga-simulator-prosim4u-vliegsimulatiesEen newsitem van Prosim4u: “We hebben de General Aviation simulator voorzien van een mooie “vliegtuigfinish”. En een striping met de kleuren van ProSim4u – vliegsimulaties. De simulator staat midden in een enorm projectvlak van 7 x 3 meter zoals je ziet op de foto. Vanuit de cockpit is er een hoek van 210° zichtbaar beeld. Het effect op het “vlieggevoel” is enorm”. Ook heeft ProSim4u de Oculus Rift virtual reality set nú al in huis. En vergeet de B737 niet. U kunt hier een leuk dagje van huis van maken. Verder lezen →

Aeroplane Heaven Vickers VC10 – vervolg

aeroplane-heaven-vc10-gearTegenwoordig kijk je naar afbeeldingen als bovenstaand en vindt het dan bijna normaal om dit te mogen verwachten in onze sim. Meest simmers zijn echter van ‘middelbare’ leeftijd en zullen dus ook andere tijden zoals b.v. MS FS 9 of ouder hebben meegemaakt. Wat een pracht is dus eigenlijk bovenstaande afbeeldingen. Via Facebook worden nog enkele aanvullende aangeboden door Aeroplane Heaven.