Blue Sky Scenery – Antelope Reservoir

JAC_South2West9_2En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom het zuidelijke gedeelte van Antelope Reservoir. En deze scenery is ook hier weer te downloaden. Geschikt voor FSX & Prepar3D en ook voor FSX Steam Edition. Betreft een fotoscenery, dus framerate vriendelijk.

PMDG B777 geheugen patch in aanbouw

pmdg b777 300 p3dVolgens schrijven ondervinden enkele PMDG B777 gebruikers problemen met het vol raken van hun geheugen, waardoor de sim uiteindelijk stopt. In dit forum bericht wordt beschreven dat men verwacht het probleem gevonden en opgelost te hebben. Tevens wordt er om ons bezig te houden een onderwerp van de B747 V2 getoond en besproken.

Drzewiecki interview op Flightsim.Com

Drzewiecki Design logoAltijd wel grappig om de diverse interviews op Flightsim.Com te lezen en zo meer te weten te komen van de personen en teams die onze sim add-ons ontwikkelen. Deze keer Drzewiecki. Zij hebben inmiddels 34 producten bij simMarket staan waarvan New York X er denk ik wel het meeste uitspringt. (zeer mooi, maar ook zeer zwaar voor uw pc)

Dreamflight Studios – Liberia Intl. (MRLB) …

MRLBAl met al met een flinke vertraging, maar deze scenery moet toch echt deze week nog uitkomen. Het internationale vliegveld ‘Daniel Oduber Quirós’ (MRLB). Uitgegeven door Dreamflight Studios.  Verder lezen →

AviatorCast 63 – Jeff Nielsen

banner-AviatorCastAviatorcast 63 is een interview met Jeff Nielsen. Een Airline Pilot die ook nog veel op het handje vliegt en niet alles op de autopilot. Vandaar ook de mooie uitdrukking “Children of the Magenta”. Meer info over de podcast hier. En meer over Jeff zelf via zijn website, ook hij heeft een eigen podcast.

FlightSimulator Groep Groningen – 27-04-2015

banner-FSGGMorgen, zelfs op Koningsdag, is er weer een bijeenkomst van de FlightSimulatorGroep Groningen. Waarschijnlijk een bijeenkomst met een oranje tintje. Met als thema; “Plannen en uitvoeren van een VFR vlucht in de bergen”.  Verder lezen →

Even geen X-Plane nieuws i.v.m. …

Elja… de geboorte van een dochter. Moeder en kind maken het goed. Elja is de zus van Julia, Ewout, Mathijs en Ivan. Wij hebben de naam gekozen vanwege de mooie betekenis: “De HEERE is mijn God”.

Na de kraamdagen ga ik weer actief op zoek naar X-Plane nieuws.

Airportech Austain KAUS X-Plane


Vandaag is dit veld te Texas USA uitgeven voor in X-Plane. De product pagina geeft meer dan genoeg informatie zoals dat U minimaal versie 10.30 van X-Plane dient te gebruiken. Te koop voor een kleine €20.

Turkish toestel veilig geland Istanbul

turkish schadeNa ontstaan van bovenstaande schade probeerde de piloten vanmiddag een noodlanding uit te voeren op de luchthaven van Istanbul. Deze mislukte, de rechtermotor beschadigde maar men maakte een doorstart. De motor sloeg in brand maar gelukkig is bij de tweede landing het toestel, zakkend door het landingsgestel, relatief veilig geland. Eén en ander te lezen via Luchtvaartnieuws.nl waar ook twee video’s te bekijken zijn.

Aerosoft Svalbard Longyear – kennismaking

aerosoft svalbard longyear xBegin verleden week werd dit vliegveld in het Aerosoft forum aangekondigd. Bijgestaan door 12 afbeeldingen welke al snel door diverse fanatieke lezers werd aangevuld met overige foto’s en zelfs een mooie video waarin een B737-800 naar deze zeer noordelijke bestemming vliegt.

DoverTail Fsx-Steam 28-04-2015 op Twitch

fsx steam twitch 28042015Veel completer kun je je aankondiging poster toch niet maken. In deze uitzending komt de F-16 Fighting Falcon aanbod en kunt U tevens vragen stellen. Al met al een leuk, nuttig en gezellig medium. Hier alvast een verwijzing naar DoveTail op Twitch.

Flight1 Ultimate Terrain USA v2.1

utx ultimateterrain usa v2Versie 2 van deze software is afgelopen winter uitgegeven maar nu reeds verbeterd naar versie 2.1. In nummering een klein stapje hoger, maar kennelijk is er veel data verbeterd door gebruik te maken van nieuwe databestanden. Zowel het wegennet als mede het type landschap (landclass) is verbeterd. Hier meer te lezen, en verkrijgbaar via Flight1 zelf.

ASN SP2c beschikbaar

ActiveSkyNextEn alweer een vervolg op de eerdere 2 uitgave, pas gelden, van dit programma. Men is zelf erg enthousiast en heeft een flinke omschrijving gegeven van wat er zoal verbeterd dan wel toegevoegd is. Daarnaast kun U 7 dagen deze nieuwste versie uitproberen, ook geldig indien U reeds eerder een uitprobeer versie heeft geïnstalleerd. Zowel een upgrade alsmede een complete versie zijn te verkrijgen via simMarket.

Piloten Post – No. 59

banner-PilotenPostWas even zoeken op Avsim, maar de nieuwe Piloten Post van Joost Visser weer gevonden. Met deze keer als inhoud: “Storm; ORBX kleinigheden; In Memoriam; Tussen twee veldjes; Prepar3d alweer ge-update; FSweetje.” Met hier de download link. Met deze keer 10 pagina’s aan lees plezier.

simMarket – Nieuwsbrief April 2015 #6

banner-simMarket201409En weer een Nieuwsbrief van simMarket voor de maand April. U kunt deze hier bekijken.