iBlue Yonder – Railing Fever!

banner-iBlueYonderHet leven van een scenery bouwer is soms niet altijd even spannend. Vaak is het ook een kwestie van ‘dom’ knippen en plakken. Zoals b.v. een simpel hekwerk bij een gebouw op het vliegveld Nantucket. Bekijk zijn voorlopige resultaat hier maar eens.

Mega Airport Berlin-Brandenburg v1.10

mega airport berlin 29palmsVerleden week heeft uitgever Aerosoft bovenstaand vliegveld van ontwikkelaars 29Palms en LimeSim uitgegeven. Aangezien de uitgave feitelijk uit 2 vliegvelden bestaat heeft men voorzichtig gedaan met het plaatsen van statische objecten zoals koffer karretjes etc. Nu na een dikke week de reacties ronduit positief zijn m.b.t. hoe soepel het veld draait, wordt er gewerkt aan versie 1.1 waarbij diverse soort vast objecten worden toegevoegd welke het veld een levendiger uiterlijk zullen geven. Te koop via simMarket voor €25.

Luchtmachtdagen – Vliegbasis Gilze-Rijen 20 & 21 juni 2014

Luchtmachtdagen vliegbasis Gilze-Rijen. Vliegbasis Gilze-Rijen opent op 20 & 21 juni haar deuren voor iets bijzonders: Operatie Luchtsteun. Dit is de kans om de Koninklijke Luchtmacht van binnenuit mee te maken. Het draait op deze 2 dagen om steun vanuit de lucht door het luchtwapen. En dit alles voor vrede en veiligheid in Nederland, maar ook ver buiten daarbuiten. (bron)

FSClub Friesland – 24 April 2014

banner-FSClubFrieslandVandaag. donderdag 24 april 2014 wordt er  weer een clubavond gehouden van de FSClub Friesland in Haskerdijken. Deze avond staat in het teken van ”Netwerk vliegen”. Meer info over deze club via hun website

Verder lezen →

Air Navigation Pro – versie 5.7

AirNavProDe software “Air Navigation Pro” geschikt voor de iPad/iPhone en zelfs voor de iPod Touch is geupdate naar versie 5.7. Deze software is bedoeld voor real life piloten, maar het leuke is dat deze software ook weer gekoppeld kan worden aan je flightsimulator. Dus zo kan je toch weer trainen en oefenen met de software. Te koop via de iTunes store. Er is ook een versie die geschikt is voor je iMac, waarbij je thuis achter de Mac ook je vluchten kunt voor bereiden. En uiteraard te syncen via je iPad (mini). 

Verder lezen →

Orbx/FTX – Redding (KRDD)

Via diverse items hebben wij U in Februari & Maart op de hoogte gehouden van de ontwikkeling tot de uiteindelijke uitgave van het vliegveld Redding, het eerste vliegveld voor FTX laatste landschap uitgave NCA. Bovenstaande video geeft nog eens mooi dit complete veld weer. Mocht U een beginnende simmer zijn en overwegen om de standaard FSX uit te breiden dan zou ik met genoemde titels starten.

YouTube – WestJet B737 met eigen wil

Via Angle of Attack kwam ik op bovenstaande video terecht waarbij een Marshall met blote handen een B737 probeert tegen te houden… maar van welke 0nzichtbare kracht?? :-)

Airline2Sim Checklist uitbreiding

Airline2sim logoOnlangs heeft deze ontwikkelaar hun hd video training voor de q400 uitgegeven terwijl men daarvoor reeds de checklists beschikbaar hadden gesteld in een nette papieren uitvoering. Dit laatste wordt nu ook opgebouwd voor diverse Boeing en Airbus toestellen.

Aerosoft F-14X vervolg

aerosoft f-14xNa onlangs deze post van 15 April zijn er afgelopen Zondag nog wat aanvullende afbeeldingen met een nieuw uiterlijk van de F-14X in het Aerosoft forum geplaatst. Blijft toch een prachtig toestel waar de snelheid gewoon afstraalt.

Aerosoft Brussel Internationaal preview

aerosoft brusselGisteren zijn er een aantal nieuwe afbeeldingen in het Aerosoft Brussel forum geplaatst. De eerste toont meteen het binnenwerk van een terminal welke zo gemodelleerd is dat U zelfs daar niet kunt verdwalen. Daarna gevolgd door afbeeldingen van het zeer grootte veld zelf met bijbehorende bebouwing. Er valt nog genoeg werk te verzetten maar men is op de goede weg.

Carenado Super King Air B200 nu ook voor X-Plane

King Air B200 Carenado

Carenado heeft de Super King Air uitgebracht, zie ook de eerder post. Te koop via de site van Carenado, maar over enige tijd ongetwijfeld ook via simMarket. Het vliegtuig kost $34,95.

Just Planes – LC PERU DASH 8 Twin Otter (Blu-ray)

Wederom een nieuwe Blu-ray DVD van Just Planes

FSUIPC – Versie v4.929

FSUIPC is geupdate naar versie 4.929. (Noodzakelijk voor de nieuwe Prepar3D versie 2.2) Meer info op de website van Peter Dowson. Software registratie is mogelijk via simMarket. FSUIPC is een soort interface tussen FSX  en ook Prepar3D en utility’s. Te installeren als ongeregistreerd, maar bij registratie heb je meer mogelijkheden, zoals de GPSout functie. Ideaal voor Navigatieprogramma’s op je 2e PC.

HCC Haaglanden – Presentatie ‘Regional Jets’

banner-HCCHaaglandenA.s. woensdag 23 april 2014 is er weer een bijeenkomst van de FSgroep HCC Haaglanden. Met als thema: demo van de Regional Jets, het gaat hier om toestellen voor de korte en middellange afstand, bijvoorbeeld binnen Europa of Amerika. Hans Kolkman en Arthur van Eunen zullen 2 van dit soort types behandelen: de BAE 146/Avro RJ 100 uitgebracht door Qualitywings en de Embrear 195 van Feelthere. Deze presentatie is een nieuwe poging van de bijeenkomst van 26 maart j.l., welke door persoonlijke omstandigheden toen niet door kon gaan. De zaal van wijkcentrum de Groene Loper, van Royenstraat 2 in Voorburg, is open vanaf 19.30 uur. De presentatie begint om 20.00 uur.

X-IvAp voor X-Plane v0.3.2

logo-X-IvApDe software om online te kunnen gaan vliegen voor het IVAO netwerk is er al enige tijd ook voor X-Plane. Deze client heeft net een update ondergaan naar versie v.0.3.2 Meer info hier. Uiteraard heeft u voor dit alles wel een account nodig voor het IVAO netwerk. IVAO NL