Lionheart LJ24B

lionheart lj24bEigenlijk een ontwikkelaar waar ik geen enkele ervaring mee heb, enkel de naam die mij bekend klinkt: Lionheart. Zij hebben vandaag een kleine twin de LJ24B uitgegeven. Van buiten ziet het toestel mij er wat te netjes uit maar vooral afbeeldingen van de cockpit maken mij nieuwsgierig wat we mogen verwachten. Nog even geduld op een passende review dus. Het toestel is voor €32 te koop via simMarket waar in ieder geval ook genoeg afbeeldingen en informatie te vinden is.

RealAir ook in P3D

realair duke b60 v2Ondanks dat RealAir een uitgever is die niet al te vaak vliegtuigen uitgeeft, is het wel een hele serieuze. De kwaliteit vindt ik vergelijkbaar met A2A en zij trachten ook altijd nieuwe tot dan toe onbekende functies toe te voegen. Denk aan defect rakende flaps indien U de bijbehorende vliegsnelheid overschrijd. Binnenkort kunt U deze toestellen ook gebruiken in P3D, daar RealAir werkt aan het geschikt maken hiervoor. U kunt alvast op simMarket bekijken welke toestel U in P3D zou willen vliegen, alhoewel de Lancair mijn persoonlijke favoriet is.

Flight Deck Solutions B777 pro

MCPDit is nu iets voor de ware gek, om het maar plat te zeggen. Een uiterst prachtig stuk hardware in de vorm van een professionele B777 FDS en MCP. Volgens mij helemaal niets mis mee, kijkende naar de hd afbeeldingen, enkel de prijs van dit soort hardware…

iBlueYonder – Nantucket, een stapje verder

kack_terminal_01Bill Womack heeft weer wat inspiratie opgedaan en heeft hard gewerkt aan het compleet maken van de Terminal van het vliegveld Nantucket Memorial Airport (KACK). Bekijk hier de overige screenshots. De rest van de gebouwen op dit vliegveld stelt niets meer voor, schrijft Bill zelf. We zijn benieuwd ;)

Nieuwe versie voor JARDesign A320neo

a320_4JARDesign heeft een nieuwe update vrijgegeven voor zijn A320. Deze add-on is op diverse onderdelen bijgeschaafd. Releasenotes zijn te vinden op de site van JARDesign.

Blue Sky Scenery – Cut Bank (KCTB)

JAC_North9West2_2Wederom een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Het gebied rondom ‘Cut Bank’ (KCTB) tot aan de Canadese grens. Hier de link met meer info.

Pilot’s View of Airbus A380 landing @KSFO

Mooi om de Cockpit Crew Management te zien en hoe de landing gaat. Is dit nu ‘echt’ vliegen of ‘push the buttons’ en de computer land het vliegtuig wel. En wat blijft het een mooi gezicht c.q. groot toestel. ff door de wasstraat ;)

Overigens maken wij als team van Aviosim deze landingen ook regelmatig met bezoekers. Vooral de Golden Gate en Alcatraz zijn wel tourist views.

HCC!Flightsimulator – Rijnmond (01-09-2014)

banner-HCCRijnmond#1Bijeenkomst  morgen, maandag 1 september 2014: Met als thema: “Plan bespreking en wensen voor het nieuwe seizoen. Een beetje vrij stoeien met het programma SweetFX; verbetering van de schermresolutie.”  En woont u in de buurt, avondje langs gaan is nog informatiever ! Verder lezen →

simMarket – Nieuwsbrief Augustus 2014 #8

banner-simMarket2014Een nieuwe nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken. Special gericht op ook eens andere games dan alleen maar Flightsimulator.

AviatorCast 33 – ForeFlight & iPad Apps

banner-AviatorCastAviatorCast 33 is gisteren weer online gezet. Waarin een interview met Ryan McBride, de man achter de software van ‘ForeFlight’. Een interview van ruim 1 uur. Valt Foreflight te vergelijken met Skydemon ? Zal het interview deze week proberen te beluisteren.
Kijk hier nog maar eens voor een overzicht van de vorige podcasts.

DCS Bf 109 K-4 Kurfürst voorverkoop

dcs bf 109 k-4 kurfurstDCS is een platform welke door steeds meer ontwikkelaars wordt gevonden en waardoor er steeds vaker producten voor worden uitgegeven. Momenteel is de Bf109 in ontwikkeling en zoals vaak bij DCS kunt U deze nu in de voorverkoop aanschaffen, en wel met 20% korting. Via Facebook kunt U een fotoalbum gericht aan dit toestel bekijken, en meteen ook de sim zelf aanschouwen waarin gevlogen wordt.

Aerosoft Torp Sandefjord vervolg

SandefjordX-PreviewBovenstaande afbeelding is van begin deze maand toen we kennis maakte met dit in aanbouw zijnde veld in Noorwegen. Inmiddels zijn er 3 nieuwe afbeeldingen in het forum geplaatst. (en hierop geen groene gebouwen meer te bekennen.) Leuke positieve toevoeging van de ontwikkelaar overigens.

X-Plane 10.30 RC is er

X-Plane 10 bannerDe nieuwste versie van X-Plane 10.30 kan worden gedownload via de updatemanager. Het gaat om de RC-versie. Als gebruikers geen storende bugs meer vinden wordt dit ook de final versie. Ben Supnik meldde dat binnenkort ook de nieuwe versie van WED, de editor om luchthavens te maken, beschikbaar komt.

TropicalSim Martinique TFFF

TFFF MartiniqueBlijft toch een prachtige naam dat Tropicalsim, laat mij steeds weer aan witte stranden en palmbomen denken met bijpassende temperatuur. Via het forum een flink aantal afbeeldingen van bovenstaand veld gelegen ten Noorden van Zuid Amerika nabij Barbados. Er wordt nog aan het veld gewerkt waardoor vooral de diverse ondergronden tijdelijk gekozen zijn. Mij viel het vernieuwende gebruik van hout op, waar valt uw oog op? Verdeelt over zowel deze eerste als deze tweede pagina met afbeeldingen.

Amfibievliegtuig PBY-5A ‘Catalina’ naar Hoorn

PBYCatalina-580x348Bovenstaand historische toestel uit 1941 komt begin September naar Hoorn om vanaf het Markermeer een aantal vluchten te maken. Aanvullende informatie vindt U via Luchtvaartnieuws.nl. Wilt U meer informatie over het toestel dan is Wikipedia altijd een mooie bron. Voor in uw sim heeft simMarket zowel een Fsx als een X-Plane versie.