FSweekend – X-Plane/Aerowinx vliegers gezocht!

FSweekend2014Nog een paar weken en dan is het FSweekend ! Velen zullen een demo geven van hun software c.q. hardware en/of wat zij als club doen. Er wordt nog gezocht naar flightsimmers die tijdens dit FSweekend een demo willen geven van X-Plane en van de Aerowinx – Precision Simulator 10. Wie o wie ? Heeft u leden binnen uw club die deze software al hebben, geef het dan even door. Ook zal er wel vraag zijn naar Prepar3D.

HCC!Flightsimulator – Rijnmond (06-10-2014)

banner-HCCRijnmond-EHRDMaandag, 06 oktober is er weer een bijeenkomst van de HCC FS Rijnmond Club. Dit wordt dan een praktische flightsimavond met van alles wat. o.a. Trottle opzet handles. En ook deze club is aanwezig op het FSweekend :)  Verder lezen →

TRC Simulators – 180 graden View

TRC180Dit is wat iedere cockpit bouwer wel op zijn (bucket)lijstje heeft staan. Een 180º outside view scherm. Met 2 of 3 beamers. Zo te zien heeft TRC Simulators dit voor elkaar gekregen met 2 beamers. Deze hele constructie is te zien tijdens het FSweekend (1 & 2 november 2014). U kunt dan zelfs ook nog een vlucht maken en het zo eens ervaren.  Verder lezen →

Pacific Islands Simulation – vertraging Nagasaki

Nagasaki1Het scenery project “Nagasaki” (RJFU) van Pacific Islands Simulation heeft een kleine vertraging. Ze doen het liever gelijk goed. Toch nog een paar teasers.  Verder lezen →

Just Flight – Nieuw project Panavia Tornado GR1

Dit wordt het nieuwe project van Just Flight:

Texel Airshow – 01 augustus 2015

01082015AirshowEHTXJe kan er maar op tijd mee zijn, met het plannen van een Airshow en de datum daarvoor is al bekend. Noteer maar vast in uw agenda.

Blue Sky Scenery – Townsend (8U8)

JAC_North5West_2Wederom een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Het gebied rondom ‘Townsend (8U8)’ inclusief het Canyon Ferry meer. Hier de link met meer info. Geschikt voor FSX en Prepar3D. Geheel gratis !!

Just Flight – Air Hauler 2 is onderweg

ah2De liefhebbers van de software “Air Hauler” wisten dit waarschijnlijk al, maar versie 2 is nu ook onderweg. Iets meer info valt hier al te lezen.

FSweekend – FlightGear

NewFeatureOok FlightGear zal weer aanwezig zijn op het FSweekend. Met een nieuwe feature. Bovenstaand plaatje laat hier al iets van zien. FSweekend gehouden op 1 & 2 november in het Aviodrome op het vliegveld Lelystad.

FSAddon – Avro Anson Collection

AvroEen wel zeer mooi ontwerp van Simon Smeiman, de “Avro Anson”. De Avro Anson was een tweemotorige, lichte bommenwerper, ontworpen en geproduceerd door de Britse vliegtuigfabrikant Avro. Het toestel was tijdens de 2e Wereldoorlog in gebruik bij de RAF en de Canadese luchtmacht. Uitgebracht door FSAddon en te koop via simMarket voor € 23,74. En dankzij de mooie service van FSAddon kunt u de manual alvast downloaden.

29Palms Scenery Design – hun eigen vliegveld

29Palms-KTNPDit wordt het volgende scenery project van 29Palms Scenery Design. Heel treffend. Het ziet er al weer mooi uit. Ook komen er voor hun bestaande vliegvelden nog wat updates uit en zal het Griekse eiland Samos ook volgend jaar uitkomen.  Verder lezen →

Drzewiecki Design – Baku X (UBBB) Preview

Baku-previewVan Drzewiecki Design een preview van zijn nieuwe scenery project. Het vliegveld: “Heydar Aliyev International Airport” (UBBB) met de stad Baku in Azerbeidzjan. Goed voor je aardrijkskunde vakken. Mooi om te zien in de scenery hoe de contouren al vorm gegeven zijn en dan later de textures erop. In deze forumtopic kunt u het project volgen.

Synchro-Soft – C177 Cardinal II RG Soundset

Van Synchro-Soft een soundset voor b.v de C177 Cardinal II RG van Alabeo. Deze soundset is te koop via simMarket voor € 10,12.

P3D update 2.4

p3d logoNaar alle waarschijnlijkheid wordt Maandag P3D versie 2.4 uitgegeven. Wederom een flinke lijst met verbeteringen, toevoegingen en reparaties. Tevens een uitleg hoe U de software handmatig kunt opwaarderen zonder een algehele nieuwe installatie.
Update 30-09-2014: En inmiddels is de update beschikbaar en wordt deze ook genoemd op Prepard3d.com. Men gebruikt Orbx Lake Tahoe om enkele screenshots te tonen. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat deze met v2.4 genomen zijn. :)

Iris Battlefield Airlifter

iris battlefield airlifterEerlijk gezegd een ontwikkelaar waar ik nog geen ervaring mee heb maar die volgens mij wel serieus is met zijn producten. Dit toestel is te koop voor Fsx en / of voor P3D en kost €24. Ziet er uit als een zware kist met flinke propeller. Veel detail door de 4k resolutie en zelfs een opvallende uitvoering met radar schotel op de rug.

QualityWings status update

qw b787Een flink lap tekst omschrijft wat men zoal gedaan heeft en waar men mee bezig is bij QW. De diverse projecten komen aanbod zoals de B737 classic, Ultimate b787 collection, Ultimate b757 sp3 en het Ultimate 146 project. Het geheel wordt bijgestaan door een aantal grootte afbeeldingen. Voor de ware liefhebber via Facebook ook nog een video waarin de b787 cdu en cockpit in actie te zien is. Ziet er toch net weer anders uit dan gewend.