16 & 17 Augustus Aviodrome – Planes & Trucks

Header_fly-inOp 16 & 17 augustus 2014 staat Luchtvaart-Themapark Aviodrome in het teken van (lucht)transport. Speciaal voor dit weekend haalt Aviodrome kenmerkende (transport) vliegtuigen en vrachtwagens naar het park, die je van dichtbij kunt bewonderen.

Verder lezen →

Majestic Q400 pilot 1.010 patch beschikbaar

Majestic Dash8 Q400Zojuist kenbaar gemaakt via Facebook dat de 1.010 patch beschikbaar is. Hiermee is dit mooie toestel geschikt voor P3D 2.2, wordt exacte ILS en DME ontvangst data d.m.v. navigraph gebruikte, zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd waardoor het toestel nóg soepeler draait, en overige. Mocht U het toestel nog (steeds) niet hebben, dan zou zeker eens bij simMarket kijken. De pro editie wordt ook nog steeds hard gewerkt zoals zo nu en dan op live Twitch uitzendingen te volgen is.

Aerosoft Airbus X A318 ‘Baby Bus’

aerosoft airbus x 318Het Airbus project van Aerosoft is nogal omvangrijk geworden na de eerste uitgave welke later werd gevolgd door de Extended uitgave. Nu wordt er gewerkt aan de diverse modellen waaronder de kleinste, de A318.

Flightsim.com Puzzel #5

flightsim com logoGelukkig ook de oplossing van puzzel nummer 4, direct gevolgd door puzzel nummer 5 welke even anders van opzet is. Veel puzzel plezier.

Ultimate VFR nacht verlichting beschikbaar

ultimate vfr new mexicoVoor genoemd product is er een update uitgegeven waardoor nacht verlichting wordt toegevoegd. Momenteel voor de landschappen Utah en New Mexico. Let wel op dat dit een fotografisch landschap betreft waardoor U vele tientallen Gb’s aan data dient te downloaden.

HD Mesh Scenery Japan voor X-Plane

HD-mesh JapanAlpilotX heeft zijn werkzaamheden voor de HD Mesh Scenery voor Japan afgerond. De scenery is te downloaden via de site van AlpilotX of via FlightSim.Com. Op Google+ heeft AlpilotX diverse schermafbeeldingen geplaats met de situatie voor en na installatie van de scenery. De verschillen zijn indrukwekkend. Van een kaal leeg landschap naar een miljoenenstad. De scenery is gratis (!) te downloaden, wel kan er een donatie gegeven worden.

PMDG B777 SP1 loopt uw sim vast?

PMDGAl snel na uitgave van SP1 is er op het PMDG forum een pagina geplaatst waarin wordt verwezen naar meldingen dat de sim geheel of gedeeltelijk vast loopt, of niet meer te besturen is. Vandaag is hier een vervolg op gegeven. Jammer genoeg behoor ik ook tot deze groep personen daar ik deze problemen nu in 2 van mijn 3 vluchten heb meegemaakt. (Tijdens inzetten van de landing.) Ik ga snel lezen of er reeds een oplossing bekend is.

Carenado Seneca V aanvulling

carenado seneca vCarenado heeft net als Alabeo hieronder een ‘incomings’ pagina maar daar is wat lastig naar te verwijzen. Daarom kunt U de 11 laatste afbeeldingen bekijken via Facebook.

Alabeo Skywagon C207 aanvulling

Alabeo-Skywagon-outBovenstaande afbeelding is nog één van de eerdere. Inmiddels is het project flink verder ontwikkeld en staat er een aardig lijs met, ook nieuwe, afbeeldingen in het ‘incomings’ gedeelte van de website.

simMarket – Nieuwsbrief Juli 2014 #5

banner-simMarket2014Een nieuwe nieuwsbrief van simMarket. U kunt deze hier bekijken.

Download de gratis app van Vliegen in Nederland

VliegenNederlandTe downloaden via deze link.

Taxi2Gate – Doha (OTHH) 1st Preview

Doha-OTHHDe eerste preview screenshot van het nieuwe project van Taxi2Gate. Het nieuwe vliegveld Doha in Qatar. Het oude vliegveld zal nog gebruikt worden voor de heli vluchten.

RJ Sim – VFR Sherburn (EGCJ)

VFR-Sherburn-BannerVan RJ Sim een redelijk eenvoudige scenery voor het Engelse vliegveld “Sherburn-in-Elmet” (EGCJ). Uiteraard helemaal voorzien van alle gebouwen. De textures doen echt wel zeer eenvoudig aan of zijn we inmiddels al verwend door de ‘andere’ scenery’s ? Voorlopig wel weer een leuke engelse bestemming erbij. De prijs is er dan ook echt naar, te koop via simMarket voor € 9,51.

Just Planes – Miami 2013-2014

Niet direct mijn voorkeur, maar sommigen vinden het mooi om naar landende en vertrekkende vliegtuigen te kijken. Zo in het echt heeft het wel wat, maar om dat nu vanuit de luie bank op een TV scherm….. Afijn, Just Planes heeft een Blu-ray DVD uitgebracht met alle vliegtuigen op Miami International. 5 uur kijkplezier !!! Te bestellen via simMarket.

Aerosoft Tromsø X kennismaking

aerosoft tromso xDrukte bij Aerosoft vandaag, gezien ook de onderstaande berichten. Vandaag o.a. een kennismaking met dit nieuwe project, Tromsø X gelegen in het Noordelijke deel van Noorwegen. Dit kan wel eens een gave bestemming worden gecombineerd met Ftx openLc Europa lijkt mij.