FroogleSim News – 29 mei 2016

En op de laatste zondag van mei hebben we weer een Frooglesim news video

IXEG Boeing 737-300 1.05

ixeg 733IXEG heeft een nieuw hotfix uitgebracht waarbij diverse bugs in met name in de werking van het FMS zijn verholpen. Meer info is hier te vinden.

PMDG DC-6 – maatschappij kleuren

DC-6_3Komende week komt de X-Plane versie van PMDG zijn DC-6 uit en Donderdag is via dit forum bericht bekend gemaakt welke kleurstellingen er in ieder geval aanwezig zullen zijn. Welke is uw favoriete?

Justflight Dove & Devon – korting

justflight dh104 dove and devonBovenstaand, pas uitgegeven, toestel wordt tot komende Vrijdag met korting aangeboden bij Justflight. Normaal kost het €25 en nu dus tijdelijk €19. Het product is ook verkrijgbaar via simMarket echter zie ik daar geen korting. Zij verkopen wel een aanvullend maatschappij kleurstellingen pakket.

JustFlight Air Hauler 2 – voorverkoop

justflight air hauler 2 logo 2Leuke software voor als U b.v. zelf geen doel kunt stellen waar of waartussen te vliegen. Een virtuele maatschappij welke U opdrachten geeft en waarmee U ook nog geld kunt verdienen. (virtueel) Boven genoemde software is bijna gereed en U kunt hem zelf al vooraf aanschaffen met een flinke korting. Normaal €44 en nu tijdelijk voor €31.
Update 28-05-2016: Het product blijkt (pas) nu echt in de voorverkoop te zijn gegaan.

DCS World Weekend Nieuws 27-05-2016


Dit weekend is bij DCS gericht op de uitgave van de L-39 Albatros en men viert dit met speciale combinatie kortingen en andere acties. U kunt één en ander via dit Facebook bericht lezen.

FSClub Friesland – 28 Mei 2016 Open Dag !

FSClub-Friesland-2016Morgenmiddag is er Open Dag bij de FSClub Friesland. Een hele middag ziet u Flightsimmers in Actie. Ongetwijfeld zal er weer van alles te zien zijn. Ook voor uw cockpit bouw vragen zijn er binnen het team van FSClub Friesland geen geheimen meer. Klik op ‘Verder lezen…’ voor het programma.  Verder lezen →

Preview – Carenado B350i King Air

Een mooie commerciële video van de Carenado B350i King Air.

Bijzondere Open Dag op Vliegveld Lelystad

hoogvliegers-620x330Tal van historische vliegtuigen, militaire voertuigen en andere luchtvaartgerelateerde zaken zijn de ingrediënten van een bijzondere Open Dag op zondag 5 juni a.s. op Vliegveld Lelystad. De opbrengst van de dag is bestemd voor Stichting Hoogvliegers. Lees hier verder.

Extra vliegveld nabij Schiphol

schiphol_c_reismedia_640Gelezen op Luchtvaartnieuws: “Schiphol heeft grote plannen voor uitbreiding van de luchthaven in westelijke richting. Deze nieuwe terminal krijgt de naam ‘West’ en moet Schiphol Centrum samen met de nieuwe luchthaven in Lelystad na 2030 ontlasten. Dat verklaart de luchthaven tegenover De Telegraaf. Schiphol zou tegenover de ochtendkrant ook hebben gesproken over de aanleg van een zevende baan.” Dat wordt weer een uitdaging voor onze scenery bouwers.

Sporty’s Pilot – ATC Communications

Weer een nieuwe video teaser van Sporty’s Pilot,

Orbx – Preview Dubrovnik (LDDU)

LDDUHet ziet er wel weer schitterend uit. Een aantal preview screenshots van de scenery “Dubrovnik” (LDDU). Zo wordt het met Orbx steeds leuker vliegen in Europa. De omgeving is haast nog mooier dan het vliegveld zelf.

ROF WW1 Flightsim 66% korting

777 rof rise of flight sopwith strutterRise Of Flight bestond begin deze maand 7 jaar. Daarom loopt er een flinke korting actie van 66% op alle diverse uitbreidingen op de basis sim. Deze duurt nog tot de 30e. U kunt een kijkje nemen bij hun eigen website of bij de Steam pagina.

Aerofly 2 – beschikbaar


Een product waaraan ook al even gewerkt is maar tussendoor niet veel nieuws bekend van geworden is Aerofly 2. Het product is nu dan ook spontaan verkrijgbaar via Steam voor €45. Ziet er grafisch netjes uit, maar Froogle omschreef het volgens mij als een simpelere flightsim. Maar ook voor die producten is natuurlijk een markt.

Dovetail Games Flight School – beschikbaar


Zoals verwachten, en deze keer ook waargemaakt, is Dovetail Games hun op Fsx gebaseerde product Flight School uitgegeven. Het is verkrijgbaar via Steam voor een vriendelijke €15 dus daar hoeft U het niet voor te laten. Zeker zijn geld waard als U weet dat Ftx Global erin gebruikt is.