simMarket – Nieuwsbrief Februari 2015 #7

banner-simMarket201409De zevende Nieuwsbrief voor de maand februari van simMarket is weer uit. U kunt deze hier bekijken.

Wilco Pub. Falcon 7X – ‘breaking news’

wilco pub  Falcon 7XLeuk zoals men bij Wilco Pub. op Facebook hun aankomend toestel weten aan te kondigen. Doet mij denken hoe men in PcPilot vaak een vlucht beschrijving wat in te pakken.

Orbx 2o1 Gansner Field – kennismaking

orbx 2o1 gansner fieldWat een sfeer volle omgeving heeft men bij  Orbx uitgezocht voor hun volgend project, Gansner Field. Gelegen ten Noord Oosten van San Francisco in een zoals U ziet heuvel rijk gebied. In het forum een flink aantal afbeeldingen uit P3D met het vele detail wat we inmiddels voor lief nemen in onze sim.   U kunt alvast een vlucht plannen naar Blue Canyon-Nyack KBLU waaraan eveneens gewerkt wordt en nabijgelegen is.

FS Groep Noord-Holland-Noord – 28/02-2015

banner-HCC-NHNNieuws van de HCC FS Groep NHN, op 28 februari 2015 is er weer een bijeenkomst van  de FS Groep Noord-Holland-Noord. Klik op ‘Verder lezen…’ voor de agenda van die dag. Meer info op de website van de FS Groep NHNVerder lezen →

Verbeteringen voor World2XPlane

W2Xplane201501Het is alweer een hele tijd geleden dat ik iets heb geschreven over World2XPlane. De ontwikkelingen van deze tool gaan nu ook wat minder snel dan in het begin, maar TonyWob maakt nog steeds nieuwe vorderingen en heeft nieuwe schermafbeeldingen geplaatst op het forum van X-Pilot. Diverse bugs worden verholpen in een nieuwe versie en een aantal nieuwe faciliteiten worden toegevoegd om het realisme verder op te voeren.

Apron Traffic voor London Heathrow (X-Plane)

Aerosoft legt de lat voor X-Plane scnenery add-ons weer een stukje hoger, gezien deze video van bewegende voertuigen op het ‘in aanbouw’ zijnde Londen Heathrow.

Rotate met nieuwe afbeeldingen over de MD80

MD-80-screenshot-17-1160x662Er zijn een aantal vliegtuigontwikkelaars die de tijd nemen voor hun ontwikkeling. IXEG is al jaren bezig met de B733, PMDG is denk ik inmiddels ook al twee jaar onderweg. Rotate is ook een groep die rustig de tijd neemt om X-Plane te verrassen met een nieuwe add-on. Wat al deze drie gemeen hebben is hun ambitie om ook de kleinste details te verwerken in de simulatie. Rotate heeft nu weer een aantal nieuwe schermafbeeldingen van de MD80 gepubliceerd. De exterieur is nagenoeg af.

P3D V2.4 FTX Monterey Regional Airport (Recorded with Shadowplay)

Al een tijd uit maar zeker de moeite waard, Monterey Regional Airport van FTX. Zelf ben ik meerdere keren in deze omgeving geweest en mocht u er ooit naartoe kunnen gaan dan is dat zeker aan te raden!

simMarket LatinVFR 25% korting

KSNA-5Een ontwikkelaar welke inmiddels reeds 27 producten beschikbaar heeft via simMarket en een flink aantal daarvan momenteel met korting. Voor ongeveer €15 heeft U keuze uit bestemmingen met in het algemeen een fijn klimaat.

Aerosoft Daytona Beach Int. – kennismaking

aerosoft Daytona Beach InternationalMisschien herkend U bovenstaand kunstwerk direct? Dan bent U vast op vakantie geweest te Miami USA. Aerosoft werkt aan het veld Daytona Beach, vrijwel letterlijk gelegen aan het strand. In het forum zijn de eerste afbeeldingen te vinden. Misschien leuk om te vliegen tussen Taxi2Gate – Orlando. (simMarket)

Aerosoft ASK21 vervolg

aerosoft ask21Een optie in Fsx waarmee ik een aantal keren geprobeerd heb de turbulentie te vinden maar wat mij nooit gelukt is: zweefvliegen. Het zal misschien wel aan de standaard Fsx  ‘glider’ leggen en beter gaan met Aerosoft zijn versie van de ASK21. Deze is vrijwel gereed en er worden een flink aantal afbeeldingen in het forum getoond.

RealAir Turbine Duke V2 in P3D

realair turbine duke v2RealAir zijn eerste voor P3D geschikt toestel is tevens hun huidige laatste uitgave, de turbine Duke V2. Een bijna overcompleet toestel met diverse leuke extra’s zoals hierboven al te zien. Via simMarket nu nog de Fsx versie maar snel ook zeker deze versie beschikbaar.

FlightSim.Com puzzel nr. 9

puzzelJeetje, als ik er nu even snel naar kijk kom ik er 123 niet uit wat men nu precies van ons vraagt. Behalve het oplossen van weer een nieuwe puzzel.

Carenado & Navigraph

Carenado-NavigraphHet heeft kennelijk even geduurd zoals het team van Carenado aangeeft, een aantal pizza bestellingen en de nodige hoofdzorgen, maar het is nu dan gelukt. Een extra navigatie update, via Navigraph, voor b.v. de S550 Citation II (FSX/P3D) met alle SID, STAR en APP procedures. De prijs hiervoor zal zo rond de €9,- liggen. Zal binnenkort beschikbaar zijn op de flightsim markt.

ProSimUtils v1.5 Teaser 3 – IVAO

Een kleine teaser / demo video over ProSimUtils i.c.m. het online netwerk IVAO.