X-Plane Developer Q&A 07/2017

Deze was op 18 juli live, heeft u deze gemist dan kunt u deze uitzending nu nog even bekijken. Speciaal voor de X/Plane vliegers onder ons:

Winnaar bekend! :-)

Beste medesimmers,  Ten eerste hartstikke  bedankt voor al jullie inzendingen!, Het waren er totaal 28, Dit had ik niet verwacht aangezien voor velen de zomervakantie al begonnen is, leuk!  Deze maand is de winnaar ”Jeroen Van der Hoeven”, Hij gebruikte X-Plane 11, Een prachtig screenshot wat maar weer laat zien wat we nu al bereikt hebben ten opzichte van 10 jaar geleden. Hij gaf in zijn mail aan boven de Ardennen in Wallonië te vliegen waarbij het screenshot werd genomen in X-Plane 11. De scenery is afkomstig van Ortho4xp,  Hij heeft als nobel besluit besloten de Key voor X-Plane 11 aan zijn vader te geven, Hier een stukje uit de tekst van zijn mailtje aan mij ”Mijn vader heeft mij kennis laten maken met de vliegtuig wereld. Hij nam mij als kind mee naar Air shows en naar de luchthaven van Zaventem. Hij heeft me ook zo ongeveer vanaf mijn 9e leren vliegen op MS Flight Simulator. Dus daarom dacht ik aan hem”  En hier gaat het nu net om, Prachtig om te zien hoe een vader zijn eigen passie overgeeft aan zijn kind.

Jeroen, Nogmaals van harte! De Key en de link voor de X-Plane 11 installer zijn zojuist naar u gemaild. Veel plezier ermee! 🙂

Met vriendelijke groet,
Matthias

Microsoft ESP 1.0 – Alles achter uw Fsx sim

Afgelopen week bevond ik mij ondanks de maand Juli in een P3D gevuld met herfst gekleurde bomen. Eerder had ik al wat moeite gevonden om producten als Trondheim en Innsbruck in een complete sneeuw setting te krijgen. Wat zoeken met de bekende zoekmachine bracht mij op deze Microsoft pagina. Hier wordt de vele mogelijkheden en instellingen van het vroegere Fsx wat de basis van P3D is uit de doeken gedaan. (De verwijzing springt middenin alle informatie. Op de linkerzijde van de pagina kunt U terug naar het begin van de  Microsoft ESP SDK documentatie.)

Flight from EHLE to EHLE via Nijmegen (vierdaagse)

Morgen de laatste dag. De Dag van Cuijk

PMDG DC-6 Cloudmaster FSX / P3D released.

Zojuist heeft PMDG dit klassieke toestel uitgegeven. Beschikbaar via hun website voor $70. (Dank je Maikel :-)Redelijke kans dat deze het nogal, dan wel te, druk krijgt. In het forum vond ik nog dit laatste bericht van Robert over dit toestel. Let op, Alleen voor de versies V3 en V4 van Prepar3D, en FSX/FSX S.E.

Ps: Mocht u het eerder gemist hebben, Ze is alweer enige tijd geleden uitgekomen voor X-Plane 10 (Werkt ook onder X-Plane 11, Aan de officiele update wordt overigens nog gewerkt):http://www.precisionmanuals.com/ProductCart/pc/viewCategories.asp?idCategory=26

 

DTG FSW – laatst Twitch uitzending

Zojuist heeft DTG FSP weer een live stream afgerond. Hierin kwamen twee onderwerpen aanbod. Passagiers en ´cold and dark´. Ze hebben er een ruim uur aan gewijd maar eerlijk gezegd kunt U er in enkele minuten wel doorheen klikken. Ik vindt de cold and dark oplossing goed gedaan en hij is ideaal voor de beginnende piloot. Uw camera wordt naar het te bedienen element geleid en deze licht tevens op.

FlightSimDevelopmentGroup – producten P3Dv4

Begin deze maand heeft FSDG hun producten reeds P3Dv4 geschikt gemaakt en onze huis leverancier simMarket heeft deze nieuwe installatiebestanden nu ook online staan. Verkocht onder de Aerosoft vleugels. Mogelijk wat traag maar zou krijgen nu eenmaal zeer veel nieuwe bestanden toegestuurd welke zij dienen te verwerken. Daarnaast heeft FSDG tevens een nieuw product, Agadir uitgegeven. Geleden in centraal Marokko, weer een plaats waar ik mij nog niet eerder heb begeven.

Aerosoft, welke producten P3Dv4 gereed?

359 producten heeft uitgever Aerosoft beschikbaar via simMarket. Hier zitten oudere en natuurlijk de meest moderne uitgave tussen. Het kan gaan om een vliegtuig en vaak om een vliegveld, of soms een mega. In hoeverre al deze producten p3dv4 geschikt gemaakt worden weet ik niet, en de volgorde hiervan ook niet. Men heeft echter wel een mooi forum bericht waarin de huidige status hiervan wordt weergegeven. Deze kunt U hier vinden.

EVA Air neemt afscheid van de B747

Bovenstaand natuurlijk een KLM en ik las pas nog dat zij verwachten nog vele jaren door te vliegen met de B747. EVA Air neemt echter aan het einde van de zomer wel afscheid van dit toestel. Langzaam maar zeker zullen we deze klassieker moeten gaan missen, alhoewel hij voor vracht nog wel populair is. Wie weet dat de moderne variant nog wel vele jaren zijn diensten zal bewijzen, het draait om de $$$ dan wel de €€€.

HIFI Active Sky – P3Dv4 geschikt

Zoals hieronder aangegeven zijn reeds vele titels P3Dv4 geschikt. Maar grote Active Sky mag wel even benoemd te worden. Met deze software verkrijgt U bijvoorbeeld ook een werkende weer radar op in PMDG toestellen. Verschillende uitvoeringen verkrijgbaar via simMarket maar de update kan ook gewoon bij HIFI gedownload worden.
Ik lees in een later email dat er voor de upgrade vanaf eerdere versie naar deze laatste wel betaald dient te worden. Maar daarover op deze simMarket pagina.

iFly B747 P3Dv4 geschikt

Ook iFly heeft hun laatste toestel P3Dv4 geschikt gemaakt. En werkt dus op 64 bit en ondersteund het dynamische licht. Dit is gedaan door gebruik te maken van de LM SDK, al met al zou het product soepeler én mooier moeten ogen. Het is beschikbaar via simMarket maar ook via Flight1. Voor installatie ondersteuning wordt U naar deze pagina verwezen.

FlightFactor A320 Ultimate Pushback X-Plane


Bezoekers van onze simFlight.nl Facebook pagina hebben bovenstaande film al eerder kunnen bewonderen. Ikzelf was verbaast van de hoeveelheid detail die er getoond werd. X-Plane 11 verbaast ons allemaal wel vaker denk ik?

FsRepaint V2.24 – beschikbaar

Via de email werden wij op de hoogte gesteld van uitgave van FsRepaint v2.24. Ik heb mijzelf nog nooit in de wereld van het beschilderen van toestellen bezig gehouden maar zie bij A2A hun Facebook pagina met regelmaat mooie modellen voorbij komen, en lees daarnaast ook genoeg keren verzoekjes van gebruikers. Zijn er painters bij simFlight.nl? Het programma dient betaald te worden maar er is wel een proef versie aanwezig.
Voor het complete plaats ik de ons toegestuurde email hieronder.
Verder lezen →

Ftx Global Vector P3Dv4 en Ftx L05 Kern Valley

Waarschijnlijk is Orbx Ftx wel de grootste ontwikkelaar voor onze sim(s). Al hun producten bijhouden is lastig maar een groot product genaamd Vector welke behoort binnen de Global en openLC serie is het vermelden zeker waard. Dit product is nu ook P3Dv4 geschikt. Een belangrijke meer gedetailleerde toevoeging voor Ftx Global. Als U een openLC product zoals het in aanbouw zijnde Zuid Amerika toevoegt dan heeft U hiermee de 3e laag van detail.
Naast deze Ftx Global serie heeft men ook kleine en preciezere regio producten zoals Zuidelijk Californië. Binnen dit gebied legt hun laatste uitgave L05 Kern Valley welke nu ook beschikbaar is.

Drzewiecki Design New York City in DTG FSW


Alweer sinds Juni 2015 is Drzewiecki Design hun New York City beschikbaar voor zowel X-Plane alsmede Fsx / P3D. Laatst genoemde versie is voor €32 ex. te koop via simMarket en zelf met een korting als U versie 1 al gekocht had. Dit product is nu als proef geschikt gemaakt voor gebruik in Dovetail Games hun vroege versie van Flightsim World. En zoals te lezen via dit Facebook bericht geheel gratis. Leuk om te lezen dat naast alle P3Dv4 aandacht er ook een ontwikkelaar kijkt naar FSW.