Synergy

SynergyDit is wel een heel handig utility. Synergy. Met 1 PC, de Server, bedien je de overige PC’s die vlak naast je staan. Scheelt je een muis en keyboard. Je beweegt de muis van je hoofd PC zo naar je 2e PC. Uiteraard via een netwerk. De PC’s dienen wel in een netwerk te draaien. De setup is soms wat lastig, maar schijnt in de nieuwste versie (v1.6.2) wat handiger te gaan. Dit is de betaalde versie, maar om er mee te spelen is er nog een gratis versie.

Bezoekersrecord Luchtvaart-Themapark Aviodrome

AviodromeLelystad, 18 december 2014Bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome passeerden in 2014 maar liefst 200.000 bezoekers de controlepoortjes. Aviodrome breekt daarmee een absoluut bezoekersrecord. In 2012 en 2013 lag het aantal bezoekers nog op 160.000: het totaal aantal bezoekers heeft in 2014 dus een enorme vlucht genomen. Lees verder hier. En mocht u ook gaan, kom dan zeker even bij Aviosim langs.

HD Mesh versie 3 beschikbaar voor X-Plane

hd_mesh_scenery_v3_status_09122014Andras Fabian heeft versie 3 van de HD Mesh kunnen renderen en deze kan worden gedownload bij diverse servers. Het gaat in totaal om tientallen gigabytes, dus dat duurt nog wel eventjes voor je het binnen hebt. Op bovenstaande kaart staan de gebieden die nu beschikken over HD Mesh v3, waarbij Australië een nieuw gebied is. De andere gebieden betreffen kleinere en grotere verbeteringen ten opzichte van versie 2. Meer info is te vinden op de site AlpilotX of developer.x-plane.com.

HCC!Flightsimulator FSgroep Almere 20/12-2014

banner-HCCFSA.s. zaterdag, 20 december 2014 staat er weer een bijeenkomst gepland van de HCC!Flightsimulatorgroep Almere. Op deze bijeenkomst houdt Jan Verkerk een lezing over een aantal navigatieprogramma’s, zowel freeware als payware. Hij zal daarbij ingaan op overeenkomsten en verschillen, over voor – en nadelen, over het invoegen van gegevens en wat zou voor ú de meerwaarde kunnen zijn van een bepaald programma.  Verder lezen →

Fsx Steam editie 80% korting (!?)

FSX-SteamDat is heftig. Direct tijdens de uitgave, vandaag, een korting van 80% geven op deze nieuwe Fsx versie. Hierdoor blijft er maar €5 over. Doet mij even zuchten als ik terug denk aan 2006 toen ik de uitgebreide versie voor +- €80 kocht. Maar goed, meer dan genoeg uren plezier van. Vooralsnog is deze versie verbeterd op de multiplayer ervaringen. Wat er in de toekomst nog komt kunnen we mogelijk in de nieuwe PcPilot lezen.

Rex korting

rex korting december 2014Een beetje serieuze simmer zal dit soort software volgens mij als eerste aanschaffen, maar mocht U nog niet genieten van REX zijn mooie wolken partijen en overige extra’s dan kunt U dit deze periode met korting doen. Bij simMarket loopt de teller nog 8 dagen af voor deze actie.
Update 18-12-2014: En vandaag zijn voor REX4 SP4 en texture update 2 uitgegeven. Wat er verbeterd en toegevoegd is alsmede de juiste wijze van installatie vindt U via de verwijzing.

PC Pilot – Januari / Februari 2015

PCPilot201501.En ook in het nieuwe jaar 2015 is er weer de PC Pilot. Klik op ‘Verder lezen…’ voor de inhoud.

Ook de FSX Steam versie wordt niet vergeten. Deze zou vandaag uit moeten komen. In dit artikel leest u er dan dus meer over. Zelf ben ik ook weer benieuwd naar de ervaringen van Aimee Sanjari. Hoe zou het met haar vlieguren zijn.

Uiteraard meer info over PC Pilot via hun website. Binnenkort voor de abonnees op de deurmat.
.

Verder lezen →

Scenery Studio – Florance X Peretola

FloranceScenery Studios komt met het Italiaanse vliegveld “Florance” (LIRQ). Geschikt voor FSX & Prepar3D. Te koop via simMarket voor € 19,04. Er is gezien de screenshots veel oog voor details. Vele kleine objecten zijn aanwezig in de scenery. Inclusief de nieuwe terminal.

Lionheart – Quickie Q200 (FSX/P3D)

QuickieVoor diegene die totaal eens iets anders wilt en/of durft te vliegen, heeft Lionheart een fictional vliegtuig. De Quickie Q200. Hoewel fictional, deze uitvoering schijnt echt te bestaan. Een zogenaamd “Kit Airplane”. Waarvan er meer dan 2.000 zijn gebouwd. Ook u kunt er nu invliegen. Geschikt voor FSX en Prepar3D. Te koop via simMarket. Wel mooi met de wielen in de voorvleugel.

Synchro-Soft – Diamond DA40 Soundset (FSX)

Een soundpack voor b.v. de Alabeo Diamond DA40 van Synchro-Soft. Te koop via simMarket voor rond de 10 euro. De Diamond DA40 van Alabeo kan je hier vinden.

X-Camera 1.1 voor X-Plane

Voor wie graag zijn vliegkunsten wil vastleggen in een boeiende video is een veelzijdig camerasysteem niet verkeerd. Stick and Rudder Studios heeft een plugin voor X-Plane ontwikkeld om je vliegtuig vanuit alle (on)mogelijke hoeken in de kijker te plaatsen. De plugin kan daarnaast ideaal zijn voor mensen met TrackIR die bijvoorbeeld een moeilijke plek willen zien, zonder nekklachten te krijgen. Ook is het voor TrackIR gebruikers mogelijk om het beeld even stil te zetten om zo even wat knopjes om te zetten.

DreamFoil komt met EMB-110 voor X-Plane

Voor X-Plane is DreamFoil Creations bezig met een nieuw toestel: De EMB-110. Het origineel betreft een tweemotorig toestel van de Brazilliaanse vliegtuigfabrikant Embrear. Het toestel is nog duidelijk WIP, want alle geluiden zijn nog standaard X-Plane geluiden.

Orbx Ftx Cairns en Broome V2

orbx ftx cairns au v2Oei, top ontwikkelaar Jarrad is weer bezig met zijn magische trucjes voor in onze sim. Deze keer worden de velden Cairns en Broome, opnieuw, getoond in o.a. P3D. Er wordt gewerkt aan een versie 2 uitgave van deze velden en ze krijgen vele nieuwe toevoegingen qua techniek en uiterlijk. Ga er maar lekker voor zitten, want afbeeldingen genoeg en allen even mooi.

IRIS korting actie

iris december 2014Niet zo duidelijk op de banner vermeld maar de kortingen bij Iris gaan tot 50%. Keuze uit diverse type toestellen maar meestal wel met een tintje richting gevechtstoestel of training daarvoor. U zie de korting bij simMarket niet verrekend, maar U kunt daar op zijn minst van een stevig overzicht genieten.

LHSimulations korting actie

lhsim december 2014Een mooie uitgave van deze ontwikkelaar dit jaar was het flink grote veld Boedapest, zeker in de schemering en avond mooi licht technieken. Ook LHSimulations biedt ons korting.