21 januari – Luchtvaart Carrièredag

Aero Club Hilversum-Amsterdam (ACHA) organiseert a.s. zaterdag 21 januari 2017 op vliegveld Hilversum een Luchtvaart Carrièredag. Aan deze voorlichtingsdag nemen diverse vooraanstaande instanties deel…… Lees er meer over hier.

LHSimulations – Kennismaking Rijeka (LDRI)

LHSimulations werkt al enige tijd aan een nieuwe Airport Scenery. Rijeka (LDRI) in Kroatië. Dat kan weer een mooie Europese bestemming worden. Een project wat we zeker in de gaten zullen houden.

DCS AJS-37 Viggen – test vlucht


Ook DCS is een sim welke steeds populairder wordt en waarvoor door vele verschillende ontwikkelaars toevoegingen worden gemaakt. Vrijwel allen van een zeer hoog niveau. Deze keer maken we kennis met de cockpit van de AJS-37.

Orbx Bilbao LEBB – vervolg

Orbx hun volgende vliegveld in ontwikkeling is het Noord Spaanse Bilbao, gelegen in de overgang van Noord Spanje naar Zuid Frankrijk. Een mooie heuvelrijke omgeving langs de kust waar ik mij al weer even geleden over verbaasde hoe fijn het daarboven vliegen is. Bekijk afbeeldingen via dit forum bericht.

Boeing ontvangt mega order van Spicejet

Ik blijf mij keer op keer verbazen over de grote getallen van de luchtvaart. Deze keer een totale order van tot 200 b737 toestellen. Nu lopen er geloof ik flink wat van deze toestellen per maand van de lopende band (eveneens verwonderlijk). Lees er meer over via Luchtvaartnieuws.nl.

Uk2000 Manchester – beschikbaar

Enkele weken geleden probeerde ik mijn eerste Uk2000 producten uit en ik mag wel zeggen dat ik blij verrast was. Zoals op de afbeeldingen welke op deze product pagina te vinden zijn te zien is plaatst men bebouwing en bebossing op fotografische ondergrond. De diverse overige producten zijn reeds bij simMarket te vinden en kosten vrijwel allen €16,55 wat een zeer vriendelijke prijs is.

hcc flightsimulator – nieuwsbrief Januari 2017

Gijs van de hcc wenst ons allen een goed en gezond 2017 en natuurlijk wensen wij hem dat net zo goed retour. Ook de hcc is weer helemaal op stoom en stuurde ons deze verwijzing naar hun nieuwsbrief van Januari.

Frooglesim nieuws – 15-01-2017


We zijn inmiddels allemaal wel helemaal weer in het gewone ritme beland zo na de jaarwissling. Hierbij wederom een nieuwsoverzicht op video door Frooglesim.

Nantucket Island – Official Promo Video

Deze was al gedeeld op de simFlight.NL Facebook pagina, maar ook voor onze lezers hier nog even:

FsFan Voorschoten bijeenkomst op zondag 15 januari

Het nieuwe jaar is er en FsFan Voorschoten komt zondag 15 januari weer bijeen in Voorschoten voor een mooie start van een uitdagend vliegjaar.

Voor meer informatie ga even naar onze Agenda op http://fsfan.nl/jaarkalender1/agenda/ of op onze website http://fsfan.nl/

Vanaf 10:30 is iedere vlieg enthousiast met of zonder zijn computer of laptop van harte welkom.

Flight1 – XpressSim…..

Iemand hier bekend mee. Als newseditor kom je wel weer eens iets nieuws tegen, zoals dit: “Scenery Solutions – XpressSim Software“. Iets om in de gaten te houden ?

Dit weekend vliegen naar Manchester

U kunt dit weekend een vlucht boeken naar het Engelse Manchester (EGCC). Aerosoft heeft vandaag deze scenery uitgebracht. Uiteraard ook weer te koop via uw account van simMarket. Deze scenery is gemaakt door I.D.S. (Innovative Development Studios). Kijk ook nog even naar de UK2000 Manchester scenery. Deze zou morgen uitkomen. Aan u de keuze…….

Sporty’s – Magnetic compass errors

Weer een Sporty’s private pilot flight training tips video. Wel een ingewikkeld stukje theorie, maar al met al goed te volgen in de video.

FlyTampa Las Vegas – aankondiging

Tijdens de feestdagen heeft FlyTampa het vliegveld Amsterdam en zijn omgeving uitgegeven. Tijd dus om hun aankomende, alhoewel dit nog wel even zal duren, project kenbaar te maken. Op de FlyTampa website is een blauwe stip ‘Las Vegas’ weergegeven. Dit spreekt natuurlijk voor zich. De strip, de Hover Dam en wat verder weg de Grand Canyon. (Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het er in de maand Juli erg warm is!) Alle FlyTampa producten zijn te vinden bij simMarket. Aan details geen gebrek.

JSS Simulations Transall C-160 – beschikbaar


Via Flight1 is bovenstaand C-160 beschikbaar voor Fsx en P3D vliegers voor €24. Net weer eens een ander type toestel dan we gewend zijn. Of het aan uw kwaliteit eisen voldoet mag uzelf beslissen, ikzelf vindt het toestel er van buiten netjes uitzien maar in de cockpit wat simpel.