simMarket – Nieuwsbrief Oktober 2014 #6

banner-simMarket201409En weer een nieuwsbrief voor de maand oktober van simMarket. U kunt deze hier bekijken. Met de nieuwe “MegaScenery Earth Ireland” scenery.

Nieuwe Flight!M

flightmag-11-2014-finalHet Duitstalige Flight!Magazin is min of meer weer terug. Dit maal niet als een ‘echt’ tijdschrift, maar het komt nu als E-Paper uit. Digitaal dus. En geheel gratis te lezen. Voor het downloaden wordt wel een klein prijsje gevraagd i.v.m. de Server kosten. Echter het eerste exemplaar is kosteloos te downloaden via simMarket. Zitten toch wat leuke items in. Het volgende nummer zal gaan over de PMDG en de London-Heathrow Scenery. Mogelijk komt deze begin December uit. De uitgave zal niet regelmatig zijn. Maar ja, daarvoor is het dan ook gratis.

ILS markers – normal, CATi, CATii en CATiii

ils  markersBovenstaand plaatje kwam ik laatste tegen en had hem even bewaard voor als het wat rustig was in sim-nieuws-land. Hierbij deel ik hem hier op simFlight. Getoond worden de diverse grenzen binnen een ILS landing met de Outer-, Middle- en Inner marker. Hopelijk kunt U er wat mee.

Alabeo Cruz Piper Sport X-plane

alabeo cruz piper sport x-planeEen toestel waar de Fsx / P3D vlieger sinds Mei van kan genieten is nu ook aangekondigd voor de X-Plane vliegers onder ons. Kleine moderne en dus lichte kist met de bekende rondom vrije cockpit en bij Alabeo voorzien van een flink zonnescherm. (zal ook zeker in de echte zitten) De Fsx / P3D versie is voor e21 verkrijgbaar via simMarket.

Video FS LAN Party 2014

zaterdag 4 oktober 2014 was er de IVAO FS LanParty. Hierboven een video welke een mooie impressie geeft en hier kunt u nog wat foto’s bekijken van het evenement in Everberg (België). Wie van onze Zuiderburen is daar geweest en kan er nog iets over vertellen c.q. schrijven ?

Clear to Sim – B737 Pilot Seat via Aviosim

CleartoSimAl eens eerder vermeld hier op simFlight.NL: “Bent u op zoek naar een replica van een Boeing 737 Pilot Seat, dan is dit item misschien iets voor uw. Van “Clear to Sim“. Een Spaans bedrijf.”. Deze Pilot Seat is nu ook te bestellen via de Nederlandse webshop “Aviosim”. En wilt u deze seat ook eens in het echt zien, kom dan naar het FSweekend.

World2XPlane versie 0.6

W2XPLNa een aantal maanden is er weer een nieuwe beta-versie van World2Xplane (meer info zie hier). Er zijn weer diverse verbeteringen doorgevoerd aan dit pakket dat aan de hand van OSM-data allerlei 3D-objecten rendert voor scenery add-ons. Verder lezen →

Tallinn (EETN) van Drzewiecki Design is uit.

TallinnVorige week gemeld dat Drzewiecki Design ook een add-on aan het maken was voor X-Plane. Bleek korte tijd later dat deze al uit is. Te koop bij simmarket en bij aerosoft voor bijna € 20,00. Het blijkt een uitgebreide add-on, waarbij ook de omgeving rond het vliegveld onderdeel uitmaakt van de scnenery.

FSweekend – Floorplan 2014

FSweekend2014De indeling is bekend van het FSweekend. Wilt u weten waar uw favoriete clubje staat, download dan hier de zogenaamde ‘floorplan’.  Verder lezen →

FlightFactor Boeing 777 naar versie 1.7

777_v10_5FlightFactor heeft de Boeing 777, die te koop is bij X-Plane.org en Aerosoft, nog eens onderhanden genomen. Diverse verbeteringen zijn doorgevoerd. Deze versie werkt overigens alleen met X-Plane 10.30 of hoger. De releasenotes laten de volgende aanpassingen zijn (in het Engels): Verder lezen →

X-Plane 10.31

X-Plane 10 bannerMomenteel loopt er een beta voor X-Plane 10.31 waarin een aantal kleinere probleempjes zijn verholpen. De verbeteringen betreffen (in het Engels), meer info op het developersblog en op de nieuws site van X-Plane: Verder lezen →

Avsim Traffic Optimizer P3D / Fsx

ai traffic 2Een freeware programma ontwikkeld om automatisch een ideaal aantal ai vliegtuigen om U heen in te stellen, én continue bij te werken. Deze kunt U vinden op Avsim. Origineel voor P3D opgebouwd maar ook geschikt gemaakt voor in Fsx.

SkyDemon v3.1.1 update

SkyDemonDe software ‘SkyDemon’ is vandaag geupdate naar versie 3.1.1. Een kleine update. De Mountain Terrain Mode kan aan of uit gezet worden, Er is een mogelijkheid voor Álpine forcast routes (GAFOR)’ en de user waypoint kunnen wel of niet getoond worden. Meer info daarover op de website van SkyDemon. SkyDemon is wel bedoeld voor de real life pilot, maar ook geschikt om te draaien in een netwerk op je 2e PC. En de software OpusFSX ondersteunt inmiddels ook SkyDemon en ook kunnen X-Plane liefhebbers hun vluchten volgen via SkyDemon.

Virtual Airline – transavia

Even zo voor het FSweekend de aandacht op de Virtual Airlines die er in Nederland zijn. We beginnen met transavia. Tot nu toe hebben zich 6 VA’s ingeschreven voor het FSweekend. Daar kunt u dus mooi het een en ander met elkaar vergelijken en zo eens de sfeer proeven. Wat is uw ervaring met VA’s ?  Verder lezen →

Aerosoft F-14 cockpit preview

aerosoft f-14 cockpitBovenstaande afbeelding werd ons getoond bij de laatste update van deze in ontwikkeling zijnde jet, nu is er een vervolg op gegeven waarin tevens de rode nachtverlichting getoond wordt.
En als U dan toch op het forum bent kunt U hier een vervolg op de A320/321 vinden waarin o.a. de vernieuwde cockpit verlichting wordt getoond. Aan deze voormalige Extended Edition zal verder ook de nieuwe weerradar (zelfstandig werkend) worden toegevoegd.