LLH Altiport de Meribel V2

Deze ontwikkelaar welde even geleden stoppen want kreeg weinig aandacht op nieuws pagina’s zoals deze. Geen goede zaak natuurlijk, maar ik vindt wel dat ze het zichzelf lastig maken door standaard in de Franse taal hun producten aan te kondigen. Toch maken ze sfeer volle veldjes, gelegen in Frankrijk. Via Facebook afbeeldingen van v2 van Meribel.

Aeroplane Heaven Otter en P47D

Ontwikkelaar Aeroplane Heaven komt nog veel aan bod maar momenteel werken ze wel aan twee gedetailleerde toestellen. Beide mogen met recht ook klassiekers genoemd worden. Via Facebook kunnen we de eerste afbeeldingen van bovenstaande Otter bekijken. Alsmede van de P47D. JustFlight is de leverancier van hun producten en via simMarket zijn er reeds 22 titels beschikbaar.

Milviz DHC-2 Beaver – beschikbaar


Dit gisteren uitgegeven toestel wordt door vele warm omarmd daar de eerdere Aerosoft versie bijna net zo oud is als Fsx, 10 jaar. Het robuuste kunt U met toendra banden, ski’s of floats uitrusten en het kan dus overal uit de voeten. Doet mij denken aan het pas uitgegeven stukje freeware van Orbx bovenin hun Ftx PNW regio. Momenteel met $5 korting te koop voor $35, binnenkort ook via simMarket waar natuurlijk al wel de eerdere Milviz producten te vinden zijn.

Pilot2ATC – kennismaking


Mogelijk bent U al bekend met dit stukje software. Ik merkte het op bij de nieuwe AIRAC cyclus voor de komende maand. Pilot2ATC is een ATC toevoeging software voor diverse simulatoren. Ik heb het in ieder geval in X-Plane en Fsx gebaseerd voorbij zien komen. Het wordt veelal op een 2e (of zelf bij U 3e?) monitor gedraaid eventueel op een aparte pc. De spraak klinkt nog wat houterig maar wel mooi dat het U een logischere begeleiding geeft dan de standaard sim.

simMarket REX 50% korting

Het is natuurlijk een Amerikaanse viering dag maar wel mooi rood wit blauw gekleurd wat voor de nl bezoekers dan wel weer toepasselijk is. Een stevige korting van 50% welke nog een kleine week genoten kan worden via o.a. simMarket. Diverse soorten programma’s kunt U uit kiezen: wolken, instelbaar weer op uw route of een opwaardering van al uw sim velden.

Prachtige review van Aerofly FS 2 Flight Simulator.

Onze collega’s van FsVisions hebben een uitgebreide en vooral prachtige review geschreven over deze ”nieuwe” sim, Welke nog steeds in de ontwikkelingsfase zit, Maar toch al heel veel te bieden heeft, Met dank aan de Webmaster van FsVisions welke zo vriendelijk was om toestemming te geven voor de link, Leuk om zo eens samen te werken! www.fsvisions.nl/review-aerofly-fs-2-flight-simulator/

FSUIPC 5 in de maak voor P3D v4

Goed nieuws!, Inmiddels is het officieel,  Pete Dowson (De maker van FSUIPC) werkt aan nu nummer 5 welke geschikt is voor Prepar3d V4.

Toch even noemen

Er wordt al veel gepraat over bestaande addons en eventuele updates (komen ze er?, En zo ja, Zijn ze wel of niet gratis?)  Deze wil ik toch graag even noemen, Zojuist las ik dat ActiveSky (Versie AS16) van Hifisimtech geheel gratis een update voor Prepar3D V4 zal krijgen voor huidige bezitters van deze addon,  trouwens, PH-MAC liet mij weten dat  Tot 1 juni AS2016 en ASCA (Active Sky Cloud Art) verkrijgbaar zijn met 30% korting!…Dank!😀Ik krijg er steeds meer zin in, En jullie? 😉 hifisimtech.com/asp4announce/

Prepar3D V4 ”Een kijkje in het nieuwe menu”

De titel zegt genoeg, Soms kom je wel eens een interessant stukje op een forum tegen…. met dank aan Elaine Dixon (Poppet)  En wat mij erg opviel is dit stukje: ”Left:  Select Vehicle  Additional Aircraft and Avatars have been added,  140 in total. As you can see from the Image the Lockheed Martin F-16 is Included also the Lockheed Electra included” Hierbij de link:www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6305&t=124599

Jordan King – Lockheed Martin Prepar3d v4

Kijkt u ook even mee:

Er zullen deze week nog vele video’s te zien zijn op het grote internet. Ook via facebook valt er veel te lezen over de nieuwe versie van Prepar3D. Het is bijna niet meer bij te houden. Zie ook onze facebook pagina, waarbij het voor ons makkelijker is om vele newsitems even onder de aandacht te brengen. Tenslotte zijn wij ook maar gewoon een doorgeef luik van alle nieuwe flightsim items.

TheSkyLounge TV – Episode 21

Veel flightsim nieuws, vaak wel met veel chit-chat, maar goed u blijft zo wel op de hoogte.

FSDT toont Charlotte in P3Dv4


simFlight.nl stroomt direct lekker vol met de aankondiging van de nieuwe sim welke duidelijk door de grote partijen al eerder zeer positief aan de tand gevoeld is. Met bovenstaande video kunnen wij heerlijk meegenieten van een extreem soepele ervaring vol detail.

flyTampa deelt P3Dv4 64 bit ervaringen

Via dit Facebook bericht deelt flyTampa zijn P3Dv4 ervaringen. Ik type zojuist nog dat er niet teveel fps winst verwacht mag worden. De letterlijke ervaring van flyTampa blijkt (gelukkig) een stuk positiever!

Prepar3d v4 aangekondigd voor 30 Mei a.s.

Het hing lang in de lucht en nu dan ook officieel aangekondigd dat v4 van P3D op 30 Mei aanstaande beschikbaar zal zijn. Én inderdaad met de grote verlossing dat deze sim 64 bit zal ondersteunen. Dit heeft grote voordelen voor ontwikkelaars en dus ons als gebruikers. Bestaande titels dienen mogelijk eerst nog geschikt te zijn om in v4 te werken. Verwacht overigens geen voordeel m.b.t. het aantal te behalen frames. Eerder de hoeveelheid weer te geven objecten en dus data. Het is nogal druk op de officiële site dus het betreffende artikel zal ik hieronder plaatsen.
Verder lezen →

NDA voor Prepar3D V4

“Vandaag” (23-05) is de kans groot dat we het eerste officiële nieuws en zelfs screenshots kunnen verwachten van Prepar3D V4, dit is te lezen op verschillende websites omdat de ”NDA”  wat staat voor  ”Non Disclosure Agreement” hoogstwaarschijnlijk vandaag opgeheven zal worden door Lockheed Martin, hierdoor mogen de betrokken medewerkers, en Betatesters info en beelden vrijgeven. Met dank aan Avsim.com.