Blue Sky Scenery – Dell (4U9)

JAC_North2West3_1En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom Dell (4U9). Hier de link met meer info. Geschikt voor FSX & Prepar3D. En ook deze scenery is weer gratis !!

Copenhagen – VATSIM Scandinavia Event

flytampa_CPH_city preview3Het lijkt erop dat deze scenery van FlyTampa “Fly Copenhagen” toch snel moet uitkomen. Op 08 november is er door VATSIM-Scandinavia een event gepland om dit vliegveld aan te doen. Er is al een info PDF uitgegeven hoe je dit veld het beste kan aanvliegen c.q. een taxi chart. U kunt hier de info pack downloaden, met nog 2 mooie screenshots in verwerkt.

FTX – New Zealand North Island (SP1)

FTX-NZ-NorthIslandVoor de statistieken vermeld ik het hier nog maar even. Voor de FTX “New Zealand – North Island” is vorige maand een Service Pack uit gekomen. Service Pack 1. Voor meer info klik daartoe hier.

Viking Wings – Skiathos Airport Video

Van Viking Wings een DVD vol met landing op het Griekse eiland ‘ Skiathos’. Het Europeesche ‘ St. Maarten’. Deze DVD is uiteraard ook te bestellen via simMarket. Een DVD van 3 uur kijkplezier. Je moet er de tijd maar voor hebben om deze in zijn geheel af te kijken ;)

simMarket – Nieuwsbrief Oktober 2014 #8

banner-simMarket201409En net weer voor het weekend en einde van de maand een nieuwsbrief voor de maand oktober van simMarket. U kunt deze hier bekijken.

Mykonos X – X-Plane update naar versie 1.01

mykonos-banner-xVoor de ” Mykonos X” scenery voor X-Plane is er een kleine update uitgekomen. Versie 1.01. Deze is te downloaden via uw account van simMarket.

FSweekend – René Hoep biedt SIOC hulp

sioc rene hoep

René stuurde ons een bericht dat hij zondag aanwezig is tijdens het FSweekend te Lelystad. Hierbij een samenvatting: “Op 2 november a.s. zal ik gratis info geven over SIOC. Dit doe ik bij SIMCENTER. Dit is de kans voor SIOC gebruikers of toekomstige gebruikers, en zeker voor de vele opencockpit gebruikers. Ik ben een gespecialiseerde SIOC programmeur dus kom maar op met uw vragen. SIOC is geschikt voor elk type cockpitbouw, van Cessna tot B777.”

Blue Sky Scenery – Beaverhead

JAC_North2West2_3En weer een nieuw gebied van de Blue Sky Scenery. Deze keer het gebied rondom Beaverhead ? Hier de link met meer info. Geschikt voor FSX & Prepar3D. En ook deze scenery is weer gratis !!

FSweekend – 7-Tair

7-TairVoor diegene die ook naar het FSweekend gaan, vergeet niet even een kijkje te nemen bij 7-Tair, Cas Hofstee, met zijn zelfgebouwde cockpit. Hoe kun je met eenvoudige middelen toch een leuke cockpit bouwen waar je ook net zo veel plezier mee kunt hebben. Cas staat bij de linker vleugel van de DC-3. Volgens het floorplan van FSweekend. Waar gaat u zeker ook nog een kijkje nemen of een praatje maken. Ik ben zeer benieuwd.

ASN SP1B beschikbaar

ActiveSkyNextIk start net mijn sim i.c.m. Active Sky Next op en werd door deze laatste geïnformeerd over een aanwezige update. Er worden 5 punten beschreven welke verbeterd zijn waarna de software via de download pagina geïnstalleerd kan worden. Active Sky Next is verkrijgbaar via simMarket en hét programma om uw PMDG B777 weerradar te laten werken.

PMDG P3D update

PMDG 777 LR P3DPas geleden het grote nieuws dat PMDG zijn toestellen geschikt maakt voor gebruik in P3D. Kort daarop een vervolg post met overige informatie, waaronder de verwachte prijs van $200.

Orbx Ftx Palm Springs Int. KPSP kennismaking

orbx ftx kpsp palm springsKaboem! Wat een binnenkomer krijgen we hier toch voorgeschoteld. Na de uitgave van Redding en Monterey was ik helemaal om en zeer groot fan van Orbx ontwikkelaar Jarrad Marshall. Deze voorliefde wordt nogmaals versterkt met deze uitgebreide kennismaking met Palm Springs Int. Omdat dit Jarrad zijn 10e veld is heeft hij extra (kon dat nog?) zijn best gedaan en een zeer grote omgeving toegevoegd. Hierin bevinden zich diverse steden, een hospitaal, een kabelbaan, een dinosauriër en wat al niet meer. Als U Fsx / P3d vliegt zou ik dit toch wel een must noemen. Dit product is geschikt om te gebruiken binnen Ftx Global en de aanstaande SCA, zijnde zuid Californië.

Ftx Global Vector 1.20 beschikbaar

ftx vector 120Met  een stille forum aankondiging worden wij gewezen op het gereed zijn van Vector versie 1.20. Zoals in bovenstaande afbeelding te zien is er aanzienlijk meer water te verwachten in onze sim. Die 5+Gb zijn te downloaden via deze link waar tevens een overzicht van de verbeteringen is te vinden. Let op, installeren over een 1.15 versie. U kunt tevens nogmaals naar deze afbeeldingen kijken welke getoond werden voor de hier genoemde uitgave.

Flightsim.com Luchtvaart puzzel nr. 7

flightsim com logoDeze keer wordt uw, of Google, zijn kennis van vliegveldnamen op de test genomen in de vorm van wederom een puzzel. Lekker ouderwets in deze moderne snelle tijden. Veel plezier.

FSweekend – Virtual Aerobatic Group

Ook zij zijn weer aanwezig op het FSweekend. Dit MOET u beslist zien, prachtig.