Aerosoft Berlin Tegel – vervolg

aerosoft berlin tegelTen Noord Westen van Berlijn legt dit door Aerosoft in aanbouw zijnde Berlin Tegel welke een vervolg is op dit reeds in 2012 uitgeven product. Jeroen laat zien dat hij al aardig is opgeschoten met zijn video dus wie weet is het veld zelf ook bijna klaar voor uitgave? Hoe dan ook, nog enkele nieuwe afbeeldingen in het forum.
Update 01-05-2016. Inmiddels is het product beschikbaar via simMarket voor e25.

FlightSim.Com Flightgear Space Shuttle project

flightgear space shuttle projectAlleen al prachtige en zeer speciale afbeeldingen van de beschrijving van dit z.g.n. Space Shuttle project. Maar we zouden het ook gewoon een review kunnen noemen. Vanaf dag 1 altijd al een groot plus punt van Fsx is geweest het modelleren van de gehele wereld én de mogelijkheid om extreem hoog te vliegen. Twee functies die bij deze software prachtig worden gebruikt.

ROF bestaat 7 jaar, nu 66% korting

rof rise of flight unitedNog tot 2 Mei (dus enkel nog vandaag?) kunnen wij genieten van een stevige 66% korting op ROF producten. Dit omdat men viert dat dit product alweer 7 jaar oud is. Via zowel de eigen online winkel of via Steam kunt U uw korting pakken.

Navigraph/NavDataPro – AIRAC Cycle 1605 en VOR video’s

logo-NavigraphDe alom bekende maandelijkse update voor uw FMS is alweer even beschikbaar. Via deze pagina waar U tevens de lange lijst ziet van ondersteunde toestellen / producten. Als U een “Navigraph Ultimate” lid bent heeft U voor €7,50 per maand toegang tot deze update alsmede kaarten én leer video’s zoals de laatste betreffende VOR vluchten.

IXEG B733 1.02 hotfix

B733_18IXEG heeft binnen één week na het verschijnen van de B737-300 2 hotfixes uitgebracht om een groot aantal problemen te verhelpen. versie 1.02 is daarmee de actuele editie van het toestel. De meeste bugs hebben betrekking op de werking van de FMC en de samenwerking met andere plugins. Verder lezen →

X737 v5.0 beschikbaar (freeware)

X-737Zojuist ontving ik het bericht dat de X737 versie 5.0 (voor X-Plane) per heden beschikbaar is voor download. Dit gratis toestel een simulatie van de Boeing 737NG. Versie 5.0 bevat de langverwachte 3D cockpit. Voor wie niet de IXEG 733 Boeing kan of wil aanschaffen is dit toestel een aantrekkelijke optie. Voor een FMC kan gebruik worden gemaakt van XFMC. Dit is weliswaar een afzonderlijke plugin, maar werkt naadloos samen met dit toestel. De FMC is overigens niet gratis maar kost € 20.

Sporty’s Aviation Tips – Aircraft Engine TLC

Weer een promo video van Sporty’s Aviation over de motor. Handle it with care !

Let L-410 voor X-Plane (freeware)

Op simflight plaatsen we meestal nieuws over de zogenaamde betaalde add-ons, maar regelmatig verschijnen er ook gratis add-ons van bovengemiddelde kwaliteit. Dit is bijvoorbeeld ook het geval met de Let L-410 verkrijgbaar op x-plane.hu voor (u raad het al) X-Plane. De L-410 is een Tsjechisch toestel. Wie meer over dit toestel wil weten kan terecht op wikipedia.

P51-D Mustang van Khamsin Studio

northAmerican_P-51D_Mustang_01HDVorige week reeds is de P-51D Mustang door Khamsin Studio uitgebracht voor X-Plane. Deze add-on is geen diepgaande simulatie van de systemen van deze beroemde ‘warbird’ uit de tweede wereldoorlog, maar het is wel een bijzonder fraai exemplaar. Verder lezen →

Review – Aerosoft Aspen Extended

Via de website van HeliSimmer een review van Aerosoft Aspen Extended (FSX/P3D) Scenery. Een kleine intro video met een aantal screenshots en persoonlijke ervaringen. U kunt het ‘kleine’ review hier lezen. Met dank aan HeliSimmer. Zijn er overigens ook Nederlandse reviews te vinden op het internet ? Of zijn wij niet van de reviews ?

Sismo Soluciones – Promo

Een promo video van de hardware bouwers “Sismo Soluciones“. Waarbij u ook gebruik kunt maken van de Nederlandse expertise voor aanschaf van uw hardware cockpit onderdelen via Aviosim.

simMarket – Nieuwsbrief April 2016 Hardware

banner-simMarketHier nog even de hardware nieuwsbrief van simMarket.

Navigraph – Enquête

logo-NavigraphHet was al weer even geleden dat Navigraph om uw mening vroeg. Uw mening telt ook al zou u de software nog niet gebruiken. Wilt u ook uw stem laten horen, vul dan hier wat vragen in.

Aerosoft Official – Berlin Tegel X 2016

Nog niet beschikbaar maar al wel vast een video voor Berlin Tegel 2016 van Aerosoft. Wanneer zal deze sluiten en die nieuwe luchthaven toch open gaan? 😉

SIMstarter NG – Eerste indrukken

Een video van Frooglesim over de ‘nieuwe’ software SIMstarter NG, uitgebracht door Aerosoft. Maikel had er al eerder een newspost over gemaakt.