Interview met Peter Dowson

PeterDowsonKent u deze vrolijke man ? Dit is nu Peter Dowson. Bekend van zijn utility programma FSuipc / WideFS / GPSout….. Die bijna elke flightsimmer wel geïnstalleerd heeft.

Op de website Flightsim.com staat een interview met hem. U kunt deze hier lezen. Uiteraard in het Engels.

openVFR – Een vergeten scenery ?

Bekijk de vergelijkings screenshots maar eens:

De combinatie met openVFR en de standaard FSX vind ik er al goed uit zien. Wie heeft hier meer ervaring mee ?

Verder lezen →

FSPS – FSX Fiber Accelerator v1.3

De software “Fiber Accelerator” van FSPS is onlangs geupdate naar versie 1.3. Klik op ‘Verder lezen…’ voor het persbericht.  Verder lezen →

Taxi2Gate St. Kitts TKPK

taxi2gate st kitts tkpk bradshawDit veld werd als verassing kort voor de uitgave van vandaag aangekondigd. Bent U een liefhebber van palmbomen en warmte dan zit U met dit veld gelegen tussen Miami en Suriname wel goed. Via simMarket verkrijgbaar voor €18.

HCC FS Werkgroep te Schagen 27/09-2014

banner-HCC-NHN“Nieuws van de FS werkgroep van de HCC Noord-Holland-Noord. Nu de vakanties zo goed als voorbij zijn en de computers weer volop gebruikt gaan worden voor de virtuele vliegtochten, gaan wij op onze bijeenkomst van 27 september 2014, u helpen met uw eventuele problemen met installeren van FS en problemen met de computer. Waar we u terzijde zullen staan met raad en daad.  Verder lezen →

St. Petersburg – Pulkovo ULLI Fsx

pulkovoVia onze simFlight email box kregen wij een email met een aantal afbeeldingen van bovenstaand veld. Begeleidend schrijven gaf aan dat dit veld ontwikkeld wordt door dezelde partij welke ook voor Aerosoft Norilisk X ontwikkeld hebben. Komende winter mogen wij dit veld verwachten, waarschijnlijk onder een dikke laag sneeuw. Jammer genoeg kon ik 123 geen verwijzing vinden voor de overige afbeeldingen welke er ook mooi uitzagen.

Just Planes – AIR TINDI “Ski Pilots”

Van Just Planes een Blu-ray DVD over de maatschappij “Air Tindi” uit Canada. Met 8 verschillende vliegtuig types vliegen ze vaak korte stukken. Deze DVD is te bestellen via simMarket.

Clear to Sim – B737 Pilot Seat

Bent u op zoek naar een replica van een Boeing 737 Pilot Seat, dan is dit item misschien iets voor uw. Van “Clear to Sim“. Een Spaans bedrijf. Het heeft wel een stevige prijs, maar het ziet er wel zeer degelijk en professioneel uit. Andere alternatieven ?

TropicalSim 12th Anniversary Promo

tsim_promo_sept14Mooie actie van TropicalSim. In oktober bestaan zij al weer 12 jaar, in plaats van hun een cadeau geven, vieren zij dit met 40% korting op al hun software titels. Bekijk de aanbiedingen op simMarket.

Nvidia – GeForce 344.11 WQHL-driver

nvidia-logoGelezen op Tweakers.net: “Nvidia heeft nieuwe stabiele GeForce/Ion-drivers uitgebracht. De nieuwe drivers bieden onder meer ondersteuning voor de spellen Borderlands: The Pre-Sequel, The Evil Within, F1 2014 en Alien: Isolation. Verder is ook ondersteuning voor de nieuwe GeForce GTX 980 en GTX 970 toegevoegd.” Nu nog even testen of deze ook geschikt zijn voor de nieuwe versie 2.3 van Prepar3D.

Aerosoft Airbus Project update

aerosoft airbus x extended a319Het beta team is vandaag even online geweest om samen een vlucht uit te voeren, aardig dat men ons laat mee genieten met een aantal afbeeldingen achteraf. Als U wat lager op de pagina kijkt ziet U tevens een afbeelding van de weerradar onderweg naar een stevige onweersbui.

FlightSim.Com Puzzel nr. 6

puzzelMen is weer lekker creatief geweest van FlightSim.Com en heeft een nieuwe puzzel voor ons samengesteld geheel gericht op onze hobby. Weet U welke maatschappij de c-172 produceert of een b737-200? Dan maakt U goede kans om deze puzzel op te lossen.

Cockpit for You – Throttle not Motorised

Boeing_737_Throttle_Quadrant_not_Motorised_New_SWe hadden al een keer eerder dit bedrijf aangehaald in een newspost. Cockpit for You. Met een Motorised Throttle Quadrant voor de Boeing 737 cockpit bouwers. Er is voor iets minder geld nu ook een uitvoering te koop zonder motor. Gezien de afbeelding en de functies ziet het er wel compleet uit. Of zij ook aanwezig zijn op het FSweekend is nog niet bekend. Meer info over deze Throttle Quadrant via deze link.

Flight1 Xtreme Cities USA South-Central

flight1 xtreme cities use south centralIk vindt het zelf moeilijk om dit te waarderen met de vele Orbx Ftx installaties op mijn harde schijf. Die zijn dan echter niet van genoemde omgeving, en er worden ook afbeeldingen van voor- en na installeren van deze software getoond. Iets wat ik altijd erg leuk vindt om naar te kijken. Te koop via Flight1 voor €27 en heel goed te combineren met GEX /UTX.

Navigraph/NavDataPro – AIRAC Cycle 1410

banner-NavigraphVandaag is weer de 4 wekelijkse update van Navigraph uitgekomen. Ook wel de NAVData, AIRAC Cycle update genoemd. De nieuwe Cycle 1410 is weer te downloaden via de FMS Data sectie van de Navigraph website. De credits die u nodig heeft voor dit programma kunt u ook aanschaffen via uw account van simMarket. Uiteraard is ook de software van Aerosoft “NavDataPro” geupdate. Met ook volledige X-Plane data support !!