Epic Victory voor X-Plane

victory_23De Epic Victory werd geen doorslaand succes zoals de naam suggereert. Verder lezen →

BSS Simulations A320 sound-package voor FSX

Tja u leest het goed, een nieuwsbericht van een X-Plane-man voor FSX. Dat krijg je als een add-on ontwikkelaar die eerst een add-on voor de JarDesign A320 (X-Plane) maakte hun product ook geschikt hebben gemaakt voor de Aerosoft A320 (FSX). Verder lezen →

NGFS update 04-02-2016

nextgenWederom een vervolg op de maandelijkse update cyclus van NGFS, deze is nog van afgelopen week. En in het bericht daarvoor was reeds vermeld dat de samenwerking met Unigine reeds gestopt is, kijken wat er verder nog met dit fs-project  ‘van de grond komt’.

Aerosoft Napels LIRN – kennismaking

aerosoft napelsAltijd een leuke actie van Mathijs van het Aerosoft forum. Hij plaatst een afbeelding van een in aanbouw zijnde scenery en de eerste welke raad om welke locatie het gaat zal het product uiteindelijk gratis ontvangen. Ik verbaas mij er altijd over hoe snel men / wij het goed raden, ook met alleen maar bovenstaand afbeelding. Deze keer ging het dus om Napels.

Milviz F-100D Super Sabre – beschikbaar

milviz f-100d super sabrePas geleden gaf ik al aan dit we dit toestel snel konden verwachten, en nu is het dan zover. Meteen geschikt voor in P3Dv3 en ook met TacPack dus wat willen we nog meer? U kunt de uitgebreide product pagina bekijken, en snel zal het toestel ook bij simMarket in de rij van overige Milviz toestellen verschijnen.

FSDG Graz LOWG – vervolg

fsdg graz oostenrijkEen update op Facebook van het in aanbouw zijnde Graz te Oostenrijk met een 5-tal afbeeldingen. Er worden diverse soorten van het aanwezige detail getoond. En aangezien het veld bijna midden in de stad legt zal hiervan volgens mij ook wel een goed deel worden mee gemodelleerd.

Orbx 5x nieuwe P3Dv3 titels

KEKAIk heb het al eens eerder genoemd. Orbx heeft zeer veel producten om geschikt te maken als quad (4) installatie bestand voor de diverse sims, maar ze doen het mooi wel. Gisteren zijn er weer 5 titels geheel up-2-date gebracht, en ook het nieuwe Murrat Field KEKA zit hierbij.

Dovetail kondigt nieuwe Flightsim’s aan

dovetail logoGisteren is het grote nieuws naar buiten gebracht dat Dovetail, de ontwikkelaar en uitgever van Fsx-Se, aan twee Flightsim programma’s werkt. De eerste, Flight School kunnen we al in April verwachten en Flight Simulator later in 2016. Deze nieuwe software zal zijn uitgebouwd vanaf de originele Fsx code, echter wel sterk worden aangepast om zowel 64 bit alsmede Directx11 te ondersteunen. Eén en ander kunt U ook mooi in het Nederlands lezen via Tweakers, waar ikzelf altijd de bezoekers reactie een grappige aanvulling vindt om verder te lezen.

HCC Haaglanden – 13 februari 2016

banner-HCCHaaglandenMorgen zaterdag 13 februari 2016 is er weer een bijeenkomst bij de FSgroep HCC Haaglanden. Klik op ‘verder lezen…’ voor het programma.  Verder lezen →

Promotievideo Teuge Airport

Nog eentje voor het slapen gaan

International Airport Teuge is één van de grote General Aviation vliegvelden in Nederland. Het vliegveld mag worden gebruikt voor nationaal en internationaal luchtverkeer.

Sporty’s Aviation Tips – Steep Turns

Weer een nuttige video. Vanmiddag zelf nog even mogen vliegen met dit prachtige weer. Echter geen scherpe bochten gemaakt.

Video – FlightSim Weekend November 2015

Heerlijk, alsof we het weer opnieuw beleven:

Met dank aan de nieuwe nieuwsbrief van de HCC, waarin dit werd vermeld. Even een bakje koffie halen en genieten :)

FSPS – Multicore Next FSX

MulticoreNextMogelijk een handig utility voor het optimaliseren van je programma’s die je voor je Flightsimulator gebruikt. “Multicore Next FSX” van FSPS. Het kan een aantal prgr. automatisch met de optie’s voor je opstarten. Geschikt juist voor de Multi-core PC’s. Gratis update voor de al “Multicore Environment” of “Multicore Environment Advanced” gebruikers. Windows 10 compatible.

8 tips voor het werken met meerdere schermen

FSX-MeerderemonitorsVia de website van Computer Totaal een item over het werken met meerdere monitors. Voor de één een normale zaak, draait er al langere tijd mee, voor de andere nog een brug te ver. Mogelijk dat dit item net het stapje kan betekenen voor een extra scherm erbij. En geloof me, wanneer je eenmaal met meerdere schermen werkt, wil je niet meer anders. 😉

TrackIR Software v5.4.0 update

Hierboven een demo video wat je zoal kunt doen met de TrackIR hardware. De software hiervoor heeft net een update ondergaan naar versie 5.4.0. Hier de download pagina. Vliegt u al met dit leuke stukje hardware ? En zo ja… bevalt het ? Verder lezen →