Geplaatst in: FS Nieuws, Software

Steam – Dovetail korting

P3D trekt steeds meer Fsx vliegers naar zich toe. Dit product is echter duur en indien men na diverse stapjes bij een nieuw versienummer (aankomend v4) is dan dient de sim geheel opnieuw aangeschaft te worden. Een verstandige keuze kan zijn Fsx-Se van Dovetail. Dit product is een sterke verbetering t.o.v. de originele Fsx en alle nieuwe software werkt hier ook gewoon op. Fsx-Se is momenteel (wederom) met een stevige korting te koop, nu voor maar €10. Tevens zijn vele toevoegingen met de korting te koop. Voordeel van Steam is dat installeren en up-2-date houden bijna automatisch gaat.

2 comments to Steam – Dovetail korting

 • Maikel-pe1123

  Ik ben het helemaal met je eens dat p3d qua techniek een beter programma is en nog beter blijft worden ook.

  Het item gaat echter over korting op fsx-se en toevoegingen. Zoals omschreven is dit een mooie keuze voor simmers met een kleinere portemonnee. Of zoals eerder omschreven voor startende simmers.

 • Niet helemaal mee eens!
  Prepar3D als opvolger van FSX is de toekomst denk ik, FSX-SE is de laatste “stuiptrekking” van FSX en zal naast de kleine verbeteringen die door Dovetails-Steam zijn doorgevoerd niet verder worden doorontwikkeld.

  Prepar3D inmiddels aangekomen bij versie 3.4 en ondersteund DirectX 11 terwijl FSX niet verder gaat dan DirectX 9c of Preview DX10 waarvan je deze laatste beter uit kan laten staan om problemen te voorkomen.

  Daarnaast gaat Prepar3D beter om met het VAS geheugen waardoor zogenaamde Oom’s (out of memory) meldingen veel minder voorkomen dan bij FSX en FSX-SE.

  Daarnaast en voor mij wel het belangrijkste is dat je FSX-SE niet zonder een internet verbinding kan opstarten en altijd contact zoekt met je Steam account.
  Zonder Steam account dus geen FSX-SE op je computer !

  Dovetails Steam belooft veel voor de toekomst met hun nieuwe simulator op basis van FSX maar tot nu toe helaas nog niets van gezien en onduidelijk of deze er wel echt gaat komen. Steam is volgens mij alleen maar bezig om zoveel mogelijk licenties van hun FSX-SE te verkopen tegen sterke kortingsprijzen maar niet om werkelijk FSX-SE of een geheel nieuwe flight simulator te (door)ontwikkelen.
  Dit klopt ook en kan ook niet anders daar ze niet de rechten hebben van Microsoft om FSX te mogen doorontwikkelen, dit mag alleen Lockheed Martin met Prepar3D die deze rechten wel hebben om de broncode te mogen aanpassen binnen de mogelijkheden van het programma.

  Dit alles in tegenstelling tot Lockheed Martin met Prepar3D en Laminar Research met X-Plane 11 die wel investeren in doorontwikkelen van hun programma’s.

  Geruchten gaan dan ook dat Prepar3D dit jaar met een 64 bit versie zal uitkomen waardoor ze gelijk lopen met X-Plane 11 en de Oom’s tot de verleden tijd behoren.

  Just my two cents ….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>