Geplaatst in: FS Nieuws

Ervaring van Fred Menge en Windows 10/FSX

FredMenge-Win10Hierbij een gebruikers ervaring van Fred Menge. Hij durfde het aan om Windows 10 te installeren met FSX. Wat zijn uw ervaringen tot nu toe ?

Goedemorgen/middag/avond,

Vanochtend eindelijk de gedurfde beslissing genomen om mijn pc om te katten naar Windows 10. Met vingers gekruist het proces afgewacht en daarna wel even de privacy geconfigureerd want oom Bill G. wil wel heel veel van ons weten. Maar goed, het gaat natuurlijk om onze hobby. En tot mijn grote vreugde………alles maar dan ook alles werkt/draait prima onder Windows 10. Had er een zwaar hoofd in gezien de commentaren op de Steam FSX pagina’s.

FSX Steam edition, werkt goed.

Alle REX producten voor het weer “en zo”, hetzelfde, prima dus.

Just Flights traffic, hopsakee. Ook ORBX AI in combinatie met die van Just Flight

En bovenal al de ORBX software zoals “Global base”, Global Vector, Global open LC Europe, inclusief de payware vliegvelden, als een zonnetje.

Kon mijn ogen en oren niet geloven. Als eerste daad ook nog even FTX central 2  er overheen gehaald of alles van ORBX goed is geconfigureerd/ge up dated (opeens een paar honderd Amerikaanse freewarevelden toegevoegd aan de alreeds bestaande freeware velden) en zit nu tevreden een vlucht voor te bereiden vanuit Malaga, alwaar ik tijdens Windows 7 was geland op mijn Europese rondreis.

Kortom een tevreden mens 😉 Zit nu idd met smart te wachten op de aanstaande ORBX uitbreiding van Alaska en Noord Amerika. Bovenop de alreeds aangeschafte South Alaska en alle andere payware gebieden in het westen en mid westen van de US. Want eind deze zomer weer een ferryvlucht met deze Cessna Skymaster over de grote plas. Kortom happy landings gewenst voor iedere overstappert.

vriendelijke groet, Fred Menge

22 comments to Ervaring van Fred Menge en Windows 10/FSX

 • Frans Fransen

  FSX steam doet het goed onder Win 10. FSX Professional edition stopt er na verloop van tijd mee. SP1 en 2 zij geïnstallerd.

 • Smecom

  Fred,
  Velen ondervinden wel een probleem!
  Wellicht zou een overzichtje van jouw pc-configuratie helpen.

 • Matthias

  Ps en wat betreft updaten naar Windows 10:

  ”Windows 10 werkte in alle gevallen probleemloos samen met Prepar3D, FSX, FSX Steam en X-Plane. Let er echter wel op dat u er tijdens de installatie voor kiest om uw huidige programma’s en instellingen te behouden.
  En vergeet niet om de laatste Nvidia of AMD driver te installeren”

  Tekst je komt van ”fsvisions”, dus credits zijn voor hun 🙂

  Mvg

  Matthias

 • Matthias

  Hoi Michel,

  Dit weet ik niet, ik zou zeggen google even, type bv:

  ‘FSX de Luxe edition and Windows 10’

  Succes 🙂

  Mvg

  Matthias

 • Michel

  Hoe zit het met de gewone FSX de luxe versie van Microsoft werkt dat ook onder win 10

 • Matthias

  Hoi Rubster,

  Ik heb geen idee waardoor het komt.

  Mvg

  Matthias

 • Matthias

  Ps ik gebruik de laatste driver, ook al is deze alweer vele maanden oud.

  • Rubster

   Wat raar, ik hoor alleen maar geluiden dat de Saitek spullen niet werkten, onder andere Belynz aka Matt Davies vloog een tijdje in X-plane vanwege driver problemen. Misschien dat een windows update ook een en ander heeft opgelost.

 • Matthias

  Beste Rubster,

  Ikzelf heb zojuist even de Saitek Combat Rudder pedals voor je aangesloten, en geinstalleerd.

  Geen problemen hier (Windows 10 x64)

  Mvg

  Matthias

 • Rubster

  De bekende fsx/p3d streamers hebben eerder al aangegeven dat de saitek producten niet werken op WIN 10. Er zijn al vele verzoeken naar Saitek gedaan voor een update van drivers. Tot nu toe nog niet gezien dat er drivers zijn.

 • Joop

  Ik ben eigenlijk ook benieuwd naar de werking van de controls. Saitek pedals, yoke e.d.

 • Matthias

  Werk ze Fred 🙂

 • Fred

  Zondagmiddag 16-8.
  Zojuist nieuwe Nvidia driver geinstalleerd, daarna FSX Steam opgestart et voila het ‘probleem’ Object flow is (waarschijnlijk) door Steam verholpen, dus alle payware ORBX velden die ik in mijn bezit heb, in Canada en NW USA (de gratis IJsland demo is trouwens ook geweldig) werken weer totaal; naar behoren, iedereen loopt weer zijn rondjes, het gras gaat heen en weer en de blaadjes vallen van de bomen om het zo maar te zeggen. Helaas geen tijd om te ‘vliegen’want het werk roept. Morgen maar weer.

  Happy landings aan alle lezerts.

 • Matthias

  Hoi Fred,

  Ik heb zojuist ”Klikkerdeklik” gedaan 😉

  Reuze bedankt 🙂

  Fijne Zondag verder.

  Mvg

  Matthias

 • Fred

  Ja dat kan ik. Zowel de US als Europa. De US lijst is kort geleden aangevuld met een enorme waslijst. Leuk als alternatieve veldjes om uit te wijken of om gewoon eens naar toe te gaan. zitten leuke verrassingen bij, maar de pay ware velden zijn natuurlijk beter, maar nogmaals, als uitwijk e/o vreemde bestemmingen een uitstekend alternatief.

  Klikkerdeklik: https://fullterrain.com/freeware/global

  groeten FRED.

 • Matthias

  Hoi Fred,

  Ik heb zelf ook FTX Central V2,
  U schrijft over een update met honderden Freeware vliegvelden.

  Kunt u mij svp uitleggen hoe u deze update binnen haalde?

  Mvg

  Matthias

 • Matthias

  Hoi Martin,

  De 1268 Failed error houdt in dat er ergens in het ”register” nog restanten van FSX achtergebleven zijn. (Welke versie dan ook)

  Na het vinden en verwijderen van deze bestanden kun je FSX opnieuw en zonder foutmelding installeren.

  Hopelijk helpt bovenstaande u,

  Mvg

  Matthias

 • Martin

  Heb 2 computers, op de eerste computer met FSXS Win10 geïnstalleerd zonder problemen en werkt goed. Op de tweede computer met FSX Cold Edition veel problemen, ook het opnieuw installeren van FSX ging niet goed, kreeg de melding “1268 Failed” van alles geprobeerd om dit op te lossen maar kreeg het niet voorelkaar dus deze computer staat weer op Win7.

 • JHK

  Moet je voor een update naar W10 Fsx en alle addons opnieuw installeren ?

  • Fred

   Tijdens de Windows 7 periode een geheel schone installatie gedaan van FSX. Alle voorgaande FSX mappen totaal verwijderd, kost tijd, maar dan heb je geen last bij installatie van de Steam FSX versie. Daar een paar maanden tot grote tevredenheid mee gedraaid. Zoals gezegd, daar weer overheen gewoon Windows 10 geinstalleerd en daarna vrolijk verder gesimd.

   Groeten FRED.

 • Fred Menge

  Even een reactie op mijn eigen “stukje”.
  Alleen Object flow dat ORBX bij sommige velden gebruikt werkt (nog) niet. Steam onderkent dat met een mededeling sls FSX wordt opgestart. Men is er mee bezig maar of Steam dat doet of ORBX is mij niet duidelijk.
  Nogmaals happy landings.
  Fred Menge.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>