Geplaatst in: FS Nieuws

Interactie gevraagd…

Ik ben nieuwsgierig wat U als site bezoeker trekt naar Simflight, of in de hobby van flightsimmen.

Hopelijk wil een ieder een berichtje geven met info over welke items je vooral hoopt te vinden op Simflight en hoe je in welke sim vliegt.

Tevens ben ik nieuwsgierig welk type uitbreiding wordt gebruikt aangezien onze items daar voornamelijk over gaan.

Steekwoorden: fsx, x-plane, pmdg, carenado, a2a, orbx, landschappen, textures, weer, online, etc etc.

9 comments to Interactie gevraagd…

 • Wim

  Ik vlieg nu ruim een jaar in de digitale wereld. Simflight is één van de eerste sites die ik vaak even bezoek, omdat de site dagelijks wordt aangevuld met meerdere nieuws-items. Ik zie sim-flight vooral als een nieuwssite en daarmee voldoet het goed.

  Na eerst met FSX te hebben gevlogen en daarna ook met X-Plane vlieg ik nu uitsluitend met de laatste variant. Daarom ben ik ook blij dat van tijd tot tijd hier ook de nodige aandacht aan wordt geschonken.

 • John Akkermans

  De kritische kijk op addons, kwalitatief goed of slecht, payware of freeware is in mijn ogen niet de taak van een newspost. Deze kritiek behoort toe aan schrijvers van reviews/previews, betatesters etc die hun bevindingen op allerlei gebied aangaande het softwarepakket publiceren en/of reporten aan de ontwikkelaar. SimFlight is een nieuwspost van alle nieuwtjes op het gebied van flightsimulator. Mijnsinziens verdienen alle designers/ontwikkelaars die iets toe te voegen hebben aan de wereld van flightsim een newspost om de community op de hoogte te brengen van hun werk. Of dat nu kwalitatief vooraanstaand of iets minder, payware of freewre is doet niet terzake, het is nieuws dat aandacht verdient!

 • Maikel-pe1123

  Tot zover bedankt voor de reacties, ik had eerlijk gezegd wel op meer gehoopt maar krijg wel de indruk dat we, het simflight team, redelijk goed bezig zijn.

  Gelukkig is Rob ook geinteresseerd in home cockpit building dus ook dit specifieke onderwerp komt hier op simflight tzt aan de orde.

  De genoemde rommel zou voor een beginnende simmer een leuke opstap kunnen zijn, en onze sponsoren mogen we af en toe ook wel wat aandacht geven indien mogelijk in een item lijkt me. Voor niets gaat de zon op nu eenmaal.

  Maikel.

 • Kareltje

  Ben een echte FSX fan. Het gaat mij vooral om VFR binnen zo mooi mogelijke sceneries. Vliegtuigen moeten top zijn. Ik zoek dus een echte beleving. Enig FS9 beeld wil ik niet meer.

  FSX, Flight1-Europe, REX, Shade, ORBX, RealAir, Aerosoft voor Europa.

  Als het om Simflight gaat. Actueel, compleet, echt top. Wens: minder verkoopverhaaltjes en laat de rommel achterwege, c.q. wees kritisch.

  Kareltje

 • Vanaf fs2004 fors aan het uitbreiden om de simervaring zo realistisch mogelijk te maken. Nu met FSX en de bouw van een home cockpit, volg ik deze site voor alle nieuwtjes die het vliegen nog realistischer maken. Mijn interesse gaat uit naar het zo budget vriendelijk mogelijk bouwen van een semi b737 cockpit. Hiervoor maak ik zoveel mogelijk gebruik van het efficient combineren van bestaande producten en het verbouwen daarvan om ze zo realistisch mogelijk in te zetten. Daar komt dan wel veel zelfbouw bij kijken. Ik kijk ook regelmatig op de Duitse en Engelse versie van simflight omdat daar soms net weer andere zaken worden besproken. Het forum speur ik wel eens af naar koopjes voor bruikbare cockpit onderdelen. Maar het forum is hier niet zo actief. Het goede van Simflight.nl is de inspanning die wordt gepleegd om een echte nieuwssite voor de simmer te zijn met bijna dagelijkse updates.

  Bedankt

 • Erik Kuppens

  Ik ben een jaar of 6 geleden begonnen met FS9 en ben overgestapt naar FSX na aanschaf van een FS-PC; uitgevoerd met 3 harde schijven waarvan telkens één voor FS9 en één voor FSX. Het simmen geeft mij groot genot aangezien ik tgv zichtproblemen niet tot het echte vliegen kan komen. FS is fantastisch aangezien je alle facetten vh vliegen kunt aanboren, van GA tot jets, ATC (RadarContakt), meteo, procedures, navigatie, geschiedenis, technieken…; Persoonlijk vlieg ik veel met GA (Carenado, A2A, RealAir) en doe pogingen om naar de grotere broers over te schakelen (PMDG MD11, B737NG). Ook scenery is leuk (ORBX,aerosoft) als ook de weerprogramma’s (AS2012, REX). Graag zou ik het online vliegen willen proberen, doch tijdsgebrek houd mij hiervan wat tegen.
  Ik hou de structuur vd installaties nauwgezet bij en zit momenteel al aan 238 addons (free-en payware)voor FSX.
  Ik overweeg ook de overstap naar P3D maar kijk de kat nog even uit de boom, tenslotte dien ik dan een heel deel opnieuw te installeren.
  Simflight.nl is een goede bron om in het nederlands te weten te komen wat er zoal leeft en nieuw uitkomt op gebied van FS; daarom is het bij mij gewoon de homepagina op mijn FS-PC.
  Hierbij ook dank voor deze geweldige infobron.

 • Jeroen Post

  Ik ben al actief met flightsim sinds fs95, het werd alleen wat serieuzer bij fs2002.

  Ik vlieg met fsx voornamelijk met de pmdg NGX. Ik hou van relatief korte vluchtjes en maak een aantal starts en landingen per keer. Sinds kort ben ik ook erg enthousiast geworden van FS2Crew NGX editie. Een zeer waardevolle aanvulling.

  Omdat ik veel binnen europa vlieg, maak ik vooral gebruik van Aerosoft scenery.

  simflight.nl bezoek ik vooral om het nieuws aangaande nieuwe addons en scenery’s bij te houden. Zo af en toe plaatsen jullie links die ik zelf niet had kunnen vinden. sjappo!

  Groeten jeroen

 • John Akkermans

  Als gebruiker destijds van FS2002 werd mijn nieuwsgierigheid naar uitbreidingsmogelijkheden van dit platform gewekt door het ontdekken en lezen van het maandblad PCPilot; online virtuele organisaties, virtual airlines, addons als vliegvelden, toestellen, ATC, weerprogramma’s etc overtuigden mij om mijn virtuele wereld zo dicht mogelijk bij de real world te brengen. Later ging mijn interesse tevens uit naar cockpitbuilding. Ik ben een purist als het gaat om procedurekennis en daarmee een grote fan van het fenomeen ARAIG (As Real As It Gets). SimFlight.nl betekend voor mij vooral op de hoogte blijven van alle nieuwtjes mbt FSX addons, cockpitbuilding etc om zo mijn keuze te kunnen maken welke software mijn volgende aanschaf geniet. SimFlight is in mijn ogen een mooie verzamelbundel van alle nieuwtjes mbt flightsim. Daarom voor mij Simflight.nl.

 • Maikel-pe1123

  Ik zelf ben begonnen met fs9, en bij uitgave meteen 100% over gestapt op fsx. Ben begonnen met de ingebouwde lessen en toen een periode online gevlogen met ‘ukatc’ en later met iveao.

  Mijn eerste uitbreidingen waren van flight1 tbv traffic en het europa landschap. Ik zit altijd al te ‘wikken en wegen’ over het feit dat ik meer tijd in add-ons uitproberen steek, dan dat ik lekker van a naar b vlieg.

  Inmiddels ben ik groot fan van Orbx, Pmdg en A2a. Vlieg zelf vooral handmatig of met basis autopiloot. Ben niet een echte procedure vlieger met check lists. Meer een type wat alles probeerd, en dan weer wat anders probeerd. 🙂

  Bedankt voor uw reactie!
  Maikel.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>