Geplaatst in: FS Nieuws Tags:

Welke Flightsimulator gebruikt u het meest

Met de komst van X-Plane en de geruchten dat aeroflyFS ook steeds beter gaat worden en dan hebben we nog de open-source FlightGear is het voor mij als Newsposter soms wel moeilijk waar ik de nadruk op moet leggen qua aanmaken van de nieuwsberichten. Vandaar deze vraagstelling. Meerdere antwoorden mogelijk. Max. 2 (dat dan weer wel).

 

Welke Flightsimulator heeft u ingebruik. max. 2 keuzes

 • FSX (56%, 115 Votes)
 • Fs2004 (29%, 60 Votes)
 • X-Plane (8%, 17 Votes)
 • FlightGear (5%, 11 Votes)
 • aeroflyFS (2%, 4 Votes)

Total Voters: 166

Laden ... Laden ...

17 comments to Welke Flightsimulator gebruikt u het meest

 • TCA2050

  Ik gebruik zowel FS9 onder XP en FSX onder Win7 op een dual boot systeem.
  FS9 voornamelijk voor het ‘heavy jet werk’ en FSX bijna louter voor General aviation in FTX-ORBx sceneries.

 • Loskeros254

  ik blijf fs2004 spelen fsx zit zo vol bugs en ik haal niet zo goeie framerates ondanks dat ik een snelle systeem heb 🙁 fs2004 the best!!

 • Rob

  Gezien het feit dat je in real live ook geen piloten onder de 16 hebt,en PMDG,747 en NGX also als leveld niet op te korte banen loskomen,valt het realisme in FSX best mee,zeker als flightsimulator voor hen die het vliegen eens willen proeven en zover kunnen gaan als ze willen kwa realisme, en wie weet later profi doorgaan met hopelijk betere opleidings software dan FSX,
  In de opleidings simulatoren.:)

 • Martin

  Aerowinx PS1 en vanaf einde dit jaar Aerowinx PSX.

  FSX en X-Plane verbleken bij deze twee qua techniek en simulatie van de werkelijkheid.

  Probeer maar eens een takeoff met een volle jumbo met 38 graden op een baan op 400ft van 3600 meter.

  Is in X-Plane en FSX geen enkel probleem. In werkelijkheid echter volstrekt onmogelijk.

 • Mooie discussie hierboven. Worden de nodige info gedeeld en de presentatie Prepar3D lijkt me zeer interessant.
  Het aantal stemmen staat nu op 138, dat is in schril contrast met de duitse simFlight website. 1948 stemmen !! Wel mooi om te zien dat de verhoudingen wel zo’n beetje hetzelfde zijn. Daar verschillen wij zeker niet in.

 • Aerofly FS schijnt tegen te vallen Jeroen. De praktijk blijkt lang zo mooi niet te zijn als de screens ons willen doen geloven en de toestellen reageren als, RC toestellen! Ze hebben blijkbaar hun reeds bestaande sim wat opgeschaald naar grotere proporties maar niet aan de flight dynamics gewerkt. X-Plane is zeker wennen, net als FlightGear. Ik ben blijven hangen aan FS2004. FSX ziet er zeker iets mooier uit, maar het kan niet tippen aan de frames die ik nu met FS9 haal. Los van de gigantische hoeveelheid Addon’s die verkrijgbaar is en nog steeds gemaakt wordt!

 • MS Flight zal geen 3rd party add ons toestaan aangezien microsoft deze euries zelf wil gaan verdienen en onder bepaald omstandigheden het wel wilde toelaten maar zoals op het PMDG forum beschreven is zijn die voorwaarden nou niet echt om over naar huis te schrijven … FS9 ben ik mee begonnen en draait als een zonnetje maar om grafisch het leuker te hebben ben ik overgegaan op FSX wat wel wat energie, tijd en toewijding vraagt gezien de waardeloze game engine in mijn optiek en ervaring.
  Xplane 10 heb ik al een maand liggen en ik verwacht dat de laag stof erop nog veel dikker gaat worden. Deze nieuwe versie vind ik persoonlijk erg gebruikers onvriendelijk. Logica is ver te zoeken maar ongetwijfeld dat die er na vele dagen zoeken wel in zal zitten. Aerofly FS ziet er goed uit en schijnt ook goed te lopen. Voor het produceren van video’s zal ik in ieder geval voorlopig FSX gebruiken aangezien de mogelijkheden daarin eindeloos zijn. Flight laat ik aan me voorbij gaan omdat dat geen sim is maar een arcade game en die kan ik overal kopen als ik dat zou willen hebben 🙂 Prepar3d is mij te duur maar schijnt vele malen beter te lopen dan FSX nadeel is alleen wel dat PMDG er nooit in terug te vinden zal zijn gezien de licenties die je voor lockheed moet hebben omdat het als trainingsmateriaal word gebruikt en FSX nou eenmaal zijn limieten kent …

 • Alle jaren met FSX gevlogen, ben nu definitief over naar Prepar3D. Prachtig dat bijna alle scenery en planes van FSX gebruikt kunnen worden in Prepar3D. Dit programma heeft de toekomst.

  • Maikel-pe1123

   Zou je mischien eens wat verschillen aan willen geven van p3d tov fsx? Bijvoorbeeld of het mooier, sneller draait. En of er vliegeigenschappen nog anders zijn dan fsx? Etc etc. 🙂

   • Maikel,

    Ik ben een presentatie aan het voorbereiden die ik ga geven op de bijeenkomst van HCC-FlightSimulator op zaterdag 17 maart in Almere (iedereen is welkom). Als de presentatie geweest is kan ik hem je sturen. Hierin komen uiteraard ook de verschillen met FSX flink aan bod.

    Jan Willem

 • FlipS

  Blijkbaar bestaat er te weinig belangstelling voor realistische flight dynamics. Alle flight sims worden dus steeds mooier maar de beleving van het besturen van een machine verdwijnt.

  De basis van FSX is goed; oorspronkelijk is de MSFS voor professionele pilotenopleiding ontwikkeld. Die kern (het rekenprogramma) zit er nog in. Door er zelf aan te sleutelen kun je verbeteringen aanbrengen. Voorlopig ga ik daar dus mee verder.
  Zodra FSX echt niet meer vol te houden is (en dat moment kan ik nog heel lang uitstellen) stap ik over op Prepar3D dat verder gaat waar FSX geëindigd is: professionele pilotenopleiding.

 • Harald

  Fsx zal voorlopig toch wel het meest gebruikte platform blijven.
  X-plane10 is totaal anders opgezet.
  Valt mij eerlijk gezegd een beetje tegen.

  Wat ik erg jammer vind,dat Aerosoft het blijkbaar toch niet heeft aangedurfd
  om een nieuw platform te ontwerpen.
  Desnoods alleen voor Europa.

  Hoe nu verder.

  Met jongens als Pmdg,en Orbx hoeven we ons voorlopig geen zorgen te maken.

  Misschien nu eens niet alleen naar de toekomst van software kijken maar ook eens een beetje investeren in goede hardware,zoals een Yoke,throttle etc…

  Harald

 • Kareltje

  FSX dus. Mooi spulletje, wel hoop geld om je machine aan de praat te houden. FS Flight is voorlopig een echter afknapper.

  Kareltje

 • Rick Verhoeven

  Ik vlieg op dit moment FSX en voorlopig zal ik dat ook nog wel even blijven doen!

  Groetjes,
  Rick

 • Fred Menge

  Gebruik FSX sinds de introductie, sinds een jaar of 2 met de ORBX (Alle Amerika gedoe) scenery die ik daarmee heb gemixed, heb ik het in mijn Beavertje heerlijk naar de zin.
  Was beta tester voor MSFlight van meneer Microsoft, mag dat nu van hun vertellen want de test periode is voorbij, dat ziet er erg mooi uit qua scenery, ook framerate vriendelijk maar ik vind de filosofie er achter voorlopig nogal game achting, en niet serieus vliegen, nogmaals ziet er mooi uit, maar ze moeten nog een hoop verbeteren, qua wereld, want alleen een beetje fladderen op Hawai, nou nee, en ook de keuze van vliegtuigen is, tot nu toe, erg beperkt, maar dat zal wel aan de beginfase liggen, dus voorlopig FSX voor mij en de rest volg ik op een afstandje, o.a. door steeds elke dag deze en Engelse en Duitse versies van deze webring te lezen.

  Groet, FRED.

 • MSFlight is nog niet officieel uit. En ik verwacht daar de eerste tijd nog niet veel van. Ook zeer benieuwd naar de volgende scenery die MS dan gaat uitbrengen.
  En aeroflyFS is nu alleen nog maar zwitserland en niet alles in de cockpit schijnt te werken.

 • Maikel

  Ben je MS Flight vergeten te noemen Rob? Kan ook wat worden met uitbreidingen van ftx / rex / pmdg natuurlijk. (als ms daar ruimte voor geeft natuurlijk)

  Fs2004 is voor mij wel een gesloten boek eigenlijk al meteen toen fsx kwam. (ook al draaide de vorige pc het ‘natuurlijk’ maar voor 30% oid)

  Ben benieuwd om de nieuwe x-plane ergens te zien en keek net even op de site van aeroflyFS… is dit nu de sim die aerosoft een jaar of twee geleden noemde? Dit ziet er niet slecht uit.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>